X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    no to jeśli tak sytuacja wygląda, ze babcia ma się Julką opiekować to faktycznie mało zabawne...

Juz nie wspominajac o tym jak za kazdym razem jest mi glupio

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ta zupa z batata pyszna, sama bym ja wciagnela ;) Dzieki Zabka za inspiracje z tym batatem

zabka11 lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a z czym robiłaś? Ja robiłam batat, brokuły, cukinia - nie zupę tylko taką papkę - było ok, brokuł miałam ze słoika, to mi śmierdział, ale Młody był zachwycony. Bataty są pyszne. Teraz mamy zupkę z kalarepą i jest rewelacyjna, chyba sobie taką też zrobię :-)
    A następnym razem kupię jarmuż i będziemy robić z jarmużem, zobaczymy czy podejdzie :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy wczesniej nie jadlam batata, kalarepy zreszta tez ;)
    Ja dalam 1 batata, 1 marchewke, pol cukini, pol pietruszki, kawalek serela, troche koperku i lyzka ryzu, tez to zblendowalam

A co dalas do tej z kalarepy??

• Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, kalarepę na pewno jadłaś, w końcu to warzywo naszego dzieciństwa ;-)

Kalarepę standardowo - ziemniak, pietruszka, marchewka, seler, kalarepa, natka - ugotowane i zblendowane.

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam kalarepe ale surowa, gotowanej chyba nie jadłam, u nas batat bardzo czesto w zupie, Szymkowi smakuje, mysle nad cukinia, nie dodawałam nigdy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokupowalam mrozonki dynie, brokula, kalafiora, kupilam cukinie i zamrozilam i potem tylko wrzucam co mi popadnie

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamrozony brokuł, kalafior, fasolke szparagową, brukselke i tez dorzucam:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o brukselki nie probowalam :) szpinak jest u nas nr 1 jak narazie . Batat zjedzony ale bez szalu.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    My jutro jedziemy do Pl tak ze dzis znowu wielkie pakowanie :) choc jak na razie Maly śpi,a ja leze z nim :) a później mąż z pracy wraca a ja jak zwykle mu mowie ze nie mam czasu usiąść nawet :) no ale nie zawsze tak jest ze sie z Malym klade w sumie...swoja droga on spi tylko od 10 do 11 gdzies i później na spacerze tez ok godz.i to wszystko...w nocy śpi od 19-19.30 do 7,z jedna pobudka kolo 1-2 na butle i nie zawsze ale czasami zaliczy jeszcze kilka pobudek ale tu juz szumis i smok zalatwiaja sprawę :)

Widzę ze temat teściów...hmm,ja swojej teściowej nie lubie bo mam calkiem inne poglądy na życie niz ona...tolerować musze ze względu na męża i Alexa ale nigdy jej nie polubię i koniec kropka!!!a ze sie juz jutro zobaczymy...ciesze sie niezmiernie :/

Pozdrawiam Was kochane i nie wiem kiedy znów sie odezwe :) jak Was będzie nadrobić po 10 dniach,to nie wiem :)

Zdrowych Wesolych Swiat Wam życzę,mokrego jajka :)

Weridiana, jesslin87, Paula_071, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My juz po sniadanku, ugotowalam Julce zupke z batatem i ryzem o mamo jaka slodka. Wczoraj bylismy u tesciow, mala nie widziala ich 2 tygodnie i taki ryk odwalila, rece do mnie wyciagala i cala wizyte marudzila. Tesciowie przyjeli sobie teorie, ze ida jej zeby, no ale dziwnym trafem jak wyszlismy zeby przeszly ;)
    Hehe skąd ja to znam młody płacze u teściów to ostatnio usłyszałam ze to przez brzuszek bo ulal obiadkiem tylko ze po ulaniu tez płakał u nich na rekach a u teścia był mega krzyk hehehe

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła spacerówka. Migotka pytałaś o wrażenia. Wygląda dość solidnie, na pewno ma solidny, mocny stelaż, ale parę rzeczy nie dopracowali. Np. nie ma tej ochrony na zapięciu pasów, tylko na ramionka, a na dole też mogloby być. Ten pasek między nóżkami mógłby mieć regulowaną długość, chociaż tutaj skrócenie pasów robi swoje. Siedzenie i oparcie są miękkie, wygodne i dość obszerne, starsze dziecko nie powinno mieć ciasno. Budka bardzo fajna, faktycznie daleko można ją rozłożyć. Pałąk jak dla naszych dzieci trochę moim zdaniem za wysoko umieścili. Trochę słabo wygląda osłona na nogi (to przykrycie), ale jeszcze dokładnie nie oglądałam i nie przymierzałam do wózka. Fajne, wygodne rączki do prowadzenia, nie jest ciężki, spokojnie go w jednej ręce wniosę na górę. Składa się dość łatwo, ma spory kosz pod wózkiem. Ogólnie za tę cenę (ja dałam 350zł) jest ok, zobaczymy jeszcze jak się będzie sprawował w praktyce. mam takie wrażenie, że jest to wózek bardziej pomyślany dla dzieci już tak około roku, ale na razie nie odsyłam :-)

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja chciałamw łąsnie taki na 10 miesiecy, koło maja czerwca:) te przykrycia wszedzie takie na odpierdziel sie, jak wsadzisz Miske to zobaczys jak sie jezdzi:)

jaki kolor brałas? obstawiam ze granat z rózem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 11:00

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pulpecja ja chciałamw łąsnie taki na 10 miesiecy, koło maja czerwca:)
    wiesz, ja raczej będę go używać, Nie jest to jakiś super wypasiony wóz, ale też za tę cenę tego nie oczekiwałam. Jest solidny i ma funkcje, które chciałam.
    Nie rozkłada się do całkowitego poziomu, ale tak lekko podniesiony jest, do spania ok ale nie dla noworodka (wózek jest od 6 miesięcy). no i latwo opuszcza się to oparcie i cicho. zastanawia mnie siedzisko bo nie jest sztywne, nie wiem czy to dobrze czy to źle :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:59

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem jeszcze ciekawa jak kółka i jak sie prowadzi, chyba nie sa takie malutkie? a to siedzisko to ciekawa jestem

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa fajne te klipsy, chyba zamówię

Pulpecja ja też jeszcze badań nie robiłam

Agaata szukam sokowirowki nie za drogiej, ta twoja wygląda solidnie, nawet tam zadzwoniłam bo jestem ciekawa czy wysyłają do uk ale tak długo mnie trzymali z muzyczka że się wkurzylam i rozlaczylam ;-) mam blender i chcę kupić coś do owoców twardych.

Wiecie co mi się tak te wszystkie wózki podobają ze kupiłbym jeszcze jeden a mam trzy ;-)
    Kiedyś tak było z butami...daaawno temu

Agaata, Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę gotować zupkę dynia, burak, pietruszka, indyk i ryż i zaraz idziemy posiedzieć na słoneczku w parku :) Pogoda dziś u nas zacna :) Wiosnaaaa!!

Weridiana, Paula_071, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja miękkie siedzisko chyba wszystkie parasolki mają bo tak się składają. Od koleżanki mam Mclarena i tez ma miekkie , za to w graco sztywne ale składa się inaczej

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Migotkaa fajne te klipsy, chyba zamówię

Pulpecja ja też jeszcze badań nie robiłam

Agaata szukam sokowirowki nie za drogiej, ta twoja wygląda solidnie, nawet tam zadzwoniłam bo jestem ciekawa czy wysyłają do uk ale tak długo mnie trzymali z muzyczka że się wkurzylam i rozlaczylam ;-) mam blender i chcę kupić coś do owoców twardych.

Wiecie co mi się tak te wszystkie wózki podobają ze kupiłbym jeszcze jeden a mam trzy ;-)
    Kiedyś tak było z butami...daaawno temu

Weridiana, zwróć tylko uwagę, że to nie jest sokowirówka tylko wyciskarka, z tego co pamiętam, to jest jakąs tam różnica. Nie pamiętam dokładnie jaka, ale sprawdź to ;-)

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ja kończę gotować zupkę dynia, burak, pietruszka, indyk i ryż i zaraz idziemy posiedzieć na słoneczku w parku :) Pogoda dziś u nas zacna :) Wiosnaaaa!!

Też chce iść na spacer, ale Młody śpi drugi raz... Cholera wie o co chodzi, humor miał dzisiaj do bani, dawno takiego nie miał. Teraz śpi, ja czekam żeby wstał, nakarmię i też lecimy na słoneczko :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3462 3463 3464 3465 3466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ