SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wypowiadają się w koncu
Żabka ja daje tak do zupy 2 patyki szparagowej,jak na razie jest ok, dzis dałam 2brukselki do zupy, mam nadzieje ze nie będzie rewolucji, spadam zaraz do sklepu,pokupie sobie na sałatki i na ciasto, chociaż piekę tylko babkę, resztę kupuje, przynajmniej będzie kilka różnych a nie po calym plakuzabka11 lubi tę wiadomość
-
Żabka u nas od piątku dwa tygodnie wolnego od szkoły więc też trochę odsapne chociaż czasami lepiej jak jest w szkole
Myślałam przyjechać do Polski ale ceny po prostu zwariowali , zawsze jest drożej w sezonie ale żeby aż tak. To chyba jeszcze przez uchodźców , ludzie wolą latać. Fakt zagrożenia terrorystyczne ale mimo wszystko bezpieczeniej.
Latem myślałam że pojedziemy autem z przystankiem Holandia lub Niemcy bo tam mamy znajomych ale jednak lecę samolotem . Nie piszę się z Emma na tak długą podróż.
Iys zdrowka, zajadaj czosnek, herbata rumiankowa z miodem i cytryna , możesz do tego dodać rozgnieciony czosnek i tak pij miksture 3 razy dzienniezabka11 lubi tę wiadomość
-
Żabka robię na święta tego Twojego marchewkowca dietetycznego, ale robimy też z mamą sernik i banofi pie.. więc kuzwa pozniej będę głodować zeby wejsc na wagę i się nie rozpłakać.
Weridiana może do wakacji będzie dużo lepiej z podróżą? My zamontowaliśmy dziś nowy fotelik ten Milofix i zobaczymy jak to bedzie, póki co zamontowany tyłem do jazdy, planuje tak jezdzić do 1,5 roku ale zobaczymy jak będzie.
zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, jak na razie czuję się tragicznie, nawet dziś nie będę niestety kąpać małej, bo boję się że ją upuszczę czy coś. Ja już od kilku dni piję herbatki z miodem i cytryną, jem dużo wit C, strepsils, apap i ibuprom, psikam do nosa disnemarem, prenalenem, nasivinem - i jak na razie jest tylko gorzej. Najbardziej męczy mnie katar, bo dosłownie leje mi się z nosa bez przerwy, a jak się położę to ścieka mi po gardle i wtedy w ogóle nos się zatyka i napieprzają zatoki.
-
Lys zdrowka, mnie bralo wtedy jak bylam chora od soboty, a rozlozylo kompletnie w srode, lekarka wtedy powiedziala, ze gak tyle dni sie nie wykurowalam tym co bralam to bez antybiotyku sie nie obejdzie, nie wiem ile w tym bylo prawdwn, ale nastepnego dnia po 2 tabletkach juz bylam na chodzie
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Lys zdrówka! nie wiem czy można brać ale mi zawsze pomagał ibuprom zatoki na katar..
Mój młody padł o 19.. pewnie wstanie o 5 rano..
Zasiadłam z kolacją i lampką wina..a miała być Chodakowska.. coś ostatnio nie mam sił na ćwiczenia do tej pory ćwiczyłam sumiennie co drugi dzień a od tygodnia nie mogę się zabrać.. mocy przbywaj:/Weridiana lubi tę wiadomość
-
AgaSad - ja tez ostatnio opadłam z weny do ćwiczen, ale musze choc brzuszki zrobic, bo bez tego sam brzuch sie nie wysmukli...
Magda sz - az wygooglowałam sobie to ciacho banoffee pienieżle wygląda
może i ja zrobię, skoro jest bez pieczenia? powinno się udać bo jak cos ma byc pieczone to od razu wpadam w panikę
AgaSad lubi tę wiadomość
-
Lys kup irygator do nosa,serio zobaczysz jaka ulga, jak widze czasem jak Maja sie meczy to bym jej chetnie zrobila ale za mala. Maz uzywal jak oststnio go rozlozylo no i z ciekawosci sama sobie przeplukalam, nieprzyjemne uczucie ale ulga duza. Jeszcze fajnie dziala woda siarkowa Nasodrill
-
Ja planowałam zrobić to ciacho jak byłam w ciąży, wszystkie składniki już miałam ale poszłam na test obciążenia glukoza i dupa blada - cukrzyca ciążowa
no i musiałam obejść się smakiem. Za to teraz nawet nie patrzę na przepis, i tak za dużo słodkiego jem.
Dziewczyny czy z Waszych niekapków też tak ciężko leci woda? Ja dzisiaj spróbowałam to sama miałam problem żeby z niego pociągnąć a co dopiero dziecko. Chociaż ona i tak używa go do gryzienia...a na doidy ma focha i nie chce pić. -
apaczka wrote:Ja planowałam zrobić to ciacho jak byłam w ciąży, wszystkie składniki już miałam ale poszłam na test obciążenia glukoza i dupa blada - cukrzyca ciążowa
no i musiałam obejść się smakiem. Za to teraz nawet nie patrzę na przepis, i tak za dużo słodkiego jem.
Dziewczyny czy z Waszych niekapków też tak ciężko leci woda? Ja dzisiaj spróbowałam to sama miałam problem żeby z niego pociągnąć a co dopiero dziecko. Chociaż ona i tak używa go do gryzienia...a na doidy ma focha i nie chce pić.
U nas też foch na doidy, najpierw nie chciał z niego pić, teraz wyrywa go z ręki, siłuje się ze mną, dzisiaj jak lekko poluzowałam, to wylał sobie wszystko z doidy na twarz... Nie wiem doidy poszło w niełaski. Z niekapków dość ciężko leci, ale Hubertowi bardzo chyba nie przeszkadza, bo coś tam pije, nawet więcej niż z doidy.
Zagniotłam ciasto na 4 mazurki, właśnie się chłodzi. Jeszcze rozwałkuję i wrzucę do piekarnika.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Przymierzyłam dzisiaj Huberta do Tuli, nie wiem czy wystarczająco naciągnęłam, bo mam wrażenie, że trochę za luźno był - no ale pierwsze koty za płoty. Nawet się nie spodziewałam, że to nosidło jest tak bardzo wygodne. Już je kocham, zabieramy nad morze bezapelacyjnie
Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość
-
U nas wszystkie kubki to tylko do gryzienia służą i też najpierw się ze mną siłuje i wyrywa z ręki a później chlust... jak uczyłam i przykładałam mu do ust to pił, po czym wszystko wypluwał.. z niekapka nawet nam idzie, coś tam pije, ładnie trzyma i sobie przechyla no ale oczywiście w międzyczasie jest gryzienie i pukanie w kubek.. no ale chyba nie można za wiele wymagać od bobasów w tym wieku:)
Dziewczyny jak macie zamontowany śpiworek w spacerówce - to pasy przez te wyższe czy niższe dziurki? -
Dzisiaj ubraliśmy Natalce po raz pierwszy pajac 74 i jest dobry a wydawał się taki duży
Ja chyba też pokombinuje przy niekapku, może jak będzie lepiej leciało to młoda załapie o co cho. W ogóle na poczatku chętnie piła wodę a ostatnio już jej przeszło. Za to dzisiaj na kolację wciągnęła kaszkę na 100 ml mleka do tego owoce i jeszcze wypiłam 50 ml mlekabyłam w szoku!
Dziecko śpi ja zjadam jej chrupki kukurydziane. Jestem zła matką...Weridiana, Paula_071, Martucha86 lubią tę wiadomość