SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lily na spacerach też nie bardzo chce spać, odkąd pogoda jest ładna to bardziej się wścieka, w dzien też coś się poprzestawiało, miała 2 drzemki, a teraz od kilku dni pierwsza drzemka się przesunęła o kilka godzin więc na drugą nie ma czasu i jest problem żeby wytrzymała do 19 do kąpieli. Dziś w dzień spała tylko 1,5h.
-
ja robie jajko na miekko i zoltko podaje lyzeczka , ewentualnie przelewam do miseczki i dodaje ciutke pokruszonego chlebka. Planuje zaczac podawac jajecznice na parze za jakis czas ,u nas jednak kryzys mlekowy - zjada na dobe moze z max 150 ml przemycanych z kaszka.
Zupy jemy juz nasze , tyle ze bez smietany i przypraw. Wciaga tez banana rozmemlanego widelcem z biszkoptami zazwyczaj jako drugie sniadanie, albo tre jej jabluszko na tarce
Kurcze , mleko to bylo wygoda.
-
Agaata wrote:Dziewczyny czym myjecie dzieciom buzię? Ja do tej pory tylko wodą i solą fizjologiczną, ale może czas zacząć już czegoś innego używać?
Ja myje buźkę wodą z płynem, w którym kąpiemy - aktualnie La Roche Lipikar i nie widzę potrzeby stosowania czegoś specjalnie do twarzy.
Agaata, niecierpliwa, magda sz lubią tę wiadomość
-
Hehe, Apaczka, ja kąpię w Oilanie, nie wiem, czy to będzie ok do buźki
A ile witaminy D teraz podajesz? Ostatnio jak byłam u lekarki to nie kazała zwiększać dawki, bo wtedy Hubert ważył 6,5 kg. Jest sens podawać więcej niż 400 j.m w jego przypadku (wczoraj ważył 7490g)? -
Ja też daję sporo słoiczków, bo mąż kiedyś nakupił tego od cholery i trzeba zużyć - wszystkie po 4 miesiącu, więc ostatni dzwonek aby to wykorzystać. Mam jeszcze 6 w zapasie, później będę więcej gotować i wspomagać się słoiczkami po 6 miesiącu. Ale owoce na śniadanie sama robię
AgaSad lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Chyba tylko ja taka leniwa że jadę na słoiczkach.. może nie codziennie ale w większości..
AgaSad lubi tę wiadomość
-
Ciężki dzień dzis, wszystko na szybko eh nie lubię tak,wogole dzisiejszy spacer mnie taj otumanil ze na wykładzie walczyłam żeby mi oczy nie spadły, a siedziałam w pierwszej ławce więc nie wypadało
Agata ja zawsze przemywam wacikiem z woda I myślę że jest ok,nie używam chusteczek mokrych do buzi, nie wiem samą czemu -
Dziewczyny jakie macie zdanie na temat czapek?
Dziś było bezwietrznie i miałam dylemat czy nie ściągnąć mu czapy, mamy ta z hm niby bawełniana a głową upocona,
Moja położna jak przychodziła to zawsze ostrzegają żeby nie zaparzyć dziecku uszu i tak dziś nad tym myslalam