X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam dziewczyny których dzieci są chore. Życzę powrotu do zdrowia.
    Nie ma nic gorszego od chorego dziecka. Nam całe szczęście udaje się póki co wystrzec ( odpukać). Małe biorą wit. D ja zresztą też. Czuję się o wiele lepiej po niej i nie choruję.
    Do tego biorę tę biotynę i powiem wam, że tak mi włosy urosły, że dramat. Grzywka w 1,5 miesiąca chyba z 5 cm. Po włosach też widzą bo jak odchylę głowę do tyłu to mi włosy prawie do pupy wchodzą ;)

My na razie się wstrzymujemy z glutenem - jeszcze ze 3 tyg. Dopiero wtedy zrobimy prowokacje.
    Niecierpliwa, mam nadzieję, że wymioty u Twojej córki są związane z chorobą lub antybiotykiem.
    Mi mama opowiadała jak to wymiotowałam po jedzeniu. Wystarczyła jedna łyżeczka za dużo i wszystko zwracałam. Nigdy nie wiedziała czy już za dużo czy nie. Okazało się dużo później jak już kiedyś pisałam że to nietolerancja ( ogromna) I to też nie jets tak że nietolerancja na gluten występuje od razu po podaniu. Myśle że dlatego teraz tak radzą mniej i dłużej żeby zobaczyć. Mi też nie wyszło od razu tylko jak z podawaniem trucizny. Im więcej i częściej podajesz tym gorzej jest.. I tak na mnie działalo. tak tylko drobna dygresja. Ale u was to pewnie antybiotyk. Potrafi niezle zjechać żołądek.

Dalej odnośnie tego co pisałyście. Ja patrząc na moje dzieci powiem wam tak - dzieci bardzo dużo wymuszają i zgodzę się że czasem nie można ulegać. Nie na każdy płacz dziecka trzeba lecieć - każda mama wie kiedy dziecku naprawdę coś jest a kiedy chce wymusić. Problem też tkwi w czym innym. Trzeba podążać za dzieckiem ale nie można pozwolić by dziecko nami zawładnęło. U nas np. od samego początku i jedna i druga spała w swoim łóżeczku i zasypiała sama. Paula od początku u siebie w pokoju a Laura przy nas ale u siebie w łóżeczku. I powiem wam tak, żałuję że Laurę tak późno przestawiłam do niej o pokoju. Zrobiłam tak bo bałąm się że płaczem obudzi Paule zanim dojdę do niej do pokoju . Okazuje się że sama w pokoju śpi o niebo lepiej. Przy nas wierciła się tak że szok. A z Paulą męczyłam się tylko miesiąc. Chodziłam do niej do pokoju, budziłam się w nocy i maszerowałam. Ale nigdy żadnej nie wzięłam do siebie do łóżka. Uważam że dzięki temu śpią pięknie same. Może trochę było to męczące , ale ja nigdy nie karmiłam na leżąco. tylko na siedząco. Myślę, że to dużo dało, bo mam wrażenie, że mimo wszystko dziecko rozpraszają rodzice - czuje ich zapach, słyszy chrapanie, przewracanie się. Może właśnie dzieci budzą się częściej bo śpią z nam? A nie budzą się i nam wygodniej więc śpimy z nimi? Ale każdy robi jak chce. Każdy wychowuje tak jak uważa. :) Ja robię tak, ktoś robi inaczej. najważniejsze to żeby być zadowolonym z tego co się robi. Bo zadowolona mama to wiadomo zadowolone dziecko ;)

niecierpliwa, Migotkaa, jesslin87, 0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie wprowadzilam glutenu no cały czas zapominam i czytając forum mi się przypomina. Kurcze kartkę sobie na lodówkę nakleje.

niecierpliwa, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja nadal nie wprowadzilam glutenu no cały czas zapominam i czytając forum mi się przypomina. Kurcze kartkę sobie na lodówkę nakleje.

To i tak zapomnisz, bo manny pewnie w lodowce nie trzymasz :D

lys, apaczka, Paula_071, Amberla, Katarka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na koniec: skoro w końcu was nadrobiłam i jestem na bieżąco - to muszę powystawiać teraz rzeczy różne które mam do sprzedania, poczytać książki i..... poćwiczyć w końcu.
    Bo powiem wam jest masakra. Waże 58,5 - 59. A ważyłam już 56. Marzę o 50 ale jakbym osiągnęła 54 to też jakoś przeżyję. Brzuch mi urósł tak, że byście nie poznały. W biodrach nie jets najgorzej. Ale ten brzuch i uda.... Chcę go jakoś wymodelować.... któraś coś poleca? Muszę się naprawdę spiąć i cos zrobić żeby na zjeździe nie był wstyd. Zazdroszczę Ci Magda i Żaka konsekwencji.... Eh ratujcie!!!

• mamasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ja w szpitalu mam ciekawie. Sala dwojka, drugiemu dziecku towarzyszy tatus. Ciul, ze co godzine wystawiam cyca, ale na domiar wszystkiego dostalam @ i to obfita. Modle sie, zeby mnie nie zalalo. Wcdesperacji mezowi kazalam dostarczyc podklady poporodowe, zeby choc noc jako tak przetrwac - powinno dac rade ;) Mialam koszule nocna, meza wyslalam, zeby kupil mi pidzame, bo w domu takowej nie posiadalam. Nawet nie wiecie jaki dyskomfort. No i przy tym wszystkim jestem chora. To sobie ponazekalam na noc ;)
    Dobranoc.
    O rety, nie zazdroszczę. Ale też ten personel nie pomyślał, by tatusia dać do innego tatusia, a nie-no chyba,ze sal nie było innych. Wyjdzie cie dziś, jest szansa? Trzymajcie się dzielnie!

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ona ja na wizyte kwalifikujaca do rehabilitacji czekalam 2 miesiace, dzwonilam na poczatku stycznia i mialam na marzec, dlatego raz poszlismy prywatnie by fachowiec rzucil na nia okiem. Mam nadzieje, ze u Was to szybciej pojdzie

no my dostalismy na 19 kwietnia , ale w planach mam to samo co Ty - miesiac to jednak dlugo dla takiego malucha , nie mowiac o 2 :)

aa i wazymy 7400 - w sumie , bez szalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:32

niecierpliwa, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ja mam zaciemniane rolety z castoramy, przejedz sie tam masz próbniki to zobaczysz na zywo co Ci odpowiada są różne 90% zaciemnienia, 50%, 30%.. Ja mam 95 % jak nie 100 bo jak zasłonie to jest noc.

Amberla lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    no my dostalismy na 19 kwietnia , ale w planach mam to samo co Ty - miesiac to jednak dlugo dla takiego malucha , nie mowiac o 2 :)

aa i wazymy 7400 - w sumie , bez szalu.

To i tak termin nie jest zly, waga tez ok ;)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Amberla ja mam zaciemniane rolety z castoramy, przejedz sie tam masz próbniki to zobaczysz na zywo co Ci odpowiada są różne 90% zaciemnienia, 50%, 30%.. Ja mam 95 % jak nie 100 bo jak zasłonie to jest noc.
    Byłam tam.... Ale my mamy nietypowy wymiar okna. Zreszta jak kuzwa wszystko w tym domu.... Kupowane bo tanie.... wrrr... dzięki bogu w końcu porobiliśmy remonty i jakoś to teraz wygląda. Teraz w połowie kwietnia tylko remont łazienki....

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu no to chyba tylko na zamówienie, jak szukałam to zastanawiałam się czy stad nie zamówic bo tez mi wymiar nie do konca pasowal ale jak zalozylismy to nie jest zle

http://sklep.roletysklep.pl/index.php?opcja=products&show=45

Amberla lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwic sie dziecku, ze wymiotuje przy mocnym kaszlu. Ja stara krowa, tak mnie przydusilo, ze az szarpnelo dobrze, ze zoladek pusty ;) Poczulam sie jak w ciazy...brr

0na88 lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka zdrowka :-)

Emma zjadla ziemniaczki ze szpinakiem z gerbera :-) troche posolilam ale zawsze staram sie dodac troche smaku do sloiczka np dodam mojego brokula itp
    karmie na przemian lub mieszam, rano kaszka emma lubi vaniliowa

a butelki nie lubi tylko wode z kubeczka lub sok wycisniety z owocow ale to tak jak kotek jeszcze pije
    glownym zrodlem plynow jest moja piers ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszla paczka z vertbaudet , jestem bardzo zadowolona zobaczymy jak ubranka beda wygladaly po praniu

pieknie zapakowane, z roznymi kuponami, lampka gratis a same ubranka mieciutkie, ladne kolory , zostalam dopieszczona haha zdam relacje po praniu czy tez tak fajnie :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jak malenstwo?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Niecierpliwa jak malenstwo?

Dziekuje, o wiele lepiej juz 2 dni nie wymiotuje, kaszel jeszcze ma brzydki, ale juz coraz rzadziej, katar tez juz zelzal. Najwazniejsze dla mnie, ze wrocil apetyt, daje sobie odciagac nos i ladnie pije lek. Mam tylko nadzieje, ze ja jej na nowo nie zaraze. Do piatku jest na antybiotyku, wiec mam nadzieje, ze jako tako ja chroni.

Weridiana, Pulpecja, 0na88, apaczka, Amberla, Martucha86 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie jakiegoś antyperspirantu który możecie polecić? Kiedyś używałam żelowych ale poparzyły mi skórę, w dezodorancie też uszkadzają skórę i jakoś super nie działają. Kulka Vichy to w ogóle jeszcze gorzej działała. Która z Was używa tego Etiaxil czy jakoś tak że raz na kilka dni się używa i działa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:58

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    przyszla paczka z vertbaudet , jestem bardzo zadowolona zobaczymy jak ubranka beda wygladaly po praniu

pieknie zapakowane, z roznymi kuponami, lampka gratis a same ubranka mieciutkie, ladne kolory , zostalam dopieszczona haha zdam relacje po praniu czy tez tak fajnie :-)
    ja mam trochę ich ubrań dla dziewczyn i jestem zadowolona :-)

Weridiana, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla co do ćwiczeń zapytaj Żabki to nasza ekspertka :-)
    Na pewno ćwiczy Chodakowska , Mel Gibson i jakieś xd90? Nie jestem pewna :-)

Niecierpliwa to dobrze że już lepiej , miejmy nadzieję że teraz będzie zdrowiutka :-)

Amberla co do spania może masz rację.
    Ja śpię z Emma ale z kolei mogę się kręcić wiercic a Emma się nie obudzi a jak tylko jest sama od razu wyczuwa i się budzi. Śmiałam się ze w łóżeczku za płasko ;-) to samo z wózkiem , ładnie śpi jak idę czuje kolysanie ruch, jeśli dłużej postoje to na bank się obudzi.
    tak miałam ze starszą to pewnie rodzinne ;-)

Druga sprawa że ja lubię z nią spać i tak patrzeć na nią przytulona do cycusia , ach jestem softy ;-)

niecierpliwa, Amberla, Pulpecja, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tego etiaxilu. Działał ale za każdym razem jak go nakładam to mnie piekło i dałam sobie spokój. W ogóle u mnie było coś nie tak z organizmem może hormonami nie wiem. Teraz wystarcza mi i najbardziej odpowiada Garnier z kulką ale na zmianę zielony i fioletowy. Jak zuzyje jeden używam drugiego i tak w kółko.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Pulpecja to fajnie z tymi ubrankami bo z bliższych znajomych nikt nie miał i brałam w ciemno :-)

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3416 3417 3418 3419 3420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ