SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula odkad zaszlam w ciaze paznokcie pomalowalam dokladnie raz, a wczesniej dzien w dzien musialy byc zrobione. Ostatnio nawet zajrzalam do szafki, gdzie mam, a raczej mialam ok 30 kolorkow, bo wiekszosc zaschnieta
Agata, co robilas? Hybrydy?Paula_071 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Paula odkad zaszlam w ciaze paznokcie pomalowalam dokladnie raz, a wczesniej dzien w dzien musialy byc zrobione. Ostatnio nawet zajrzalam do szafki, gdzie mam, a raczej mialam ok 30 kolorkow, bo wiekszosc zaschnieta
Agata, co robilas? Hybrydy?
Niecierpliwa, ja już od dosyć dawna hybrydowych nie robię, chodzę na manicure i malowanie vinyluxem i to mi najbardziej odpowiada, bo łatwo można zmyć. Poza tym jak tylko krótkie paznokcie uznaję, więc słabe pole do popisu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 21:35
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Kurde to ja chyba jestem marna kucharka, bo mi bardziej smakuja sloikowe gerbery, ale te po 6 miesiacu, wiosenna koperkowa wymiata i chetnie sama bym ja zjadla na obiad
Mi z kolei tak posmakowała ta moja zupka - papka, że stwierdziłam, że następnym razem zrobię też sobieniecierpliwa, apaczka, magda sz, jesslin87, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Niecierpliwa, ja już od dosyć dawna hybrydowych nie robię, chodzę na manicure i malowanie vinyluxem i to mi najbardziej odpowiada, bo łatwo można zmyć. Poza tym jak tylko krótkie paznokcie uznaję, więc słabe pole do popisu.
Mnie tez o wiele bardziej podobaja sie krotkie pomalowane paznokcieAgaata lubi tę wiadomość
-
To mnie pocieszacie bo myślałam że tylko ja takie łapy jak od pługa.. no może aż takie nie ale do doskonałości im bardzo daleko.. ja maluję bezbarwnym żeby choć połysk był, czasem przejadę kolorkiem ale nie mam cierpliwości do zmywania.. do kosmetyczki chodzę regularnie - ostatni raz byłam tydzień przed porodem.. przed następnym też pójdę
apaczka, mamasia, jesslin87, Pulpecja, Weridiana, Migotkaa, aaaaga, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Dziś pomalowalam po raz pierwszy od wielu miesięcy
Z rozpędu pomalowana tez u stóp; )
Wiosna idzie nie ma co
Krzysiek stwierdził że to malowanie to kuszenie i ze mam się mieć na baczności bo ma mnie na oku haha na wszelki wypadek zaciągam skarpety do kolan i udaje że nie słyszę; ) może odpuści ...nie bardzo mam chęć; ).AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa współczuję przeżyć
, oby szybko było lepiej. Ten podrażniony nosek smarujcie jej może czystą lanoliną czy linomagiem.
Paula ja też słyszałam od kogoś, że jest taka tendencja, że dzieci które pominęły raczkowanie często mają stwierdzane później jakieś dysleksje itd
Nie wiem czy to prawda, czy mit.
Ja też nie maluję paznokci, raz że nie mam czasu, dwa że mi się nie chce, a trzy to nie chcę, żeby mała to zjadała, a ona uwielbia gryźć moje palce.
Dzisiaj Lily dostała mandarynkę w tej siateczce do podawania pokarmów - była super zadowolona, tak jej smakowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 22:18
-
W poniedziałek byliśmy na spotkaniu w żłobku bo którego idzie Młody
. Bardzo nam się podobało!
Musi być ok...prawda? Ciągle sobie mowie ze będzie dobrze! Mój Mały i dwoje dzieci moich koleżanek będa tam najmłodsi -14 m. Reszta to 18 m do 3 lat.
Personel kładł duży nacisk na to by przyprowadzać dzieci zdrowe. Po każdej nieobecności wymagają zaświadczenia od lekarza ze dziecko jest zdrowe. Upierdliwe ale moim zdaniem potrzebne:)!
Staś nauczył się "grać "na ustach fajnie to wgląda:)!
AgaSad, magda sz, Migotkaa, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Z tym raczkowaniem to prawda.
http://dziecisawazne.pl/jak-i-dlaczego-wspomagac-raczkowanie-u-niemowlat/
Ja lubię pomalowane paznokcie ale póki nie mam zmywarki to trochę robota głupiego...za to u stóp w sezonie wiosna-lato obowiązkowoW ciąży nawet z tym wielkim brzuchem jakoś się gimnastykowałam żeby je pomalowac
Niedługo musze wybrać się do fryzjera skrócić włosy a także chciałabym coś zrobić z kolorem bo nigdy nie farbowałam a kusi mnie żeby coś zmienić
Uciekam spać, jak zwykle miałam iśc spać wcześniej i oto co z tego wyszłoMigotkaa lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj dzien mezczyzny, caly dzien mojego meza nie bylo w domu, sorki byl, wpadl jak po ogien, akurat siostrzenica byla. Jak wrocil, chcialam zlozyc mu zyczenia, ale nim to zrobilam, tak mnie wkurwil. Niech sie cmoknie w pompke, zyczen nie bedzie, dzis z nim nie gadam i spi na kanapie, a moje sloneczko przez to musi spac w lozeczku chlip chlip
mamasia lubi tę wiadomość
-
Z tego co ja czytałam to z raczkowaniem jest tak, że wiadomo, że raczkowanie jest bardzo ważne dla dziecka i znany jest jego pozytywny wpływ na dziecko, natomiast nie poznano do końca negatywnego wpływu braku raczkowania - nie udowodniono, czy ludzie, którzy w dzieciństwie nie raczkowali mają jakieś negatywne konsekwencje tego w przyszłości. Mój mąz nie raczkował, przesuwał się na tyłku jak siedział - tak to określiła teściowa - dysleksji nie ma, z matematyki był bardzo dobry. Także te badania wydają mi się trochę przesadzone. Na pewno natomiast ruch naprzemienny wpływa bardzo dobrze na rozwój mózgu, zmysł równowagi itp. i warto dziecko zachęcać do raczkowania. Jeśli Hubert nie będzie chciał raczkować, to postaram się go nauczyć jak już będzie chodził. Póki co mam nadzieję, że opanuje tę umiejętność
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Zetka, Paula, Apaczka odnośnie jedzenia to tak no staram się ją karmić nie cycem jak ma ok 2-2,5 godz przerwy, jak coś jem czy piję to daję jej wszystkiego spróbować nawet jak kawkę (na mleku) piję to umocze paluszka i dam polizać żeby znała różne smaki. Co do łyżeczek to różnych próbujemy, ale zwykle więcej zupki jest po karmieniu bo w połączeniu ze śliną... Generalnie jest bardzo ciekawa jedzenia, jak ja coś jem to pcha rączki i otwiera buzię ale jak spróbuje to szybko jej mija zapał.
Mama chce jej na śpiocha podać kaszkę w butelce ale jestem pewna że nic z tego nie wyjdzie
Idziemy jutro na zajęcie 5 zmysłów, zobaczymy czy się spodoba.
Apropo pazurków to ja też nie malowałam ale nie mogę się już patrzeć na moje, znacie jakiś lakier który trzyma się dosyć długo? nie mam czasu robić hybrydęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 23:07