SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Podałam dziś małej delikatne jarzynki z łososiem. Szał i ekstaza w jednym tak bardzo smakowały. Cały mały słoiczek w 3 minuty opedzlowany
Mam pytanie: co mogę wprowadzić jako przekąskę? Na razie raz dziennie są owoce i raz dziennie obiadek. Chciałabym jeszcze trzeci posiłek ale nie wiem co. Nie może to być kasza bo zależy mi na tym żeby nie było kaloryczne. Jeszcze raz warzywa dawać? Chciałbym żeby Lily jadła mniej cyca bo je co chwile.... -
Kupy śluzowate i ten katar.. ale mamy drugą dolną jedynkę i dwójki się przebijają obie na raz choć prawą widać bardziej...mi nie daje od wczoraj palca do buzi włożyć ani strzykawki z witaminami ani nic ale jak tatuś wrócił to się pochwaliła. W ogóle jak tata wszedł to oszalała, zaczeła krzyczeć radośnie, śmiać się, ręce tak wyciągała że ledwo ją utrzymałam. Byłam w szoku że małe dziecko tak tęskni i pamięta i się cieszy
Czy Wasze dzieci też tak nienawidzą słońca? Fakt że w naszym pięknym kraju nasze dzieci mają prawo go nie znać bo ostatnio taka pogoda że słoneczko to uhuuhu chyba we wrześniu. Maja jak słonce swieci i nawet nie to że w nią ale obok to jest płacz i nerw...są okulary dla niemowlaków? mierzyłyśmy w c&a ale to dla kilkulatków i za duże
Ale dziś miesięczniczdróweczka Tomuś, Hubek, Natalcia
lys, Agaata, Martucha86, jesslin87, Aga89, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lys, a moze duzy obiadek by ja na dluzej przetrzymal??
Nie ma szans żeby tyle zjadla na raz. Ona dopiero od 3 dni zjada prawie caly mały sloiczek. Wcześniej jadła tylko po pół.
Z resztą tak jak zawsze u nas było - mało a często.
-
magdasz, są takie okularki dla niemowlaków z regulowanym paskiem - gumką, mam takie po Tośce jeszcze. Trochę podobne do gogli basenowych
https://www.madramama.pl/spacer-i-podroz/okulary-przeciwsloneczne/895-okulary-przeciwsloneczne-dla-dzieci-flexi-specs-iplay.html to takie przykładowe, są rożne firmymagda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
U mnie też się cieszy jak wraca z pracy ale dzis to była taka euforia że w szoku byłam że aż tak potrafi pokazać uczucia.
A teraz masarka, tak płacze od 18, zęby jej dają popalić bo próbuje sobie sama masować i płacze i tak w kółko i tylko ślina jej zwisa łącznie ze łzami. Usypiałam ją godzinę i spała 15 min po czym obudziła się z histerią, dopiero u mnie się uspokoiła bo tata był zły że go obudziła i że rozbestwiłam dziecko... oczywiście się pokłóciliśmy, jak ma taki być pomocny to niech spiernicza na te swoje narty. Zaraz ją kapiemy i dam jej na noc nurofen chociaż nie wiem czy da sobie podać
Agata u mnie jedyne warzywka jakie podchodzą to właśnie zielone warzywka, brokuł, groszek, ziemniaki są dla niej niewidoczne.Agaata lubi tę wiadomość
-
Hej Wam! Przede wszystkim wszystkiego najlepszego naszym 7 miesięczniakom
nie wiem jak Wy, ale ja odnoszę wrażenie, że czas pędzi coraz szybciej. Jeszcze niedawno dzieci miały po 5-6 miesięcy a tu już 7 choć za parę dni zaczniemy obchodzić pierwsze 8 miesięcznice!
Moja młoda już śpi. U nas kaszka z owocami na moim mleku jest dwa razy dziennie - rano i wieczorem przed spaniem ale Natalka to niejadek a do tego ma kosę z cycem stąd przemycam mleko w kaszce. Dziś na kolację zjadła naprawdę sporo jak na siebie. Poza tym gotuję obiadki i też dzisiaj zjadła ładnieOd wczoraj raczkuje, póki co doskonali technikę ale całkiem zgrabnie jej to wychodzi
A dzisiaj byłyśmy w Smyku i oczywiście kupiłam jej parę niezbędnych rzeczy
czapeczkę i apaszkę na wiosnę oraz sukienkę i bluzę
nie mogę się doczekać aż wsadze ją w wózek bez tych wszystkich kombinezonow, szalików.
Niecierpliwa a jak tam Julka? Nie wymiotuje już, nie ma gorączki ?
U nas gorszym wrogiem niż słońce jest wiatr. Oj powiew wiatru potrafi być sprawcą konkretnego ryku.
Co do okularów p/słonecznych dla niemowląt to hmmm ja bym cykała zakładać takie coś. Przede wszystkim musiałyby to być naprawdę solidne okulary z dobrym filtrem UV. Byle co może naprawdę mocno zaszkodzić. Teraz przede wszystkim mówi się żeby nie eksponowac takich małych dzieci na działanie promieni słonecznych. U nas wiosną czy latem pójdzie w ruch parasolka i kapelusik żeby oslonic oczy i twarz.Agaata, Paula_071, Katarka, niecierpliwa, magda sz, lys, jesslin87, Aga89, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Hubert też śpi, wieczór czas zacząć.
Apaczka gratulacje dla Natalki z powodu raczkowaniaCieszę się też, że zjadła coś. Mam nadzieję, że z tym jedzeniem to będzie się poprawiać.
Szczerze mówiąc ja też czekam z utęsknieniem na wiosnę i normalne, lekkie ubrania a nie te wszystkie kombinezony, czapki itp. Mam przesyt zimy, a tutaj wcale się nie zanosi na koniec. Jutro ma padać deszcz a pojutrze deszcz ze śniegiem. Fuj.
Jeśli chodzi o słońce to ja mam do wózka osłonę UV, na zimę zdjęłam, ale teraz muszę założyć znowu. Można ją rozwinąć, albo zwinąć i schować do daszka. Tak to wygląda:
http://www.bobowozki.com.pl/akcesoria-do-wozka/p/joolz-2016-oslona-daszek-uv-1024.php
Bardzo wygodna sprawa.apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hej, wszystkiego najlepszego dla naszych 7 miesięcznych dzieciaczków :-*
Wczoraj mieliśmy z mężem wychodneOli o 20 poszedł spać, dziadki przyjechali czuwać, a my ruszyliśmy w miasto
fajnie było ale o 23 zgarnęliśmy znajomych i wróciliśmy do domu
jednak jak mam synka blisko to czuje się zdecydowanie lepiej
Temat dzieci 95% rozmów bo były dwie koleżanki w ciąży, jedna w 8 tyg, druga w 22. Powiem Wam, że poczułam zazdrość jak zobaczyłam, że jedna dotyka się po brzuchu gdzie maleństwo kopało! Tęsknię za tym stanema jutro minie 7 miesięcy jak mój kochany synuś opuścił brzuszek! Jak ten czas leci!!! Jeszcze wśród naszych znajomych jakiś baby boom
moja bratowa i prawie wszystkie bliskie koleżanki są w ciąży! Nawet takie, które nie planowały
nie wiem, czy się nie zapatrzę
Martucha86, Paula_071, magda sz, lys, jesslin87, mamasia, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kochane, Staszek urodził się 8 miesięcy temu
! ! !
Agaata, Paula_071, 5ylwia, Katarka, apaczka, niecierpliwa, AgaSad, magda sz, witaminkab, Zetka, lys, jesslin87, Migotkaa, Pulpecja, aaaaga, Weridiana, Aga89, mamasia, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Od Nas tez zyczenia dla malych solenizantow
Ja raz zrobilam kleik kukurydziany na swoim mleku. Raz, ze Laura nie chciala tego za bardzi jesc, a dwa zaraz byla z tego woda, takie plynne. Teraz robie Jej kaszki na wodzie. I nie wiem jak moglabym wykorzystac ten kleik kukurydziany..Martucha86 lubi tę wiadomość
-
Buziaki dla Stasia! No to zaczynamy z 8
Apaczka, dzieki ze pytasz - dzis juz na prawde bylo dobrze, katar prawie odpuscil, kaszel jeszcze brzydki taki odrywajacy, ale dzieki Bogu nie wymiotowala i juz nie goraczkuje od wczoraj, wiec lek dziala. Dzis juz popoludniu wrocil jej apetyt, wiec idzie ku dobremu. Gorzej ze mna, gardlo nawala i katar leje sie ciurkiem, a do tego maz ma ze mnie niezly ubaw, bo za kazdym razem jak Julka zakaszle podczas jedzenia to ja zamieram, a najchetniej bym wziela nogi za pas, ale mam nadzieje, ze najgorsze juz za nami.
Apaczka mialam Cie pytac o podawanie antybiotyku czy moge go przemycic do niewielkiej ilosci kaszki? W ogole mamy ogromny problem z podawaniem go o 4 rano, bo pluje dalej niz widzi, a myslalam ze na spiocha latwiej go bedzie podac.
Martucha86, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Od Nas tez zyczenia dla malych solenizantow
Ja raz zrobilam kleik kukurydziany na swoim mleku. Raz, ze Laura nie chciala tego za bardzi jesc, a dwa zaraz byla z tego woda, takie plynne. Teraz robie Jej kaszki na wodzie. I nie wiem jak moglabym wykorzystac ten kleik kukurydziany..
Mozesz zageszczac nim zupke jesli sama gotujesz
Katarka lubi tę wiadomość