SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Do 24 Tomek budzil sie co 45 minut, nie bulo szans by usnac. O 2:30 znowu pobudka na jedzenie. A o 5 juz wstal. Oszaleje, zaraz zarycze cale lozko z braku sil...
Paula, u mnie dziś też masakra. O której godz go wzięłam do siebie bo nie dałam rady, ale już nawet nie pamiętam o której i jak to było. Potem do 5 maltretowanie moich cyckow. Już nie mogę. Zaczął jakoś dziwnie układać język, że to karmienie zaczyna być bolesne bo ciągle czuje dolne ostre zeby. Do tego średnio raz na 2 tyg robi mi się zastój w prawej piersi i tak trzyma 2-3dni. Na oczy dziś nie widzę
-
Cześć dziewczyny!
Współczuję ciężkich nocekU mnie dzisiaj czwarta noc z rzędu dobra, a nawet lepsza niż ostatnie, bo Hubert się budził o 22.40 i o 5.00. O 6.40 wstał - mąż go zabrał a ja spałam do tej pory. Teraz piję kawę
Miłego dnia!apaczka, Paula_071, Migotkaa, jesslin87, Weridiana, Zetka, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Współczuję dziewczyny. Paula Tomek takie jazdy robi zawsze jak męża nie ma? Cwaniaczek.
Ja ja Wam zazdroszczę wiszących na piersi dzieci. Wydaje mi się, że moja Natalka odstawia się od piersi i stąd jej zachowanie. Pierś ssie tylko w nocy lub czasem w dzień(wczoraj jeden raz!) a tak nawet jak jest głodna to nie chce. Dziś rano np była głodna ale nie chciała pić z piersi. Dałam jej strzykawka i wypiła 120 ml. Także zęby to jak widać tylko wymówka. No nic, póki mogę będę odciągac, może jej minie a jak nie to trudno, duża już jest to niech decydujeale i tak mi przykro ...
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Ja juz meza nigdzie nie puszcze! Bycie samemu z dzieckiem to dramat. Lys, to ze mialas/ masz mame kolo siebie to zbawienie.
U mnie tez pogoda dramatyczna. Wszystko jest na nie...
Apaczka, odciaganie do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy, ale dobrze, ze chociaz ze strzykawki pije. A probowalas karmic Natalke w roznych pozycjach?lys lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Tak, z reguły karmię na leżąco ale jak nie chce to zmieniam pozycje. Czasem załapie a czasem jest protest. Mi najbardziej zależy żeby w nocy piła cycka bo wstawanie po kilka razy w nocy i grzanie mleka mi się nie widzi. Pocieszam się, że już jest coraz większa więc coraz mniejsza rolę w jej diecie będzie pełniło mleko to może jakoś my radę a jak nie to trudno. Moja koleżanka też przerabiała ze swoim synkiem taki bunt w podobnym wieku. Po jakimś czasie minęło.
-
Wrrrrr. Napisałam długi post i mi wcielo. W skrócie: Apaczka dobrze Cię rozumiem, tez mi było przykro ale mm ma swoje plusy.
Wczoraj byłyśmy na kontroli bioderek wszystko ok, to już był ostatni raz. Potem zepsuł mi się boiler w domu i musiałam odpuścić ćwiczenia. Wiec super dzieńoby dziś było lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 08:26
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Apaczka, ja nie wiem ile w tym prawdy, a ile teorii, ale kiedyś czytałam wypowiedź jakiejś specjalistki SI, że często przyczyną problemów z kp, gdy dziecko nie daje się przystawić do piersi może być nadwrażliwość węchowa lub dotykowa u dziecka. Ale nie wiem co się z tym robi, nie zgłębiałam tematu.
-
Czesc noc srednia mlody wstal o 6.20 i padl o 8 teraz spi
Dziewczyny pisalyscie kiedys i odżywce do rzęs pliss przypomnijcie jej nazwe ( nie chodzi mi o ta za trzy stowy tylko chyba z rossmana )
Ja nie mam czasu na malowanie paznokci ba nawet nie mam czasu na make-up tylko jak gdzies wychodze i nie mowie o spacerze heheheh pamietam jeszcze w ciazy byłyśmy dyskusje tu na forum ze co druga pisala ze ja na pewno bede codziennie sie malować no dobra przyznać sie teraz bez bicia czy oby na pewno sie malujesz codziennie ??
Migotkaa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Witaminka Twoja też się odstawiła? Jak będzie mm to będzie, nie ma co dramatyzować...
Tylko zeby mm chciala:)
Aga, ja sie maluje, ale skapo: krem bb/cc, tusz i roz. Zajmuje mi to max minute razem z myciem rak:)
Paznokci nie maluje.
Dziekuje zaistnienie depilatora, bo chyba bym oszalala uzywajac codziennie maszynki albo chodzilabym jak szympans;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 08:39
zabka11 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Agaata wrote:Apaczka, ja nie wiem ile w tym prawdy, a ile teorii, ale kiedyś czytałam wypowiedź jakiejś specjalistki SI, że często przyczyną problemów z kp, gdy dziecko nie daje się przystawić do piersi może być nadwrażliwość węchowa lub dotykowa u dziecka. Ale nie wiem co się z tym robi, nie zgłębiałam tematu.
Ale Natalka ładnie się rozwija więc oby nie (choć jeszcze nie siedzi :p ). Natalka zawsze miała jakieś "ale" do piersi - kiedyś Lys wkleiła tu wypowiedź logopedy na ten temat. Jak na początku byłyśmy w Por laktacyjnej to babka stwierdziła, że Natalka ma płytko odruch wymiotny i przez to nie lubi gdy ma pierś głęboko w buzi. I to był początek naszych problemów z karmieniem.
lys lubi tę wiadomość
-
Ja się nie maluję - tylko jak mamy gdzieś wyjść i nie mówię tu o wyjściu na basen z Młodym
Depilacja - chodzę na wosk, lub maszynka.
Na paznokcie - chodzę do kosmetyczki.
Teraz przed wiosną zamierzam pójść sobie na piling całego ciała z masażem, bo zwykle tak robię na początku wiosnyI na oczyszczanie twarzy. W domu właściwie nie robię żadnych kosmetycznych zabiegów, bo nie mam czasu,l a jak mam czas, to chęci brak
-
apaczka wrote:Właśnie mam nadzieję, że nie stoją za tym jakieś zaburzenia integracji sensorycznej
Ale Natalka ładnie się rozwija więc oby nie (choć jeszcze nie siedzi :p ). Natalka zawsze miała jakieś "ale" do piersi - kiedyś Lys wkleiła tu wypowiedź logopedy na ten temat. Jak na początku byłyśmy w Por laktacyjnej to babka stwierdziła, że Natalka ma płytko odruch wymiotny i przez to nie lubi gdy ma pierś głęboko w buzi. I to był początek naszych problemów z karmieniem.
Jeszcze nie siedzi?? No co Ty?
Hmm, może nie warto jej nawet próbować w dzień przystawiać - zostawić tylko noc, a w dzień butelka / strzykawka. Po co ją wkurzać...
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
aaaaga to serum to : l'biotica active lash
Ja się maluje codziennie, przyznaje się ż ejak byłam przeziębiona to miałąm tylko podkład, ale nawet jak jestem po domu to podkład musi byc:)
Agata czytałam wczoraj o tych lakierach, faktycznie musza być super:) Wczesniej o nich nie słyszałam, musze polecic siostrze bo ona nie chce hybrydy, podłanczam się do pytania o konkretną firme:) Aaa i ty malujesz sama w domu czy tylko u kosmetyczki? Ile Ci się srednio trzymają? I jak przy moczeniu rąk ?
Mój król dziś wstał o 6 o zgrozo, śpiewak operowy, włączyłam mu karuzelę ale dalej śpiewał, wzięłam do siebie przed 7 i zasnął, jednak pieszczoch z z niego, i to jeszcze przytulony do cyca bo spałam w samych majtkach
aaaaga lubi tę wiadomość
-
Apaczka, mój synus się tak sam odstawił od piersi jak miał około 7 miesięcy właśnie. Właściwie z dnia na dzień... Dostał butlę i było ok. On właśnie miał nadwrażliwośc sensoryczną (smak i zapach i dotyk w sumie też), ale pierś ssał do 7 miesięcy zupełnie normalnie, jadł z butli mleko i normalne jedzenie, dopiero w wieku około 1,5 roku zaczęły się problemy.
apaczka lubi tę wiadomość
-
Paula wspolczuje ja o 7 zanioslam mala mamie bo wymeczyla mnie w nocy, moze Twoja tesciowa by wpadla z pomoca?
Jestem zla, pozwolilam mezowi jechac na te narty, dzis dzwoni ze sniegu nie ma i siedza i chleja i chodza po knajpach... Przykro mi ze zamiast gdzies z nami pojechac, zrobic mi suprajsa to spedza czas ze znajomymi z pracy. Ja nie mialam dnia odpoczynku od rodziny, nawet sobie tego nie wyobrazam, a on tak sobie pojechal na 5 dni...wiem ze sama sie na to zgodzilam ale teraz mam zal i wiem ze nigdy wiecej nigdzie nie pojedzie bez nas, a jak wroci to mu nagadam ze siedzimy w domu jak w wiezieniu i chyba sama wykupie grupona i pojade gdzies z mala a on niech siedzi sobie sam...od dlugiego czasu te same sciany, marzy mi sie taki spontan w ladbe miejsce ale nie mam co liczyc na mojego "romantyka", nawet jak mowie zaplanujny gdzie jedziemy na urlopy to slysze cos sie wymysli..musze zmienic meza -
Apaczka tak odstawiła się. Nie wiem czemu, tylko my od początku miałyśmy problemy z kp.a to nie chciała jednej piersi, a to coś. W końcu przestała jeść z piersi w ogóle. Wisiała na laktatorze po 2, 5 godz dziennie albo i dłużej. W końcu przestałam i mam psychiczny luz. Macierzyństwo przestało się kręcić wokół karmienia. Chociaż gdybym miała wybierać wolałabym karmić tylko bez takich strasznych problemów
Pulpecja, apaczka, zabka11, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ja maluję u kosmetyczki, najczęściej CND Vinylux, ale ona ma też jakieś inne firmy i czasem wybieram kolor z innej firmy. Z tym utrzymywaniem się, to bardzo zależy od koloru - ostatnio miałam jakiś taki pomarańczowo - czerwony i trzymał się 10 dni (szok) - ale najczęściej z 5-6 dni.
A właśnie, miałam kupić jakiś lepszy krem BB - możecie coś polecić ciekawego? Bo ja zwykle tylko fluid i jakoś nie wiem które BB są fajne.magda sz lubi tę wiadomość