SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdrowka dla solenizantow i wszystkich chorowitkow !
ja chcialam isc na spacer ale tak swieci slonce ze nie ma bata - Zoska bedzie rzucac glowa na prawo i lewo bo ja bedzie razic , a ja bede tylko poprawiac czape... pojde chyba kolo 15.00 ;/ sa okulary przeciwsloneczne dla niemowlat ?
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy zostane skrytykowała ale mój syn dostaje juz 5 posiłków dziennie co 3 godziny. Zaczynamy od bardzo wodnistej kaszki rano, potem owoc, potem obiadek, potem albo biszkopty albo chrupki albo sucharki, a na koniec dnia gęsta kaszka, proponuje za każdym razem wodę po posiłku i chętnie korzysta z kubeczka z wodą, karmie piersią w nocy i dwa, trzy razy w dzień. Rozszerzam dietę po 4 miesiacu.
Moj syn nie toleruje ani butli ani niekapka, jak narazie bawi się nuekapkiem.
A co do spaceru to magda jak najbardziej, zobaczysz pooddycga świeżym powietrzem i większość cery się poprawi Mai.
A my nadal bezzebni. Ciekawe co u nas będzie.
Ostatnio dowiedziałam się, że jeżeli chrzestni siedzą na przeciwko siebie to nie ma co spodziewać się szybko zębów u dzuecka, u nas tak było hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:37
Aska87, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Tomek tak zgrzyta zebami, ze ciarki przechodza mnie kilka razy dziennie. Najgorzej jest w nocy, bo bardziej słychać. Widze tez, ze bedzie mial krzywe zeby. Mozba cos z tym zrobić na tym etapie czy dopiero stale zeby sie prostuje?
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
My mamy jedną dolna jedyneczkę zdobytą w bólach...póki co chwila oddechu. Magda współczuję Wam ale kilka dni i będzie lepiej. Lys mi zęby wychodziły ok roku po 4 na raz i podobno dobrze to znosiłam
U nas w nocy był epizod histerii, nie wiem co się stało ale Natalka strasznie płakała przez kilka minut. No i nie wiem czy to sukces czy co ale zjadła kaszkę ok 19 i kolejne karmienie ok 3. Zauważyłam, że zmniejszyła ilość drzemek i odstępy między nimi. Kiedyś po 1.5 h musiała iść spać a teraz 3h to nie problem. Nie wiem czy jest się z czego cieszyć...
Najlepszości Agata!niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość
-
Dzieki temu, ze schrzanilam obiad malej za kare dla siebie nie dalam sloika tylko ugotowalam nowa i bingo wyszla tak pyszna, ze nawet mi smakowala.
U nas tez ani pol zeba.
Chcebycmama a chrupki czy sucharki mozna w ogogke zaliczyc jako posilek??apaczka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Wiesz, co kiedyś czytałam, że 95% niemowląt jest przekarmiane, bo pomiędzy posiłkami dostają właśnie chrupki itp.
Dlatego mój synek je na podwieczorek chrupki kukurydziane i potrafi zjeść dwa dlugie tygryski.
Objętość kaszki czy obiadku to max 180 ml.
http://www.1000dni.pl/6-zlotych-zasad-na-1000-dni/#6-zlotych-zasadSyn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
niecierpliwa wrote:Ja podaje miedzy posilkami, najchetniej pije ostatnio herbatke koperkowa
Bo mnie dzisiaj tak tesciowa wku*wila, ze szok. Zawsze daje Malej wode po zupce/obiadku, czasem tez pozniej w ciagu dnia. Nigdy nie dawalam w trakcie jedzenia. Laura jest caly czas na piersi, jakies 6-7 karmien na dobe i uwazam, ze nie musi wypijac jeszcze hektolitrow wody. A tesciowa dzisiaj byla przy tym jak dawalam Laurce zupe i mowi "Daj Jej wode, popije i bedzie dalej jesc". A ja mowie, ze napije sie jak zje i ze jak teraz wypije duzo wody to juz moze zupki nie chciec jesc, bo sie "napcha". I wiecie co zrobila tesciowa? Wziela kubek i dala Jej wode!!! Juz mi nie chodzi o ta wode, tylko ze zrobila wbrew temu co powiedzialam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 14:19
-
Ja wprowadzam wodę żeby poznała jej smak a nie tylko słodkie mleczko, całe G wypija no ale nie krzywi się i chyba jej smakuje więc chociaż tyle dobrze.
Byłyśmy na spacerku, pospała z godzinę, widać że lepiej jej jak się dotleniła. Przez godzinę gadałam z szefem Poraja... zadzwonił do mnie że w sierpniu w terminie 12-15 zwolniło się 23 pokoje..powiedziałam że to już nieaktualne ale zarezerwowałam wstępnie urlop dla nas i moich rodziców od soboty do piątkuobiecał mi że podgrzeje wodę w basenie specjalnie dla małej hahaha
Obeszłam kilka sklepów z częściami elektrycznimi itp do farelki którą spaliłam ale kuzwa nigdzie nie matrzeba kupić nową żeby dupkę wietrzyć.
mamasia lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Katarka jak raz pozwolisz, to potem Ci na glowe wlezie.
Moim zdaniem dopajanie w trakcie posilku niczemu nie sluzy. A tesciowa w trakcie zupy pije wode?? Ja proponuje wode/herbate caly dzien, ale w trakcie posilkow nie
No wlasnie. Wprawdzie zupka byla troszke gesta i juz z malymi kawalkami warzyw, nie taka gladka, ale ja daje wode po posilku i nie powinna robic wbrew mojemu zdaniu!niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość