SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Apaczka, jak Ci zazdroszcze! Mojego nie zapycha kasza, nawet mam teorie ze rozpycha jego żołądek i wtedy czesciej je w nocy :p
to wcale nie czuję się jakoś szczególnie wypoczęta. Cieszę się, że jutro jedziemy juz na święta do rodziny męża, liczę, że zmiana miejsca i kontakt z ludźmi trochę mi pomoże. Mam jakiś kryzys "mamusiowania", całymi dniami sama z dzieckiem, dzień za dniem podobne, trochę mnie zmęczyła ta rutyna
-
Emma zasnęła wczoraj o godzinie 20:00 a obudziła się dzisiaj o 6:00 rano. Jednak żeby nie było tak pięknie to cały czas (no prawie) trzymała cycka jak smoczka. Jak tylko chciałam wstać to zaraz marudzenie i płacz, nawet się nie umylam. Mąż zasnął na sofie, ha mecz oglądał
zanim przyszedł to ja już też padłam.
widać że dokuczają jej te jedynki.
swoją drogą my mamy na razie dwa zęby
Kto ma najwięcej ? -
Apaczka, ka mam teorię, że może przez pojawienie się okresu coś mi się z hormonami zadziało i stąd ten zastój, bo Hubert jak na niego jadł często, czyli 23.00, 1.30, 4.00 i 6.00 a później 7.30 - więc to jest najwięcej od niepamiętnych czasów, a z zastojem obudziłam się już o 1.30
Przyznam, że ja też mam kryzys - wczoraj nawet w przypływie dołka psychicznego uznałam, ze nie nadaję się na matkę i sobie nie poradzę z HubertemAle przed tym okresem miałam wyjątkowo podłe samopoczucie. Mam nadzieję, że teraz trochę będzie lepiej.
-
Ja myślę, że może to jakieś przesilenie wiosenne u mnie czy coś. Nawet jak Natalia budziła się w nocy po kilka razy na karmienie miałam więcej energii. Teraz wieczorem jak ona pójdzie spać to ja już opadam z sił, nic mi się nie chce, nawet obejrzeć filmu. Wczoraj też był taki dzień, że spała rano godzinę a poza tym miała tylko dwie półgodzinne drzemki. A jak nie śpi to raczkuje po całej chałupie - miska kota, kwiatek, który może się na nią przewrócić, liże koła od wózka, gryzie buty, leci do kabli itd. Męczące to jest jak cholera. Do wc jak idę to też w towarzystwie i też nawet , za przeproszeniem, na kiblu nie można posiedzieć spokojnie bo ta leci do proszku albo coś innego kombinuje. Gdzie te czasy kiedy pospała 2 h...mam ważnie, że teraz szkoda jej czasu na sen, jest tyle ciekawych rzeczy do zrobienia
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Właśnie wracam z kibla, że tak to delikatnie ujmę... Miesiączka przyszła... Pierwsza od 21 listopada 2014. Wcale nie tęskniłam
Agaata - przez przypadek kliknelam "lubie to"
U nas wreszcie piekne slonce , dawno nie wstalam z lozka z taka energianakarmie dziecko , ubierzemy sie - biore psa , wozek i wio do autobusu do parku ... wrrr czemu nie mam kolo siebie miejsca do spacerowania
w moim domu rodzinnym - niby zwykle osiedle , a i park jest , alejki kolo blokow , miejsc do spacerowania od groma . Tu gdzie obecnie mieszkamy z mezem niby nowe osiedle , sami mlodzi ludzie z dziecmi a nie ma kompletnie gdzie wyjsc -zamkniete osiedle i tyle .
-
Poodkurzałam, zmachałam sie pieknie bo i za naroznikiem i pod, lawe przestawic, no ale Szymko pojedzony coś ględzi to zaraz go połoze..
piękne słonce ale tylko 4 stopnie, pojdziemy pozniej na spacer to wstapimy do pepco po jajeczka na sznurku do mojego bukietu:) -
Hej dziewczyny, ona szkoda, że nie musisz autobusem dojeżdżać do parku
to straszna wygoda wyjść z domu i poprostu spacerować, ja mieszkam w gminie gdzie mamy 6,5 tys mieszkańców i połowę powierzchni zajmują lasy i stawy. Ale na zakupy znów daleko.
Migotka dziś ja robie paznokcie jak młody zaśnie. Jaki kolorek zrobiłaś? Zastanawiam się nad jakimś wiosennym.
Jeżeli chodzi o ciasta to piekę seromakowiec z przepisu siostry Anastazji.
Czy któraś z Was ma wózek cybex? Zastanawiam się nad nim.
http://shekoku.blogspot.com/2014/11/pokoj-oddany-do-dyspozycji.html
Zamówiłam plakat aniele boży dla mojego szkraba do pokoju.Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Czesc nocka troche lepsza niz ostatnie ale robal o 5.20 zaczal dzien wzielam go do lozka wtulil sie i pospal cale 10 minut heheh ale za to o 7.20 juz mial drzemke dzieki niej o 8 na rehabilitacji byl w humorze
U nas dzisiaj szaro buuu u mnie świat nie czuć ciast nie robie moze jakas sałatkę machne i mięsko upieke i tyle -
Witamy sie w ten piekny dzien
slonko mnie zbudzilo drugi dzien z rzedu nie mowie tu o Mai
chce sie zyc jak taka pogoda.
Pod oknem lataja dziury w asfalcie, chyba ich nagram...nawalaja smole w kaluze gdzie jesg dziura...jaki sens takiej pracy?..moje miasto to stan umyslu.
Ja w okolicy w wawie mam maly gowniany park, kawalek dalej mam albo park zeromskiego albo cytadele albo forty bema ale wszedzie autobusem musze dojechac..u rodzicow jest od groma pieknych miejsc na spacery, chyba cale lato tu spedze a maz bedzie dojezdzal w wekendy.
Co do ciast to ja nie przepadam za tymo swiatecznymi typu mazurki itp za slodkie, byc moze zjadlam jakies wyjatkowo niedobre ale no totalnie mi nie podeszly mimo ze jestem milosniczka ciast.
Maja drzemie a ja lece do sklepu po skladniki na banoffe i oddac roletke do samochodu taka od slonca na szybe- hujoza, zmierzylismy 1/3 okna zaslania... Wymienie na takie bajkowe oslonki. Mam nadzieje ze sie nie zczaja ze byla rozpakowana bo skleilam opakowanie moimi specyfikami do decoupage. Ogolnie no nie polecam roletek, chyba ze ma sie jakies male okna w samochodzie bo sa i takie. -
chcebycmama wrote:Hej dziewczyny, ona szkoda, że nie musisz autobusem dojeżdżać do parku
to straszna wygoda wyjść z domu i poprostu spacerować, ja mieszkam w gminie gdzie mamy 6,5 tys mieszkańców i połowę powierzchni zajmują lasy i stawy. Ale na zakupy znów daleko.
Migotka dziś ja robie paznokcie jak młody zaśnie. Jaki kolorek zrobiłaś? Zastanawiam się nad jakimś wiosennym.
Jeżeli chodzi o ciasta to piekę seromakowiec z przepisu siostry Anastazji.
Czy któraś z Was ma wózek cybex? Zastanawiam się nad nim.
http://shekoku.blogspot.com/2014/11/pokoj-oddany-do-dyspozycji.html
Zamówiłam plakat aniele boży dla mojego szkraba do pokoju.
Ja robiłąm buraczkowy semilac 103:) nie typowo wiosenny ale nastepne będa pastelowe łososiwo miętowe:)chcebycmama lubi tę wiadomość
-
Te bajkowe tez do dupy w ogole sie u nas nie sprawdzaja chyna tylko jako ozdoba bo nie zasłaniają słońca
Musze poszukać jakiś super duper przyciemniajacych z filtrami chyba to moze takie sie sprawdza -
Aga dobrze wiedziec... Kuzwa to juz nie wiem co kupic zeby nie byl badziew.. te roletki to firma Safety, wzielismy zwykle czarne no i fakt zaciemniely ale co z tego jak 1/3 okn a drugiej nie da sie zalozyc bo ta pierwsza odstaje... Takze ta firme odradzam