SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka ja dziś założyłam młodemu czapkę ale zdjęłam od razu po kilku krokach.. u nas było 25 stopni.. po południu wyszłam drugi raz, chodziłam do ok 18 i też był bez czapki ale ciągle myślałam czy dobrze robię.. specjalnie patrzyłam w parku jak inne mamy i różnie, jedne dzieci w czapkach inne bez, jedne na krótki rękaw a inne w bluzach z pluszu.. chyba każda matka miała dziś dylemat..
-
Migotka ja bez czapki albo opaska cieniutka. Na lato kupię takie dziecięce bandamki żeby od słońca chować, chociaz pewnie przez swoje włosy będzie zapocona jak 150...
Miałam już szukać jakies czapy na teraz, mam jedną cienitką ale za duża bo rozmiar 86- nie było akurat mniejszych w pepco, jakby nie machała głową na prawo i lewo to spoko ale przez to ma uszy na wierzchu a oczy pod czapką. Stwierdziłam że już nie ma co szukać czapek, jakoś się przemęcze w tej jak będzie chłodniejszy dzien a tak to opaska albo ta bandamka. -
Hej dziewczynki
U nas ok, chociaż wczoraj wieczorem miałam dość. Moje dziecko padałona twarz ze zmęczenia ale nie moglo zasnąć. Była już 22.30, a ta była po dwóch 15-20 minutowych drzemkach. W końcu uśpiłam ją na rękach i padła. Masakra. Zostala wczoraj z babcią u nas w domu na godzine, potem przyjechal mąż, bo musiałam pójść na wywiadówkę. Może to tak na nią wpłynęło? Do tej pory poza tatusiem nie zostawiałam jej z nikim.
Czy jak całkowicie przeszłam na mm to dalej podawać vit D? Ja i tak ciągle o niej zapominam, ale do mm chyba też dodają?
Migotka jak jest cieplutko to naprawdę taka bawełniana czapka może narobic więcej szkody jak pożytku. -
Niecierpliwa ja nawet nie chce o tym myslec... Ja bylam strasznym spiochem i mama ledwo mnie dobudzala do przedszkola,nigdy sie nie przyzwyczailam ze wstaje 5:45 mama miala do pracy na 7...zawsze byl problem. Z reszta do dzis
do szkoly zasypialam mimo 3 budziow, do pracy tez, dobrze ze mialam taka prace ze moglam chodzoc na ktora chce
-
Dzien dobry dziewczynki
U nas noc super. Wykapalam mlodego wczesniej, ubralam w pajacyk i troszke sie bawil. Po 20 musielismy pojechac po tatusia, ubralam na to polspiochy, czapeczke, bluze z kapturem do auta i zasnal w minuteW domciu bylismy przed 21, a Karolek spal jak kamien. Dwa razy budzil sie na jedzenie, wstal o 6, a teraz zalicza pierwsza drzemke.
No i hit dzisiejszego poranka, mojemu dziecku znudzilo sie stanie w miejscu i probuje sie przemieszczac. Przelozyl rece z kanapy na stolik kawowy, a za nimi powedrowaly nozki. A on jeszcze nie ma 8 m-cy.
Chcebycmama Karolek tez nadal bezzebny, choc mysle, ze na dniach to sie zmieni.
AgaSad z tym ochraniaczem, to mysle, zd juz zbedna rzecz. Ja ochraniacz do lozeczka, kupilam i zwrocilam, bo mi sie nie podobal, chcialam kupic inny, ale byl niedostepny, potem maly byl juz na swiecie i stwierdzilam, ze kupie jak bedzie potrzebny i nie widze takiej potrzeby. A teraz, to juz zupelnie, na poziomie, na ktorym mialby sie znalezc raczej sie nie uderzy, a jak sie podciaga to czasami stuknie o szczebelki u gory. Na chwile pojawia sie zaczerwienienie, siniakow nie ma, dziecko nie placze, wiec chyba krzywdy sobie nie robi
My wczoraj spacerowalismy bez czapeczki, tez mialam dylemat w co ubrac dziecko i w efekcie "na wszelki wypadek" mialam wypchana cala torbe haha. Wyszlo, ze jezdzil w bodkach na dlugi rekaw, cienkich spodenkach jeansowych i skarpetkach. A mkalam ochote sciagnac mu te spodenki, ale pewnie wszyscy patrzyliby na nas krzywoJak poszlismy na hustawke, to zalazylam mu na glowe cieniutka chusteczke, ale bardziej jako ochrona przed sloncem. Kupie mu chyba taka czapke z daszkiem, z taka oslonka na karczek, zeby go sloneczko nie przypiekalo
W wozku bedzie bez, a jak bedzie sie bawil powinno byc git.
Mam parasolke do wozka, ale albo ta parasolka jest jakas beznadziejna, albo ja nie umiem jej uzywac. Dzisiaj jako ochrone przed sloncem zarzucilam moja dluga apaszke na wozek, przywiazalam z dwoch stron do stelaza i zarzucilam na budke. Pieknie zacienialo, a Karolkowi nie zaslanialo specjalnie widokow
A i moj synwk tez glownie sloiczkowy, ale cos nie idzie nam jedzonko, od kad sa wieksze kawalki. A to dziwne, bo warzywka jak dostanie do raczki, makaron czy nawet chrupka, to zajada, az milo. No i hitem sa Kubusiowe musy owocowe w tubce, bo moze sobie przytrzymac i kontrolowac kkedy jedzonko trafia do buzi. Pulpecja, ty chyba o nich pisalas. Moje dziecko przy tym piszczy z radosci
Dzisiaj pochmurno na dworze, chyba im sie pogoda sprawdzi
Milego dnia dziewczynki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 08:35
chcebycmama, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Bry
Gdzie się podzialo moje dziecko co cale noce przesypialo???
Wczoraj piekne slonce dzisiaj od rana leje deszcz
Ale cieplo jest
Dziewczyny co podaja awokado jak robicie? Mam banana jablko awokado po prostu zblendowac? Czy dodac jakas kaszke ? I podajecie to jako np drugie śniadanie czy przekaska? -
Agasad my sloiczkowi gotuje zupy jarzynowe bo te bezmiesne sloiczki jakos nam sie znudzily ale z miesem jemy gotowce po 7 m czyli juz nie papki a czasami zjemy dla starszakow i jest ok
-
Griszanka, u mnie nawet snieg z deszczem padal z pol godziny temu.
Tomek wczoraj stojac zaczal się puszczac jedna reka, kucac i podnosić zabawki. W ogole najchętniej to by tylko stal:)Griszanka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.