X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja czytalam zeby owoce powinno sie dawac do poludnia.

Mozeecie polecic jakas fajna hustawke do domu???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 08:40

• lys Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc tragiczna. Cała noc musiałam tulic dziecko i co chwile dawać cyca. Ewidentnie ten ząbek co wychodzi tak meczy Lily.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ogladalam ja jakis czas temu, ale ta kaszka mleczna miala jakies dodatki ktore mi nie pasowaly, nie pamietam co, dlatego zdecydowalam sie sama mieszac.
    Jesli dostaje owoce do poludnia, to kaszka wieczorem jest sama. Jesli nie, to dodaje. Tak sie zastanawialam, ze dorosli nie powinni wieczorem jesc owocow, a u dzieci nie jest tak samo?
    A dlaczego nie można jeśc owoców wieczorem? Bo tuczące czy co? Trochę to śmieszne dla mnie ;) Ja raczej unikałam owoców wieczorem tylko w czasie diety cukrzycowej w ciąży a i w momencie kiedy miałam ochotę na owoc do kolacji wiedząc, że nie podniesie mi cukru i tak go jadłam. Bez przesady. Mnie cieszy, że dziecko lubi owoce i nie zamierzam wprowadzać takich dziwnych zasad. Natalia je kaszkę z owocami 2 razy dziennie. Jeszcze w miedzyczasie zdarzy się np awokado z bananem.

zabka11 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • chcebycmama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn dziś przespal pierwszy raz całą noc! :')))))

lys, witaminkab, Pulpecja, magda sz, apaczka, Paula_071, mamasia, Amberla, Martucha86, jesslin87, Zetka, aaaaga, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moja dama oczywiście jeszcze śpi. Trzeba ją będzie jakoś przestawić, bo szkoda dnia w lecie. Zanim wstanie i zje śniadanie to prawie południe :-)
    Też miałam zapytać - dlaczego nie powinno się jeść owoców wieczorem?

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U nas noc względna. Wstalysmy o 6 30 mała właśnie idzie na pierwszą drzemkę. Ja juz ugotowalam zupkę dla Łucji, poscieralam kurze i ogarnęłam kuchnię. Koło południa spacer a później na kontrolę do lekarza. Ciekawe ile moja Klusik waży.

Pulpecja, magda sz, chcebycmama, mamasia, Amberla, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka od rana na pełnych obrotach :-) ja mam zupkę z wczoraj, dla nas pierogi :-) muszę trochę ogarnąć, bo pewnie teściowie przyjdą po południu, bo mój synuś dzisiaj kończy 16 lat :-) kiedy to minęło??? nie wiem jak to zorganizujemy, bo dzisiaj jest też u młodego wywiadówka w szkole :-/

magda sz, Weridiana, Paula_071, mamasia, Amberla, lys, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się, noc jak zwykle beznadziejna a poranek pracowity..jak ją przewijałam w łóżku to się zlała jak tylko pampersa wyciągnęłam z pod tyłka, więc łóżko musiałam ogarnąć i pościel.. pozniej się zesrała i kolejne pranie.... rozgrzewka po nocy zeby się mama obudziła.
    Plus taki że weszłam na wagę i jest 1,5 kg mniej mimo że podjadam..:D
    No nic kawusie piję, wypełniam dokumenty do becikowego...a nóż widelec dostaniemy no i do tego urzędu. Po południu wpadają do mnie koleżanki z pierścionkami- na święta ich faceci się "wyjajili" w tym moja przyjaciółka, wszystkie śluby za rok...ostro.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was na dniach rehabilitacje? Zapytajcie co z tym zrobić, Maja zaczeła sobie nóżkę wykrzywiać jak siedzi, siedzi ładnie, bawi się i chwila pozniej nozke wykrzywia tak jak tu
    http://www.nebule.pl/czy-twoje-dziecko-tak-siedzi/ nie dwie rzecz jasna tylko jedną w takie W.. poprawiam jej do środka..poproszę pediatrę o skierowanie do rehabilitanta jak będę w czwartek ale zanim odbędzie się wizyta to pewnie poczekam trochę więc jakby ktoras z Was mogła zapytać to bym była wdzięczna

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    U nas nocka dobra ale śnił mi sie głupoty po tym wypadku wczoraj, że Szymon nie oddycha i różne inne głupie rzeczy przez co wstawałam kilkanaście razy;/

Ja też słyszałam ż enie powinno się jeść niektórych owoców na noc, między innymi jabłka, że podrażnia żołądek czy coś takiego. Siostrzenica jak zje owoce na noc ok 18 to drze się cała noc, ja wczesniej podawałam o 18 i Szymkowi nic nie było.

Pulpecja ale masz męzczyzne w domu :) Najlepszości dla niego:) Piękna pogoda, ide wstawic pranie

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 lat toż to już mężczyzna prawie :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakas maskra. Wczoraj dziecko nie chcialo mi w dzidn spac. Zaliczyl poranna drzemke, a pozniej zamknal ok moze na 10-15 minut, do tego oczywiscie jeczal i stekal, bo tak zmeczony byl, ale.walczyl z calych sil, zeby nie spac. Przed 23 skapitulowalam i lulalam go na rekach chodzac, najpierw ja, potem maz i po 23 zasnal. Jakas chwile go jeszcze ponosil i odlozyl do lozeczka, ja przysnelam w tym czasie na kanapie i ze snu wyrwal mnie wrzask mojego dziecka. Zas noszenie i po polnocy juz spalismy, tym razem juz wszyscy w lozku. Ja poszlam spac na trolla, nie mialam ani sil, ani ochoty na nic. Poznien pobudka na jedzenie, po 2 i po 5, w miedzy czasie kilka razy na smoka. Przed 7-ma zaczelismy dzien, a ja ledwie na oczy patrze. Mlody wlasnie przysypia, to zaraz wskakuje pod prysznic, przy okazji moze sie obudze ;)
    Milego dnia dziewczynki.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nasz dzień.. obrzygała mnie a pozniej jak usypiałam na drzemkę ale niestety jednak się nie udało i wstawałam z nią z łóżka to tak przywaliłam o komodę że mam guza na kolanie, skóra zdarta, krew leci a wokół piękny siniec :/ no takie nerwa mam na dziecko jak nigdy, teraz niech się bawi na podłodze aż zaśnie, tak mi daje od rana popalić że mam dość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wspolczuje nocy ,

Magda ja mam miec za okolo dwa tygodnie - jak bede pierwsza to zapytam.

Ja czuje sie jak z krzyza zdjeta , wyspalam sie , dziecko grzeczne a ja nie mam sil na nic , gardlo mnie boli i mam wrazenie ze moja glowa wazy tone. Maz ma dzis wolne i zabral wlasnie dziecko do tesciow na dzialke. A ja zamiast jechac z nim i walnac sie na lezaku to siedze i patrze sie w zgaszony telewizor ;/

Wstaje sie wykapac , potem do sklepu po mleko.. uhuhu jaki emocjonujacy dzien sie zapowiada.

Migotkaa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Agata nasze spotkanie jutro aktualne? Pewnie będą dzwonić z klubu potwierdzać nasz udział dlatego pytam. Agata jak kostka? Jutro ma być trochę chłodniej ale chyba damy radę :)

Magda ja mam dzisiaj rehabilitację to mogę zapytać chociaż moja fizjo zawsze mówi, że musiałaby zobaczyć dziecko, zbadać itp. O co konkretnie zapytać?

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

słyszałam że owoce ze względu na większą ilość kwasów właśnie mogą podrazniac i powinno się je jeść kilka godzin przed snem i coś jeszcze z fermentacja jak śpimy ale nigdy tego nie sprawdzałam powiem szczerze.
    maruda zasnęła więc idę na kawę i przygotuję już obiad tzn może mi się uda

Paula_071, Pulpecja lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, póki co aktualne, kostka ciut lepiej - do ideału jeszcze daleko, ale byłam wczoraj na spacerze, dzisiaj też się wybieram to jutro nie powinno być problemu.

Magda, ja rozumiem, że Maja trenuje coś co się nazywa siad płotkarski - Hubert od czasu do czasu tak siada, rehabilitantka widziała i nic nie powiedziała - tzn. on najczęściej siedzi w nóżkami wyciągniętymi przed siebie, a czasem właśnie jedna zgięta, druga prosta. Fizjo tylko pytała jak siedzi, to powiedzieliśmy i ona kompletnie nie skomentowała. Hubert z kolei się garbi w dolnym odcinku pleców, o to pytałam fizjo ostatnio - powiedziała, że jeszcze ma słabe mięśnie przy kręgosłupie i z czasem dojdą do siebie.

Edit: Magda, siad płotkarski, nie podkarski (coś mi słownik zmienił).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 16:23

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie lubie takich dni.. może Maja się wyspi i będzie jak nówka:)

Ja jem drugie sniadanie, pranie zrobione, jeszcze tylko wypiorę marynarkę która przyszła, super jest, dresowa granatowa,będa mieć z tatusiem identyczne:) W sam raz na imprezy komunijne:)

Za chwilę obiorę ziemniaki, nastawie zupe małemu, sznycelki mam z wczoraj więc pojdziemy na spacer a na 16 wykłądy i pózniej przyjedzie po mnie maż i pojedziemy poćwiczyć jazde:)

mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa wczoraj kupiłam krem z nivea z filtrem 30 dla małego, powiem Wam ż efajnie się rozsmarowywuje:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za balkonem jest przedszkole, fajnie wyglądają te dzieciazcki jak tak idą na spacer z tą gąsielnica:) pamiętam jak w tamtym roku lubiałam siedziec na balkonie i obserwować jak chodzą na spacer:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3509 3510 3511 3512 3513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ