X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły spodnie z hm i nie te które mierzyłam, ja pierduuuuuuuuuuu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie dam rady nadrobić!
    Spróbuję...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla solenizantow i wszystkich chorowitkow !

ja chcialam isc na spacer ale tak swieci slonce ze nie ma bata - Zoska bedzie rzucac glowa na prawo i lewo bo ja bedzie razic , a ja bede tylko poprawiac czape... pojde chyba kolo 15.00 ;/ sa okulary przeciwsloneczne dla niemowlat ?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy zostane skrytykowała ale mój syn dostaje juz 5 posiłków dziennie co 3 godziny. Zaczynamy od bardzo wodnistej kaszki rano, potem owoc, potem obiadek, potem albo biszkopty albo chrupki albo sucharki, a na koniec dnia gęsta kaszka, proponuje za każdym razem wodę po posiłku i chętnie korzysta z kubeczka z wodą, karmie piersią w nocy i dwa, trzy razy w dzień. Rozszerzam dietę po 4 miesiacu.

Moj syn nie toleruje ani butli ani niekapka, jak narazie bawi się nuekapkiem.

A co do spaceru to magda jak najbardziej, zobaczysz pooddycga świeżym powietrzem i większość cery się poprawi Mai.

A my nadal bezzebni. Ciekawe co u nas będzie.

Ostatnio dowiedziałam się, że jeżeli chrzestni siedzą na przeciwko siebie to nie ma co spodziewać się szybko zębów u dzuecka, u nas tak było haha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:37

Aska87, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nadal ani jednego zęba i co później wszystkie na raz będą wychodzić???

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba i prawa jedynka sie przebiła,a jak nie do końća to dzisiaj sie przebije max jutro, bo widać ją, górnych jeszcze nie widac, bedzie zajaczek na wielkanoc :D

No wiecie co..snieg pada..:o kretyn..

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek tak zgrzyta zebami, ze ciarki przechodza mnie kilka razy dziennie. Najgorzej jest w nocy, bo bardziej słychać. Widze tez, ze bedzie mial krzywe zeby. Mozba cos z tym zrobić na tym etapie czy dopiero stale zeby sie prostuje?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jedną dolna jedyneczkę zdobytą w bólach...póki co chwila oddechu. Magda współczuję Wam ale kilka dni i będzie lepiej. Lys mi zęby wychodziły ok roku po 4 na raz i podobno dobrze to znosiłam :-)

U nas w nocy był epizod histerii, nie wiem co się stało ale Natalka strasznie płakała przez kilka minut. No i nie wiem czy to sukces czy co ale zjadła kaszkę ok 19 i kolejne karmienie ok 3. Zauważyłam, że zmniejszyła ilość drzemek i odstępy między nimi. Kiedyś po 1.5 h musiała iść spać a teraz 3h to nie problem. Nie wiem czy jest się z czego cieszyć...

Najlepszości Agata!

niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szymko jeszcze spi, czekam ąz się obudzi i idziemy na spacer, słonce świeci jak głupie, już widze jaki będzie zadowolony.. Ale głupio w marcu chodzic z parasolka przeciwsłoneczną przy wozku hm ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki temu, ze schrzanilam obiad malej za kare dla siebie nie dalam sloika tylko ugotowalam nowa i bingo wyszla tak pyszna, ze nawet mi smakowala.

U nas tez ani pol zeba.

Chcebycmama a chrupki czy sucharki mozna w ogogke zaliczyc jako posilek??

apaczka, mamasia lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, co kiedyś czytałam, że 95% niemowląt jest przekarmiane, bo pomiędzy posiłkami dostają właśnie chrupki itp.

Dlatego mój synek je na podwieczorek chrupki kukurydziane i potrafi zjeść dwa dlugie tygryski.

Objętość kaszki czy obiadku to max 180 ml.

http://www.1000dni.pl/6-zlotych-zasad-na-1000-dni/#6-zlotych-zasad

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzoruje się na www.100 dni.pl choć niestety nie dałam rady karmić tylko piersią po 4 miesiacu, bo musiałabym karmić co 2 godziny.

Syn, roczek.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, sto lat! Zdrowia i spełnienia marzeń. I przespanych nocek :)

Szymko, sto latek! :)

Migotka, jak to nie te co zamówiłas? U mnie kurier ma być między około 15.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wszystkiego najlepszego :)

Dziewczyny jak podajecie wode dzieciom? Po zupce/obiadku? W trakcie jedzenia zupki/obiadku?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje miedzy posilkami, najchetniej pije ostatnio herbatke koperkowa

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zdrowia dla Ciebie i Twojej rodziny :)!! Spełniaj marzenia i bądź szczęśliwa :)!

Ogromne uściski dla Szymonka :*

5fo2vs9.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja podaje miedzy posilkami, najchetniej pije ostatnio herbatke koperkowa

Bo mnie dzisiaj tak tesciowa wku*wila, ze szok. Zawsze daje Malej wode po zupce/obiadku, czasem tez pozniej w ciagu dnia. Nigdy nie dawalam w trakcie jedzenia. Laura jest caly czas na piersi, jakies 6-7 karmien na dobe i uwazam, ze nie musi wypijac jeszcze hektolitrow wody. A tesciowa dzisiaj byla przy tym jak dawalam Laurce zupe i mowi "Daj Jej wode, popije i bedzie dalej jesc". A ja mowie, ze napije sie jak zje i ze jak teraz wypije duzo wody to juz moze zupki nie chciec jesc, bo sie "napcha". I wiecie co zrobila tesciowa? Wziela kubek i dala Jej wode!!! Juz mi nie chodzi o ta wode, tylko ze zrobila wbrew temu co powiedzialam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 14:19

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprowadzam wodę żeby poznała jej smak a nie tylko słodkie mleczko, całe G wypija no ale nie krzywi się i chyba jej smakuje więc chociaż tyle dobrze.

Byłyśmy na spacerku, pospała z godzinę, widać że lepiej jej jak się dotleniła. Przez godzinę gadałam z szefem Poraja... zadzwonił do mnie że w sierpniu w terminie 12-15 zwolniło się 23 pokoje..powiedziałam że to już nieaktualne ale zarezerwowałam wstępnie urlop dla nas i moich rodziców od soboty do piątku :) obiecał mi że podgrzeje wodę w basenie specjalnie dla małej hahaha

Obeszłam kilka sklepów z częściami elektrycznimi itp do farelki którą spaliłam ale kuzwa nigdzie nie ma :/ trzeba kupić nową żeby dupkę wietrzyć.

mamasia lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka jak raz pozwolisz, to potem Ci na glowe wlezie.
    Moim zdaniem dopajanie w trakcie posilku niczemu nie sluzy. A tesciowa w trakcie zupy pije wode?? Ja proponuje wode/herbate caly dzien, ale w trakcie posilkow nie

• Katarka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Katarka jak raz pozwolisz, to potem Ci na glowe wlezie.
    Moim zdaniem dopajanie w trakcie posilku niczemu nie sluzy. A tesciowa w trakcie zupy pije wode?? Ja proponuje wode/herbate caly dzien, ale w trakcie posilkow nie

No wlasnie. Wprawdzie zupka byla troszke gesta i juz z malymi kawalkami warzyw, nie taka gladka, ale ja daje wode po posilku i nie powinna robic wbrew mojemu zdaniu!

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 3409 3410 3411 3412 3413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ