X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U nas ostatnio ciężko.. Cały dzień marudzenie! Usypianie w ciągu dnia to koszmar, a jak już śpi to tylko na mnie (np. teraz).
    Wczoraj miałam koszmarny dzień! Złapałam takiego doła jakiego od dawna nie miałam.. Nie wiadomo z jakiego powodu?! Czułam się strasznie :/ Wkręciłam sobie, że zaraz macierzyński się kończy i będę musiała zostawić małego i zacząć nową pracę..Płakać mi się chciało, wylalam morze łez.. dodatkowo Oli miał jakąś wysypke na brzuchu i plecach, pokłóciłam się z mężem i w drodze do sklepu zgubiłam kartę do bankomatu (na szczęście ją znalazłam) ile mnie to wszystko nerwów kosztowało! Na koniec dnia zdałam sobie sprawę, że pewnie je**ny okres mi się zbliża i stąd taki nastrój! Musiałam się wyżalić.. Dzisiaj już mam lepszy humor :)
    Miłego, słonecznego dnia kochane!

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, może kostki Fisher Price? U nas się sprawdzają :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lubi butelki do ktorych wsypalam ryz, soczewice etc.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kupić wkrótce jakieś klocki :) Przy okazji razem się będziemy bawić bo też lubię ;) A z książeczek chciałabym kupić takie coś http://www.empik.com/onomato-czyli-zabawa-dzwiekami-instrumenty-muzyczne-opracowanie-zbiorowe,p1118314366,ksiazka-p jest cała seria więc coś wybiorę.

Moje dziecko woli jeździć przodem do świata niż mnie oglądać :P Niecierpliwa przybij piątkę :D

Agata jak robisz to awokado z bananem, po prostu razem blendujesz czy dodajesz coś jeszcze? mleko czy wodę

U nas była teraz rodzinna drzemka ale pora się ogarnąć i zbierać bo pogoda jest piękna :)

niecierpliwa, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, blenduję po prostu, czasem dodaję też kaszkę i blenduję razem z kaszką. Jak dla Natalki będzie za gęste to możesz dodac troche wody.
    Nie wiem, czy wspominałam, że podawałam 3 razy mango Hubertowi i też bardzo smakowało. Polecam.

Wczoraj spróbowałam podać znowu brokuła - miałam słoiczek brokuły z ryżem - w ogóle nic nie ruszył, prawie wymiotował :/ I pierwszy raz wczoraj rybę podałam - słoiczek Hippa z dorszem - zjadł 80g ale w ogromnych bólach i mękach :/ Nie cieszy mnie to.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zjedliśmy jajecznicę, Hubert awokado z jabłkiem i kaszką ryżową, teraz pijemy kawę i będziemy się zbierać na spacer. A później pewnie na basen.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dopiero wstaliśmy :-) moje dziecko od chrzcin jest całkiem znośne :-) chyba woda świeżo święcona tak na nią podziałała, ale poukładał jej się ładnie dzień. Jedynie ma problem z zasypianiem wieczorem, ale poradzimy sobie w końcu i z tym. Zębów nadal nie widać, nie ma też żadnych objawów. Zdąży do roku?
    Mąż robi śniadanko, potem chcemy pójść do dużego parku na jakiś fajny rodzinny spacerek, bo ma być piękna pogoda.
    Jadłam gorzka czekoladę do kawy, oczywiście młoda się do niej wyrywała. Dalam jej polizać. Krzywiła się jak po cytrynie :-) nie smakuje jej gorzka.
    U nas od fochów też ja jestem specjalistką :-) a co do pracy... ja na pewno zostaję z małą do 2,5-3 lat. Dopóki nie pójdzie do przedszkola, tak jak ze starszymi. A potem albo założymy coś swojego, albo zatrudnię się w jakiejś fabryce na taśmie :-)

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nocka z 6 pobudkami ale maz pomyslal w koncy i o 6 wziął mlodego do drugiegi pokoju a ja godzine dosypialam
    Od fochow jestesmy oboje maz czasami ma gorsze heheh
    Dzisiaj pierwszy spacer w spacerowce zobaczymy czy sie spodoba
    Milego dnia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas furore robi wiaderko od klockow i klocki wrzucamy i wyciagamy i turlanie pilki i taka zabawka polaczona ktora nie mozna rozlaczyc i wygina sie na wszystkie strony aa i samochodzik obala a i butelka z kaszą w środku

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam małej na drugie śniadanie awokado z bananem. Pyszne jest! Wciągnęła całego banana i pół awokado :-D moje dziecko kocha owocki po mamusi ;-) w każdym razie tak się nasyciła, że obiad zjadła dopiero po 15. Jutro zrobię to samo bo została mi połówka awokado.

U nas fochy chyba bardziej mąż choć ja też potrafię ;-) na szczęście rzadko się to zdarza.

aaaaga, Agaata, Paula_071, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerowka zaakceptowana hurra :-)

lys, Paula_071, magda sz, Martucha86, mamasia, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur.... mać! Skręciłam kostkę - 3 raz w ciągu ostatnich 2 lat - tym razem kolejną... I to stojąc przy samochodzie. Ja pierniczę, tylko tego mi trzeba było przez wyjazdem nad morze. Nie jest bardzo spuchnięta, nie ma krwiaka, ale chyba coś naderwałam, bo boli jak cholera... No nic, mam altacet, stabilizator, lód. Już nawet nie jadę do ortopedy, bo co mi powie? Ostatnie skręcenie to było miesiąc siedzenia na zwolnieniu z nogą w stabilizatorze i 30 zastrzyków z Clexane. Mam nadzieję, że teraz się jakoś rozejdzie po kościach. Ale pech. Swoją drogą, coś jest nie tak z moimi kostkami od jakiegoś czasu...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auć Agata współczuję! Przerabane oby szybko przeszło.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak dajecie awokado? tak na surowo ? zakupiłam idąc za ciosem ale nigdy nie jadłam i nie robiłam ...

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, współczuję :-/ i dużo zdrówka życzę, żeby jak najszybciej przeszło.
    Aska, ja daję na surowo zmieszane z owocami. Sama uwielbiam ugniecione z czosnkiem i śmietanką albo jogurtem jako dip, albo nawet rozsmarowane na chlebie zamiast masła. Pycha.

Weridiana, Paula_071, Aska87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Agaata lepiej sprawdź mam na myśli rentgen

co do prezerwatyw, myślę że powinny być łatwo dostępne ;-) jeśli my nie kupujemy to chyba lepiej abyw apteczce bbyło opakowanie i nastolatek o tym wiedział..

ciąża to jedno i to nie choroba a niestety w obecnych czasach są różne choroby przenoszone drogą płciową i uważam ze nastolatki powinny używać prezerwatyw i mieć do nich łatwy dostęp

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się trzecim zebem prawa górna jedynka :-) całkiem znośnie

Iys jest już ząbek ?

Emma się rozgadala mama baba dada la

Paula_071, lys, magda sz, aaaaga, Pulpecja, Amberla, witaminkab, Martucha86, mamasia, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, wspolczuje bardzo!

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata za ile ten wyjazd moze bedzie lepiej? Wspolczuje ale noga i glowa do gory!

Bylismy dzis na basenie, nie bylo tak super jak ostatnio, w sensie apartu nie wyrzucilam ale Mai srednio sie podobalo, jak ze mna plywala to spoko ale jak z tata to plakala :/ jeszcze zachlysnela sie z nim woda i byla histeria, kuzwa z tymi facetami. Moze tez i za dlugo bo w sumie ok 40 min i ostatnie 15 bylo kiepskie. Poza tym to nie bylabym soba gdybym nic nie odwalila, poszlam sie szybko sama ogarnac no i do meskiego prysznica, jak wchodzilam nie bylo nikogo wiec zadowolona wlazlam pod prysznic, postalam chwile pod nim i zaczelam sciagac biustonosz, odwrocilam sie poszukac wieszaka a tam publicznosc patrzy sie co ja robie..przeprosilam i zmylam sie, kurde jak ja moglam nie zauwazyc ikonki meskiej przed...

aaaaga, Pulpecja, Weridiana, Amberla, Paula_071, Martucha86, mamasia, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana ząbka czuć już pod palcem i na cycu też czuć, ale jeszcze nie widać, tylko ta przeźroczysta kreseczka na dziąśle się powiększyła.
    Mała jest strasznie marudna i próbuje sobie ulżyć gryząc paluszki swoje i moje no i wszystko wokół.
    Spacer dziś trwał jakieś 25 minut z czego 5 minut jechała w wózku, 5 minut niosłam ją na rękach, 10 minut siedziałyśmy na ławce i 5 min biegłam do domu z płaczącą Lily w wózku. Zobaczymy co przyniesie noc.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3504 3505 3506 3507 3508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: