SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie raczkowałam i nie mam dysfunkcji, chociaż kiedyś pisałam ładnie a teraz bazgrolę jak kura pazurem, wszystko przez komputery. Mój mąż jak widziałam jego zeszyty to pisał ładnie jak dziewczynka a teraz nie jestem w stanie rozczytać co pisze, gorzej on sam siebie nie może rozczytać. Za 200 lat chyba pismo ręczne w ogóle zaniknie
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie rzuciłam obgryzanie, żebym miała co pomalować na te chrzciny
Co do raczkowania, to też słyszałam te opinie, ale czy to się faktycznie aż tak przekłada? Też jestem zdania, że teraz każdy nieuk ma od razu stwierdzaną dys coś tam i chyba jest to zwyczajnie nadużywane. Ja podobno też nie raczkowałam tylko przesuwałam się na tyłku, a żadnych dysfunkcji nie mam. Ale ja jestem z pokolenia, kiedy za błędy ortograficzne można było oblać maturęWeridiana, witaminkab, witaminkab, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Ja właśnie rzuciłam obgryzanie, żebym miała co pomalować na te chrzciny
Co do raczkowania, to też słyszałam te opinie, ale czy to się faktycznie aż tak przekłada? Też jestem zdania, że teraz każdy nieuk ma od razu stwierdzaną dys coś tam i chyba jest to zwyczajnie nadużywane. Ja podobno też nie raczkowałam tylko przesuwałam się na tyłku, a żadnych dysfunkcji nie mam. Ale ja jestem z pokolenia, kiedy za błędy ortograficzne można było oblać maturę
Eee a teraz nie można?To lipa.
-
Magda, mojej jedzenie coraz lepiej idzie, chociaż nadal szału nie ma. Dzisiaj rano jadła cyca o 8, wstała o 9 pobawiła się i około 11-11.30 zrobiłam jej kaszkę to bardzo ładnie jadła (najlepiej je zwykłą metalową łyżeczką) i dałam jej jeszcze kawałek banana to tez wyciumkała, a w międzyczasie popijała wodą. Potem był spacerek. wyszlyśmy około 12.30 chyba - przed wyjściem na wszelki wypadek dałam pierś, ale tylko troszkę pociągnęla. Wróciłyśmy i dopiero około 15 jak już widziałam że jest bardzo głodna podgrzałam jej zupkę (nie miksuję tylko gniotę widelcem) to zjadła dość ładnie. Powoli idzie ku lepszemu, mam nadzieję, ze u was też będzie lepiej.
magda sz, Zetka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Eee a teraz nie można?
To lipa.
kiedyś się o tym nie słyszało, a teraz co drugie dziecko w każdej klasie ma jakieś orzeczenie albo opinię z poradni odnośnie potrzeb, dostosowań itd.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Wystarczy, ze ci stwierdzą jakąś dysleksję
kiedyś się o tym nie słyszało, a teraz co drugie dziecko w każdej klasie ma jakieś orzeczenie albo opinię z poradni odnośnie potrzeb, dostosowań itd.
No tak, a przypadków dysleksji jest pewnie w tym 0,5%. Ciekawe, czy te dzieci za kilka lat tak samo chętnie będą machać tymi zaświadczeniami o dysfunkcjach przed potencjalnymi pracodawcamiPulpecja, Zetka, jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
Aaa witam się i ja.
Agata nie słyszałam o takich pakietach, ale może dlatego ze teraz tylko hybryda, chciałam sobie kiedyś u nóg pomalować to nie mam takiego zwykłego
Aaa. Wiecie co, postanowiłam się jednak zapisać w kwietniu na kurs prawa jazdy, wszyscy dookoła robia, przecież ja nie jestem glupsza zebym tego nie pojela , może za 10 razem zdam hahalys, Agaata, Weridiana, magda sz, Zetka, Martucha86, jesslin87, Paula_071, 0na88, Maniuś, zabka11, niecierpliwa, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Całe to wykształcenie stało się lipa ...
są zawody owszem gdzie liczą się umiejętności, wiedza, jednak studiowanie dla papieru aby coś skończyć sprawiło że poziom się obniżył, celowość spadła do zera, studenci mają żal
po co to wszystko? Nawet chyba Paula pisała ze teraz to już nawet o doktorat proszą do awansu.
no jakas kpina , jak dla mnie to brak szacunku dla naukowców, pracowników również , nie ważne czy jesteś dobry, ważne że masz papier
Ciekawe czy to się zmieni...
Jestem za nauką, studiowaniem ale aby pogłębić wiedzę, zmobilizować szare komórki do myślenia a nie otrzymać zaświadczeniePulpecja, lys lubią tę wiadomość
-
Wróciliśmy z występów a ja zamiast się kłaść siedzę na belly
Emma tak zaczęła krzyczeć i klaskac jak Laura tańczyła ze zaczęłam podejrzewać że ją zauważyła na scenie
Bardzo jej się podobało ale ja chyba zmachalam się bardziej od tancerzy hahaha
Migotkaa również uważam ze słuszna decyzja z prawem jazdy , ten papier akurat do czegoś uprawniamagda sz, Martucha86, jesslin87, Paula_071, Maniuś, zabka11, lys, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Migotka dasz radę
tylko od razu po egzaminie wsiadaj i jeździj nie rób np polroku przerwy bo się będziesz cykać.
Agata a masz do polecenia sprawdzoną firmę tych lakierów
Zeta próbowałam dziś dać jej małą łyżeczką troszkę kremu z buraków który jadłam ale no wayMigotkaa, Weridiana lubią tę wiadomość