SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Nie spie od 3, jak zwykle swieta a ja mam problem z piersia. Boli potwornie, temperatura rosnie, ibuprom nie pomaga. Znowu będzie to samo... pewnie bez antybiotyku dozylnie sie nie obejdzie. To chyba koniec karmienia. Tylko jak ja podam Tomkowi mm jak on nie umie z butelki?
-
Migotkaa wrote:Zasiadłam ze śniadaniem w koncu, mały śpi, udało sie upiec babkę i ten biszkopt na ciasto Magdy, mały pod konie cjuż tak ględził że musiał siedziec na blacie, jeszcze zdążyłam odkurzyć i nastawiłam na rosól bo będe robic galaretki drobiowe wieczorem:)
Ja się napewno zsolidaryzuje z Wami z @ bo napewno będe mieć na świeta..
Wiecie co napisze Wam coś, ocencie czy to ja źle myślę czy faktycznie zrobiłam się jakaś zrzędliwa..
Wczoraj po południu dostałam smsa od mojego szwagra czy zrobie jego narzeczonej paznokcie, od razu mnie nerwa wzięła, bo faktycznie nie mam co robić przed świętami tylko usiąść i 2 h kogoś ciuchtać, w dodatku przy ząbkującym dziecku. Ale nie o to chodzi. Na weekendy chodzimy na obiad do teściów, oni zawsze są, ale nigdy żadne nie wyściubi nosa z pokojtiu żeby przyjść zabawić Szymonka tylko zawsze leża, zjedza i idą znowu leżec, najlepsze jest to że mój teściu już zwracał grzecznie uwagę że może materac odleżynowy Wam sprawię, ja bym się ze wstydu spaliła no ale
Dodam, że po porodzie miesiąc tez dostałam taką propozycję, i wtedy robiłam jej te paznokcie, oczywiście z przerwami na płaczącego Szymona, zeszło mi chyba ze 4 h, ona nie widziała w tym nic złego:) Teraz odmówiłam, napisałam grzecznie że dziecko mi ząbkuje i nie mam siły.
I teraz pytanie czy tylko ja odnosze takie wrażenie że mogła by pomyśleć ze mam małe dziecko i przed świętami troche obowiązków ?
aaa i ona sie mnie nigdy nie zapyta jak siedzimy przy stole tylko szwagier pisze smsy -
ktoras z Was napisala dzis posta o tym leku separacyjnym u nas chyba sie dzis zaczal albo to spadek formy u mojego dziecka - co znikam za framuga to krzycz i rozpacz, juz nie moge jej zostawic w lozeczku odpalic szumisia czy szuszarki i po prostu wyjsc.
Co gorsze dzis jest tak marudna ze jedyne co chce robic ,to cwiczyc ta pozycje trojnoga czy jakos tak to sie nazywa - fizjoterapeutka nam kazala ja w taka pozycje jakby do siadu sadzac bez podparcia ze kregoslup ma nie w pozycji prostej tylko taka zgarbiona jakbyi podpiera sie raczkami przed soba, zeby cwiczyc zginacze i zeby ten jej nadmierny wyprost korygowac. Najbardziej sie cieszy jak w koncu traci rownowage i upada ..przy upadku jest kupa smiechu a jak widzi ze nie kontynuuje zabawy to placz i wymuszanie .
A ja najchetniej zagrzebalabym sie pod koldra i obudzila po swietach ;/Migotkaa lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a mialam jeszcze zapytac - bo rozgladamy sie pomalu za combi , nasze obecne auto niestety jest juz starszawe - wiecej do niego obecnie dokladamy niz to warte i zaladowac sie do niego ciezko... moze ktoras z Was ma 5-6 letnie auto , wlasnie combi z ktorego jest zadowolona ?
-
A w kwestii kościoła mieliśmy zrobić tak,że wczoraj ja miałam iść rano do katedry,a mąż wieczorem,ale ze mąż chory to nie podszedł i został z młodym,wracam a młody śpi-bez kaszki i kąpieli
dziś teściowa poszła rano na drogę krzyżową i wieczorem przyjdzie do małego,a my pójdziemy,jutro też a ona pójdzie w nd
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Lily ma katar - taki lejący się z nosa jak woda. Co teraz?? Psikać disnemarem i odciągać Fridą/Katarkiem, czy tylko wycierać chusteczką to co wycieka??? Czy może Navisinem Soft??
Jeszcze nigdy nie miała kataru ani nie była chora i chyba ją zaraziłam
Paula współczuję!! Oby antybiotyk szybko Ci pomógł! -
Laski, powiedzcie mi czy że mną jest coś nie tak czy jednak z kimś innym. Mam szwagierke. Ma dwójkę Dzieci 2012 Grudzień i 2015 marzec. Dwie cesarki. Wiecie jak ona się zabezpiecza? Stosunek przerywany.. Wyszło przez przypadek. Gadałysmy przez tel bo wydzwaniala. I jak w.koncu znalazłam czas to Odzwonilam. Pytam Co tak Wydzwaniala i ze się zastanawialiśmy z P czy maja jakieś wieści dla nas w sensie ze może 3 ciąża. Powiedziałam w żarcie. A ona ze nie ze dopiero pierwszy okres dostała. To ja mówię że pewnie też niedługo dostane bo byłam u gin i mam odstawić tabletki jedboskladnikowe które biorę zrobić przerwę na krwawienie i brać nowe... A ona ze a co wy nie znacie innych metod Zabezpieczenia? ja pytam jakich? Mówię że z gumka nie lubię. A ona ze nie o tym mówię. A ja ze co kalendarzyk i się śmieje. A ona całkowicie poważnie ze nie ze stosunek Przerywany.... Wiecie co... No normalnie kopara mi do Ziemi opadła. Gdów ja żyję... Średniowiecze? Stosunek przerywany metodą Zabezpieczenia przed ciążą? I mówi mi to laska po dwóch cesarkach? A jakby wpadła krótko po? No normalnie masakra... Myślę o tym od dwóch dni.
Idę was nadrabiać, jeszcze 19 stronjuz nadrobilam Dziś 20:)
mamasia lubi tę wiadomość
-
Iys z tego co gadaly mi w szpitalu, odciagac 1-2 razy dziennie, zeby nie pobudzac nqdmiernie sluzowki, jak najwiecej nosic na tygryska i nq brzuszku, zeby katarek wyplywal i nie splywal po tyl ej scianie gardla. Psikac woda morska, ale tez nje przed spaniem. Do tego inhalacje z soli fizjologicznej i oklepywanie, zeby sie nie rzucilo na oskrzela.
lys lubi tę wiadomość
-
A moje dziecko zaczęło dziś mówić mama:D:D Nie wiem czy świadomie, ale ja jestem bardzo szczęśliwa:D
0na88, Paula_071, lys, niecierpliwa, aaaaga, jesslin87, AgaSad, magda sz, Weridiana, Martucha86, Migotkaa, witaminkab, mamasia, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:mamasia z jakiego dworu
z pola , z pola piszesz
haha padłamale tak czytając chwilę się zastanawiałam gdzie to mamasia jest
0na88, mamasia lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:dziewczyny a mialam jeszcze zapytac - bo rozgladamy sie pomalu za combi , nasze obecne auto niestety jest juz starszawe - wiecej do niego obecnie dokladamy niz to warte i zaladowac sie do niego ciezko... moze ktoras z Was ma 5-6 letnie auto , wlasnie combi z ktorego jest zadowolona ?
Moj maz pewnie bardziej technicznie by napisal i powiedzial ze babski opis auta zrobilam heheheapaczka, 0na88 lubią tę wiadomość