SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja tez mam na przeciwko przedszkole - i slysze jak sie bawia
na osiedlu mamy jedyna malutka piaskownice... ja nawet nie wiem czy ona 2x2 jest... slownie do srodka dwie w porywach 4 szczuplutkie matki wejda i postawili dwie laweczki - to widze ze dzieci poupychane do srodka a matka ktora wczesniej przyszla ta na lawce siedzi a reszta krazy jak sepy.
Wstyd zeby taka piaskownice postawili.
Jak sie wporwadzalismy to dla dwojki mlodych ludzi takie osiedle jest wystraczajace, Lewiatan , sklep dwa kroki od domu , zamkniete osiedle, duzo miejsc parkingowych dopiero jak nam sie dziecko urodzilo to widze jaki to nie wypal - ani nie ma gdzie wyjsc z tym dzieckiem , piaskownica wielkosci kuwety dla kota , dzieci tez zabardzo nie maja gdzie polatac bo same bloki. DObrze ze chociaz przedszkole i podstawowka blisko.
-
My w odległości 400 m od nowego mieszkania będziemy mieć kilka dużych parków z fajnymi placami zabaw, na osiedlu też są planowane tereny rekreacyjne, boisko plac zabaw itp. Ale dla nas to było bardzo istotne przy wyborze mieszkania.
Agata cieszę się, że noga lepiej. Oby tylko pogoda jutro nam dopisała0na88, Agaata lubią tę wiadomość
-
czytam komentarze na facebooku Szanowej Pani Premier i sikam ze smiechu , na znak protestu przed zaostrzeniem ustawy antyaborcyjnej ludzie w komentarzach raportuja swoje cykle miesiaczkowe.
magda sz, Pulpecja, Aska87, jesslin87, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Apaczka, nie chodzi o to, ze owoce sa tuczace (chociaz fakt, maja duzo cukru), ale wlasnie o te fermentacje, ze zoladek nue zdazy strawić przed snem, a chodzi o to by w nocy uklad trawienny odpoczywal.
Ona88, moje dziecko tez zaczelo dostawać wścieklizny w wózku. Jak znudzi sie zabawka to wrzask, w ogole nie ma ochoty igladac swiata z rakuej perspektywy. Dobrze, ze wrzuciłam zapobiegawczo tule do wózka to wygodniej go nosic i pchać wozek.
Ponowie pytanue, jest hakas strona z sugestią kiedy jakie warzywa/ owoce podawac?Weridiana lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Apaczka, Agata u nas aktualne
Wstawię na fb fotkę jak ona siada, robi takie pół W, na zewnątrz nóżkę co chwila wystawia. Boje się że sobie wykrzywi na stałe, zapytaj czy to jest wskazanie na rehabilitacje czy po prostu trzeba poprawiać tą nóżkę do środka.
Migotka spałyśmy długo od 11:20 do 13:30 i jest spokoidziemy na lody - Przez Pulpecję!!!
apaczka, Migotkaa lubią tę wiadomość
-
Juz wiem skad ta wscieklizna w wozku byla. Podalam dzisiaj mu pol zoltka. Najpierw dostal wypieków i wysypki na policzkach, potem zaczal sie krztusic i wymiotować. Zarzygal siebie i wozek, wzielam go na rece i jak szlismy do domu to wymiotowal jeszcze 2 razy. Byl juz bladozielony i prawie nieprzytomny. Akurat maz skonczyl zajecia i przyjechal do nas. Samochod zostawilismy kolo parku. Ja pchalam wozek, maz niósł Tomka. Bidulek13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula, ponoć często jest na białko uczulenie, ale ja miałam jako Dziecko ba żółtko takie ze pół szpitala się Zlecialo patrzeć na testy bo kropa mi się Rozszerzyła na cala rękę opuchlizna przykryla Wszystkie inne odczyny...
A i czemu tu droga moja przyszła tesciowo mojej córki nie Jedziesz na zlot?
Ona, zaczyna się robić pięknie i ciepło, może się kiedyś umówimy Gdzieś z dziećmi? -
Amberla wrote:Paula, ponoć często jest na białko uczulenie, ale ja miałam jako Dziecko ba żółtko takie ze pół szpitala się Zlecialo patrzeć na testy bo kropa mi się Rozszerzyła na cala rękę opuchlizna przykryla Wszystkie inne odczyny...
A i czemu tu droga moja przyszła tesciowo mojej córki nie Jedziesz na zlot?
Wlasnie nie wiem czy calkiem odpuscic mu to zoltko czy sprobowac za jakis czas np. Z przepiorczym? Tomek chyba jest za maly na takie testy skorne. A Ty tez wymiotowalas po zoltku?
Na zlot nie jade bo prawie cały czerwiec sie wakacjuje nad morzem. Strasznie mi szkoda, ze go opuszcze.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Była dziś u mnie fizjo i powiem Wam, że czułam się jak 100 letnia starucha, bo okazało się, że nie jestem w stanie zrobić prostych ćwiczeń, bo nawet jak szyja na coś pozwalała to bolał mnie odcinek lędźwiowy kręgosłupa...
Tak, więc mam dwa ćwiczenia, jedno siedzące, jedno leżące i mam je robić na przemian co 1,5h po 10 serii, do tego 4 razy dziennie PLANK po 5 sekund i raz dziennie ćwiczenie przy futrynie na mięśnie piersiowe. Oprócz tego mam zwracać uwagę na to, jak podnoszę dziecko, jak siedzę, jak stoję, jak wykonuję różne czynności żeby zachowywać jak najbardziej prawidłową postawę. Tak, samo jak karmię w nocy żeby się nie podpierać na łokciu i nie unosić głowy, tylko trzymać ją na poduszce.
Za tydzień kolejna wizyta i sprawdzenie postępów. Na chwilę obecną basen nie zalecany, chyba że tylko leżenie na plecach na wodzie, ale za około miesiąc powinnam być już w stanie iść z dzieckiem na basen i normalnie popływać przy okazji.magda sz lubi tę wiadomość