X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam okulary http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6101267629&reco_id=1ca2cbfb-fb73-11e5-acb1-02dbbc1ee91f&ars_rule_id=802 mam nadzieje że będą ok

mamasia lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja dziś założyłam młodemu czapkę ale zdjęłam od razu po kilku krokach.. u nas było 25 stopni.. po południu wyszłam drugi raz, chodziłam do ok 18 i też był bez czapki ale ciągle myślałam czy dobrze robię.. specjalnie patrzyłam w parku jak inne mamy i różnie, jedne dzieci w czapkach inne bez, jedne na krótki rękaw a inne w bluzach z pluszu.. chyba każda matka miała dziś dylemat..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja bez czapki albo opaska cieniutka. Na lato kupię takie dziecięce bandamki żeby od słońca chować, chociaz pewnie przez swoje włosy będzie zapocona jak 150...

Miałam już szukać jakies czapy na teraz, mam jedną cienitką ale za duża bo rozmiar 86- nie było akurat mniejszych w pepco, jakby nie machała głową na prawo i lewo to spoko ale przez to ma uszy na wierzchu a oczy pod czapką. Stwierdziłam że już nie ma co szukać czapek, jakoś się przemęcze w tej jak będzie chłodniejszy dzien a tak to opaska albo ta bandamka.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja też wzięłam serię Explorer tyle ze z polaryzacja.

Lily wstała i bawi sie w najlepsze wcale nie wygląda na śpiąca. ..

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)
    U nas ok, chociaż wczoraj wieczorem miałam dość. Moje dziecko padałona twarz ze zmęczenia ale nie moglo zasnąć. Była już 22.30, a ta była po dwóch 15-20 minutowych drzemkach. W końcu uśpiłam ją na rękach i padła. Masakra. Zostala wczoraj z babcią u nas w domu na godzine, potem przyjechal mąż, bo musiałam pójść na wywiadówkę. Może to tak na nią wpłynęło? Do tej pory poza tatusiem nie zostawiałam jej z nikim.
    Czy jak całkowicie przeszłam na mm to dalej podawać vit D? Ja i tak ciągle o niej zapominam, ale do mm chyba też dodają?
    Migotka jak jest cieplutko to naprawdę taka bawełniana czapka może narobic więcej szkody jak pożytku.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore oddaja dziecko do zlobka lub beda wozic na sluzbe dziadkom czy macie zamiar wczesniej jakis czas zaczac budzic i przyzwyczajac do tego dziecko wczesniej??

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja - dawac , wit K sie nie podaje jak dziecko jest na MM.

Pulpecja lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja przy mm tez trzeba podawać Wit ď

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy mm podawac rowniez wit D:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja nawet nie chce o tym myslec... Ja bylam strasznym spiochem i mama ledwo mnie dobudzala do przedszkola,nigdy sie nie przyzwyczailam ze wstaje 5:45 mama miala do pracy na 7...zawsze byl problem. Z reszta do dzis :) do szkoly zasypialam mimo 3 budziow, do pracy tez, dobrze ze mialam taka prace ze moglam chodzoc na ktora chce

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - ja tez na ta chwile o tym nie myslalam , wlasnie mi uswiadomilas ze bede musiala wstawac o 5.00 zeby ogarnac dziecko , siebie , babcie i dojechac do pracy....

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)
    U nas noc super. Wykapalam mlodego wczesniej, ubralam w pajacyk i troszke sie bawil. Po 20 musielismy pojechac po tatusia, ubralam na to polspiochy, czapeczke, bluze z kapturem do auta i zasnal w minute ;) W domciu bylismy przed 21, a Karolek spal jak kamien. Dwa razy budzil sie na jedzenie, wstal o 6, a teraz zalicza pierwsza drzemke.
    No i hit dzisiejszego poranka, mojemu dziecku znudzilo sie stanie w miejscu i probuje sie przemieszczac. Przelozyl rece z kanapy na stolik kawowy, a za nimi powedrowaly nozki. A on jeszcze nie ma 8 m-cy.
    Chcebycmama Karolek tez nadal bezzebny, choc mysle, ze na dniach to sie zmieni.
    AgaSad z tym ochraniaczem, to mysle, zd juz zbedna rzecz. Ja ochraniacz do lozeczka, kupilam i zwrocilam, bo mi sie nie podobal, chcialam kupic inny, ale byl niedostepny, potem maly byl juz na swiecie i stwierdzilam, ze kupie jak bedzie potrzebny i nie widze takiej potrzeby. A teraz, to juz zupelnie, na poziomie, na ktorym mialby sie znalezc raczej sie nie uderzy, a jak sie podciaga to czasami stuknie o szczebelki u gory. Na chwile pojawia sie zaczerwienienie, siniakow nie ma, dziecko nie placze, wiec chyba krzywdy sobie nie robi ;)
    My wczoraj spacerowalismy bez czapeczki, tez mialam dylemat w co ubrac dziecko i w efekcie "na wszelki wypadek" mialam wypchana cala torbe haha. Wyszlo, ze jezdzil w bodkach na dlugi rekaw, cienkich spodenkach jeansowych i skarpetkach. A mkalam ochote sciagnac mu te spodenki, ale pewnie wszyscy patrzyliby na nas krzywo ;) Jak poszlismy na hustawke, to zalazylam mu na glowe cieniutka chusteczke, ale bardziej jako ochrona przed sloncem. Kupie mu chyba taka czapke z daszkiem, z taka oslonka na karczek, zeby go sloneczko nie przypiekalo ;) W wozku bedzie bez, a jak bedzie sie bawil powinno byc git.
    Mam parasolke do wozka, ale albo ta parasolka jest jakas beznadziejna, albo ja nie umiem jej uzywac. Dzisiaj jako ochrone przed sloncem zarzucilam moja dluga apaszke na wozek, przywiazalam z dwoch stron do stelaza i zarzucilam na budke. Pieknie zacienialo, a Karolkowi nie zaslanialo specjalnie widokow :)
    A i moj synwk tez glownie sloiczkowy, ale cos nie idzie nam jedzonko, od kad sa wieksze kawalki. A to dziwne, bo warzywka jak dostanie do raczki, makaron czy nawet chrupka, to zajada, az milo. No i hitem sa Kubusiowe musy owocowe w tubce, bo moze sobie przytrzymac i kontrolowac kkedy jedzonko trafia do buzi. Pulpecja, ty chyba o nich pisalas. Moje dziecko przy tym piszczy z radosci :D
    Dzisiaj pochmurno na dworze, chyba im sie pogoda sprawdzi :)
    Milego dnia dziewczynki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 08:35

chcebycmama, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    Gdzie się podzialo moje dziecko co cale noce przesypialo???
    Wczoraj piekne slonce dzisiaj od rana leje deszcz
    Ale cieplo jest
    Dziewczyny co podaja awokado jak robicie? Mam banana jablko awokado po prostu zblendowac? Czy dodac jakas kaszke ? I podajecie to jako np drugie śniadanie czy przekaska?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad my sloiczkowi gotuje zupy jarzynowe bo te bezmiesne sloiczki jakos nam sie znudzily ale z miesem jemy gotowce po 7 m czyli juz nie papki a czasami zjemy dla starszakow i jest ok

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz leje, ciekawe czy uda sie nam wyjsc na spacer.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, u mnie nawet snieg z deszczem padal z pol godziny temu.
    Tomek wczoraj stojac zaczal się puszczac jedna reka, kucac i podnosić zabawki. W ogole najchętniej to by tylko stal:)

Griszanka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas 25 stopni, ogarniamy sie i idziemy na spanie na spacer:) umówiłam się z kolezanka to pojdziemy na bazarek:)

chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad u nas ochraniacz się sprawdza. Łucja często śpi na brzuchu i wędruje do góry i uderza główką. Albo przyciska do szczebelkow wiec gdyby go nie było to cała byłaby główka w paski.
    U nas jeszcze słonko, po drzemce idziemy na spacer.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które podają same owoce. Ile wytrzymują na nich Wasze dzieci? Jak np dacie starter jabłko?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem dzisiaj polamana :/ Noc okropna juz drugi raz Lily wstała w środku nocy i nie chciała spać. Jakoś 1.5h tlukla się w łóżku obok mnie. Myślałam że może pospimy chociaż do 9 a tu pobudka przed 8.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3513 3514 3515 3516 3517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ