X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty la_lenka tez chodzisz z dzieckiem na gordonki?:)

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Wam się nie chwaliłam że Patryk od wczoraj czołga się.. wcześniej tylko takim ruchem obrotowym się przemieszczał albo do tyłu a teraz zasuwa wszędzie i robi rozpierduchę:/

Pulpecja, lys, mamasia, Paula_071, aaaaga, Martucha86, zabka11, Katarka, Weridiana, Griszanka, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mama denerwuje na ziemi jest za twardo za zimno a jak zejdzie mi na panele to mówi a jak polize podłogę tam jest tyle bakterii. I na tekst żeby się nauczył raczkowac słyszę a po co? Mam czekać az się nauczy wstawac i zacznie sam chodzic :)

Boże jakim cudem ja wogole chodzę...

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin bo mamy tak mają i już! u mnie w domu jak kładę Patryka na podłogę to patrzą na niego z taką troską jakby mu się działa krzywda, no ja rozumiem dziadków że najchętniej to by nosili i tulili ale mój nauczył się własnie czołgać jak w końcu wylazł na śliskie panele.. ja przyznam szczerze że też go ciągle przekładałam na puzzle bo przecież ta podłoga taka brudna - w końcu dałam spokój i chociaż ma dziecko radochę..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie... na chwilę Was spuścić z oczu i się dzieje,na fb znikają posty zdjęcia,filmy tu takie poruszenie,że zadyszki można dostać próbując nadążyć (ach ta moja kondycja,a raczej jej brak :-P,chyba jednak będę musiała się wziąć za deskę i nie te do prasowania :-P). Przykro mi,że tak się stało,bo bardzo się z Wami zzylam mimo,iż nie zawsze się udzielelam,bo często czytam na raty i część mi umyka,albo dziec nie daje napisać,bo wyciąga łapki do smartfona. Ciekawe jak będzie ze zlotem,bo nie będę póki co mówiła mężowi,że się tak porobiło

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    A mnie mama denerwuje na ziemi jest za twardo za zimno a jak zejdzie mi na panele to mówi a jak polize podłogę tam jest tyle bakterii. I na tekst żeby się nauczył raczkowac słyszę a po co? Mam czekać az się nauczy wstawac i zacznie sam chodzic :)

Boże jakim cudem ja wogole chodzę...
    Po co ma raczkować... Bo się mózg lepiej rozwija? U mnie ten argument działa. Na szczęście akurat z dziadkami rzadko się widzimy i nie ingerują w to, ale jak już są, to teżwydaje im się, ze małej się krzywda na podłodze dzieje.

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Żabka, ja też kapie na macie antypoślizgowej z ikei. I bardzo mi to odpowiada.
    Ten krokodyl :-)? Mam na liście zakupów tylko jakoś Ikea nie po drodze :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Po co ma raczkować... Bo się mózg lepiej rozwija? U mnie ten argument działa. Na szczęście akurat z dziadkami rzadko się widzimy i nie ingerują w to, ale jak już są, to teżwydaje im się, ze małej się krzywda na podłodze dzieje.
    O! fajny argument! :) kopiuję :) bo dziś chyba z milion razy musiałam mówić teściowej by puściła małego na podłodze, że ma ćwiczyć raczkowanie, a tu po chwili już go na ręce brała, nosz kurna! tylko ona cały czas, bo się uderzy w głowę, bo sobie nóżkę obetrze - no i co się stanie? musi się jakoś nauczyć

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Raczkowanie jest ogromnie ważne dla prawidłowego rozwoju psychomotorycznego Twojego dziecka. Polega ono na wykonywaniu tzw. ruchów naprzemiennych (prawa rączka - lewa nóżka i na odwrót), które wzmacniają kręgosłup i mięśnie całego ciała. Dlatego dzieci, które długo raczkowały zazwyczaj mają proste nóżki i prawidłowo ustawione stopy. Jednak to nie koniec zalet raczkowania. Ten sposób przemieszczenia się stanowi również świetny trening dla mózgu malucha. Wykonywanie ruchów naprzemiennych prowadzi do tworzenia się połączeń nerwowych między lewą (logiczną) i prawą (twórczą) półkulą mózgu. Te z kolei umożliwiają współpracę półkul, która warunkuje prawidłowy rozwój, a w przyszłości umiejętność poprawnego pisania, czytania, czy liczenia. Ponadto raczkujący maluch uczy się również orientacji w terenie, zaczyna prawidłowo oceniać odległość i ćwiczy zmysł równowagi" to taki jeden z pierwszych tekstów, które znalazłam na ten temat.

jesslin87, aaaaga, lys, mamasia, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie mój Maks próbuje wypychac zęby dolne językiem co za tym idzie robi taka minę jak małpa czy wasze tez tak robią?

Pulpecja lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy dzisiaj u moich rodzicow czemu te pokolenie naszych rodzicow jest takie kuzwa jakby z kosmosu. No masakra jakies zabobony jakies podchody sprawdzanie nóżek raczek no #%!!&$%! Prosisz i jak grochem o sciane a jak sie denerwujesz i ostrzej wyrazasz sprzeciw to maja cie za psychiczną
    Buuu jutro cały dzień sama

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki flakoniku bo nie rozumiem?
    Lys,to jest apelacja od decyzji biura imigracyjnego,do pierwszej instancji sadu. Many type dowodow ze bym mogla caly dom wytapetowac... Ale teraz w uk trudno,bo nie lubia emigrantow

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    A mam pytanie mój Maks próbuje wypychac zęby dolne językiem co za tym idzie robi taka minę jak małpa czy wasze tez tak robią?
    Nie, moja tak nie robi. Ale za to od wczoraj robi minkę laleczki Chucky...

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jutro będę miała czas to go nakrece i wam pokażę boje się że będzie miał przez to krzywg zgryz...

74diqps6a69lyc94.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin nie jestem specjalistą ale to chyba normalne, że jak pojawia się coś nowego w buzi to chce się tego pozbyć. Mi niedawno wyszła 8 to cały czas tam gamzalam językiem, a wiedziałam co to ;)

Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i tak :) pewnie jak gornw jedynki będę już duże to może już tak robić nie będzie :) ale wiesz jak to jest matką się wszystkim niepokoi :)

74diqps6a69lyc94.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Jesslin nie jestem specjalistą ale to chyba normalne, że jak pojawia się coś nowego w buzi to chce się tego pozbyć. Mi niedawno wyszła 8 to cały czas tam gamzalam językiem, a wiedziałam co to ;)
    Ja juz usunęłam wszystkie 4 ósemki, przez jedną górna osemke dwa zeby mam krzywe. Pozbądź się osemek jak najszybciej. No chyba, że masz dużo miejsca na nie. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Jaki flakoniku bo nie rozumiem?
    Lys,to jest apelacja od decyzji biura imigracyjnego,do pierwszej instancji sadu. Many type dowodow ze bym mogla caly dom wytapetowac... Ale teraz w uk trudno,bo nie lubia emigrantow

oj dużo Cię chyba ominęło na belly :) długa historia ale w skrócie to była taka dziewczyna co się podszywała pod kogoś innego, ukradła tożsamość jakiejś dziewczynie z instagrama jej zdjęcia itp, a na belly zakładała wątki m.in. pod nickiem flakonik
    straszna afera z tego była jak wyszło na jaw

a że Karolina wygląda jak Ewa Farna, jej mąż jak Piotr Kupicha, a Pola kiedyś na zdjęciu wyszła jak mała Irenka Santor, to taki żart był że też jest Flakonikiem :)

zabka11, jasmine89, Migotkaa, aaaaga lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Klara dzis przepełzała po raz pierwszy z salonu do drugiego pokoju :) robi sie niebezpiecznie.
    Mialam dzis pecha, bo maz rozlał rosól w kuchni na plytkach, wytarl, ale zostało troche tluste i ja idac po cos do szafki wyrżnęłam jak dluga.nic nie połamalam na szczescie, ale tak obilam kosc ogonowa ze ledwoscia sie poruszam, nie wspomne o siedzeniu...:(
    Nasmaruje sie na noc ketonalem, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej.

Ktoras z Was pytala o usypianie maluchow w ciagu dnia. Moja przez pierwsze pol roku zasypiala bujana w bujaku i potem ja przekladalam do lozeczka, od 2 miesiecy zasypia w lozeczku- mamy swoj rytual: biore ja na rece, przykrywam kocykiem, tule, podchodzimy do okien i zasuwamy rolety,potem odkladam do lozeczka , wlaczam karuzelke i wychodze. Czasem pada od razu, czasem trzeba interweniowac z suszarka, czasem musze jeszcze kilka razy przyjsc, poglaskac, przelozyc z brzucha na plecy, podac smoka itp.:)

Magda sz, Migotka- gdzie jestescie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 21:22

Paula_071 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 dzieki za wyjasnienie:)swoja droga, ludziom sie nudzi ze takke rzeczy robia czy cos z glowa?
    znacie jakies sposoby na suchy kaszel?moj maz od 5 nocy daje takie koncerty ze nie idzie spac. probowalam syropu z cebuli, dawalam mu jesc imbir i nic...
    moja spi, zjadla kaszke bananowa, popila cyckie i padla. ja wcinam ryz z kurczakiem i tez pojde spac, kto wie ile snu bedzie mi dane

‹‹ 3543 3544 3545 3546 3547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ