SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Padam, kolejny cięzki i szybki dzien za mną.. wiem że nie moge sie porównywac co do niektórych z WAs bo mały w nocy śpi no ale moge sobie ponarzekać przecież
Byłam dziś na spacerze 3h, nogi mi chciały do dupy wejść.. potem szybko szybko i na wykład, jakie tam krzesłą niewygodne to nie moge sobie znalezc pozycji która by mi odpowiadała i tak c chwila inaczej, może pomyśla że mam robaki że tak się krece..mamasia lubi tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Dziewczyny ile może wybijac się ząbek? Bo u nas dalej nie ma mimo że dziasla spuchniete i obolałe. Tydz temu była gorączka jednodniowa i nic. Nie zab długo coś?
Ja też już padam spać, bo nie mogę powiedzieć że się kładę.choć najlepsze było.Jak lekarka za każdym razem mówiła,że zeby blisko jak miał trzy i cztery miesiące,a wyszły jak skończył pięć
-
U nas ciezka noc, cos Julke meczylo. O 4 wzielam do lozka to wtulila sie chwycila za kciuka i tak sobie lezalysmy z pol godyminy zanim zasnela. Byla mocno zgazowana.
Wczoraj zostawlismy ja z moja mama na 4h, wszystko bylo ok, byly na spacerze, zjadla, zaliczyla drzemke, a jak mnie zobaczyla to zaczela skakac, piszczec z radosci, mama ledwo ja umiala utrzymac. To bylo wspaniale uczucie nikt nigdy poza piesa tak sie nie cieszyl na moj widok5ylwia, 0na88, jesslin87, Paula_071, lys, magda sz, aaaaga, Martucha86, Zetka, Aska87, zabka11, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Wczoraj byłam na trampolinach i jak wychodziłam to młody już spał.. Wracam i zastaje widok- mąż, 2 kolegów i mój sym oglądają mecz
To wspaniałe uczucie jak ktoś cieszy się na twój widok! A jak cieszą się 4 osoby? Bezcenne
Migotkaa, apaczka, 0na88, Paula_071, lys, magda sz, Martucha86, mamasia, Pulpecja, zabka11, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
U nas noc, jak noc. Parę pobudek, jedzenie i dalsze spanie.
Kupiłam wczoraj dziecku klocki drewniane i juz nie mogę się doczekac aż przyjdąAle będzie ubaw, lubię się bawić klockami
Dzisiaj w planach mam wypad do Złotych Tarasów bo muszę odebrać zamówione książeczki w Empiku
Natalia zalicza już 1.5 h drzemki, a ja lecę robić kawe
Miłego dnia wszystkim, dziś czwartek czyli mały piątek0na88, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
-
u nas noc w miare ok , choc raz przebudzila sie z przerazliwym krzykiem , troche nam zajelo jej ululanie . W ogole zaczyna chodzic spac wczesniej tj kolo 20:30 przez co i ja zaczynam miec troche wieczoru dla siebie czy meza czy jakiegos filmu.Wstaje co prawda przez to rowniez wczesniej ale pasuje mi taki uklad.
Tak to moj dzien zaczynal i konczyl sie razem z dzieckiem - ona szla spac kolo 22.00 to i ja z nia.
Pytanie z serii "Czy Wasze dzieci?"
a wiec "Czy Wasze dzieci tez sa az za bardzo ostrozne?, Zoska sie strasznie boi o swoja pupe. Na lozku przewraca mi sie juz ladnie , nie boi sie. Jak tylko dam ja na puzzle to praktycznie nie chce sie obrac albo po dlugich zachecaniach , nie daj Boze dotknie parkietu to jest krzyk - raz co prawda stukla sie delikatnie glowka o parkiet przy obrocie ale zeby miec az taki uraz ? Twarda powierzchnia jest dla niej beee...
-
Moja Natalka też z tych ostrożnych. Raz wstała i przewróciła się, od tej pory jej nie ciągnie do stawania
Od kilku tygodni zaczęła siadać ale też robi to bardzo ostrożnie, na razie podpiera się rączką. W kontaktach społecznych również jest raczej nieufna i potrzebuje trochę czasu żeby się rozkręcić, dopiero później zaczyna się bawić itp. Moim zdaniem to dosyć dobrze.
0na88 lubi tę wiadomość
-
Hej,
szybkie pytanko - czym myjecie ząbki? Szczoteczką, gazą, silikonową szczoteczką?
Apaczka, zazdroszczę, że Natalka ostrożna, ja właśnie wyjmowałam Huberta spod krzesła po tym jak próbował tam wstać i zaliczył stuknięcie w głowę - jakże może być inaczej...Jeśli chodzi o kontakty społeczne, to Hubert raczej kontaktowy, szybko się odnajduje, ale w domu rozrabia bardziej niż poza domem
0na88 lubi tę wiadomość
-
Bry,
Byłyśmy u pediatry no i tak Maja waży 8260, przybrała 200 gram w miesiąc, z tym nie jest zle, ma 73cm więc rośnie bardzo ładnie, skoro od stycznia przyrosty ok 200 g miesięcznie to znaczy że tak będzie właśnie przybierać przez najbliższy czas a jak zacznie chodzić to może być i mniej. Pobraliśmy krew, Maja troszkę płakała ale raczej nie z tego powodu że ją bolalo tylko chciała uwolnić rączkę od trzymania. Wyniki wieczorem...
Dostaliśmy też skierowanie do neurologa żeby posprawdzał napięcia i dał skierowanie do fizjoterapeuty... termin na 1 czerwca do neuro, chyba ich porąbało, podobno z dnia na dzień się zwalniają terminy i mam dzwonić, spróbuje w poniedziałek czy mają coś na dniach. Mówiła że ładnie siedzi ale że powinna sama z czworaka siadać, to ja wiem tylko no nie wszystkie dzieci czworakują.. i co wtedy, ona myśli że 8 mc dziecko będzie tylko leżeć?chyba nie ma dziecico do wstawania to jeżeli ona sama wstaje to ok niech ćwiczy mięśnie, mam jej mniej pomagać bo czasem jak widzę jak się męczy no to jej pomagam..to już moja wina, musze sama się tego oduczyć
Co do przepuklinki to troszkę wystaje ale powiedziała że na rehabilitacji to się wchłonie jak wyćwiczy mięśnie brzucha, więc nie martwiła by się tym.
Z jedzeniem no to mówiła że musi nauczyć się jeść łyżeczką....dobre sobie, mi już brak pomysłów naprawdę robię wszystko żeby jadła..
Z mężem od kilku dni na bakier a po lekarzu to mnie tak wkurzył że sklęłam go,życzyłam mu okropnego dnia i trzasnęłam drzwiami jak wysiadałam z samochodu z całych sił (on ma fioba na tym punkcie), moja wina że dziecko nie chce jeść, kuzwa no..żeby sam jej coś przygotował i podał a menda nic nie robi i krytykuje, że wszystko to moja wina, że jak Maja nie chce jeść to nie męczę jej, nosz kuzwa mam na chama jej wpychać jedzenie do buzi żeby się zachłysnęła i porzygała ? co za debil wrrrmamasia lubi tę wiadomość