X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Ale mnie plecy napieprzają, jak bym paletę piwa przewaliła, no dosłownie ledwo łaże, o podniesieniu Szymka nie mówie, dobrze że dziś w miarę grzeczny, chociaż pękło mu całe dziąsło w tej trójce, więc będzie Szymko Biały Kieł hehe:) ciekawe czy do świąt zdąży wyjść czy będzie armagedon przez święta..

AgaSad przez wyższe mamy zamontowane:)

Spadam pod prysznic i będe nakładac hybryde:)

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zamontowane pasy przez niższe dziury.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata kupiłaś może ten kask dla Huberta? Poważnie się nad nim zastanawiac, mimo że Łucja nie jest zostawiana bez opieki, dziś uderzyla głową w ścianę i twarzą w nogę od fotela. Opiera się o wszystko i kleka i różnie to wychodzi. Albo szuka czegoś pod komoda i sięga ręką nie zauważa ze ręką ma przestrzeń a głową nie. Myslalas może o jakimś konkretnym?

Agaata lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Hej hej:)
    Ale mnie plecy napieprzają, jak bym paletę piwa przewaliła, no dosłownie ledwo łaże, o podniesieniu Szymka nie mówie, dobrze że dziś w miarę grzeczny, chociaż pękło mu całe dziąsło w tej trójce, więc będzie Szymko Biały Kieł hehe:) ciekawe czy do świąt zdąży wyjść czy będzie armagedon przez święta..

AgaSad przez wyższe mamy zamontowane:)

Spadam pod prysznic i będe nakładac hybryde:)

a to dobrze zamontowałam.. :)
    mnie też dziś napierniczają plecy, coś czuję że za kilka tygodni będę szukać najlżejszego wózka na świecie:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może foch na doidy jest jakimś etapem rozwoju tak jak lęk separacyjny :-P

AgaSad, niecierpliwa, Agaata, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Agata kupiłaś może ten kask dla Huberta? Poważnie się nad nim zastanawiac, mimo że Łucja nie jest zostawiana bez opieki, dziś uderzyla głową w ścianę i twarzą w nogę od fotela. Opiera się o wszystko i kleka i różnie to wychodzi. Albo szuka czegoś pod komoda i sięga ręką nie zauważa ze ręką ma przestrzeń a głową nie. Myslalas może o jakimś konkretnym?

Witaminka, nie kupiłam jeszcze. Nie mogłam się zdecydować, czy brać czy nie i jeszcze nie kupiłam. Dzisiaj nie zaliczył żadnego takiego poważniejszego upadku i może dlatego się za to nie zabrałam. Ja miałam na myśli taki:
    http://www.pinkorblue.pl/chicco-kask-ochronny-do-nauki-chodzenia-a029772.html?RefiD=PSM_Ceneo&campaign=PSM%2FCeneo

Od razu mówię, że w teorii nie sa polecane, bo ponoć dzieci jak upadają to nie wiedzą, że to boli i nie boją się później upadków. Ale ja patrząc na to co się dzieje, to mam gdzieś te teorie, wolę mieć dziecko całe i zdrowe. Mojej koleżanki przyjaciółka używałam dla trójki dzieci i powiedziała, że to było zbawienie ;-)
    Acha, Witaminka i jeszcze jedno - widzę, że Hubert zaczął więcej na tyłek upadać - jakby zaczynał to lekko kontrolować.

Dzisiaj wstawiliśmy wanienkę do wanny na kąpiel - no to cała kąpiel na stojąco była... tylko chwilę usiadł - resztę czasu trzymał się brzegu wanny i stał.

witaminkab lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    To może foch na doidy jest jakimś etapem rozwoju tak jak lęk separacyjny :-P

Tyle, ze lek separacyjny kosztuje nasze nerwy, a ten kawalek plastiku 30 zl :D

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sb była u nas koleżanka z 1,5 rocznym synkiem - on ma kubek 360 stopni.. tyle że ona dość późno dawała mu jakikolwiek kubek więc zaczęła od takiego.. chyba wszystko zależy na jakim forum się jest:)

Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to mieliśmy dzisiaj ciężki dzień, Młody sporo ryczał i to tak porządnie. Nie pamiętam kiedy tak ryczał... Jak to nie zęby, to nie mam pomysłu o co może chodzić.

Zauważyłam jeszcze jeden "etap rozwoju" - Hubert histeryzuje - czy nie wiem jak to nazwać. Jak coś chce, to musi mieć od razu, jak nie to natychmiast ryk i to taki porządny. Jadłam dzisiaj gruszkę, chciał też, więc dałam mu polizać, później dojadłam szybko a on znowu chciał, jak zobaczył, że nie ma, to histeria.Nie pozwoliłam zrywać mu tej pianki ochronnej z narożnika mebli, to też wył. Niosłam w ręku pedicetamol w kartoniku, chciał się tym bawić - nie dałam - oczywiście wył. Nie podoba mi się to, ale widzę, że to jest natychmiastowa reakcja, jeśli coś nie idzie po jego myśli. Echh, a było takie spokojne dziecko. Teraz nie ma opcji, żeby mu coś zabrać ot tak sobie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    w sb była u nas koleżanka z 1,5 rocznym synkiem - on ma kubek 360 stopni.. tyle że ona dość późno dawała mu jakikolwiek kubek więc zaczęła od takiego.. chyba wszystko zależy na jakim forum się jest:)

Aga, te kubki 360 stopnki wydają się super, ale ja nie znalazłam wcześniejszego niż od 9 miesięcy. Ale przymierzam się do kupna. :-)

AgaSad lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chyba nie ma wcześniejszych.. ech znowu wszystkie sierpniówki wydadzą kasę.. :/

Migotkaa, niecierpliwa, zabka11, 0na88, magda sz, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa juz kuście :P

A powiedzcie mi kochane jak to na tych rozkruszonych herbatnikach rozmsarowac ta mase krówkowa, ja mam problem nawet na całych bo ciezko się ją rozsmarowywuje..

I dawać przepis na to ciasto i na jaka blaszke:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 22:01

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam z kibla, że tak to delikatnie ujmę... Miesiączka przyszła... Pierwsza od 21 listopada 2014. Wcale nie tęskniłam :/

0na88 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Tak w ogóle to mieliśmy dzisiaj ciężki dzień, Młody sporo ryczał i to tak porządnie. Nie pamiętam kiedy tak ryczał... Jak to nie zęby, to nie mam pomysłu o co może chodzić.

Zauważyłam jeszcze jeden "etap rozwoju" - Hubert histeryzuje - czy nie wiem jak to nazwać. Jak coś chce, to musi mieć od razu, jak nie to natychmiast ryk i to taki porządny. Jadłam dzisiaj gruszkę, chciał też, więc dałam mu polizać, później dojadłam szybko a on znowu chciał, jak zobaczył, że nie ma, to histeria.Nie pozwoliłam zrywać mu tej pianki ochronnej z narożnika mebli, to też wył. Niosłam w ręku pedicetamol w kartoniku, chciał się tym bawić - nie dałam - oczywiście wył. Nie podoba mi się to, ale widzę, że to jest natychmiastowa reakcja, jeśli coś nie idzie po jego myśli. Echh, a było takie spokojne dziecko. Teraz nie ma opcji, żeby mu coś zabrać ot tak sobie.

hehe nas tak już od jakiegoś czasu histeria, ale uspokaja się w sekundę jak się np. weźmie na ręce, odłożę ryk, wezmę uśmiech itd no ale ma to po mamusi <lol> mama mi zawsze powtarzała że ma nadzieję że moje dziecko takie samo będzie hehehe no i wykrakała, a teraz się z tego cieszy ....aż się boję co będzie jak będzie starszy i pójdziemy do sklepu oj

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu Agaata.. współczucia..
    Ja czekam na 2 bo ta pierwsza to nie wiem co to było, jakieś plamienia tylko.. pewnie dopadnie mnie w same święta:/

Młody od 19 obudził się już 5 razy.. zapowiada się świetna nocka..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, mi sie chyba zbiera na nią.. tylko ja mam od wrzesnia normalnie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już dwie. Pierwsza była tak skąpa, że zastanawiałam się czy to aby na pewno. Druga niby bardziej jak okres ale też jakaś dziwna. Cykl długi, jak nie cykl. Pomieszanie z poplątaniem.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam pytać: kupowałyście ostatnio jakieś wiosenne kurtki dla chłopców? coś polecacie?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałyście mi. W święta oprócz chrzcin będę miała jeszcze miesiączkę. Zazwyczaj w drugi dzień w ogóle z domu nie wychodzę, bo tylko latam do łazienki podpaski zmieniać. No to będzie wesoło...

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Przypomniałyście mi. W święta oprócz chrzcin będę miała jeszcze miesiączkę. Zazwyczaj w drugi dzień w ogóle z domu nie wychodzę, bo tylko latam do łazienki podpaski zmieniać. No to będzie wesoło...

Mam złoty środek: ciąża:)

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3465 3466 3467 3468 3469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ