X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys mi gripovita pomogła ostatnio, nie dygaj nie zarazisz Lily poki karmisz cycem.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypowiadają się w koncu

Żabka ja daje tak do zupy 2 patyki szparagowej,jak na razie jest ok, dzis dałam 2brukselki do zupy, mam nadzieje ze nie będzie rewolucji, spadam zaraz do sklepu,pokupie sobie na sałatki i na ciasto, chociaż piekę tylko babkę, resztę kupuje, przynajmniej będzie kilka różnych a nie po calym plaku

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka u nas od piątku dwa tygodnie wolnego od szkoły więc też trochę odsapne chociaż czasami lepiej jak jest w szkole ;-)

Myślałam przyjechać do Polski ale ceny po prostu zwariowali , zawsze jest drożej w sezonie ale żeby aż tak. To chyba jeszcze przez uchodźców , ludzie wolą latać. Fakt zagrożenia terrorystyczne ale mimo wszystko bezpieczeniej.

Latem myślałam że pojedziemy autem z przystankiem Holandia lub Niemcy bo tam mamy znajomych ale jednak lecę samolotem . Nie piszę się z Emma na tak długą podróż.

Iys zdrowka, zajadaj czosnek, herbata rumiankowa z miodem i cytryna , możesz do tego dodać rozgnieciony czosnek i tak pij miksture 3 razy dziennie

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka robię na święta tego Twojego marchewkowca dietetycznego, ale robimy też z mamą sernik i banofi pie.. więc kuzwa pozniej będę głodować zeby wejsc na wagę i się nie rozpłakać.

Weridiana może do wakacji będzie dużo lepiej z podróżą? My zamontowaliśmy dziś nowy fotelik ten Milofix i zobaczymy jak to bedzie, póki co zamontowany tyłem do jazdy, planuje tak jezdzić do 1,5 roku ale zobaczymy jak będzie.

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jak na razie czuję się tragicznie, nawet dziś nie będę niestety kąpać małej, bo boję się że ją upuszczę czy coś. Ja już od kilku dni piję herbatki z miodem i cytryną, jem dużo wit C, strepsils, apap i ibuprom, psikam do nosa disnemarem, prenalenem, nasivinem - i jak na razie jest tylko gorzej. Najbardziej męczy mnie katar, bo dosłownie leje mi się z nosa bez przerwy, a jak się położę to ścieka mi po gardle i wtedy w ogóle nos się zatyka i napieprzają zatoki.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys zdrowka, mnie bralo wtedy jak bylam chora od soboty, a rozlozylo kompletnie w srode, lekarka wtedy powiedziala, ze gak tyle dni sie nie wykurowalam tym co bralam to bez antybiotyku sie nie obejdzie, nie wiem ile w tym bylo prawdwn, ale nastepnego dnia po 2 tabletkach juz bylam na chodzie

Weridiana lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys zdrówka! nie wiem czy można brać ale mi zawsze pomagał ibuprom zatoki na katar..

Mój młody padł o 19.. pewnie wstanie o 5 rano..
    Zasiadłam z kolacją i lampką wina..a miała być Chodakowska.. coś ostatnio nie mam sił na ćwiczenia do tej pory ćwiczyłam sumiennie co drugi dzień a od tygodnia nie mogę się zabrać.. mocy przbywaj:/

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad - ja tez ostatnio opadłam z weny do ćwiczen, ale musze choc brzuszki zrobic, bo bez tego sam brzuch sie nie wysmukli...

Magda sz - az wygooglowałam sobie to ciacho banoffee pie :-) nieżle wygląda :-D może i ja zrobię, skoro jest bez pieczenia? powinno się udać bo jak cos ma byc pieczone to od razu wpadam w panikę ;-D

AgaSad lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka polecam wymieszac te skruszone ciasteczka do ciasta z chalwa waniliowa, nie duzo zeby posmak byl- genialnie z bananem sie komponuje :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys kup irygator do nosa,serio zobaczysz jaka ulga, jak widze czasem jak Maja sie meczy to bym jej chetnie zrobila ale za mala. Maz uzywal jak oststnio go rozlozylo no i z ciekawosci sama sobie przeplukalam, nieprzyjemne uczucie ale ulga duza. Jeszcze fajnie dziala woda siarkowa Nasodrill

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zabka polecam wymieszac te skruszone ciasteczka do ciasta z chalwa waniliowa, nie duzo zeby posmak byl- genialnie z bananem sie komponuje :)

tylko nie chce wiedzieć ile to ciacho ma kalorii!!! ;-)

magda sz lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys tak jak mówi Niecierpliwa jeśli to już tyle trwa to lepiej wybierz się do lekarza. Antybiotyki dostaniesz takie ze będziesz mogła karmić piersią, a tak jeszcze nabawisz się komplikacji.
    może to angina?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam zrobić to ciacho jak byłam w ciąży, wszystkie składniki już miałam ale poszłam na test obciążenia glukoza i dupa blada - cukrzyca ciążowa :-P no i musiałam obejść się smakiem. Za to teraz nawet nie patrzę na przepis, i tak za dużo słodkiego jem.

Dziewczyny czy z Waszych niekapków też tak ciężko leci woda? Ja dzisiaj spróbowałam to sama miałam problem żeby z niego pociągnąć a co dopiero dziecko. Chociaż ona i tak używa go do gryzienia...a na doidy ma focha i nie chce pić.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja powiekszyłam dziurę, bo ostatnio jak pił to pił chyba z 6 min a upił 20 ml

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ja planowałam zrobić to ciacho jak byłam w ciąży, wszystkie składniki już miałam ale poszłam na test obciążenia glukoza i dupa blada - cukrzyca ciążowa :-P no i musiałam obejść się smakiem. Za to teraz nawet nie patrzę na przepis, i tak za dużo słodkiego jem.

Dziewczyny czy z Waszych niekapków też tak ciężko leci woda? Ja dzisiaj spróbowałam to sama miałam problem żeby z niego pociągnąć a co dopiero dziecko. Chociaż ona i tak używa go do gryzienia...a na doidy ma focha i nie chce pić.

U nas też foch na doidy, najpierw nie chciał z niego pić, teraz wyrywa go z ręki, siłuje się ze mną, dzisiaj jak lekko poluzowałam, to wylał sobie wszystko z doidy na twarz... Nie wiem doidy poszło w niełaski. Z niekapków dość ciężko leci, ale Hubertowi bardzo chyba nie przeszkadza, bo coś tam pije, nawet więcej niż z doidy.

Zagniotłam ciasto na 4 mazurki, właśnie się chłodzi. Jeszcze rozwałkuję i wrzucę do piekarnika.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzyłam dzisiaj Huberta do Tuli, nie wiem czy wystarczająco naciągnęłam, bo mam wrażenie, że trochę za luźno był - no ale pierwsze koty za płoty. Nawet się nie spodziewałam, że to nosidło jest tak bardzo wygodne. Już je kocham, zabieramy nad morze bezapelacyjnie :-)

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie kubki to tylko do gryzienia służą i też najpierw się ze mną siłuje i wyrywa z ręki a później chlust... jak uczyłam i przykładałam mu do ust to pił, po czym wszystko wypluwał.. z niekapka nawet nam idzie, coś tam pije, ładnie trzyma i sobie przechyla no ale oczywiście w międzyczasie jest gryzienie i pukanie w kubek.. no ale chyba nie można za wiele wymagać od bobasów w tym wieku:)

Dziewczyny jak macie zamontowany śpiworek w spacerówce - to pasy przez te wyższe czy niższe dziurki?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonalyscie mnie też zrobię banofee pie . Dawno już nie jadłam a jest proste do zrobienia :-)

Kalorii nie liczę ;-) ale w święta mozna poszaleć ;-)

zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ubraliśmy Natalce po raz pierwszy pajac 74 i jest dobry a wydawał się taki duży :-)

Ja chyba też pokombinuje przy niekapku, może jak będzie lepiej leciało to młoda załapie o co cho. W ogóle na poczatku chętnie piła wodę a ostatnio już jej przeszło. Za to dzisiaj na kolację wciągnęła kaszkę na 100 ml mleka do tego owoce i jeszcze wypiłam 50 ml mleka :-) byłam w szoku!

Dziecko śpi ja zjadam jej chrupki kukurydziane. Jestem zła matką...;-)

Weridiana, Paula_071, Martucha86 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez foch na doidy, a wczesniej to az sie trzesla na jego widok, za to popoludniu dalam butle z mlekiem i wydoila 200ml, wiec chyba zatesknila za butelka, ciekawe czy to jednorazowy wybryk ;)

apaczka, Weridiana, aaaaga lubią tę wiadomość

‹‹ 3464 3465 3466 3467 3468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ