X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o paznokciach a ja właśnie pomalowalam:)...telepatia; )

Agaata, niecierpliwa, jesslin87, Weridiana, Migotkaa, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla Juleczki! !!

niecierpliwa lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula odkad zaszlam w ciaze paznokcie pomalowalam dokladnie raz, a wczesniej dzien w dzien musialy byc zrobione. Ostatnio nawet zajrzalam do szafki, gdzie mam, a raczej mialam ok 30 kolorkow, bo wiekszosc zaschnieta :/

Agata, co robilas? Hybrydy?

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula odkad zaszlam w ciaze paznokcie pomalowalam dokladnie raz, a wczesniej dzien w dzien musialy byc zrobione. Ostatnio nawet zajrzalam do szafki, gdzie mam, a raczej mialam ok 30 kolorkow, bo wiekszosc zaschnieta :/

Agata, co robilas? Hybrydy?

Niecierpliwa, ja już od dosyć dawna hybrydowych nie robię, chodzę na manicure i malowanie vinyluxem i to mi najbardziej odpowiada, bo łatwo można zmyć. Poza tym jak tylko krótkie paznokcie uznaję, więc słabe pole do popisu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 21:35

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja chyba jestem marna kucharka, bo mi bardziej smakuja sloikowe gerbery, ale te po 6 miesiacu, wiosenna koperkowa wymiata i chetnie sama bym ja zjadla na obiad :D

Agaata, apaczka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kurde to ja chyba jestem marna kucharka, bo mi bardziej smakuja sloikowe gerbery, ale te po 6 miesiacu, wiosenna koperkowa wymiata i chetnie sama bym ja zjadla na obiad :D

Mi z kolei tak posmakowała ta moja zupka - papka, że stwierdziłam, że następnym razem zrobię też sobie :-D

niecierpliwa, apaczka, magda sz, jesslin87, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, ja już od dosyć dawna hybrydowych nie robię, chodzę na manicure i malowanie vinyluxem i to mi najbardziej odpowiada, bo łatwo można zmyć. Poza tym jak tylko krótkie paznokcie uznaję, więc słabe pole do popisu.

Mnie tez o wiele bardziej podobaja sie krotkie pomalowane paznokcie

Agaata lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, dzięki bardzo. Zaraz będziemy patrzeć.

Agaata lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa matka zajebista :) Powiedz jej, ze kupisz folie stretch i owiniesz dywan ;)
    Ja pazury pomalowalam raz -na chrzciny. Tak, ze tak ;)

Migotkaa lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszacie bo myślałam że tylko ja takie łapy jak od pługa.. no może aż takie nie ale do doskonałości im bardzo daleko.. ja maluję bezbarwnym żeby choć połysk był, czasem przejadę kolorkiem ale nie mam cierpliwości do zmywania.. do kosmetyczki chodzę regularnie - ostatni raz byłam tydzień przed porodem.. przed następnym też pójdę :P

apaczka, mamasia, jesslin87, Pulpecja, Weridiana, Migotkaa, aaaaga, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pomalowalam po raz pierwszy od wielu miesięcy :)
    Z rozpędu pomalowana tez u stóp; )
    Wiosna idzie nie ma co ;)

Krzysiek stwierdził że to malowanie to kuszenie i ze mam się mieć na baczności bo ma mnie na oku haha na wszelki wypadek zaciągam skarpety do kolan i udaje że nie słyszę; ) może odpuści ...nie bardzo mam chęć; ).

AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa współczuję przeżyć :(, oby szybko było lepiej. Ten podrażniony nosek smarujcie jej może czystą lanoliną czy linomagiem.

Paula ja też słyszałam od kogoś, że jest taka tendencja, że dzieci które pominęły raczkowanie często mają stwierdzane później jakieś dysleksje itd
    Nie wiem czy to prawda, czy mit.

Ja też nie maluję paznokci, raz że nie mam czasu, dwa że mi się nie chce, a trzy to nie chcę, żeby mała to zjadała, a ona uwielbia gryźć moje palce.

Dzisiaj Lily dostała mandarynkę w tej siateczce do podawania pokarmów - była super zadowolona, tak jej smakowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 22:18

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek byliśmy na spotkaniu w żłobku bo którego idzie Młody :). Bardzo nam się podobało!
    Musi być ok...prawda? Ciągle sobie mowie ze będzie dobrze! Mój Mały i dwoje dzieci moich koleżanek będa tam najmłodsi -14 m. Reszta to 18 m do 3 lat.
    Personel kładł duży nacisk na to by przyprowadzać dzieci zdrowe. Po każdej nieobecności wymagają zaświadczenia od lekarza ze dziecko jest zdrowe. Upierdliwe ale moim zdaniem potrzebne:)!
    Staś nauczył się "grać "na ustach fajnie to wgląda:)!

AgaSad, magda sz, Migotkaa, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym raczkowaniem to prawda.
    http://dziecisawazne.pl/jak-i-dlaczego-wspomagac-raczkowanie-u-niemowlat/

Ja lubię pomalowane paznokcie ale póki nie mam zmywarki to trochę robota głupiego...za to u stóp w sezonie wiosna-lato obowiązkowo :) W ciąży nawet z tym wielkim brzuchem jakoś się gimnastykowałam żeby je pomalowac :) Niedługo musze wybrać się do fryzjera skrócić włosy a także chciałabym coś zrobić z kolorem bo nigdy nie farbowałam a kusi mnie żeby coś zmienić :)

Uciekam spać, jak zwykle miałam iśc spać wcześniej i oto co z tego wyszło :P

Migotkaa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta dyskekscja to nie jestem pewna. Zarówno moja siostra jak i ja nie raczkowalysmy, a z całą pewnością nie mamy żadnego dys :) chociaż ja uważam, że to są pojedyncze przypadki i zdecydowanie jest to aktualnie naduzywane.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzien mezczyzny, caly dzien mojego meza nie bylo w domu, sorki byl, wpadl jak po ogien, akurat siostrzenica byla. Jak wrocil, chcialam zlozyc mu zyczenia, ale nim to zrobilam, tak mnie wkurwil. Niech sie cmoknie w pompke, zyczen nie bedzie, dzis z nim nie gadam i spi na kanapie, a moje sloneczko przez to musi spac w lozeczku chlip chlip :(

mamasia lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja czytałam to z raczkowaniem jest tak, że wiadomo, że raczkowanie jest bardzo ważne dla dziecka i znany jest jego pozytywny wpływ na dziecko, natomiast nie poznano do końca negatywnego wpływu braku raczkowania - nie udowodniono, czy ludzie, którzy w dzieciństwie nie raczkowali mają jakieś negatywne konsekwencje tego w przyszłości. Mój mąz nie raczkował, przesuwał się na tyłku jak siedział - tak to określiła teściowa - dysleksji nie ma, z matematyki był bardzo dobry. Także te badania wydają mi się trochę przesadzone. Na pewno natomiast ruch naprzemienny wpływa bardzo dobrze na rozwój mózgu, zmysł równowagi itp. i warto dziecko zachęcać do raczkowania. Jeśli Hubert nie będzie chciał raczkować, to postaram się go nauczyć jak już będzie chodził. Póki co mam nadzieję, że opanuje tę umiejętność :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wrzuciłam kawałeczek cielęciny na wodę - małe to - ile mam to gotować?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu jestem do tyłu, ale może nadrobię...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, Paula, Apaczka odnośnie jedzenia to tak no staram się ją karmić nie cycem jak ma ok 2-2,5 godz przerwy, jak coś jem czy piję to daję jej wszystkiego spróbować nawet jak kawkę (na mleku) piję to umocze paluszka i dam polizać żeby znała różne smaki. Co do łyżeczek to różnych próbujemy, ale zwykle więcej zupki jest po karmieniu bo w połączeniu ze śliną... Generalnie jest bardzo ciekawa jedzenia, jak ja coś jem to pcha rączki i otwiera buzię ale jak spróbuje to szybko jej mija zapał.
    Mama chce jej na śpiocha podać kaszkę w butelce ale jestem pewna że nic z tego nie wyjdzie :)

Idziemy jutro na zajęcie 5 zmysłów, zobaczymy czy się spodoba.

Apropo pazurków to ja też nie malowałam ale nie mogę się już patrzeć na moje, znacie jakiś lakier który trzyma się dosyć długo? nie mam czasu robić hybrydę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 23:07

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3395 3396 3397 3398 3399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ