X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Apaczka, jak Ci zazdroszcze! Mojego nie zapycha kasza, nawet mam teorie ze rozpycha jego żołądek i wtedy czesciej je w nocy :p
    Paula jeśli to cię pocieszy ;) to wcale nie czuję się jakoś szczególnie wypoczęta. Cieszę się, że jutro jedziemy juz na święta do rodziny męża, liczę, że zmiana miejsca i kontakt z ludźmi trochę mi pomoże. Mam jakiś kryzys "mamusiowania", całymi dniami sama z dzieckiem, dzień za dniem podobne, trochę mnie zmęczyła ta rutyna :/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, w takim razie trzymam kciuki zebys odpoczela, rozerwala sie i nabeala sil:) i zeby Natalka ladnie jedla, zebys się tym nie martwila:)

apaczka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma zasnęła wczoraj o godzinie 20:00 a obudziła się dzisiaj o 6:00 rano. Jednak żeby nie było tak pięknie to cały czas (no prawie) trzymała cycka jak smoczka. Jak tylko chciałam wstać to zaraz marudzenie i płacz, nawet się nie umylam. Mąż zasnął na sofie, ha mecz oglądał ;-) zanim przyszedł to ja już też padłam.
    widać że dokuczają jej te jedynki.

swoją drogą my mamy na razie dwa zęby :-)

Kto ma najwięcej ?

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, ka mam teorię, że może przez pojawienie się okresu coś mi się z hormonami zadziało i stąd ten zastój, bo Hubert jak na niego jadł często, czyli 23.00, 1.30, 4.00 i 6.00 a później 7.30 - więc to jest najwięcej od niepamiętnych czasów, a z zastojem obudziłam się już o 1.30 :/

Przyznam, że ja też mam kryzys - wczoraj nawet w przypływie dołka psychicznego uznałam, ze nie nadaję się na matkę i sobie nie poradzę z Hubertem :/ Ale przed tym okresem miałam wyjątkowo podłe samopoczucie. Mam nadzieję, że teraz trochę będzie lepiej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a to nie jest czasem tak ze dziecko nadrabia w nocy jeśli w dzień za mało zje? No bo jak w dzień karmisz co 6h to może dlatego w nocy tak często je?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata współczuję zastoju :/ Oby szybko minął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:00

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily w nocy jadła mniej ale nie wiem ile razy bo byłam ledwo przytomna, za to cała noc spałam w jednej pozycji bo mała przytuliła się do mnie i ruszyć się nie mogłam bo się budziła.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że może to jakieś przesilenie wiosenne u mnie czy coś. Nawet jak Natalia budziła się w nocy po kilka razy na karmienie miałam więcej energii. Teraz wieczorem jak ona pójdzie spać to ja już opadam z sił, nic mi się nie chce, nawet obejrzeć filmu. Wczoraj też był taki dzień, że spała rano godzinę a poza tym miała tylko dwie półgodzinne drzemki. A jak nie śpi to raczkuje po całej chałupie - miska kota, kwiatek, który może się na nią przewrócić, liże koła od wózka, gryzie buty, leci do kabli itd. Męczące to jest jak cholera. Do wc jak idę to też w towarzystwie i też nawet , za przeproszeniem, na kiblu nie można posiedzieć spokojnie bo ta leci do proszku albo coś innego kombinuje. Gdzie te czasy kiedy pospała 2 h...mam ważnie, że teraz szkoda jej czasu na sen, jest tyle ciekawych rzeczy do zrobienia ;)

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Właśnie wracam z kibla, że tak to delikatnie ujmę... Miesiączka przyszła... Pierwsza od 21 listopada 2014. Wcale nie tęskniłam :/

Agaata - przez przypadek kliknelam "lubie to"

U nas wreszcie piekne slonce , dawno nie wstalam z lozka z taka energia ;-) nakarmie dziecko , ubierzemy sie - biore psa , wozek i wio do autobusu do parku ... wrrr czemu nie mam kolo siebie miejsca do spacerowania :(

w moim domu rodzinnym - niby zwykle osiedle , a i park jest , alejki kolo blokow , miejsc do spacerowania od groma . Tu gdzie obecnie mieszkamy z mezem niby nowe osiedle , sami mlodzi ludzie z dziecmi a nie ma kompletnie gdzie wyjsc -zamkniete osiedle i tyle .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poodkurzałam, zmachałam sie pieknie bo i za naroznikiem i pod, lawe przestawic, no ale Szymko pojedzony coś ględzi to zaraz go połoze..
    piękne słonce ale tylko 4 stopnie, pojdziemy pozniej na spacer to wstapimy do pepco po jajeczka na sznurku do mojego bukietu:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ona szkoda, że nie musisz autobusem dojeżdżać do parku :-/ to straszna wygoda wyjść z domu i poprostu spacerować, ja mieszkam w gminie gdzie mamy 6,5 tys mieszkańców i połowę powierzchni zajmują lasy i stawy. Ale na zakupy znów daleko.

Migotka dziś ja robie paznokcie jak młody zaśnie. Jaki kolorek zrobiłaś? Zastanawiam się nad jakimś wiosennym. :-)

Jeżeli chodzi o ciasta to piekę seromakowiec z przepisu siostry Anastazji. ;-)

Czy któraś z Was ma wózek cybex? Zastanawiam się nad nim.
    http://shekoku.blogspot.com/2014/11/pokoj-oddany-do-dyspozycji.html

Zamówiłam plakat aniele boży dla mojego szkraba do pokoju. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc nocka troche lepsza niz ostatnie ale robal o 5.20 zaczal dzien wzielam go do lozka wtulil sie i pospal cale 10 minut heheh ale za to o 7.20 juz mial drzemke dzieki niej o 8 na rehabilitacji byl w humorze
    U nas dzisiaj szaro buuu u mnie świat nie czuć ciast nie robie moze jakas sałatkę machne i mięsko upieke i tyle

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do niekapka my mamy aventa z miekkim ustnikiem i ladnie leci mlody wypija dziennie ok 60-80 ml lubi wode nie ma wyboru nie podaje mu sokow

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w ten piekny dzien :) slonko mnie zbudzilo drugi dzien z rzedu nie mowie tu o Mai :) chce sie zyc jak taka pogoda.
    Pod oknem lataja dziury w asfalcie, chyba ich nagram...nawalaja smole w kaluze gdzie jesg dziura...jaki sens takiej pracy?..moje miasto to stan umyslu.

Ja w okolicy w wawie mam maly gowniany park, kawalek dalej mam albo park zeromskiego albo cytadele albo forty bema ale wszedzie autobusem musze dojechac..:/ u rodzicow jest od groma pieknych miejsc na spacery, chyba cale lato tu spedze a maz bedzie dojezdzal w wekendy.

Co do ciast to ja nie przepadam za tymo swiatecznymi typu mazurki itp za slodkie, byc moze zjadlam jakies wyjatkowo niedobre ale no totalnie mi nie podeszly mimo ze jestem milosniczka ciast.

Maja drzemie a ja lece do sklepu po skladniki na banoffe i oddac roletke do samochodu taka od slonca na szybe- hujoza, zmierzylismy 1/3 okna zaslania... Wymienie na takie bajkowe oslonki. Mam nadzieje ze sie nie zczaja ze byla rozpakowana bo skleilam opakowanie moimi specyfikami do decoupage. Ogolnie no nie polecam roletek, chyba ze ma sie jakies male okna w samochodzie bo sa i takie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze wczoraj bylismy na bilardzie, wypilam jedno piwo i rano obudzilam sie z kacem jakbym 5 wypila, myslalam ze zwymiotuje. Mama wziela mala i pospalam jeszcze 2h i o niebo lepiej sie czuje. Co to bylo za piwo :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Hej dziewczyny, ona szkoda, że nie musisz autobusem dojeżdżać do parku :-/ to straszna wygoda wyjść z domu i poprostu spacerować, ja mieszkam w gminie gdzie mamy 6,5 tys mieszkańców i połowę powierzchni zajmują lasy i stawy. Ale na zakupy znów daleko.

Migotka dziś ja robie paznokcie jak młody zaśnie. Jaki kolorek zrobiłaś? Zastanawiam się nad jakimś wiosennym. :-)

Jeżeli chodzi o ciasta to piekę seromakowiec z przepisu siostry Anastazji. ;-)

Czy któraś z Was ma wózek cybex? Zastanawiam się nad nim.
    http://shekoku.blogspot.com/2014/11/pokoj-oddany-do-dyspozycji.html

Zamówiłam plakat aniele boży dla mojego szkraba do pokoju. :-)

Ja robiłąm buraczkowy semilac 103:) nie typowo wiosenny ale nastepne będa pastelowe łososiwo miętowe:)

chcebycmama lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a włąsnie miałam zamawiać takie na allegro na okno, myslałam że to fajna sprawa a Ty piszesz ze dziadostwo hm..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bajkowe tez do dupy w ogole sie u nas nie sprawdzaja chyna tylko jako ozdoba bo nie zasłaniają słońca
    Musze poszukać jakiś super duper przyciemniajacych z filtrami chyba to moze takie sie sprawdza

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie za 100 punktów: Mozna podać żurek, taki swój na zakwasie, bez tłuszczy dziecku z ziemniakiem i żółtkiem?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze wiedziec... Kuzwa to juz nie wiem co kupic zeby nie byl badziew.. te roletki to firma Safety, wzielismy zwykle czarne no i fakt zaciemniely ale co z tego jak 1/3 okn a drugiej nie da sie zalozyc bo ta pierwsza odstaje... Takze ta firme odradzam

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3467 3468 3469 3470 3471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ