X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak Hubert w nocy?
    szerokiej drogi:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też nie śpię. Chociaż towarzystwo jeszcze dosypia. Wieczorem wypilam piwo i teraz łeb mnie boli. odzwyczaiłam się od alkoholu.
    Żabka, uwierz mi, w realu czy necie zachowuję się podobnie - staram się być miła i rzeczowa, ale jak mnie ktoś wkurzy to potrafię również wbić szpilę.
    "Nagonka" na Tą, Której Imienia Nie Wolno Mi Wymieniać bardzo zbulwersowała niektóre osoby, bo one sobie nie życzą niemiłej atmosfery. Chociaż w komentarzach nie padło bezpośrednio do niej czy o niej żadne obraźliwe słowo, czy bezpośrednia krytyka jej jako osoby. Natomiast ja tu na forum czy na fb już kilka razy widziałam niemiły komentarz np. do niecierpliwej czy lys - bezpośrednio właśnie, że np. są kłótliwe, wywołują spory, przemądrzałe. Do Agaty chyba ostatnio też był zarzut, że się wymądrza i nic jej nie pasuje, tylko wszystko co się chce z dobrego serca kupić dziecku to ona krytykuje. Dlaczego w takich momentach nikt nikogo nie uciszał? Pewnie dlatego, że wymienione dziewczyny są inteligentne i potrafią obronić się same. Potrafią też czytać ze zrozumieniem i używać logicznych argumentów w dyskusji.
    A właśnie Agata, jak wyjazd? Młody już nie wymiotowal?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, mam nadzieje, ze lepiej z Hubertem. Tomek jak wyrzucil z siebie zoltko to orzestal wymiotowac. Ale tego samego dnia jeszcze kaszlal. I zmiany skorne mial na poluczkach kilka dni. Jak bylam u oediatry na NFZ to powiedziala, by do roku czasu nue dawac zoltka. A Ty jaki masz plan? W poniedziałek ide do pediatry w luxmedzie, wezme skierowanie do alergologia, bo na NFZ termin mam na 20 maja.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dyskusji to sie nie wypowiadam, ale Laura mnie oburzyła tą "zazdroscią". Dla mnie Poleczka jest najcudowniejsza,najpiękniejsza i same naj bo to MOJA CÓRKA. Po jaka cholere mam komuś zazdroscic dziecka skoro mam swoje ? wtf ?

Co do żółtka, ja robię dla Poli budyń własnej roboty :) Bardzo chętnie do je, robie go co 2 dzień :) chcecie przepis ?:)

Katarka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, podziel się przepisem.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dawaj:) To robiłąbym Szymciowi:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski, my jeszcze nie wyjechalismy ;-) Planowalismy wyjechac po 9.00 rano, ale nam sie opozni z 2 godziny, bo Hubert ma jeszcze drzemke, trzeba sie tez dopakować. W nocy beznadziejnie spałam, bo sie martwiłam o te wymioty, a do tego Hubert sie rzucał po łóżeczku, a pozniej go zabrałam i rzucał się po łóżku naszym. Czyli jestem zombie. Ech, dupa.

Paula, Hubert bez zmian skórnych, z delikatnym kaszlem, więcej nie wymiotował. Planuję jeszcze raz spróbowaać i podać 1/4 żółtka za jakiś czas, jak nie pójdzie, to do roku nie będę dawać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Co do dyskusji to sie nie wypowiadam, ale Laura mnie oburzyła tą "zazdroscią". Dla mnie Poleczka jest najcudowniejsza,najpiękniejsza i same naj bo to MOJA CÓRKA. Po jaka cholere mam komuś zazdroscic dziecka skoro mam swoje ? wtf ?

Co do żółtka, ja robię dla Poli budyń własnej roboty :) Bardzo chętnie do je, robie go co 2 dzień :) chcecie przepis ?:)

Karolina nie Ciebie jedna oburzyla ta "zazdrość". Chyba każdego poruszyła ta wypowiedź. Chodź mam wrażenie ze autorka tego tekstu jednak zazdrości mama dzieci które juz stawaja. Bo za wszelką cenę (trzymanie pod paszki, skoczki/chodziki) przyspieszyć rozwój swojego dziecka, bo "syn koleżanki chodził jak miał 10 miesiecy".

Pulpecja lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co wczoraj wyczytałam, że chodziki są zabronione w Kanadzie, a w USA są na czarnej liście bodajże Amerykańskiej Akademii Pediatrycznej.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem tak. Mimo, ze grupa na fb jest tajna to wstawiajac jakis film lub zdjecie wszystko kasowalam na drugi dzien albo za dwa dni. W koncu to internet i "obcy" rozni ludzie to ogladaja. Dlatego od samego poczatku wstawialam, a potem usuwalam. Ze wzgledow bezpieczenstwa. Tak to nazwe. Ale jeszcze tam wisza jakies moje posty. Musze poszukac i usunac. Jeden, moze dwa.

lys lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

a ja tam Tobie Flakoniku Poli zazdroszczę, bo jest taka śliczna :) (tfu tfu jak to mówią zabobony trzeba odpluć żeby nie dać uroku :))
    w ogóle pomimo, że Patryk jest wspaniały to zazdroszczę wszystkich córeczek, bo od zawsze marzyłam o córce, a po tym co przeszłam pod koniec ciąży to mam ciarki myśląc o kolejnej, a marzy mi się dwójka dzieci
    i nie boję się przyznać że jestem zazdrośnica :P:P:P

a mam pytani do Ofki i stosujących jej dietę ? to trzeba wszystko na pół dzielić? bo ja dziś zaczęłam i zrobiłam tą paste z awokado i po dwóch kromkach jestem objedzona jak świnia...
    a i pierwszy raz jadłam awokado i nawet mi smakowało :) PAtryk też dostał z jabłuszkiem i aż mu się uszy trzęsły :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

No tak jak przewidzialam, nocka lekka nie byla, mala znow ma katar i poplakiwala przez sen, przez to ze nie zjadla przed snem, jadla o 4 rano, ostatecznie wstalysmy po 7.
    Za oknem mży,zimno i szaro-buro , zatem kiblujemy w domu :(

Agata- bezpiecznej podrozy i udanego pobytu!!!obys odpoczela i naladowala akumulatory:)

Ja chcialam jechac do mojej mamy z Klara na tydzien, jakos po weekendzie majowym, ale Julcia nie chce naweet o tym slyszec, placze ze bedzie bardzo tesknic za mna i Klara i ze nas nie pusci...zatem chyba do mamy pojade dopiero po urlopie, czyli w lipcu :/ wtedy tez z Julcia, bo beda wakacje.

Mam pytanie: jak kapiecie dzieciaczki???na gabce, macie antyposlizgowej czy moze w tych krzeselkach do kapieli??? Gabke wyrzucilam bo sie juz zuzyla i sie zastanawiam, co teraz :)

Ja nic nie zamierzam usuwac, lubie was i tesknie, gdy kilka dni nie zagladam na forum czy fb. Kazda z osobna lubie na swoj sposob,choc nie ze wszystkimi sie zgadzam we wszystkim ;) Pulpecje lubie za dystans i nieraz czarny humor, Aagate za cenne info odnosnie zdrowego zywienia i wywazony dystans do niektorych pogladow, Paule za wrecz restrykcyjny zdrowy styl zycia ;), Apaczke nasze forumowe guru medyczne za wiedze i ludzkie podejscie, Ofke za zajebistosc i konkretnosc, Magde Sz za dyrektorskie predyspozycje, inteligencje, otwartosc i mega zdolnosci manualne, Lys za wrecz męczenskie poczatki macierzynstwa, rzeczowosc i madrosc zyciowa.Aaagę za jej słowotok postowy ( posty bez interpunkcji ;)), wyluzowanie i optymizm :)
    Przepraszam ze nie scharakteryzuje reszty dziewczyn, te powyzej jakos najbardziej mi utkwily w glowie :),ale zaznaczam ze kazda z Sierpnióweczek2015 jest wyjatkowa!!!

Pulpecja, aaaaga, lys, Agaata, niecierpliwa, Martucha86, Weridiana, chcebycmama lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny! mam cicha nadzieje ze mnie pamietacie...
    dluugo die nie odzywalam, bo u mnie niezbyt rozowo. od miesiaca stycznia uzeram sie z biurem imigracyjnym, bo stwierdzili ze moje malzenstwo nie jest malzenstwem z milosci ale dla wizy i kasy(!) i nawet dziecko nie swiadczy o tym, ze sie naprawde kochamy. zlozylismy apelacje ale musimy czekac do konca roku.
    co u malej? nadal jeden zabek, turla sie jak szalona ale nie raczkuje i nie probuje wstawac. wazy troche ponad 9 kg, je wszystko oprocz czerwonej soczewicy, jej hity to banan z kokosem, jogurt mango, jagniecina z czymkolwiek i truskawki o kazdej porze i w kazdej ilosci.
    mam jedna rzecz ktora mnie martwi, mianowicie na jej potylicy zrobila sie czerwona wielka plama, powieksza sie przy placzu i jak jeet cieplo. boje sie ze to naczyniak

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zamierzam nic usuwac, jesteśmy na fb w kilkanaście osob i co byśmy tam miały z zazdrości robić ? Rozumiem że ja sciagnelabym filmik jak Hubert raczkuje po czym pokazała bym rodzinie i powiedziała że mój Szymon tak schudła bo nagle intensywnie za Raczkowanie albo Apaczka sciagalaby zdj lily I pokazywalaby ze Natalka tak się wzięła za jedzenie ze tak prztyla .
    No dajcie spokój,chore to

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja usunęłam zdjęcia i filmy. Przykro mi było, bo chętnie się dzieliłam z wami swoją radością. Ale skoro okazuje się, ze niektórzy oglądają to nie z życzliwością, tylko zjadliwością, to ja nie chcę takim osobom pokazywać swojego dziecka. Zapędziłam się, przyjmując za pewnik, że jesteśmy do siebie, a zwłaszcza do dzieci wszystkie pozytywnie nastawione. Okazuje się, że tak nie jest.

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jedziemy... Nawet już z mężem zdążyliśmy się poklocic na amen, ale jest sukces bo ruszyliśmy.
    Migotka ja usunełam wpisy nie dlatego że się boję że ktoś je wykorzysta ale dlatego że odechcialo mi się dzielić nimi z niektórymi osobami z tej grupy, podkreślam z niektórymi. I jeśli ktoś pisze, że nie chce się wypowiadać w grupie pełnej zadufanych osób to nie widzę powodu dla którego miałby oglądać moje zdjęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 11:52

lys, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz gdzie jestes????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka dziękuję za takie miłe podsumowanie
    Jasmine fajnie ze wróciłas. Przykro mi z powodu problemów z wiza. Nie wiem jak w UK ale wiele państw ma taką politykę aby nie przyznawać wiz itd i wtedy właśnie próbują podważać różne rzeczy. Ja bym się na Waszym miejscu udała do kancelarii prawnej która specjalizuje się w takich sprawach. Do tego musicie zebrać materiał dowodowy ze rzeczywiście jesteście razem tj wspolne zdjęcia od momentu kiedy się poznaliscie potwierdzenia wspólnego życia wspólnie zawarte umowy itd. Często trzeba iść do sądu bo z biurokracja nie ma szans. Podstawa to dobra pomoc prawna.

edit chyba, że apelacja o której wspominasz dotyczy właśnie sądu, bo najpierw założyłam że masz na myśli odwołanie od decyzji, a dopiero teraz pomyślałam, że może już jesteście na etapie apelacji do wyroku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 11:50

jasmine89 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja kupilam matę antypoślizgowa i jestem zadowolona,chyba z babyono ale są też z canpolu

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, ja też kapie na macie antypoślizgowej z ikei. I bardzo mi to odpowiada.

zabka11 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3541 3542 3543 3544 3545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ