SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły spodnie z hm i nie te które mierzyłam, ja pierduuuuuuuuuuu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie dam rady nadrobić!
    Spróbuję...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla solenizantow i wszystkich chorowitkow !

ja chcialam isc na spacer ale tak swieci slonce ze nie ma bata - Zoska bedzie rzucac glowa na prawo i lewo bo ja bedzie razic , a ja bede tylko poprawiac czape... pojde chyba kolo 15.00 ;/ sa okulary przeciwsloneczne dla niemowlat ?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy zostane skrytykowała ale mój syn dostaje juz 5 posiłków dziennie co 3 godziny. Zaczynamy od bardzo wodnistej kaszki rano, potem owoc, potem obiadek, potem albo biszkopty albo chrupki albo sucharki, a na koniec dnia gęsta kaszka, proponuje za każdym razem wodę po posiłku i chętnie korzysta z kubeczka z wodą, karmie piersią w nocy i dwa, trzy razy w dzień. Rozszerzam dietę po 4 miesiacu.

Moj syn nie toleruje ani butli ani niekapka, jak narazie bawi się nuekapkiem.

A co do spaceru to magda jak najbardziej, zobaczysz pooddycga świeżym powietrzem i większość cery się poprawi Mai.

A my nadal bezzebni. Ciekawe co u nas będzie.

Ostatnio dowiedziałam się, że jeżeli chrzestni siedzą na przeciwko siebie to nie ma co spodziewać się szybko zębów u dzuecka, u nas tak było haha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:37

Aska87, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nadal ani jednego zęba i co później wszystkie na raz będą wychodzić???

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba i prawa jedynka sie przebiła,a jak nie do końća to dzisiaj sie przebije max jutro, bo widać ją, górnych jeszcze nie widac, bedzie zajaczek na wielkanoc :D

No wiecie co..snieg pada..:o kretyn..

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek tak zgrzyta zebami, ze ciarki przechodza mnie kilka razy dziennie. Najgorzej jest w nocy, bo bardziej słychać. Widze tez, ze bedzie mial krzywe zeby. Mozba cos z tym zrobić na tym etapie czy dopiero stale zeby sie prostuje?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jedną dolna jedyneczkę zdobytą w bólach...póki co chwila oddechu. Magda współczuję Wam ale kilka dni i będzie lepiej. Lys mi zęby wychodziły ok roku po 4 na raz i podobno dobrze to znosiłam :-)

U nas w nocy był epizod histerii, nie wiem co się stało ale Natalka strasznie płakała przez kilka minut. No i nie wiem czy to sukces czy co ale zjadła kaszkę ok 19 i kolejne karmienie ok 3. Zauważyłam, że zmniejszyła ilość drzemek i odstępy między nimi. Kiedyś po 1.5 h musiała iść spać a teraz 3h to nie problem. Nie wiem czy jest się z czego cieszyć...

Najlepszości Agata!

niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szymko jeszcze spi, czekam ąz się obudzi i idziemy na spacer, słonce świeci jak głupie, już widze jaki będzie zadowolony.. Ale głupio w marcu chodzic z parasolka przeciwsłoneczną przy wozku hm ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki temu, ze schrzanilam obiad malej za kare dla siebie nie dalam sloika tylko ugotowalam nowa i bingo wyszla tak pyszna, ze nawet mi smakowala.

U nas tez ani pol zeba.

Chcebycmama a chrupki czy sucharki mozna w ogogke zaliczyc jako posilek??

apaczka, mamasia lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, co kiedyś czytałam, że 95% niemowląt jest przekarmiane, bo pomiędzy posiłkami dostają właśnie chrupki itp.

Dlatego mój synek je na podwieczorek chrupki kukurydziane i potrafi zjeść dwa dlugie tygryski.

Objętość kaszki czy obiadku to max 180 ml.

http://www.1000dni.pl/6-zlotych-zasad-na-1000-dni/#6-zlotych-zasad

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzoruje się na www.100 dni.pl choć niestety nie dałam rady karmić tylko piersią po 4 miesiacu, bo musiałabym karmić co 2 godziny.

Syn, roczek.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, sto lat! Zdrowia i spełnienia marzeń. I przespanych nocek :)

Szymko, sto latek! :)

Migotka, jak to nie te co zamówiłas? U mnie kurier ma być między około 15.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wszystkiego najlepszego :)

Dziewczyny jak podajecie wode dzieciom? Po zupce/obiadku? W trakcie jedzenia zupki/obiadku?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje miedzy posilkami, najchetniej pije ostatnio herbatke koperkowa

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zdrowia dla Ciebie i Twojej rodziny :)!! Spełniaj marzenia i bądź szczęśliwa :)!

Ogromne uściski dla Szymonka :*

5fo2vs9.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja podaje miedzy posilkami, najchetniej pije ostatnio herbatke koperkowa

Bo mnie dzisiaj tak tesciowa wku*wila, ze szok. Zawsze daje Malej wode po zupce/obiadku, czasem tez pozniej w ciagu dnia. Nigdy nie dawalam w trakcie jedzenia. Laura jest caly czas na piersi, jakies 6-7 karmien na dobe i uwazam, ze nie musi wypijac jeszcze hektolitrow wody. A tesciowa dzisiaj byla przy tym jak dawalam Laurce zupe i mowi "Daj Jej wode, popije i bedzie dalej jesc". A ja mowie, ze napije sie jak zje i ze jak teraz wypije duzo wody to juz moze zupki nie chciec jesc, bo sie "napcha". I wiecie co zrobila tesciowa? Wziela kubek i dala Jej wode!!! Juz mi nie chodzi o ta wode, tylko ze zrobila wbrew temu co powiedzialam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 14:19

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprowadzam wodę żeby poznała jej smak a nie tylko słodkie mleczko, całe G wypija no ale nie krzywi się i chyba jej smakuje więc chociaż tyle dobrze.

Byłyśmy na spacerku, pospała z godzinę, widać że lepiej jej jak się dotleniła. Przez godzinę gadałam z szefem Poraja... zadzwonił do mnie że w sierpniu w terminie 12-15 zwolniło się 23 pokoje..powiedziałam że to już nieaktualne ale zarezerwowałam wstępnie urlop dla nas i moich rodziców od soboty do piątku :) obiecał mi że podgrzeje wodę w basenie specjalnie dla małej hahaha

Obeszłam kilka sklepów z częściami elektrycznimi itp do farelki którą spaliłam ale kuzwa nigdzie nie ma :/ trzeba kupić nową żeby dupkę wietrzyć.

mamasia lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka jak raz pozwolisz, to potem Ci na glowe wlezie.
    Moim zdaniem dopajanie w trakcie posilku niczemu nie sluzy. A tesciowa w trakcie zupy pije wode?? Ja proponuje wode/herbate caly dzien, ale w trakcie posilkow nie

• Katarka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Katarka jak raz pozwolisz, to potem Ci na glowe wlezie.
    Moim zdaniem dopajanie w trakcie posilku niczemu nie sluzy. A tesciowa w trakcie zupy pije wode?? Ja proponuje wode/herbate caly dzien, ale w trakcie posilkow nie

No wlasnie. Wprawdzie zupka byla troszke gesta i juz z malymi kawalkami warzyw, nie taka gladka, ale ja daje wode po posilku i nie powinna robic wbrew mojemu zdaniu!

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 3409 3410 3411 3412 3413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ