SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko jeszcze spi , pierwszy raz wstalam przed nia.
Tez czytalam ze raczkowanie dobrze wplywa na ogolny rozwoj ale ze sa i dzieci ktore kompletnie nie raczkuja i nie znaczy to wcale nic zlego. Moje kuzynka np przemieszczala sie podobno na pupie. Do Zoski ciezko mi sie odniesc , bo narazie pelzamy pomalutku i nie wiem co planuje dalej
-
Heja z Jastarnii. Piękne słońce mnie obudziło! Wczoraj było przywitanie z morzem ale krótkie bo bardzo wiało. Młody jak usłyszał szum morza to oczy mu się zrobiły jak u narkomana, głowa opadła i zasnął... Czekamy aż się obudzi z drzemki i idziemy na śniadanie.
Weridiana, Pulpecja, Paula_071, 0na88, zabka11, aaaaga, Martucha86, lys, Katarka, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Raczkowanie to ponoć krok milowy w rozwoju dziecka, dobrze wplywa na rozwoj polkul mózgowych a ruch naprzemienny pomaga w ich koordynacji , tak czytałam. Jak dziecko nie raczkuje a zaczyna chodzić to i tak warto ćwiczyć z nim raczkowanie. Mój mąż ponoć jeździł na dupie zamiast raczkowac, ale wg mnie to błędy w opiece.. Czyli sadzanie, noszenie, trzymanie w łóżeczku i wózku zamiast zabaw na podłodze zaburzyly u niego ten etap.
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
ja myślę o attipasach ale przez internet będę kupować to myślicie że będzie ok? miała któraś kontakt? w ogóle jakbym teraz do wózka już kupiła trochę większe to by było źle? jakoś by zaszkodziło skoro jeszcze nie wstaje nawet?
-
witaminkab tutaj w uk, papryka czerwona jest po 4 miesiacu wg zalecen. dawalam w mixie z jablkiem i czyms i nic jej nie bylo. teraz daje zestaw z jagniecina, kurczakiem czy lasagne i jes ok. ja wyodze z zalozenia ze dawac wszystko ale z umiaremmi obserwowac reakcje
witaminkab lubi tę wiadomość
-
a i ja się na moje dziecko poskarżę
nie jadło kaszki waga stała w miejscu przez 3 tyg, od 2 tyg znowu daje kaszkę to w tydzień teraz 300g przytył wrrrr no nie dogodzisz .... jakie macie pomysły na śniadania dla dzieci oprócz mleka czy kaszki
?
-
Agaata wrote:Moim zdaniem to kiedyś nie było altacetu w żelu, tylko w tabletkach. I się rozpuszczało w wodzie i robiło okład.
Ale można chyba też zrobić okład z sody po prostu. -
Griszanka wrote:Kolezanka miala w liceum -8, to pytalismy jej, czy jak idzie sie kapac, to czy wanne widzi?
AgaSad idziecie dzisiaj do lekarza? To wygląda faktycznie na trzydniówkę, i dobrze, macie już z głowyCo do różyczki to nie sądzę.
-
Agaata wrote:Ja nam w domu attipasy, jeszcze nie używałam, super są.
tylko się zastanawiam czy jak teraz póki nie chodzi bede mu do wózka za duze zakladac czy to moze jakos zaszkodzic