X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa moj je tak :
    Rano butla 210 ml ok 6-6.30
    Ok 9.30-10 kaszka z owocami
    Ok 13 obiadek ok 15.30 butla ok 180 ml ok 17.30 przekaska/deserek i o 19.30 butla na noc ok 240 ml
    Musze wymyśleć cos na ten podwieczorek po 17 bo drugi raz owoce to chyba za duzo a flipsow nie chce mu za czesto dawac ostatnio zajada sie deserkiem z twarozkiem ale tez nie chce za czesto mu dawać takich rzeczy hmmmm musze pomyslec

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasiadłam ze śniadaniem w koncu, mały śpi, udało sie upiec babkę i ten biszkopt na ciasto Magdy, mały pod konie cjuż tak ględził że musiał siedziec na blacie, jeszcze zdążyłam odkurzyć i nastawiłam na rosól bo będe robic galaretki drobiowe wieczorem:)

Ja się napewno zsolidaryzuje z Wami z @ bo napewno będe mieć na świeta..

Wiecie co napisze Wam coś, ocencie czy to ja źle myślę czy faktycznie zrobiłam się jakaś zrzędliwa..
    Wczoraj po południu dostałam smsa od mojego szwagra czy zrobie jego narzeczonej paznokcie, od razu mnie nerwa wzięła, bo faktycznie nie mam co robić przed świętami tylko usiąść i 2 h kogoś ciuchtać, w dodatku przy ząbkującym dziecku. Ale nie o to chodzi. Na weekendy chodzimy na obiad do teściów, oni zawsze są, ale nigdy żadne nie wyściubi nosa z pokoju żeby przyjść zabawić Szymonka tylko zawsze leża, zjedza i idą znowu leżec, najlepsze jest to że mój teściu już zwracał grzecznie uwagę że może materac odleżynowy Wam sprawię, ja bym się ze wstydu spaliła no ale :)
    Dodam, że po porodzie miesiąc tez dostałam taką propozycję, i wtedy robiłam jej te paznokcie, oczywiście z przerwami na płaczącego Szymona, zeszło mi chyba ze 4 h, ona nie widziała w tym nic złego:) Teraz odmówiłam, napisałam grzecznie że dziecko mi ząbkuje i nie mam siły.
    I teraz pytanie czy tylko ja odnosze takie wrażenie że mogła by pomyśleć ze mam małe dziecko i przed świętami troche obowiązków ?
    aaa i ona sie mnie nigdy nie zapyta jak siedzimy przy stole tylko szwagier pisze smsy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka olej ich cieplym moczem. Nie wiem czy dobrze czytam miedzy wierszami, ale Wasze relacje wydaja sie dosc chlodne, tym bardziej bym sie nie przejela.

Weridiana lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dobrze zrobiłaś i nie przejmuj sie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spi mi na klatce prawie pionowo, zas go dusi katar. Zajebiscie, jak zawsze w piatek. I ja sie pytam skad to sie przypaletalo?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaaa - pewnie ze dobrze zrobilas :)

mnie wkurza moja starsza siostra ( pracujemy razem) - codziennie do mnie dzwoni i wzdycha ochy i achy jak ja to mam dobrze ze w domu siedze , ze moge sie polozyc kiedy chce a ona taka umordowana z roboty przychodzi... albo mowi " no to odpoczywajcie sobie" takim dziwnym tonem ze szlak chce mnie trafic. Jej sie na prawde wydaje , ze mam roczne wakacje.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy druga dolną jedynkę :-)
    No ja ostatnio od mojego uslyszalam ze on zarobiony a ja mam fajnie bo mam wiecej czasu wolnego od niego wtf??!!!

Martucha86, lys, mamasia, jesslin87, magda sz, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, po tym smsie mój maż złapał za telefon i chciał go opierdolić że mi dpe zawraca ale nie pozwoliłam, hm.. to jest jedyny brat mojego męza, kiedyś był super chłopakiem, tylko dziewczyna o zmieniła, która zresztą jest beznadziejna, nikt z rodziny za nią nie przepada.. aa i ja nie raz mówiłam że paznokci sobie ie robię w dzien bo nie mam na to czasu tylko po nocach, i że robię tylko dla swojego użytku

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym też olała, tym bardziej, że to żadna bliska osoba.
    Wiecie niektórzy ludzie nie mają wyczucia. Np moja przyjaciółka ma duże problemy ze zdrowiem, niedawno odwarstwiła jej się siatkówka w oku, miała 3 operacje, dużo powikłań i przez to jest w domu na zwolnieniu od grudnia. Nie wiadomo czy i jak będzie widzieć na to oko a są ludzie, którzy mówią, że jej dobrze, że w domu siedzi. Porażka :-/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka, mi właśnie chodzi o ten brak wyczucia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 12:03

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, mam do Ciebie pytanie - jak bylysmy chore z Julka to w ubiegly wtorek 1,5 tygodnia temu byl u nas moj ojciec, pod wieczor juz mial katar, a w sobote tak juz go calkowicie rozlozylo mimo ratowania sie mlekiem z miodem i czosnkiem, syropem z cebuli, gripexy, sudafedy, ze w poniedzialek poszedl do lekarza i dostal antybiotyk jakis na tydzien. Konczy go brac w niedziele, kataru juz nie ma, niby tylko troche pokasluje i tu pytanie czy mozemy jechac na swieta?? Maz juz posrany, ze Julka zas zalapie i tak mi w glowie namacil, ze nie wiem co robic

• apaczka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre pytanie ale do wróżki ;-) Bez przesady, ja bym pojechała :-) decyzja jest oczywiście Wasza ale chyba nie ma co przeginac. Może niech dziadek szczególnie Julki nie całuje itp

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem zle zadalam pytanie ;) Powinno byc co bys zrobila. Ja mezowi tlumacze, ze zarazil nas ten sam szczep, ale czy dobry kierunek obralam nie wiem :D

• apaczka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten sam czy inny, po tygodniu brania antybiotyku nie powinien już zarażać. Choć wróżka nie jestem i nie biorę odpowiedzialności za ewentualną infekcję ;-) Ja bym pojechała w każdym razie.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja standardowo pobudka o 6 ale też późno zasnęła.
    W nagrodę mamy piękną pogodę i zaliczylismy pierwsze w tym roku śniadanie w ogródku.
    nie robiłam zdjęcia bo dzisiaj post a na stole produkty cenzurowane ;-)

Z tym sprzątaniem już dawno odpuscilam i nie dlatego że jestem leniwa a dlatego że niewiele zależy ode mnie i później się stresuje. Pewnie znacie sytuację że zabieracie się za sprzątanie, po pięciu minutach dziecko się budzi uda się ululac i znowu sprzątanie za dziesięć minut ponownie kweka i przerywacie itd po trzecim mam gdzieś i nie robię.
    Obiad gotujemy razem z Emma :-)

Dziewczyny zdrowia życzę na święta oby wasze dolegliwości szybko minęły

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszly plamy na piersi, bol przeokrutny :( juz wzielam antybiotyk, oby zadzialal jak najszybciej. Super swieta.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 i pol stopnia wiosna :-) :-) :-)
    Paula zdrówka żebyś szybko sie z tym paskudztwem uporala

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobrze że chociaż masz antybiotyk. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Migotkaa do banofee używam herbatnikow bez czekolady, nie próbowałam z chalwa ale brzmi ciekawie. A śmietanę usztywniacie żelatyna czy tylko ubijacie?

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula współczuję :/ zdrowie najważniejsze a Tomek dostał od Ciebie juz to co najcenniejsze. Może by pił mm z kubeczka skoro tak świetnie sobie radzi? A może nauczy się pić z butli.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie z kubka by pil, ale w dzien. Nie wyobrazam sobie tego w nocy:( wlasnie ściągnęłam z piersi 120ml i wylalam. On nie chce kaszki z moim mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:45

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3472 3473 3474 3475 3476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ