X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, z lakierów to polecam te winylowe, super są.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie raczkowałam i nie mam dysfunkcji, chociaż kiedyś pisałam ładnie a teraz bazgrolę jak kura pazurem, wszystko przez komputery. Mój mąż jak widziałam jego zeszyty to pisał ładnie jak dziewczynka a teraz nie jestem w stanie rozczytać co pisze, gorzej on sam siebie nie może rozczytać. Za 200 lat chyba pismo ręczne w ogóle zaniknie

Weridiana lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie rzuciłam obgryzanie, żebym miała co pomalować na te chrzciny :-/
    Co do raczkowania, to też słyszałam te opinie, ale czy to się faktycznie aż tak przekłada? Też jestem zdania, że teraz każdy nieuk ma od razu stwierdzaną dys coś tam i chyba jest to zwyczajnie nadużywane. Ja podobno też nie raczkowałam tylko przesuwałam się na tyłku, a żadnych dysfunkcji nie mam. Ale ja jestem z pokolenia, kiedy za błędy ortograficzne można było oblać maturę :-)

Weridiana, witaminkab, witaminkab, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja właśnie rzuciłam obgryzanie, żebym miała co pomalować na te chrzciny :-/
    Co do raczkowania, to też słyszałam te opinie, ale czy to się faktycznie aż tak przekłada? Też jestem zdania, że teraz każdy nieuk ma od razu stwierdzaną dys coś tam i chyba jest to zwyczajnie nadużywane. Ja podobno też nie raczkowałam tylko przesuwałam się na tyłku, a żadnych dysfunkcji nie mam. Ale ja jestem z pokolenia, kiedy za błędy ortograficzne można było oblać maturę :-)

Eee a teraz nie można? :-D To lipa.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj bylam w rossmanie i mialam sobie kupic te odzywke do paznokci 8w1. Wiedzialam, ze o czyms zapomnialam.
    Ale kupilam odplamiacz na plamy od dezodorantow i od potu. Ciekawe, czy to cos warte, jutro bede testowac ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mojej jedzenie coraz lepiej idzie, chociaż nadal szału nie ma. Dzisiaj rano jadła cyca o 8, wstała o 9 pobawiła się i około 11-11.30 zrobiłam jej kaszkę to bardzo ładnie jadła (najlepiej je zwykłą metalową łyżeczką) i dałam jej jeszcze kawałek banana to tez wyciumkała, a w międzyczasie popijała wodą. Potem był spacerek. wyszlyśmy około 12.30 chyba - przed wyjściem na wszelki wypadek dałam pierś, ale tylko troszkę pociągnęla. Wróciłyśmy i dopiero około 15 jak już widziałam że jest bardzo głodna podgrzałam jej zupkę (nie miksuję tylko gniotę widelcem) to zjadła dość ładnie. Powoli idzie ku lepszemu, mam nadzieję, ze u was też będzie lepiej.

magda sz, Zetka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Wystarczy, ze ci stwierdzą jakąś dysleksję :-) kiedyś się o tym nie słyszało, a teraz co drugie dziecko w każdej klasie ma jakieś orzeczenie albo opinię z poradni odnośnie potrzeb, dostosowań itd.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Wystarczy, ze ci stwierdzą jakąś dysleksję :-) kiedyś się o tym nie słyszało, a teraz co drugie dziecko w każdej klasie ma jakieś orzeczenie albo opinię z poradni odnośnie potrzeb, dostosowań itd.

No tak, a przypadków dysleksji jest pewnie w tym 0,5%. Ciekawe, czy te dzieci za kilka lat tak samo chętnie będą machać tymi zaświadczeniami o dysfunkcjach przed potencjalnymi pracodawcami :/

Pulpecja, Zetka, jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Migotka wrzuciłam kawałeczek cielęciny na wodę - małe to - ile mam to gotować?
    Około 40 min

Agaata lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a może jakbyś spróbowała udawać że to Twoje jedzenie (zupka) i podawać jej ze swojego talerza, swojego stołu, to by zatrybiła?

zabka11 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Teraz jest klucz, nie trafisz w klucz to nie zdajesz

lys, Weridiana, jesslin87, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa witam się i ja.
    Agata nie słyszałam o takich pakietach, ale może dlatego ze teraz tylko hybryda, chciałam sobie kiedyś u nóg pomalować to nie mam takiego zwykłego

Aaa. Wiecie co, postanowiłam się jednak zapisać w kwietniu na kurs prawa jazdy, wszyscy dookoła robia, przecież ja nie jestem glupsza zebym tego nie pojela , może za 10 razem zdam haha

lys, Agaata, Weridiana, magda sz, Zetka, Martucha86, jesslin87, Paula_071, 0na88, Maniuś, zabka11, niecierpliwa, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dasz rade! Bardzo dobra decyzja.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, zdasz zdasz, bez przesady, to nie jest wielka sztuka ;-)

Ja winylowymi lakierami ze 3 lata chodzę malować i bardzo je lubię :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe to wykształcenie stało się lipa ...
    są zawody owszem gdzie liczą się umiejętności, wiedza, jednak studiowanie dla papieru aby coś skończyć sprawiło że poziom się obniżył, celowość spadła do zera, studenci mają żal

po co to wszystko? Nawet chyba Paula pisała ze teraz to już nawet o doktorat proszą do awansu.
    no jakas kpina , jak dla mnie to brak szacunku dla naukowców, pracowników również , nie ważne czy jesteś dobry, ważne że masz papier

Ciekawe czy to się zmieni...

Jestem za nauką, studiowaniem ale aby pogłębić wiedzę, zmobilizować szare komórki do myślenia a nie otrzymać zaświadczenie

Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Migotka, zdasz zdasz, bez przesady, to nie jest wielka sztuka ;-)

Ja winylowymi lakierami ze 3 lata chodzę malować i bardzo je lubię :-)
    Mam nadzieję że niebawem będę mogła tak samo powiedzieć

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana niestety tak jest, mialam taka znajoma na studiach, slizgala się z semestru na semestr, ale studia skończyła a nie bardzo wiedziała na jakim kierunku jest, żal było patrzeć ...

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z występów a ja zamiast się kłaść siedzę na belly :-)

Emma tak zaczęła krzyczeć i klaskac jak Laura tańczyła ze zaczęłam podejrzewać że ją zauważyła na scenie :-)

Bardzo jej się podobało ale ja chyba zmachalam się bardziej od tancerzy hahaha

Migotkaa również uważam ze słuszna decyzja z prawem jazdy , ten papier akurat do czegoś uprawnia ;-)

magda sz, Martucha86, jesslin87, Paula_071, Maniuś, zabka11, lys, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dasz radę :) tylko od razu po egzaminie wsiadaj i jeździj nie rób np polroku przerwy bo się będziesz cykać.

Agata a masz do polecenia sprawdzoną firmę tych lakierów :)

Zeta próbowałam dziś dać jej małą łyżeczką troszkę kremu z buraków który jadłam ale no way :/

Migotkaa, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 24 Tomek budzil sie co 45 minut, nie bulo szans by usnac. O 2:30 znowu pobudka na jedzenie. A o 5 juz wstal. Oszaleje, zaraz zarycze cale lozko z braku sil...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3396 3397 3398 3399 3400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ