X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jakie kupiłaś? Ja mysle albo Real Kids albo Babiators

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ani jednej ani drugiej nie kupuje w tak małym wieku. Uważam że dziecko musi się Przyzwyczaić do słońca i to Zresztą mija :) Paula tez się rzucała i Przeszło jej, nauczyła się mruzyc oczy itp. Teraz ma w domu okulary ale bardziej służą do zabawy. Nigdy dłużej w nich nie chce chodzić.
    Dziewczyny mające 2+ dzieci - zlozylyscie wniosek o 500+?

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    real kids wlasnie , MY FIRST SHADES - PINK DAISY 0+

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) melduje ze dotarliśmy spowrotem do domku :)
    Do nadrobienia mam 34 strony!!!spróbuje to zrobić jak najszybciej :D

Pozdrawiam ;)

witaminkab, magda sz, Paula_071, mamasia, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agata dostałas spodnie? Bo ja dalej nic,

Hej, nie dostałam, założyłam spór na allegro ponad tydzień temu i pani się nie odezwała, nie odpowiedziała na spór ani na mojego maila. Ja nie odpowie na spór do końca wyznaczonego czasu, to wystąpię do allegro o zwrot wpłaconej sumy - bo tam chyba jest to ubezpieczenie.

Ja miałam dość dobrą noc - jedno karmienie o 2.30, około 6.00 wzięłam Huberta do nas, to dospał jeszcze pół godziny.

Dziąsło pęknięte, więc lada moment powinna być prawa dolna jedynka. Póki co bez ekscesów, oby tak dalej zostało. Oby!

Skręcenie kostki nie za bardzo :/ Spuchnięte i boli :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pytałam okulistki o te przeciwsłoneczne okularki dla niemowlaka to powiedziała, że dobrze żeby zakładać dziecku zresztą jak i dorośli powinni nosić
    Patryk swoje korekcyjne lubi i nawet ich nie ściąga. chociaż w wózku mu zjeżdżają jak szoruje głową albo jak czapka mu ściąga.... zobaczymy jak będzie bez czapki już niedługo
    przeciwsłonecznych jeszcze nie kupiłam ale planuje zakupić, na tę chwilę mam ten daszek do wózka i daje rade

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też aktywny weekend. Wczoraj 4, 5 h spacer, oj czułam nogi. Dziś znowu cudnie wiec po drzemce idziemy polazic.
    Ząb dalej się nie przebił ale jest lepiej.
    U nas tez jest różnie z drzemkami, ale wieczorem Łucja chodzi spać 19,30-20,30. Dla mnie tez wieczór to świętość.
    Paula współczuję przejść z zębami.
    Agata dużo zdrowia!
    A i my jako przedostatnie z całego grona sierpniowek kończymy 7 miesięcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:11

0na88, Martucha86, lys, Weridiana, Amberla, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, jeśli płacisz przez PayU to masz automatyczne ubezpieczenie zakupów, tyle, ze aby odzyskać kasę trzeba iść na policję... i zgłosić oszustwo, dopiero z papierkiem z policji do allegro i odzyskujesz pieniądze.

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Kur.... mać! Skręciłam kostkę - 3 raz w ciągu ostatnich 2 lat - tym razem kolejną... I to stojąc przy samochodzie. Ja pierniczę, tylko tego mi trzeba było przez wyjazdem nad morze. Nie jest bardzo spuchnięta, nie ma krwiaka, ale chyba coś naderwałam, bo boli jak cholera... No nic, mam altacet, stabilizator, lód. Już nawet nie jadę do ortopedy, bo co mi powie? Ostatnie skręcenie to było miesiąc siedzenia na zwolnieniu z nogą w stabilizatorze i 30 zastrzyków z Clexane. Mam nadzieję, że teraz się jakoś rozejdzie po kościach. Ale pech. Swoją drogą, coś jest nie tak z moimi kostkami od jakiegoś czasu...
    O rety! Współczuję

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babolki

Nie bylo mnie tydzien, niestety w swieta sie przeziebilam i caly tydzien bolaly mnie zatoki, gardlo, mega katar...dopiero wczoraj wrocilam do zywych.
    Niestety Klara sie ode mnie zarazila bo od wczoraj mega katar buuuu.pryskam woda morska i odciagam, kupilam aromactiv w zelu do smarowania, co jeszcze moge zrobic???
    Piekna pogoda u nas, maz wlasnie montuje hamak na balkonie i przyniosl moj lezak, wiec bedziemy teraz okupowac balkon :)
    Tydzien zakrecony sie zapowiada, bo maz ma poopoludniowe zmiany, a julcia praktycznie codziennie popoludniowe szkolenia z tancow, zatem bede kursowac z dziewczynami w ta i z powrotem.

Paula- wspolczuje tak ciezkiego zabkowania :(

Magda sz - moze sie zapatrzysz na brzuszek hehhehe;)

Amberla - ja jeszczd nie skladalam wniosku o 500zl, musze popatrzec co tam trzeba.

Agata - uuu wspolczuje skreconej kostki, rob oklady i staraj sie jak najmniej ja nadwerezac!!! Oby sie poprawilo do waszego wyjazdu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:50

magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata za ile ten wyjazd moze bedzie lepiej? Wspolczuje ale noga i glowa do gory!

Bylismy dzis na basenie, nie bylo tak super jak ostatnio, w sensie apartu nie wyrzucilam ale Mai srednio sie podobalo, jak ze mna plywala to spoko ale jak z tata to plakala :/ jeszcze zachlysnela sie z nim woda i byla histeria, kuzwa z tymi facetami. Moze tez i za dlugo bo w sumie ok 40 min i ostatnie 15 bylo kiepskie. Poza tym to nie bylabym soba gdybym nic nie odwalila, poszlam sie szybko sama ogarnac no i do meskiego prysznica, jak wchodzilam nie bylo nikogo wiec zadowolona wlazlam pod prysznic, postalam chwile pod nim i zaczelam sciagac biustonosz, odwrocilam sie poszukac wieszaka a tam publicznosc patrzy sie co ja robie..przeprosilam i zmylam sie, kurde jak ja moglam nie zauwazyc ikonki meskiej przed...
    Hehe,też tak ostatnio weszłam z rozpędu,ale szybko się kapnelam i w razie co bym powiedziała ,że mam przecież mężczyznę na rękach :-)

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, noc byla kolejna tak tragiczna, ze mlody dostanie kaszke z mm na noc. Nie wiem czy to pomoze (na zęby srednio), ale musze sprobowac bo w ciagu dwoch dób spalam 5h. I teraz pytanie. Podajcie gotowa kaszke z mm czy same mieszacie?

Edit. Magda, Ida trojki Tomkowi to z kazdym zebem jest gorzej. Dwoch pierwszych jedynek nie zauwazylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:26

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ja mieszam sama. Kaszkę Holle polecam.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Paula Ja mieszam sama. Kaszkę Holle polecam.

I jakie proporcje? Jakie mm? Mam Holle.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!
    Udzielam się na fb, na forum brak czasu niestety.
    Mam nadzieję, że u Was wszystko jest ok.
    Będę zaglądać, ale nadrobić chyba mi się nie uda.

Czas robić obiada!!!

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko zaczęło bojkotować spacery :/ dawniej godzinami mogliśmy chodzić i sobie spał ładnie, a teraz max godzinę wytrzyma i wrzask.... nie wspomnę że musi być naprawdę wyczerpany żeby zasnąć w wózku wrrr oczywiście jak wezmę na ręce to radość, ale broń boże nie odkładaj do wózka :/ ehhh dziś to nawet buła ani pałki go nie przekonały pff a w gondoli było tak fajnie
    jutro jedziemy na cały dzień do krk ciekawe jakie koncerty tam urządzi mały diabełek

0na88 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się z Wrocławia.. tydzień u rodziców minął zdecydowanie za szybko:/
    jak ja się cieszę że już jest wiosna!! Jest tylko jeden mały problem - nie mam w co się ubrać, wcześniej to zarzuciło się kurtkę zimową i już a teraz to trzeba wyglądać jak człowiek..
    Rozmawiałyście o kasie - ja chyba też żyję ponad stan, owszem staram się odkładać ale totalnie nie trzymają się mnie pieniądze..wszystko przez mojego tatę który zawsze powtarzał "pieniądze rzecz nabyta" :) a może przez to że ostatnie 5 lat mieliśmy strasznie ciężkie, długi, zasuwanie od świtu do nocy żeby to pospłacać.. teraz w końcu możemy sobie na więcej pozwolić więc jakoś nie przywiązuję wagi ile za co płacę, nie porównuję, nie sprawdzam czy można gdzieś taniej.. chyba trzeba trochę się ogarnąć w końcu..
    Odnośnie kremu z filtrem ja mam taki:
    http://www.i-apteka.pl/product-pol-45220-DERMEDIC-EMOLIENT-LINUM-Baby-Krem-ochronny-specjalny-SPF15-50g.html

wprawdzie on jest do suchej skóry ale chyba na normalną też się nadaje..

Paula - współczuję tych ząbków, ponoć 3 i 4 są bardzo bolesne a najmniej właśnie 1..
    Agaata - ałć ale Ci się przytrafiło, ja miałam skręconą w tamtym roku i bolało mnie przez 3 miesiące - myślałam że mnie coś trafi z tą nogą!

Jadę za chwilę kupić sobie jakieś buty na spacery i do łażenia, planuję New Balance ale nie wiem czy w sklepie nie dojdę do wniosku że jednak za drogie.. a swoją drogą te ceny to chyba tylko u nas takie chore..wczoraj był u nas chrzestny Patryka z dziewczyną i ona miała zarąbiste, skórzane Conversy - w Irlandii zapłaciła za nie 30 Euro, owszem wygrzebali jakąś promocję ale coś u nas kiepsko o taką bo normalnie kosztują ok 350 zł :/

mamasia lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dokladnie ten sam problem .. dzis ubralam t-shirt w ktorym chodzilam w ciazy , nie mam nic na wiosne :/ wlasnie przegladam internet i obiecalam sobie ze chocby skaly sraly to w koncu kupie cos sobie, a nie jak zwykle cos dla dziecka.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja też już obiecałam sobie że najpierw moje zakupy a później wszystko inne.. ciągle coś kupuję dla młodego, do domu, a dla siebie mało co..

Weridiana, 0na88 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo z zakupami, zamiast koszulek kupilam grę i zabawkę dla dziewczyn, schudnę to może coś jeszcze w szafie wyszperam ;-)

Z cenami to rzeczywiście kupowalysmy z promocji converse za 24funty

dosyć tanie są też sportowe buty typu puma adidas nike za niecałe 20 funtów kupisz przyzwoite bez dłuższego szukania

Iys trzymam kciuki za zęba :-)

Paula to już ósmy ząbek oby szybko przeszło

u nas zapowiada się czwarta jedynka ale widzę że nie jest źle

pamiętam niestety że u laury właśnie z tymi trzonowymi było najgorzej, ciężko przechodziła

lys, AgaSad lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3507 3508 3509 3510 3511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ