SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
witaminkab wrote:Dziewczyny które podają same owoce. Ile wytrzymują na nich Wasze dzieci? Jak np dacie starter jabłko?
Trzyma ja jak po obiadku , tylko ze scieram jedno duze jablko , ewentualnie dwa male. Jak dam calego banana to i 3 godziny , tzn. po 3 h podalam nastepny posilek nie plakala czyli pewnie i troche by jeszcze pociagla. Tylko ze dodatkowo dodaje po 2 okragle biszkopty do tego, wiec to takie oszukane jest.
-
lys wrote:Magda ja też wzięłam serię Explorer tyle ze z polaryzacja.
Lily wstała i bawi sie w najlepsze wcale nie wygląda na śpiąca. ..
a podasz linka do tych z polaryzacją?
-
Do czego ta polaryzacja? Mój mąż ma takie do samochodu ale póki Maja nie prowadzi to może wystarczą jej bez polaryzacji heheh
Dziś znów maruda jestem jak sto dwanie wiem co się dzieje ale nie mogę już z nią, spać nie, bawić się nie, jeść nie, nosz kuzwa... nic nie mogę zrobic w domu, głodna jestem i brudna nawrt siku nie zrobiłam. Ślinic się nie slini wiec nie wiem czy to zęby. Lezy na dywanie i ryczy no nie mam siły już jej nosić. Zachowuje się jakby miała bunt dwulatka, wymuszanie takie bo jak nie to się kładę na podlogę i ryczę. wrrrr
-
Witajcie, dziś byłam u dentysty sprawdzić zeby po ciazy i wszystkie zdrowe!
można zachodzić w druga ciaze
Dziś pogoda taka jak u Was, słoneczko zaszło, zbiera się na deszcz.
Czy macie już jakieś pchacze? Jakie polecacie?
Czy jakieś konkretne książeczki dla dzieci kupujecie? Chodzi mi o serie ksiazeczek. My z synkiem czytamy codziennie godzinkę i mamy za mało książeczek bo czasem czytamy dwa razy te same.Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Grisznaka, moja te saszetki owocowe uwielbia, a dla mnie wygodne np. na spacer.
Ja też czasami dodaje pokruszone biszkopty do owoców i jak moda zje taki podwieczorek w okolicach 16-17, to jej starcza do 19-20 do mleka spokojnie.
Kocham siebie za projekt łazienki i miejsce do przewijania przy umywalce. Wlaśnie się tak obrobila, że nie miałam innego pomysłu tylko włożyłam dupsko do umywalki i wymylam pod bieżącą wodą. Chyba po pierogach i lodach wczorajszychalbo po przedwczorajszym piasku
0na88, Zetka, mamasia, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Griszanka, u mnie nawet snieg z deszczem padal z pol godziny temu.
Tomek wczoraj stojac zaczal się puszczac jedna reka, kucac i podnosić zabawki. W ogole najchętniej to by tylko stal:)chcebycmama, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość
-
Chyba jednak zęby bo dopiero jak dentinoxem posmarowałam i to z wielkim płaczem to się uspokoiła, choć i tak wsadzała palca do buzi i płakała, chyba lewa dwójka w końcu się przebija bo dziąsło z tej strony spuchnięte z tego co wyczułam jak smarowałam. Dałam też nurofen 1ml no i zasnęła na moich rękach co chwile płacząc...Wczoraj było tak samo tyle że nie dałam leków, jak się obudziła to już znacznie lepiej było, jakoś z rana nas te zęby atakują
-
My czytamy namiętnie Brzechwe i takie krótkie bajeczki o zwierzatkach mlody lubi
Dalam rozgniecione awokado z bananem i jablkiem zagryzl dwoma flipsami i musi mu wystarczyc do 13 oby idziemy na drzemke
chcebycmama lubi tę wiadomość
-
My aktualnie nie czytamy. Zanim zaczęła być mobilna czytałam codziennie, ale teraz cały czas chce mi zabrać książeczke i ja zjeść. Co jakiś czas próbuje ale jak na razie ciągle to samo. I nie ma opcji oglądania obrazków, zajęcia się czymś innym, nie wspominając o słuchaniu. Książki są od targania i jedzenia. Musiałabym czytać na śpiocha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 10:37
-
Griszanka wrote:U nas to samo trwa od kilku dni, nawet potrafi sie wspiac na bujaczek/lezaczek i tam wstawac na nogi. Lobuz maly. Jak zgram zdjecia, to pokaze Wam na FB co wyprawia.
taka ostrożna, żeby sobie tyłeczka nie obić za mocno, kombinuje jak się w miarę bezpiecznie poczuje.
-
magda sz wrote:Do czego ta polaryzacja? Mój mąż ma takie do samochodu ale póki Maja nie prowadzi to może wystarczą jej bez polaryzacji heheh
"Filtr polaryzacyjny przepuszcza światło wybiórczo zmniejszając drażniące odblaski i refleksy powstałe po odbiciu od bardzo jasnych powierzchni np. śniegu, szkła, wody czy metalu.
W okularach z filtrem polaryzacyjnym:
zredukowane zostają odblaski i refleksy,
obraz jest wyraźniejszy (większy kontrast, wyraźniejsze kolory),
zwiększa się komfort widzenia" -
niecierpliwa wrote:Dziewczyny, ktore oddaja dziecko do zlobka lub beda wozic na sluzbe dziadkom czy macie zamiar wczesniej jakis czas zaczac budzic i przyzwyczajac do tego dziecko wczesniej??
Aaaa chodziło o poranne wstawanie; ) .
Nas nie dotyczy bo my będziemy chodzić na 9.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:31
niecierpliwa, aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Ostatnio napisałam długiego posta i cały mi uciekł wrr...
Krótkou nas ok!!
Młody śmiga na czworakach po całym mieszkaniu...a pamiętam jak się martwiłam ze jest mało mobilny....podnosi się też na kolana i robi wiele innych akrobacji. Codziennie daje nam mega radosc:)!
Je ładnie
Śpi okropnie bo zabkuje...
Jestem tu codziennie; )buziaki!witaminkab, 0na88, niecierpliwa, magda sz, Paula_071, jesslin87, Migotkaa, mamasia, zabka11, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:U nas noce masakra. Jestem połamana, cycki pieka.
Lys,nie zrozumiałam chybajak Ci kazali karmić na leżąco? Bo nie potrafię sobie tego wyobrazić.
Ja też tylko słoiczki póki co.
Nie podpierasz się łokciem, tylko leżysz na boku, głowę trzymasz na poduszce żeby nie napinać wszystkiego, dziecko leżące na boczku przysuwasz do cyca i obejmujesz ramieniem i tak karmisz.
Poduszka musi być odpowiednio wysoka, żeby stabilnie podpierała głowę tak żeby odcinek szyjny i głowa tworzyły linię prostą z kręgosłupem (gdy leżysz na boku). Natomiast do spania na plecach ma być prawie płaska, max 2-3 cm.
Z tym że na ostatnim zdjęciu właśnie głowa jest w złej pozycji, bo nie tworzy linii prostej z kręgosłupem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 15:43
Zetka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Lys. To właśnie moje karmienie wygląda mniej więcej jak na ostatnim zdj
ciężko jest. Poza tym jak nawet śpię bez Michała, to jak nie położę głowę to mnie kręgosłup szyjny i tak boli. No n8c, jutro neurolog ciąg dalszy.
Dziewczyny, czy czujecie może takie ciężkie ręce i nogi od noszenia dzieci?