X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mozesz zageszczac nim zupke jesli sama gotujesz

Nie gotuje jeszcze sama. A do deserku moge dac? :D

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że możesz ewentualnie może z niewielką ilością owoców. Nie dziwię się Julce, amoksycylina jest ohydna :-/

Ja robię kaszkę kukurydzianą na moim mleku i początkowo jest ona dosyć gęsta, później jest bardziej wodnista ale nie aż tak strasznie. No i u nas obowiązkowo fura owoców ;-) W ogóle mojemu dziecku owocki wchodzą raz dwa, nie trzeba prosić. Chyba ma to po mnie bo ja jestem bardzo owocowa :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś solenizantów!! Dla wszystkich samych cudowności!!

My dziś leniwy dzień..młody od kilku dni pięknie śpi bo potrafi przespać od 24 do 5 rano a dziś nakarmiłam o 24 i dopiero ok 7 - pierwszy raz tyle godzin bez cyca - oby to było jakieś światełko w tunelu na nasze nocki.. za to w dzień wulkan energii, znowu spał niecałą godzinę i mam obawy że tak już zostanie..

Za tydzień w sobotę będziemy gościć 8 znajomych plus 2 dzieci, w niedzielę moi rodzice, ciocia i wujek.. - z jednej strony bardzo się cieszę ale z drugiej już mi słabo jak sobie pomyślę o tych wszystkich przygotowaniach.. i teraz pytanko do Was!! podeślijcie mi proszę jakieś przepisy na dobre sałatki!! na każdą imprezę robię te same a przydałoby się coś nowego ale sprawdzonego! z góry dzięki!

lys, Martucha86 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam tego i moim zdaniem to jest dobre w smaku, jej tez smak raczej nie przeszkadza bo nawet sie nie krzywi i zdarza sie, ze wypije bez marudzenia, problemem raczej jest konsystencja tego leku gesta, kleista i to jej chyba nie pasuje

• apaczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Probowalam tego i moim zdaniem to jest dobre w smaku, jej tez smak raczej nie przeszkadza bo nawet sie nie krzywi i zdarza sie, ze wypije bez marudzenia, problemem raczej jest konsystencja tego leku gesta, kleista i to jej chyba nie pasuje
    Możliwe. Ja jak czuje alpochodne penicyliny to mam odrzut ale może te dziecięce są lepsze, jeszcze nie próbowałam i mam nadzieję, że prędko nie będzie takiej okazji :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla wszystkich solenizantow! :)

Martucha86, Paula_071, Aga89, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Natalki, Huberta i Tomka :)!!

Aaa. ..
    Na ostatnim szczepieniu pielęgniarka myślała ze Staś ma 13 m :)! !Taki wyrośniety ten mój wcześniak :).

Co do pogody tez mam już dość...czapki, szalika itd. Jeszcze kilka tygodni :)!

Bardzo polubiłam gotowanie dla Syna...tu nie ma wymówki ze się nie chce albo coś zamówię; )

Byłam u Małego żeby zobaczyć czy wszystko ok...śpi jak gąsienica...dupka w górze, nogi podkurczone. Co za pozycja:)!

Niecierpliwa zdrówka dla Was:)!

Idę kończyć obiad dla Stasia i kładę się. Mieliśmy aktywny dzień :)!

niecierpliwa, Paula_071, Aga89, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do kiedy planujecie uzywac monitorow oddechu??

• lys Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

ja używałam tylko pierwsze 3 miesiące, z tymże my mieliśmy przenośny

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Natalki Huberta i Tomka oraz dla Stasia :) my dzisiaj kończymy 6 miesięcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:13

lys, witaminkab, Martucha86, niecierpliwa, Paula_071, Aga89, Weridiana, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Nie wiem jeszcze, ale pewnie gdzieś do roku, chociaż mój mąż ciągle mówi, że to monitor wydechu i nie wie po jakiego grzyba ja tego używam... No ale ja jestem przewrażliwona.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Dobrego dla Maksia! Ale mamy tutaj dzieciaków z 13stego :-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie patrzalam na pierwszą stronę :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Natalki, Huberta, Tomka i Maksia noi dla naszego sąsiada z pierwszej strony Stasia! Duzo zdrówka dzieciaczki a z resztą rodzice sobie poradzą !

Powiem Wam ż emy jutro będziemy obchodzić 8 miesięcy i dziś mi się łezka w oku zakręciła jak pomyślałam, że ten czas tak szybko leci..

Magda mój Szymon nie cierpi słonca od początku, mamy parasolke pewnie niedługo ją trzeba będzie wyciągnąć bo juz się krzywił na spacerach..

Niecierpliwa cieszę się że z Julcią lepiej, oby tak dalej:)

jesslin87, Martucha86, niecierpliwa, Paula_071, Aga89, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 8 miesięcy temu zaczęło się dokładnie kłucie delikatne, szybciorem połozyłam się spać bo myślałam że zdąze sie jeszcze wyspać do rana haha:)

jesslin87, Martucha86, niecierpliwa, Paula_071, Katarka, mamasia, Weridiana, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czołem:)

Dzisiaj kończy się urlop męza, od jutra znowu sama z Szymkiem, mąz miał dziś zwieszoną minę, zawsze tak jest jak to jest ostatni dzień urlopu
    Powiem Wam że nawet się nie pokłóciliśmy hehe :)

Kurde powiem Wam że jednak jak się zakłoci dzien dziecku i rytm to jest dupa potem, poszlismy do kośioła na 11 z myślą że pospi i pozniej ans pacer to spał całe pół godziny gdzie w domu spi 2, potem bylismy na obiedzie u tesciów to był 3 próby usypiania przy 3 się poddał, więc byłą drzemka 40 min, jak przyjechaliśmy do domu to wydawało mi się że spiący ale gdzie tam, więc po długim lulaniu usnał ale za chwilę się przebudził z rykiem i to jak zabieraliśmy się z męzem za siebie, niestety klapa bo mama musiała utulić

Dzisiaj rozmawialiśmy z męzem o moim powrocie do pracy, jutro musze zadzwonić do mamy i w koncu się dowiedziec czy wybiera się na tą wcześniejszą emeryturę czy nie, mam nadzieję że jednak tak bo to nasza jedyna nadzieja.
    Maż wpadł na genialny pomysł, że w razie gdyby babbcia jednak chciała pracować to robimy drugie bobo, ale powiedziałam mu że to nie jest wyjscie bo po roku sytuacja sie powtórzy..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która podaje 3 posiłki inne niz mleko?

my dalej na dwóch, zupa, owoce, kaszka na wieczór ale ona jest mleczna więc liczy sie jako posiłek mleczny, kusi mnie żeby odstawic kaszkę a w zamian podac mleko na noc, tylko czy on się naje, nawet jak bym zrobiła 240 ml ? Wtedy musiałabym jedno mleko z dnia zastąpić czymś innym tylko czym?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Która podaje 3 posiłki inne niz mleko?

my dalej na dwóch, zupa, owoce, kaszka na wieczór ale ona jest mleczna więc liczy sie jako posiłek mleczny, kusi mnie żeby odstawic kaszkę a w zamian podac mleko na noc, tylko czy on się naje, nawet jak bym zrobiła 240 ml ? Wtedy musiałabym jedno mleko z dnia zastąpić czymś innym tylko czym?

Migotka, jeśli się nie naje to się obudzi w nocy i najwyżej dokarmisz. Może nie ma sensu dawać aż tak dużej porcji za jednym zamachem, bo będzie mu ciężko w brzuszku.
    Czym zastąpić? Hmm sama nie wiem. Moja koleżanka daje jogurty z Hippa po 6 miesiącu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tych jogurtów nie lubi.. próbowałam, krzywi sie i pluje
    myśle ze brzuch mojego dziecka cięzko przeciązyć:) Rano po nocy wypija 210 jednym duszkiem, wypił by pewnie i 240, po czym po 3 h jest bardzo głodny że zupe opędzluje całą ile ma w miseczce

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Buziaki dla Stasia! No to zaczynamy z 8 ;)

Apaczka, dzieki ze pytasz - dzis juz na prawde bylo dobrze, katar prawie odpuscil, kaszel jeszcze brzydki taki odrywajacy, ale dzieki Bogu nie wymiotowala i juz nie goraczkuje od wczoraj, wiec lek dziala. Dzis juz popoludniu wrocil jej apetyt, wiec idzie ku dobremu. Gorzej ze mna, gardlo nawala i katar leje sie ciurkiem, a do tego maz ma ze mnie niezly ubaw, bo za kazdym razem jak Julka zakaszle podczas jedzenia to ja zamieram, a najchetniej bym wziela nogi za pas, ale mam nadzieje, ze najgorsze juz za nami.

Apaczka mialam Cie pytac o podawanie antybiotyku czy moge go przemycic do niewielkiej ilosci kaszki? W ogole mamy ogromny problem z podawaniem go o 4 rano, bo pluje dalej niz widzi, a myslalam ze na spiocha latwiej go bedzie podac.
    Nie polecam podawania lekuz kaszka. Moja kuznka miala podawac lekz mlekiem dziecko do tej pory a ma 3 latka nie pije mleka tak sie zrazilo, a mialo wtedy ok roku.

‹‹ 3407 3408 3409 3410 3411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ