X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam na przeciwko przedszkole - i slysze jak sie bawia ;-) na osiedlu mamy jedyna malutka piaskownice... ja nawet nie wiem czy ona 2x2 jest... slownie do srodka dwie w porywach 4 szczuplutkie matki wejda i postawili dwie laweczki - to widze ze dzieci poupychane do srodka a matka ktora wczesniej przyszla ta na lawce siedzi a reszta krazy jak sepy.

Wstyd zeby taka piaskownice postawili.

Jak sie wporwadzalismy to dla dwojki mlodych ludzi takie osiedle jest wystraczajace, Lewiatan , sklep dwa kroki od domu , zamkniete osiedle, duzo miejsc parkingowych dopiero jak nam sie dziecko urodzilo to widze jaki to nie wypal - ani nie ma gdzie wyjsc z tym dzieckiem , piaskownica wielkosci kuwety dla kota , dzieci tez zabardzo nie maja gdzie polatac bo same bloki. DObrze ze chociaz przedszkole i podstawowka blisko.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa no i gdzie tereny zielone ( a duzo ich nie jest...) to oczywiscie tabliczki "zakaz gry w pilke" , "zakaz deptania terenow zielonych" , albo spoldzielnia kwiatki sadzi.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w odległości 400 m od nowego mieszkania będziemy mieć kilka dużych parków z fajnymi placami zabaw, na osiedlu też są planowane tereny rekreacyjne, boisko plac zabaw itp. Ale dla nas to było bardzo istotne przy wyborze mieszkania.

Agata cieszę się, że noga lepiej. Oby tylko pogoda jutro nam dopisała :-)

0na88, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuje małemu zupe i wrzuciałm ostatnie różyczki brokuła, od grudnia moje dziecko zjadło 5 brokułów bo tyle miał zamrożonych:)

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam krem z filtrem 50 Babydream, otworzyłam go w sierpniu, na opakowaniu nie ma ani słowa o tym jak szybko trzeba zużyć po otwarciu. Czy ten krem jest do wywalenia, czy do używania jeszcze?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka gdybysmy sami wybierali pewnie tez byloby to dla nas priorytetem , jednak mieszkanie kupione bylo docelowo dla starszego malzenstwa jako lokata kapitalu.

apaczka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata niby mówią eżepo sezonie juz nie działa tak jak powinien, jeszcze dla siebie bym zaryzykowała ale dla dziecka już chyba nie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam komentarze na facebooku Szanowej Pani Premier i sikam ze smiechu , na znak protestu przed zaostrzeniem ustawy antyaborcyjnej ludzie w komentarzach raportuja swoje cykle miesiaczkowe.

magda sz, Pulpecja, Aska87, jesslin87, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, nie chodzi o to, ze owoce sa tuczace (chociaz fakt, maja duzo cukru), ale wlasnie o te fermentacje, ze zoladek nue zdazy strawić przed snem, a chodzi o to by w nocy uklad trawienny odpoczywal.

Ona88, moje dziecko tez zaczelo dostawać wścieklizny w wózku. Jak znudzi sie zabawka to wrzask, w ogole nie ma ochoty igladac swiata z rakuej perspektywy. Dobrze, ze wrzuciłam zapobiegawczo tule do wózka to wygodniej go nosic i pchać wozek.

Ponowie pytanue, jest hakas strona z sugestią kiedy jakie warzywa/ owoce podawac?

Weridiana lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, Agata u nas aktualne :)

Wstawię na fb fotkę jak ona siada, robi takie pół W, na zewnątrz nóżkę co chwila wystawia. Boje się że sobie wykrzywi na stałe, zapytaj czy to jest wskazanie na rehabilitacje czy po prostu trzeba poprawiać tą nóżkę do środka.

Migotka spałyśmy długo od 11:20 do 13:30 i jest spoko :) idziemy na lody - Przez Pulpecję!!!

apaczka, Migotkaa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem skad ta wscieklizna w wozku byla. Podalam dzisiaj mu pol zoltka. Najpierw dostal wypieków i wysypki na policzkach, potem zaczal sie krztusic i wymiotować. Zarzygal siebie i wozek, wzielam go na rece i jak szlismy do domu to wymiotowal jeszcze 2 razy. Byl juz bladozielony i prawie nieprzytomny. Akurat maz skonczyl zajecia i przyjechal do nas. Samochod zostawilismy kolo parku. Ja pchalam wozek, maz niósł Tomka. Bidulek :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ponoć często jest na białko uczulenie, ale ja miałam jako Dziecko ba żółtko takie ze pół szpitala się Zlecialo patrzeć na testy bo kropa mi się Rozszerzyła na cala rękę opuchlizna przykryla Wszystkie inne odczyny...
    A i czemu tu droga moja przyszła tesciowo mojej córki nie Jedziesz na zlot? :(

Ona, zaczyna się robić pięknie i ciepło, może się kiedyś umówimy Gdzieś z dziećmi? :)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież mamy tyle wspólnego, mieszkamy w Krk ( lub prawie ;), nasi Mężowie to bliźniacy jednojajowi i to Pawły :P grzywki mamy podobne ;)

0na88 lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Paula, ponoć często jest na białko uczulenie, ale ja miałam jako Dziecko ba żółtko takie ze pół szpitala się Zlecialo patrzeć na testy bo kropa mi się Rozszerzyła na cala rękę opuchlizna przykryla Wszystkie inne odczyny...
    A i czemu tu droga moja przyszła tesciowo mojej córki nie Jedziesz na zlot? :(

Wlasnie nie wiem czy calkiem odpuscic mu to zoltko czy sprobowac za jakis czas np. Z przepiorczym? Tomek chyba jest za maly na takie testy skorne. A Ty tez wymiotowalas po zoltku?

Na zlot nie jade bo prawie cały czerwiec sie wakacjuje nad morzem. Strasznie mi szkoda, ze go opuszcze.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś patelnia!!! wyszłam o 14 i myślałam że umrę, młody po drodze się obrobił a ja pierwszy raz nie wzięłam chusteczek - miałam pretekst żeby spadać do domu.. za pół godz robię drugie podejście, może będzie lepiej..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była dziś u mnie fizjo i powiem Wam, że czułam się jak 100 letnia starucha, bo okazało się, że nie jestem w stanie zrobić prostych ćwiczeń, bo nawet jak szyja na coś pozwalała to bolał mnie odcinek lędźwiowy kręgosłupa...
    Tak, więc mam dwa ćwiczenia, jedno siedzące, jedno leżące i mam je robić na przemian co 1,5h po 10 serii, do tego 4 razy dziennie PLANK po 5 sekund i raz dziennie ćwiczenie przy futrynie na mięśnie piersiowe. Oprócz tego mam zwracać uwagę na to, jak podnoszę dziecko, jak siedzę, jak stoję, jak wykonuję różne czynności żeby zachowywać jak najbardziej prawidłową postawę. Tak, samo jak karmię w nocy żeby się nie podpierać na łokciu i nie unosić głowy, tylko trzymać ją na poduszce.
    Za tydzień kolejna wizyta i sprawdzenie postępów. Na chwilę obecną basen nie zalecany, chyba że tylko leżenie na plecach na wodzie, ale za około miesiąc powinnam być już w stanie iść z dzieckiem na basen i normalnie popływać przy okazji.

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bym odpuscila chociaż na jakieś 2-3 miesiące z tym zoltkiem

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Iys sporo pracy przed tobą ale dobrze że wiesz na czym stoisz i jak temu zaradzić

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla - no ja jestem za ;-)

lys - cholera jasna ! Ty polamana i masz plank robic , a ja zdrowa i ledwo co go dam rade wykonac.

Paula - wspolczuje , u nas takie rzyganko bylo bo kaszce bobovita, ktora miala juz jakies mleko mm w skladzie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona akurat plank idzie mi prościej niż spoglądanie przez lewe ramię ;)

0na88 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3510 3511 3512 3513 3514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ