SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lys jak już jedyneczka wyjdzie to jak widać zaczynają rosnąć jak grzyby po deszczu jeden za drugim. Nie wierzyłam jak mi ktoś mówił że pierwsze 8 zębów to lada moment dolne 1 i 2 i górne. Trzonowe jakoś zaraz koło roku a kły ok 1,5 roku. Może być tak że kilka na raz wychodzi niestety ale nie koniecznie, ja miałam 11 mc jak zaczełam chodzić i wtedy pierwsze zęby ale nie wszyskie na raz tylko jeden za drugim.
Katarka no teściowa małpajakby za złość, postaw sprawę jasno, ja ostatnio nie wytrzymałam jak zupę wpychała Mai, ta jeszcze nie przełknęła a ta następną łyżkę i Maja się mało nie zadławiła i wyrzygała cycka ktorego jadła poł h wcześniej- krzyknęłam- czy mama jest normalna?! zamroziło ją, trochę głupio mi było ale stwierdziłam że będzie na przyszłość wiedziała.
- dodam że to nie była zupa dla dziecka tylko ogórkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 14:38
lys lubi tę wiadomość
-
Agaata wszystkiego najlepszego:)
Ja się cieszę, że moja teściowa daleko i do niczego się nie wtrąca
U nas rozszerzanie diety na razie wstrzymane ze względu na alergię, a szkoda, bo Zuźka jak widzi jedzenie to się aż trzęsie. I trochę mnie też to martwi, bo wczoraj skończyła 7 miesięcy i nie wiem, czy to też takie zdrowe aby wprowadzać pokarmy stałe jeszcze za miesiąc.
Malutka załapała też katarek i się biedulka męczy, ale robimy inhalacje, czyszczę nosek, mam nadzieję, że przejdzie. -
chcebycmama wrote:
Ostatnio dowiedziałam się, że jeżeli chrzestni siedzą na przeciwko siebie to nie ma co spodziewać się szybko zębów u dzuecka, u nas tak było haha
pierwszą miłość oglądałaś ?hehe
no u nas fakt siedzieli po dwóch stronach i Patryk dalej pan bezzębne dziąsełko -
Paula_071 wrote:Tomek tak zgrzyta zebami, ze ciarki przechodza mnie kilka razy dziennie. Najgorzej jest w nocy, bo bardziej słychać. Widze tez, ze bedzie mial krzywe zeby. Mozba cos z tym zrobić na tym etapie czy dopiero stale zeby sie prostuje?
-
małaMyszka wrote:Sprawdź czy nie ma owsików albo innych pasożytów,podobno jak się zgrzyta zębami to są robaki...
Mi tak mówili zawsze a zgrzytałam zębami chyba do 12 lat:) a nigdy nie miałam problemów z robakami:)małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Agata wszystkiego naj naj z okazji urodzin i powera aby nadążyć za Hubertem!
Ale dziś cieplutko, 2 godz włóczyliśmy się po parku, chyba wszystkie wózki z okolicy wyjechały bo tłok jak na Krupowkach.. a jedna babeczka biegała z wózkiem, szacun dla takich matek, chyba bez wózka bym jej nie dogoniła..
Młody standardowo spał godzinę od rana.. ciekawe czy wytrzyma do kąpieli.. chyba podejmę próbę uśpienia choć średnio wierzę w powodzenie misji..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:06
-
Zetka ja brałam 86, na zaś
ale superowe sa, tylko jeszcze duze, ale mój słonik urośnie do nich:)
edit:) a aaaa dla siebie hehe:) ja swoje muszę oddać bo mi sie nie podobają, jutro kupie normalnie w sklepie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:52
Zetka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Sprawdź czy nie ma owsików albo innych pasożytów,podobno jak się zgrzyta zębami to są robaki...
To brzmi jak zabobon:P On zgrzyta bo ma coś nowego w buzi (moim zdaniem).Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
magda sz wrote:Ja wprowadzam wodę żeby poznała jej smak a nie tylko słodkie mleczko, całe G wypija no ale nie krzywi się i chyba jej smakuje więc chociaż tyle dobrze.
Byłyśmy na spacerku, pospała z godzinę, widać że lepiej jej jak się dotleniła. Przez godzinę gadałam z szefem Poraja... zadzwonił do mnie że w sierpniu w terminie 12-15 zwolniło się 23 pokoje..powiedziałam że to już nieaktualne ale zarezerwowałam wstępnie urlop dla nas i moich rodziców od soboty do piątkuobiecał mi że podgrzeje wodę w basenie specjalnie dla małej hahaha
Obeszłam kilka sklepów z częściami elektrycznimi itp do farelki którą spaliłam ale kuzwa nigdzie nie matrzeba kupić nową żeby dupkę wietrzyć.
Magda używasz farelki jak rozbierasz Majkę?Ja na początku używałam, jak Hubi był Mały, teraz śmiga po dywanie z gołym tyłkiem, bo i tak ucieka podczas przewijania i niczym nie podgrzewam. Może od farelki te katary? Bo to bardzo suche powietrze jest i jeszcze kurz się roznosi.
JustaAASa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo dziękuję za życzenia !
Od męża dostałam tort z Cukierni Sowa z takim fajerwerkiem / zimnym ogniem - Hubert jak zobaczył to siedział jak zahipnotyzowany i się gapił
I dostałam 5 godzinny kurs cukierniczy - w planach nauka robienia wielkanocnych mazurków i bezy.... O matko, nie wiem o co mojemu mężowi chodzi, ale dziwnie podejrzany ten prezent
Nie wiem jak u niemowląt, ale u dorosłych ludzi i starszych dzieci, to zgrzytanie zębami świadczy raczej o szczękościsku i bezwzględnie powinno się je skonsultować z dentystą/ ortodontą bo może powodować wady zgryzu - są ludzi którzy mają zgrzytanie nocne - ścierają sobie zęby, później źle zagryzają, robią się wady zgryzu przez to. Ale nie mam pojęcia czy w jakimś stopniu to dotyczy niemowląt.
A tak swoją drogą, kiedy z takim dzieckiem powinno się pójść pierwszy raz do dentysty? Jakoś po pojawieniu się pierwszych ząbków?lys, mamasia, Zetka, Martucha86, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość