X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Mam taki plan połozyc sie ciut wczesniej, mój synus ostatnio ma pobudki przed 7 a spał tak pięknie do 8, ciekawe czemu mu sie to odmieniło, napewno nie z głodu bo jeszcze zezymy do 8 w łozku
    Pewnie mysli, ze juz zmieniono czas ;)

0na88, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka to faktycznie Cie dopadło, akurat w szpitalu.. a towarzystwa "pozazdrościc", troche niekomfortowo z obcym chłopem na sali, cóż zrobić .. powodzenia!

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka rzeczywiście przekichane z obcym facetem w jednej sali. Wracajcie szybko do zdrowia i do domku.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Pewnie mysli, ze juz zmieniono czas ;)

Eee to by dłuzej spał, dobrze myśle ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Miss nadrabiania po 2 tygodniach w końcu jest na bieżąco.... Tyle chciałam napisać... Chyba zostane miss monologu ;) ale pewnie monolog się rozwlecZe na Dziś i jutro, bom Zmęczona, padam i idę spać.
    Agata najlepsze Urodzinowe życzenia :) Dużo spokoju, cierpliwości i przede Wszystkim zdrowia :) udanych Podróży, żeby mąż dalej był tak idealny jak jest i spełnienia Wszystkich marzeń ;)

Cdn...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla to sie zawiodłam bo wchodzę na forum i widzę że ostatni wpis Twój, wchodzę bo liczyłam na długiego postaaaa hehe

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu śnieg... :-/

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio cicho na forum, chyba nasze podrostki dają nam popalić.

Maja zabrała mi parówkę z talerza i je.... nawet się nie skrzywiła bo troszkę w keczupie umoczona, a jak ja szykuje jej wykwintne brokuły itp. to ile się trzeba naprosić. Chowam kawę bo jeszcze się pokusi. Wiem że parówka to pies z budą zmielony ale i tak się ciesze że je (desperacja matki).. marzy mi się żeby kaszki trochę zjadą i ze 3 gałązki brokuła dziennie i troszkę mięska.
    Wcześniej gryzła rzep od zabawki, niezle te zęby swędzą.

Śnieg prawie stopniał ale siedzimy w domu bo flaki w oponach wózka, mąż schwał wężyk od pompki żeby nie zgubić i...nigdzie go nie ma więc ma po pracy podjechać na stację i napompować. Wczoraj tak ciężko mi się pchało wózek że masakra, troszkę zeszło powietrza od czerwca.

Miłego, spokojnego dnia :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a nie uważasz ze jak pozwolisz jej jeść jedzenie które ma "smak" tym bardziej nie tknie mdlych brokułów i innych warzyw które są niedoprawione?

A oprócz brokuła marchewki ziemniaka i dyni jeszcze jakieś warzywka probowalas dać? Nie wiem kalafior cukinia kabaczek kalarepka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:15

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ona pierwszy raz po jedzenie sama sięgnęła, nie zamierzam jej karmić parówkami ale ciesze się że wie że nie tylko cycusia się je no i sama niezmuszona spróbowała. Swoją drogą zastanawiam się że może ona właśnie potrzebuje czegoś ze smakiem, w ciązy i po ciąży jadłam dużo indyjskiej kuchni, intensywne smaki nie wiem czy ona to w jakiś sposób czuje w mleku czy czuła w wodach płodowych i może dlatego te wszystkie słoiczki i gotowane warzywka bez przypraw jej nie podchodzą ?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Magda a nie uważasz ze jak pozwolisz jej jeść jedzenie które ma "smak" tym bardziej nie tknie mdlych brokułów i innych warzyw które są niedoprawione?

A oprócz brokuła marchewki ziemniaka i dyni jeszcze jakieś warzywka probowalas dać? Nie wiem kalafior cukinia kabaczek kalarepka?
    Moja takich rzeczy bez smaku właśnie też nie tyka. I w sumie się nie dziwię :-) naukowcy oczywiście mają mnóstwo argumentów na potwierdzenie teorii, że dzieci powinny jeść rzeczy mdłe w smaku. Tylko dlaczego mleko matki jest słodkie?

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale to 99 % dzieci będzie wołali jeść jedzenie ze smakiem jeśli tylko będzie miało taka możliwość. Te teorie o jedzeniu w ciąży a późniejszych preferencjach do mnie nie przemawiają. Lily tez chciała ukraść mi croissanta z talerza ale jej nie dałam tylko zaproponowalam deserek. Oczywiście zjadla tylko troszkę i dalej chciała moje jedzenie którego oczywiście nie dostała.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana...
    U nas też brak zębów póki co.

Nie wiem co zrobić, bo mały budzi się w łóżeczku i chce do mnie. Dzisiaj spał z nami całą noc... To źle?

Dzisiaj nic nie robię. Wczoraj się dorwałam do kuchni. Zrobiłam trzy obiady. Posprzątałam i dzisiaj się nie ruszę...

Teściowej na urodziny kupiliśmy opowiedz mi babciu - będzie płacz i ojejanie przez najbliższy rok heheheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:27

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam nocka lepsza spałam ciagiem 3ipol godz a potem 2 i jest git
    Mlody jeczy przez sen obstawiam zęba ale jeszcze nic nie widac
    Wstalismy o 6 teraz pierwsza drzemka
    Artek przestaje lubić spac na brzuchu a ze nie potrafi sam sie z brzucha przekrecic to placze przez sen i sie wigina a ja musze go przelozyc na boczek a na boczku pospi max 30 min i wczoraj wieczorem zanim dobrze zasnął chyba ze 4 razy go obkrecalam
    U nas dzisiaj deszczowo buuuuu
    Miłego

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Moja takich rzeczy bez smaku właśnie też nie tyka. I w sumie się nie dziwię :-) naukowcy oczywiście mają mnóstwo argumentów na potwierdzenie teorii, że dzieci powinny jeść rzeczy mdłe w smaku. Tylko dlaczego mleko matki jest słodkie?

Jabłko i banan tez jest słodki ale naturalny. Moim zdaniem nie chodzi o to żeby jadło mdłe ale żeby jadło jak najbardziej naturalne składniki. Dziecko ma inne kubki smakowe niż dorosły i czuje smak lepiej. My musimy nawalic tonę wszystkiego do jedzenia żeby miało smak. Im więcej damy dziecku przyprawionych rzeczy tym szybciej dojdzie do tego ze będzie tego potrzebować bo organizm się przecież przyzwyczaja.

Paula_071, Katarka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a może spróbuj dawać posiłki wtedy kiedy Wy jecie np obiad czy śniadanie? Ale oczywiście wtedy np kaszkę czy zupkę. Ja tak robię z obiadkiem od kiedy zauważyłam, że Natalka o wiele chętniej je kiedy jemy razem. Przykładowo w niedzielę zagrzalam jej obiadek i nie chciała za bardzo ale kiedy 5 minut później zaczęliśmy jeść nasz obiad to pokrzykiwała na mnie żeby jej dać. Tym sposobem pięknie zjadła :-) Chyba myśli, że jemy to samo i taka dorosła się czuje ;-)

Paula_071, Katarka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jabłko i banan tez jest słodki ale naturalny. Moim zdaniem nie chodzi o to żeby jadło mdłe ale żeby jadło jak najbardziej naturalne składniki. Dziecko ma inne kubki smakowe niż dorosły i czuje smak lepiej. My musimy nawalic tonę wszystkiego do jedzenia żeby miało smak. Im więcej damy dziecku przyprawionych rzeczy tym szybciej dojdzie do tego ze będzie tego potrzebować bo organizm się przecież przyzwyczaja.
    no ale np. sól też jest naturalna.

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata spóźnione ale szczere wszystkiego najlepszego :)

Agaata lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w sumie nie wiem zamierzacie posłać dzieci do żłobków i wy naprawdę liczycie że dzieci tam nie będą jadły przyprawionych potraw? Czy też soków pełnych cukrów czy poslodzona herbate?

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    no ale np. sól też jest naturalna.

Tak ale szkodliwa tak samo jak cukier. Naturalne miałam na myśli te występujące juz w jedzeniu a nie extra dodawane. Jak dla mnie jak juz trzeba to można doprawić np natka pietruszki koperkiem lubczykiem ew. liściem magi.

EDIT
    Dobra, żeby nie było nie jestem super kucharką, więc sprostuję zanim ktoś się dopatrzy i mnie wyśmieje :D lubczyk i tzw liść magi to to samo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:03

apaczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3412 3413 3414 3415 3416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ