X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wypilam lampke wina i uciekam spac, bo zapewne przed 6 zaczniemy nowy, dlugi dzien

• Agaata Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do wanny i pewnie za jakąś godzinkę też pójdę spać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam isc dzisiaj szybko spac i co? I siedze i czytam ;)

Ona przez jaki samolot bedziecie chodzic na rehabilitacje? Co Zoska robi?

Dostalam okres wczoraj. Pierwszy po porodzie. Ale dziwi mnie to bardzo, bo raz ze ciagle karmie, to dwa biore tabletki anty, wiec tego okresu nie powinnam miec. Nie wiem o co chodzi.

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to mozna juz dac danonki? :)

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odkryłam istnienie drugiego żołądka tzw. deserowego u mojego dziecka. Obiadek już się "nie zmieścił" ale owocki wchodziły gładziuśko :-D myślałam, że ten żołądek wykształca się później :-P

Zetka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a jak z kp? Natalka jada z piersi, czy nadal nie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, a jak z kp? Natalka jada z piersi, czy nadal nie?
    Niby jada tzn jak jest głodna to ją przystawiam i je ale bardzo nerwowo, zwlaszcza jak mleko zaczyna lecieć. Possie z minutę, półtorej i odrywa się z płaczem a później już za nic nie chce ponownie. Szczerze to nie wiem o co jej chodzi. To raczej nie powietrze bo jak odbije to nadal nie chce ssać. Wydaje mi się, że przez to niewiele wypija. Wtedy daję jej jeszcze z butelki albo strzykawką i czasem wypije 50 ml a czasem nic. Obiadek dzisiaj zjadła pięknie, kaszkę wieczorem też. Nie wiem tylko dlaczego tak się zachowuje przy piersi. Zęby?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, możliwe, że zęby. Cholera wie tak naprawdę. W sumie jak tak sobie myślę, to Hubert najwięcej i najdłużej je po kąpieli, dzisiaj o 11.30 jak go karmiłam to mam wrażenie, że nic nie zjadł, ssał może po 2 minuty z każdej piersi i się odrywał, śmiał, gadał, nie dawał się przystawić. O 14.00 trochę więcej, ale słabo. Po kąpieli zjadł bardzo dużo. W nocy ostatnio też mam wrażenie, że bardziej chce pociumkać niż jeść, Wydaje mi się, że nie ogranicza sobie częstotliwości jedzenia ale ilość na pewno.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpisuje listę obecności tylko na szybko.... nie dam rady nadrobić ostatnich dwóch dni... u nas masakra ;/ mąż do domu jakieś choróbsko przywlókł ehhh ja zdycham z katarem, mały też :/ do tego wydaje mi się że idą dolne jedynki bo takie ostre jak się palcem przejedzie po dziąsełku, ale zaglądnąć sobie nie da ;/ od dwóch dni prawie nie spałam i dziś się też nie zapowiada ehhh

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tym przestałam przejmować. Może jej przejdzie może nie. Cieszy mnie, że inne rzeczy je, wczoraj i dzisiaj miała zupkę szpinakowo-brokułową na wołowinie i wszystko zjadła. Bardzo lubi owoce. Przybierać chyba przybiera bo czuję, że jest cięższa. Za parę dni zważę to zobaczę. Pierś zmarginalizowała więc cóż robić, trudno.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorową porą:)

Agata
    lubie Twoje wpisy, takie dokładne, no normalnie w gazetach taka nie piszą jak TY !

Aska87, zdrówka dla Was, oby szybko przeszło

U nas reszta dnia względna, mały pospał do 18.30 przez co nie mógł usnac o 21 ale sam sie krecił w łózeczku, odkrył metode przemieszczania, ale na plecach, no co za uparciuch, ugina kolana i sie odbija do tyłu dzieki temu może sie przesunać jak coś chce sobie zabrac.
    Udałomi sie przemycić mu nurofen w trzech łyzeczkach kaszki na noc, mam nadzieje ze noc bedzie względna

Dziewczyny odbijacie jeszcze dzieci po mleku ? Ja raczej zawsze no chyba że się długo nie chce odbic i mi sie spieszy to nie, ale tak to pilnuje

Agaata lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jak Wy możecie tak wcześnie chodzić spać, ja nawet po nieprzespanej nocy nie mogę zasnąć wcześniej niż 23 :/ W ogóle najbardziej lubię spać rano najlepiej do 9. A tu pobudki o 7 :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja tez nie umiem tak wczesnie..

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam pieluchomajtki dla małej wzięłam rozmiar 4 i na wszelki wypadek 5, bo wcale się nie zdziwię jak 4 będą ciasne... :D
    Chwała temu co wymyślił internet i zakupy on-line.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:13

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie spie, a mialam sie wczesniej polozyc...

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide spac, dobrej nocki dziewczyny:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja poszlam spac po 21 i co? Jestem juz wyspana, a dziwic sie dzieciom :D

Katarka danonek bodajze od 2rz, ale jak ta moja zaraza mala poklocila sie z mlekiem to bedzie dostawac. Kupilam tez bielucha i czeka na swoja szanse.

lys, Pulpecja lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko oszalało. Paula, chyba Hubert idzie w ślady Twojego Tomka... Obudził się o 2.30 - nakarmiłam i zobaczyłam, że przesikał się łącznie ze śpiworkiem - mąż go zabrał i przewinął, przyniosł, położył do łóżeczka, a ten zrobił kupę.... No dobra, kolejne przewijanie i odłożenie do łóżeczka jak zwykle. A ten w łóżeczku ani myśli spać - stoi, krzyczy "dadada jadejaadejade", wzięliśmy go do łóżka więc raczkował po łóżku i po nas, ciągał nas za włosy, napieprzał po głowach, stawał trzymając się za zagłówek i cały czas gadał... Do teraz - teraz leży na dywanie w salonie i się bawi, a ja siedzę i nie wiem czy się śmiać, czy płakać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 04:16

lys, Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie robi znowu kupę. Zwariuję... Nie wiem o co chodzi.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle Agata, może teraz odsypiacie. U nas nocne kupy były podczas ząbkowania, po 2 w nocy. Moje dziecko też jest szalone ostatnio i w nocy jak się przebudza to robi akrobacje dopóki nie przewroci się na brzuch. Później na tym brzuchu kręci się wokół własnej osi w półśnie aż w końcu zasypia. A dzisiaj pospałyśmy do 6.40, jestem w szoku :-P

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 3441 3442 3443 3444 3445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ