SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tomek zjadl kaszke o 18:30, o 20:30 cycek i to ponad 240 ml. Oczywiscie po 23 znowu chcial cycka. I tak cala noc co 2h. Zadowolony wstal o 6:15. Marze, by spac 3h ciagiem chciaz raz.
Edit. I rano zastalam go kleczacego w lozeczku, glowa wystawala nad barierke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 07:46
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Czołem noc kolejna z seri przekrec mnie mamo bo ja nie umiem
Pobudka 5.30 o losie gdzie te czasy ze spal od 20 do 7 z jedna pobudka niech one wrócą błagam
Obiad mam z wczoraj wiec mniej roboty
Wlasnie mamy pierwsza drzemke
W planach umycie szafek kuchennych i okna balkonowego ciekawe czy zrealizuje moje spaniale plany
Po brukselce mlodemu nic nie bylo troche wiecej pierdzial i tyle
Moj je kaszki na wodzie ok 60 ml z calym sloiczkiem owocow tym malym je ta kaszke 3i pol godz po butli 220 ml i po kaszce ma 3 godz przerwy do obiadku czasami kaszke robie na mm ale ostatnio tylko na wodzie zjada ze smakiem
Czekam az mlody bedzie siedzial bo bardzo chce wprowadzic blw ehhh -
Moja już też ma pierwszą drzemkę, bo wstała o 7, a to jeszcze nie jej pora.
Piję kawę i wstawiam jakiś obiad. Pogoda zapowiada się ładna, to może wyjdziemy na spacereksuper. Dwa tygodnie temu w prognozach długoterminowych zapowiadali na święta deszcz, na szczęście prognozy uległy zmianie
mam nadzieję, że na chrzest będzie jednak ładne słoneczko.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Moja już też ma pierwszą drzemkę, bo wstała o 7, a to jeszcze nie jej pora.
Piję kawę i wstawiam jakiś obiad. Pogoda zapowiada się ładna, to może wyjdziemy na spacereksuper. Dwa tygodnie temu w prognozach długoterminowych zapowiadali na święta deszcz, na szczęście prognozy uległy zmianie
mam nadzieję, że na chrzest będzie jednak ładne słoneczko.
-
My juz po sniadanku, ugotowalam Julce zupke z batatem i ryzem o mamo jaka slodka. Wczoraj bylismy u tesciow, mala nie widziala ich 2 tygodnie i taki ryk odwalila, rece do mnie wyciagala i cala wizyte marudzila. Tesciowie przyjeli sobie teorie, ze ida jej zeby, no ale dziwnym trafem jak wyszlismy zeby przeszly
Pulpecja, Migotkaa, witaminkab, Maniuś, jesslin87, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa - ja tyle juz teorii slyszalam od nich na moje dziecko ze glowa mala, kolka , wzdety brzuszek , gazy , nie wyspana , zeby - wszystko biora pod uwage tylko nie to ,ze ona ich po prostu nie toleruje
bylam na tych zajeciach umuzykalniajacych dla dzeci - bylo nas w sumie 5 -cioro dzieci. Zoska byla najmlodsza ale bardzo zainteresowana , nie spuszczala baby na krok - usmiechala sie , gadala. Chyba bede chodzic , zawsze to cos innego .
Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa, ona - wiadomo, wszystko jest lepsze niż alergia na dziadków
ja to uwielbiam jak mała pcha rączki do buzi czy ślina jej leci i słyszę: patrz, patrz, na pewno zęby jej idą ( i tak od kilku miesięcy oczywiście) i ciągle zdziwienie, ze nadal jej nie wyszly
albo moja teściowa: wiesz, ona ma już pól roku, to może już nie spać tak dużo jak wcześniej. Wiesz, no w tym wieku to zęby już mogą wychodzić i ona będzie marudna. Wiesz, możesz jej dać (i tu do wyboru ziemniaczka, marcheweczkę, banana, mięsko)bo w tym wieku, to już się daje. Nie wiem, może jeszcze nie zdążyła zauważyć, ze to moje trzecie dziecko! Ona miała dwoje 40 lat temu więc śmiem twierdzić, że mam wiedzę porywnywalną do niej na temat niemowląt jeśli nie większąbo jednak poszerzaną na bieżąco
0na88, niecierpliwa, Maniuś, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Moja teściowa, jak Hubert miał miesiąc to twierdziła, że jak będzie miał 4 miesiące to mu mleczaki powychodzą ( nie wiem... wszystkie?) Młody ma 7,5 msc i zero zębów. Nie chcę wiedzieć, co teściowa sobie myśli, ale może uznała, że Hubert już będzie bezzębny
Pulpecja, 0na88, Maniuś, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Mój syn urzadził sobie imprezkę od 4.40 do 6, tylko nie wział pod uwage że mamie się nie chce imprezować o tej godzinie, usnał troszku bujany bo wcale nie miał ochoty kłąść się spać
Ja się cieszę że Szymko lubi moja mamę i dziadków drugich tez, chcociaż tesciowa to troche go dreczy, ciąglę go cmoka, tiutia, czasem mąż jej mówi wez zostaw to dziewcko w spokoju, najlepsze było kiedyś jak tak nim telepała że się zerzygał a mój p jej mówił nie trzęś nim, mine miałą bezcenną haha:)
Pulpecja w święta masz chrzciny? bo nie pamiętam dokłądnie:)Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Osz kurna, no to wyzwanie, nie lubie takich imprez rano, w maju mamy komunie o 10.30, ja pierduuu, zanim ja sie ogarnę a pasuje jakoś wyglądac bo jestem chrzestną, dziecko noi mąż będzie miał 100 pytan jak zwykle, nie widze tego..
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Moja teściowa jak Łucja do mnie idzie, albo się śmieje jak oni są to zawsze pyta "a co Ty tam widzisz?" I zawsze jakaś teoria, że coś ja zainteresowało za mną.
Właśnie wędruje za córka po mieszkaniu. W tym tygodniu rozpoczęła zwiedzanie. Dobrze ze mamy niewiele0na88, Pulpecja, Maniuś, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Osz kurna, no to wyzwanie, nie lubie takich imprez rano, w maju mamy komunie o 10.30, ja pierduuu, zanim ja sie ogarnę a pasuje jakoś wyglądac bo jestem chrzestną, dziecko noi mąż będzie miał 100 pytan jak zwykle, nie widze tego..
a do stołu się nie ubiorę już "na gotowo" bo się na pewno uciapię czymś.
-
Tylko, ze o ile na poczatku to bylo zabawne, tak teraz przestalo mnie to smieszyc. Coraz bardziej jestem przekonana, ze tesciowa podziekuje, za opieke nad Julka
Od czerwca bede tam jezdzic na caly dzien z 3 razy w tygodn"u, tylko co z tego jak pod koniec czerwca tesciowa zarg pitnie na wies i wroci dopiero jak pojde do pracy i Julka zas sie od niej odzwyczai. No nic moze pare dni powyje i polubi babcie
Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Pulpecja no tak, ale może uda się przygotować wiekszość wieczorem, i nie zapomnij o zmianie czasu:)
zabka11 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Tylko, ze o ile na poczatku to bylo zabawne, tak teraz przestalo mnie to smieszyc. Coraz bardziej jestem przekonana, ze tesciowa podziekuje, za opieke nad Julka
Od czerwca bede tam jezdzic na caly dzien z 3 razy w tygodn"u, tylko co z tego jak pod koniec czerwca tesciowa zarg pitnie na wies i wroci dopiero jak pojde do pracy i Julka zas sie od niej odzwyczai. No nic moze pare dni powyje i polubi babcie
niecierpliwa lubi tę wiadomość