X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego i zdrówka dla solenizantow.

Paula_071, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podałam dziś małej delikatne jarzynki z łososiem. Szał i ekstaza w jednym tak bardzo smakowały. Cały mały słoiczek w 3 minuty opedzlowany :)

Mam pytanie: co mogę wprowadzić jako przekąskę? Na razie raz dziennie są owoce i raz dziennie obiadek. Chciałabym jeszcze trzeci posiłek ale nie wiem co. Nie może to być kasza bo zależy mi na tym żeby nie było kaloryczne. Jeszcze raz warzywa dawać? Chciałbym żeby Lily jadła mniej cyca bo je co chwile....

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, a moze duzy obiadek by ja na dluzej przetrzymal??

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupy śluzowate i ten katar.. ale mamy drugą dolną jedynkę i dwójki się przebijają obie na raz choć prawą widać bardziej...mi nie daje od wczoraj palca do buzi włożyć ani strzykawki z witaminami ani nic ale jak tatuś wrócił to się pochwaliła. W ogóle jak tata wszedł to oszalała, zaczeła krzyczeć radośnie, śmiać się, ręce tak wyciągała że ledwo ją utrzymałam. Byłam w szoku że małe dziecko tak tęskni i pamięta i się cieszy :)

Czy Wasze dzieci też tak nienawidzą słońca? Fakt że w naszym pięknym kraju nasze dzieci mają prawo go nie znać bo ostatnio taka pogoda że słoneczko to uhuuhu chyba we wrześniu. Maja jak słonce swieci i nawet nie to że w nią ale obok to jest płacz i nerw...są okulary dla niemowlaków? mierzyłyśmy w c&a ale to dla kilkulatków i za duże

Ale dziś miesięcznic :) zdróweczka Tomuś, Hubek, Natalcia :)

lys, Agaata, Martucha86, jesslin87, Aga89, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś drugi dzień była moja zupka krem z buraka plus cielęcina i Hubert zjadł baaardzo dużo. Widzę, że u nas póki co słabo idą zielone warzywa - brokuł, szpinak. Szkoda, bo zdrowe... Reszta już bardzo przyzwoicie.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - tak Hubert się dzisiaj denerwował na słońce i musiałam zasłaniać. Co do powrotu taty, to u nas taka reakcja jak opisałaś jest codziennie jak mąż wraca z pracy, słodkie to jest bardzo!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys, a moze duzy obiadek by ja na dluzej przetrzymal??

Nie ma szans żeby tyle zjadla na raz. Ona dopiero od 3 dni zjada prawie caly mały sloiczek. Wcześniej jadła tylko po pół.
    Z resztą tak jak zawsze u nas było - mało a często.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny to u nas taka reakcja na tatę jest za każdym razem jak go widzi. Chyba ze jesc lub coś jej dolega to wtedy mamusia wraca do łask.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzylam wczoraj Julke ma 75 cm, chyba ojca nawet przerosnie

lys, Martucha86, Zetka, jesslin87, mamasia, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdasz, są takie okularki dla niemowlaków z regulowanym paskiem - gumką, mam takie po Tośce jeszcze. Trochę podobne do gogli basenowych :-)
    https://www.madramama.pl/spacer-i-podroz/okulary-przeciwsloneczne/895-okulary-przeciwsloneczne-dla-dzieci-flexi-specs-iplay.html to takie przykładowe, są rożne firmy

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się cieszy jak wraca z pracy ale dzis to była taka euforia że w szoku byłam że aż tak potrafi pokazać uczucia.
    A teraz masarka, tak płacze od 18, zęby jej dają popalić bo próbuje sobie sama masować i płacze i tak w kółko i tylko ślina jej zwisa łącznie ze łzami. Usypiałam ją godzinę i spała 15 min po czym obudziła się z histerią, dopiero u mnie się uspokoiła bo tata był zły że go obudziła i że rozbestwiłam dziecko... oczywiście się pokłóciliśmy, jak ma taki być pomocny to niech spiernicza na te swoje narty. Zaraz ją kapiemy i dam jej na noc nurofen chociaż nie wiem czy da sobie podać :(
    Agata u mnie jedyne warzywka jakie podchodzą to właśnie zielone warzywka, brokuł, groszek, ziemniaki są dla niej niewidoczne.

Agaata lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam! Przede wszystkim wszystkiego najlepszego naszym 7 miesięczniakom :-) nie wiem jak Wy, ale ja odnoszę wrażenie, że czas pędzi coraz szybciej. Jeszcze niedawno dzieci miały po 5-6 miesięcy a tu już 7 choć za parę dni zaczniemy obchodzić pierwsze 8 miesięcznice!

Moja młoda już śpi. U nas kaszka z owocami na moim mleku jest dwa razy dziennie - rano i wieczorem przed spaniem ale Natalka to niejadek a do tego ma kosę z cycem stąd przemycam mleko w kaszce. Dziś na kolację zjadła naprawdę sporo jak na siebie. Poza tym gotuję obiadki i też dzisiaj zjadła ładnie :-) Od wczoraj raczkuje, póki co doskonali technikę ale całkiem zgrabnie jej to wychodzi :-) A dzisiaj byłyśmy w Smyku i oczywiście kupiłam jej parę niezbędnych rzeczy ;-) czapeczkę i apaszkę na wiosnę oraz sukienkę i bluzę :-) nie mogę się doczekać aż wsadze ją w wózek bez tych wszystkich kombinezonow, szalików.

Niecierpliwa a jak tam Julka? Nie wymiotuje już, nie ma gorączki ?

U nas gorszym wrogiem niż słońce jest wiatr. Oj powiew wiatru potrafi być sprawcą konkretnego ryku.
    Co do okularów p/słonecznych dla niemowląt to hmmm ja bym cykała zakładać takie coś. Przede wszystkim musiałyby to być naprawdę solidne okulary z dobrym filtrem UV. Byle co może naprawdę mocno zaszkodzić. Teraz przede wszystkim mówi się żeby nie eksponowac takich małych dzieci na działanie promieni słonecznych. U nas wiosną czy latem pójdzie w ruch parasolka i kapelusik żeby oslonic oczy i twarz.

Agaata, Paula_071, Katarka, niecierpliwa, magda sz, lys, jesslin87, Aga89, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert też śpi, wieczór czas zacząć.
    Apaczka gratulacje dla Natalki z powodu raczkowania :-) Cieszę się też, że zjadła coś. Mam nadzieję, że z tym jedzeniem to będzie się poprawiać.
    Szczerze mówiąc ja też czekam z utęsknieniem na wiosnę i normalne, lekkie ubrania a nie te wszystkie kombinezony, czapki itp. Mam przesyt zimy, a tutaj wcale się nie zanosi na koniec. Jutro ma padać deszcz a pojutrze deszcz ze śniegiem. Fuj.

Jeśli chodzi o słońce to ja mam do wózka osłonę UV, na zimę zdjęłam, ale teraz muszę założyć znowu. Można ją rozwinąć, albo zwinąć i schować do daszka. Tak to wygląda:

http://www.bobowozki.com.pl/akcesoria-do-wozka/p/joolz-2016-oslona-daszek-uv-1024.php

Bardzo wygodna sprawa.

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wszystkiego najlepszego dla naszych 7 miesięcznych dzieciaczków :-*
    Wczoraj mieliśmy z mężem wychodne ;-) Oli o 20 poszedł spać, dziadki przyjechali czuwać, a my ruszyliśmy w miasto :) fajnie było ale o 23 zgarnęliśmy znajomych i wróciliśmy do domu :) jednak jak mam synka blisko to czuje się zdecydowanie lepiej ;-)
    Temat dzieci 95% rozmów bo były dwie koleżanki w ciąży, jedna w 8 tyg, druga w 22. Powiem Wam, że poczułam zazdrość jak zobaczyłam, że jedna dotyka się po brzuchu gdzie maleństwo kopało! Tęsknię za tym stanem :) a jutro minie 7 miesięcy jak mój kochany synuś opuścił brzuszek! Jak ten czas leci!!! Jeszcze wśród naszych znajomych jakiś baby boom :) moja bratowa i prawie wszystkie bliskie koleżanki są w ciąży! Nawet takie, które nie planowały ;-) nie wiem, czy się nie zapatrzę :-)

Martucha86, Paula_071, magda sz, lys, jesslin87, mamasia, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, Staszek urodził się 8 miesięcy temu :) :) :)! ! !

Agaata, Paula_071, 5ylwia, Katarka, apaczka, niecierpliwa, AgaSad, magda sz, witaminkab, Zetka, lys, jesslin87, Migotkaa, Pulpecja, aaaaga, Weridiana, Aga89, mamasia, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego dla Staszka!

Martucha86 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, buziaki dla Staszka! Wow 8 miesięcy :) wszystkiego naj!

• Katarka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od Nas tez zyczenia dla malych solenizantow :)

Ja raz zrobilam kleik kukurydziany na swoim mleku. Raz, ze Laura nie chciala tego za bardzi jesc, a dwa zaraz byla z tego woda, takie plynne. Teraz robie Jej kaszki na wodzie. I nie wiem jak moglabym wykorzystac ten kleik kukurydziany..

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Stasia! No to zaczynamy z 8 ;)

Apaczka, dzieki ze pytasz - dzis juz na prawde bylo dobrze, katar prawie odpuscil, kaszel jeszcze brzydki taki odrywajacy, ale dzieki Bogu nie wymiotowala i juz nie goraczkuje od wczoraj, wiec lek dziala. Dzis juz popoludniu wrocil jej apetyt, wiec idzie ku dobremu. Gorzej ze mna, gardlo nawala i katar leje sie ciurkiem, a do tego maz ma ze mnie niezly ubaw, bo za kazdym razem jak Julka zakaszle podczas jedzenia to ja zamieram, a najchetniej bym wziela nogi za pas, ale mam nadzieje, ze najgorsze juz za nami.

Apaczka mialam Cie pytac o podawanie antybiotyku czy moge go przemycic do niewielkiej ilosci kaszki? W ogole mamy ogromny problem z podawaniem go o 4 rano, bo pluje dalej niz widzi, a myslalam ze na spiocha latwiej go bedzie podac.

Martucha86, Pulpecja lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Od Nas tez zyczenia dla malych solenizantow :)

Ja raz zrobilam kleik kukurydziany na swoim mleku. Raz, ze Laura nie chciala tego za bardzi jesc, a dwa zaraz byla z tego woda, takie plynne. Teraz robie Jej kaszki na wodzie. I nie wiem jak moglabym wykorzystac ten kleik kukurydziany..

Mozesz zageszczac nim zupke jesli sama gotujesz

Katarka lubi tę wiadomość

‹‹ 3406 3407 3408 3409 3410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ