SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:Na polu to mój dziadek ziemniaki hodował
Z dworu, z dworu, dobrze Mamasia mówi
Idz Warszawko Ty
a raczej idźżeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 20:26
Agaata, Aska87, mamasia, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
We Wroclawiu jeszcze sie mowo brama na klatke schodowa:)
Lys, kurcze wlasnie nam sie skonczyl i uzywam tymczasowo Biodermy. Taki z pompka i rozowym znaczkiem kupowalam:)
Edit. Niech ten antybiotyk zacznie dzialac, bo zejde z bóluWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 20:37
lys, mamasia lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja pamiętam jak mój wujek ze swoją dziewczyną z Krakowa przyjechał do rodziców, to było z 25 lat temu. Babcia zrobiła obiad - typowy u nas - zupa na pierwsze i chleb do zupy. Dziewczyna nie mogła się nadziwić
Teraz też nie jem za bardzo zup z chlebem, ale u mnie w domu do większości zup serwuje się pieczywo - oprócz pomidorowej czy rosołu.
Później ta dziewczyna została żoną mojego wujka, śmiesznie mówiła. Nigdy słowa samochód nie powiedziała, tylko auto zawsze, zawsze szła na pole, mówiła "czymaj" itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 20:53
0na88 lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:We Wroclawiu jeszcze sie mowo brama na klatke schodowa:)
Lys, kurcze wlasnie nam sie skonczyl i uzywam tymczasowo Biodermy. Taki z pompka i rozowym znaczkiem kupowalam:)
Paula, jak przyjechałam na studia do Wrocka, to miałam w ciemno zaklepaną stancję i dziewczyna tłumaczyła nam, że trzecia brama... Szukaliśmy bramy ze 40 minut, w życiu byśmy nie wpadli na pomysł, że to klatka schodowa. Z takich słówek to pamiętam jeszcze, że we Wrocku mówili WSYP na śmieci a nie ZSYP.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
ja wypilam pol piwa meza i czuje ze do glowy juz dostaje - taka ekonomiczna nigdy nie bylam.
Stary poszedl usypiac dziecko o 20.00 , est 21.00 a jego ani widu ani slychu , przyjdzie ciut wkurzonya tu mu jeszcze piwo gwizdlam.
niecierpliwa, Aska87, jesslin87, Paula_071, aaaaga, mamasia, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Czy ktoras z Was uzywa baby swimmera? Bo zastanawiam sie nad kupnem i wszelkie opinie mile widziane
podlaczam sie do pytania , sama co jakis czas wlaczam allegro i przegladam oferty tego babyswimmera, po czym zamykam bo sie rozmyslilam.niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, ja tego nie używam, więc się nie wypowiem.
My natomiast kupiliśmy matę antypoślizgową do wanny i od dwóch dni normalnie Młodego do dużej wanny wkładamy. Dziś się trochę wody opił bo sobie raczkował i coś mu się pomyliło i chciał głowę pod wodę włożyćAle wygodnie jest bez wanienki