X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lyzeczki maki ziemniaczanej (takie plaskie)
    Troszke cukru
    Rozrobic mm na ok 200ml wody
    Wrzucic do tego zoltko,roztrzepac.
    Przelac do garnuszka,mieszac i gotowac :)

Pola polowe z tego tylko pochłania :p

Aska87- flakoniku ? :((
    Bedziesz miala i corcie,zobaczysz;) a jak nie,to bedziesz miala..synową :D
    Najwazniejsze ze masz zdrowego synka :)

AgaSad, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja czytalam, ze taki sposob robienia budyniu nie jest dobry, bo mm traci wartosc po zagotowaniu.

Ja robilam w ten sposob:
    Zoltko, 80ml wody, 1 lyzeczka maki ziemniaczanej - mieszalam i zagotowalam. Po ostudzeniu dodalam 4 miarki mm wymieszane z 40ml wody i calosc traktuje blenderem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:51

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak usypiacie Wasze dzieci na drzemki w ciągu dnia? szukam inspiracji bo już nie mam serca do usypiania go w łóżeczku, nie mam pomysłu co robić żeby nie obracał się na brzuch a każdy obrót na plecy doprowadza go do szału..jest padnięty ale na brzuchu nie zaśnie, na plecach się drze:/ no i co tu robić.. aa przy cycu też nie zaśnie..

Jesslin strasznie Wam współczuję problemów z urzędem, wierzę że wygracie tą sprawę:/

Odnośnie żółtka to mój je toleruje ale nie lubi.. nie pasuje mu smak, musi być w małej ilości i ostro zblendowane z zupą żeby nie wyczuł..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:08

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,o kurczaki,to dzisiaj jej zrobie wedlug twojego przepisu:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,ja Polę w dzien usypiam w hustawce,albi spi na spacerze,na noc sama ladnie usypia w lozeczku,ale w dzien nie ma szans ..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad to nie na to Jasmine89 :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Troszke cukru

a też jutro spróbuje ten budyń zrobić a co :)

ehhh a tak mi się jakoś napisało :)
    hmmm może i synową a może i zięcia :P w tych czasach nic nie wiadomo hehe
    a ja kocham Patryka najbardziej na świecie, ale przeraża mnie wychowywanie dorastającego chłopca :/ zawsze miałam wrażenie że z córką to jakoś łatwiej :) chociaż podobno teraz to i dziewczyny gorsze są od chłopaków

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, moja zasypia albo w wózku na spacerze, albo w domu przytulona do mnie. Jak widzę, ze jest zmęczona, to biorę ją na kolana przodem do siebie daję smoczek, ona się przytuli i chwilę się np. bujamy w fotelu. Wystarczy kilka minut i śpi. Mogę ją odłożyć na plecy albo na brzuch i śpi.

AgaSad lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aśka, ja z synem nie mam najmniejszych problemów, też zawsze marzyłam o córce. Mam dwie i aż się boję teraz, bo już widzę, ze trzeba będzie wzmocnić czujność, bo raczej nie będzie tak łatwo jak z synem.

Aska87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w dzień już tylko w łóżeczku zaśnie.... wózek gryzie choćby nie wiadomo jak był zmęczony, czasem w aucie zaśnie choć ostatnio już też fotelik jest beee a dawniej tylko w wózku i w aucie spał w dzień ...
    niby zmiana na lepsze, ale jak jesteśmy poza domem to tragedia, bo musi mieć swoje łóżeczko (broń boże nie turystyczne u dziadków), swoje maskotki które musi uprzytulać przed zaśnięciem no i czasem pozytywka choć ostatnio niekoniecznie

AgaSad lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad niestety u nas lulanie w dzień nie należy do przyjemności, ja na ogół, lulam w ramionach, opatulam w rożek czy kocyk, biorę w ramiona i albo bujam się na piłce, albo na siedząco na łóżku do przodu i do tyłu.

W ogóle ostatnio Lily bardzo mało śpi w dzień, jest zmęczona trze oczy, ale właśnie sama nie zaśnie i nie daje się ululać. Przez to o 18 jest już padnięta, a jak kąpię wcześniej i wcześniej kładę spać to budzi się w środku nocy i nie chce spać.

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Oj Aśka, ja z synem nie mam najmniejszych problemów, też zawsze marzyłam o córce. Mam dwie i aż się boję teraz, bo już widzę, ze trzeba będzie wzmocnić czujność, bo raczej nie będzie tak łatwo jak z synem.
    hehe no każde dziecko jest inne :)
    ja jak widzę i słyszę tych wszystkich gówniarzy u nas na osiedlu to aż bym im głowy poukręcała :/ modle się żeby Patryk nie wpadł w takie towarzystwo .... no ale jeszcze trochę czasu mam żeby się do tego przygotować :)

Pulpecja lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    AgaSad to nie na to Jasmine89 :)

Kurde sorry!!! ech te nicky:)

jesslin87 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Troszke cukru

Karola ja bym nie dodawala cukru, bo przeciez mm i tak jest slodkie w smaku, a jednoczesnie bedzxie zdrowiej :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też zrobiłam budyń, 180ml wody. 2\3 zagotowałam z łyżeczka masła, do pozostałej wody dodałam żółtko i też dwie łyżeczki mąki ziemniaczanej rozbeltalsm i dorzucilam do rondla, 3 minutki i gotowe. Jak się wystudziko dodałam 6 miarek MM zrobionych w małej ilości wody. Na górę dałam truskawki. Zjadła ale bez szału.

zabka11 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d0a2078327aa826cmed.jpg

Aska87, AgaSad, aaaaga, Katarka, Martucha86, witaminkab, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba też wrócę do usypiania na rękach, coś mu się pozmieniało i za dużo nerwów kosztuje nas ta walka ze sobą..:/

Apaczka - nadworny lekarzu - potrzebuję porady!
    Gorączka u Patryka trwała 3 dni, wczoraj przeszła za to nastąpiła wysypka na główce - czerwone plamy i małe grudki, wczoraj miał wysypane boki głowy i za uszkami, dziś już cała główka, mam wrażenie że schodzi na plecki bo już pojawiły się pojedyncze krosty.. w dr google wyczytałam że to może być 3 dniówka czyli 3 dni gorączki a jak gorączka spada to pojawia się wysypka ale też pomyślałam o różyczce?? czy jest możliwość u tak małego dziecka??
    No i mam to obserwować czy umawiać lekarza jutro? wydaje mi się że raczej to nie jest reakcja na jedzenie - nie miał wcześniej nic takiego..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad jak Emma miała trzydniowa gorączkę to pojawiła się wysypka ale na tlowiu i były to bardziej małe plamki. Na pewno nie grudki i zeszła w ciągu dwóch trzech dni.
    Pogooglaj i porównaj chociaż ja wybrałabym się do lekarza.
    Ten rumień nagły jest wywoływany przez dwa typy wirusa , może jest jakaś różnica.

1usasg185gkausx0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę umówić się na jutro.. mam wrażenie że podłapał coś od dzieci na Gordonkach bo wszystko zaczęło się w środę a byliśmy we wt.. tak mi się wydaje skoro to nie będą zęby jednak..

la_lenka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Muszę umówić się na jutro.. mam wrażenie że podłapał coś od dzieci na Gordonkach bo wszystko zaczęło się w środę a byliśmy we wt.. tak mi się wydaje skoro to nie będą zęby jednak..

Całkiem możliwe ,
    Moze zadzwoń na gordonki i zapytaj babki czy któraś z mam zglaszala chorobę

AgaSad lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3542 3543 3544 3545 3546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ