X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Za oknem - szkoda gadac, kolejny dzien kisimy sie w domu.
    Maz maz dzis urodziny, robie wiec tiramisu :)

Moja waga: 52,9kg,czyli jeszcze max 1kg i bedzie waga sprzed ciazy:)
    Pochwale sie tez, ze w koncu weszlam w spodnie sprzed ciazy i moge w nich usiasc :)

0na88, Martucha86, lys, AgaSad, Katarka, Paula_071, Weridiana, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ja tam Tobie Flakoniku Poli zazdroszczę, bo jest taka śliczna :) (tfu tfu jak to mówią zabobony trzeba odpluć żeby nie dać uroku :))
    w ogóle pomimo, że Patryk jest wspaniały to zazdroszczę wszystkich córeczek, bo od zawsze marzyłam o córce, a po tym co przeszłam pod koniec ciąży to mam ciarki myśląc o kolejnej, a marzy mi się dwójka dzieci
    i nie boję się przyznać że jestem zazdrośnica :P:P:P

a mam pytani do Ofki i stosujących jej dietę ? to trzeba wszystko na pół dzielić? bo ja dziś zaczęłam i zrobiłam tą paste z awokado i po dwóch kromkach jestem objedzona jak świnia...
    a i pierwszy raz jadłam awokado i nawet mi smakowało :) PAtryk też dostał z jabłuszkiem i aż mu się uszy trzęsły :)
    Odnosnie dietki, to tam gdzie trzeba dzielic na dwa jest dopisek (2 porcje)

Aska87 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    dziewczyny jak usypiacie Wasze dzieci na drzemki w ciągu dnia? szukam inspiracji bo już nie mam serca do usypiania go w łóżeczku, nie mam pomysłu co robić żeby nie obracał się na brzuch a każdy obrót na plecy doprowadza go do szału..jest padnięty ale na brzuchu nie zaśnie, na plecach się drze:/ no i co tu robić.. aa przy cycu też nie zaśnie..

Jesslin strasznie Wam współczuję problemów z urzędem, wierzę że wygracie tą sprawę:/

Odnośnie żółtka to mój je toleruje ale nie lubi.. nie pasuje mu smak, musi być w małej ilości i ostro zblendowane z zupą żeby nie wyczuł..
    AgaSad ja sie klade z Karolkiem, przytulam go tak brzuch do brzucha i za chwile odlatuje. Ale musi byc zmeczony.

AgaSad lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z menu na sniadania dla dzieci mamy :

- mleko ,
    -kaszka na mleku,
    - owsianka,
    -budyn z zoltka

cos jeszcze ?

bo ja cigle kaszke i mleko - a mloda nie chce juz tego mleka , kaszki tez jej widze zbrzydly bo zjada po 5-6 lyzeczek ( mimo ze daje jej rozne smakowo). Ewentualnie Sinlac zje ale on jest na wodzie.

zabka11 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wrzucicie jeszcze raz krok po kroku jak się robi kisiel :) ? kurde nie zapisałam a wypadało by zrobić :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam dawac awokado z owocami i planuje wprowadzic jajecznice na parze dzisiaj dostal bialko o jak będzie ok to mysle ze dwa razy w tygodniu z jednego jaja bede robila takie drugie sniadanie ja mam problem z podwieczorkami bo podobno owoce na wieczor niezalecane a my podwieczorek mamy okolo 17.30
    Ps a propo drugiego sniadania
    Moj uwielbia chleb moze bede mu robila rozne pasty i dawala pol kromeczki z pasta bo i tak 3 godz pozniej je obiadek wiec powinna mu wystarczyć taka opcja

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje mleko na sniadanie, i po 2-2,5 h zupa bo głodny, poki co nie mam zamiaru tego zmieniac bo jednak mleko 2 razy dziennie wypic musi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecież eja nigdy avokado nie jadłam? chyba kupie i spróbuje, tylko jak poznać ze jest dojrzałe?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po kolejnej ciężkiej nocy. Niech mi ktoś łaskawie powie, kiedy dzieci będą spać normalnie?? Muszę się jakoś nastawić psychicznie, typu "jeszcze tylko 2 lata, jeszcze tylko rok" itd :)

Fajnie wyglądają te attipasy, zachwalane przez wiele osób, ale też wyczytałam negatywne opinie, że nogi się dzieciom bardzo pocą. Pewnie to kwestia indywidualna, bo jednemu będą się pocić bardzo, innemu trochę, a jeszcze innemu w ogóle.

Co do raczkowania, to ja mam nadzieję że mała będzie raczkować. Niestety na chwilę obecną nawet nie pełza, nie przyjmuje pozycji czworaczej, przemieszcza się przez turlanie i obroty wokół własnej osi.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    wiecież eja nigdy avokado nie jadłam? chyba kupie i spróbuje, tylko jak poznać ze jest dojrzałe?

"Awokado jest dojrzałe wtedy, kiedy staje się miękkie i delikatnie ciemnieje. Aby przyspieszyć dojrzewanie można włożyć je do papierowej torebki z jabłkiem lub bananem – po 2-4 dniach powinno być gotowe (i maślane!)"

AgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ja na szczęście mam prysznic więc nie mam tego problemu :D

AgaSad idziecie dzisiaj do lekarza? To wygląda faktycznie na trzydniówkę, i dobrze, macie już z głowy :) Co do różyczki to nie sądzę.

Apaczka dzisiaj wysypka prawie zeszła więc nie będę ciągać go po przychodniach:)
    W końcu wyjdę na spacer bo od 4 dni siedzimy w domu i oszaleć można!!

apaczka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a można na pierwsze śniadanie dawać owoce na pusty żołądek? my na razie kurcze tylko jedno bezmleczne danie mamy i trzeba by to zmienić w końcu

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry temat z tymi sniadaniami, bo u nas tez z tym problem. Nie chce dawac malej trzy razy dziennie kaszy bo bedzie jak baleron.
    Uscislijcie czy ta owsianka to platki owsiane blyskawiczne z mm ???
    U nas kataru ciag dalszy, psikam, odciagam i smaruje klatke aromactiv, czy masc majerankowa pod nosek mozna????

Ps.tiramisu w lodowce, mialam orgazm wylizujac miske z pozostalosci kremu :D niech idzie w cycki!!!!;)

Ps2. Co z magda sz??? Martwie sie o nia, pogniewala sie na forum????magda sz daj znak zycia i wracaj!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:35

AgaSad, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja mam na samą myśl o tym cieście :)
    aaa i gratuluje spadku wagi:)

zabka11, AgaSad lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie proponuję cyca (nie zawsze chce rano mleko), a na drugie śniadanie ok 09.30-10.00 kaszkę z owocami, często też korzystam z tych deserków Hippa "owoce i zboża" - np są z kleikiem ryżowym, orkiszowym itp.. wsuwa cały duży słoiczek.. myślę że owsianka to też super pomysł tylko nie kupujcie tych błyskawicznych bo są przetworzone i dużo mniej wartościowe, najlepiej takie zwykłe i po prostu dłużej je gotować.. ja też zastanawiam się czy moje śniadania nie są za słodkie dla niego:/ jajecznica na parze to fajna alternatywa, myślę jeszcze własnie o twarożku tylko nie wiem z czym jeśli nie z owocami..

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje teraz na śniadanie owoce z kaszą manna. Tak wprowadzam gluten.potem butla, obiadek, butla i kaszka na noc. Będę wprowadzać zmiany jak z glutenem będzie ok.
    Lys dobre pytania odnośnie spania. U nas też nic prawie nie lepiej. Na cycu była masakra teraz jest po prostu źle.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham tiramisu!! ale właśnie takie domowej roboty, ciocia ostatnio mi przywiozła to oczywiście zjadłam pół blaszki, muszę wziąć przepis bo było obłędnie pyszne!!
    Zabka gratulacje wagi!!
    Ja wczoraj wróciłam do ćwiczeń, za karę zrobiłam skalpel wyzwanie i mel na brzuch..

U nas też ze spaniem jest lipa.. pobudki co 3 godziny, od 5 muszę brać do łóżka bo w łóżeczku nie ma szans na sen..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:54

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprobowalam dac wlasnie kaszke manna, do tego banana i mleko MM to znow dwie lyzeczki i koniec.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska serek mam taki w rodzaju danonkow, daje raz na 4/5 dni, zeby jej urozmaicic.
    Ona owsianke robie z platkow blyskawicznych, gotuje az beda miekie(we wodzie) potem na oko mm i finisz:) czasem dodaje owoc, ale kira nqjbqrdziej lubi wersje bez niczego.
    i jeszcze mi sie przypomnialo ze daje jogurt typu greckiego z mango, truskawka lub jagodami, ale taki "specjalny" dla niemowlat.

nie dali mi zastrzyku anty...wkur***** sie totalnie. sprawdzila pielegniarka wkomputerze, ze data waznosci ostatniego mi minela tydzin temu i ona mi nie moze dac bo mialam "seks bez zabezpieczen" nosz kurde!a tyle czekalam na ten zastrzyk bo tu sie dostac do lekarza najpierw po receptw, a pozniej do pielegniarki zeby poklula, to jak lot na ksiezyc.

0na88 lubi tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co? ostatni raz jak bylam na wazeniu malej, to zapytalam o zoltko. kobieta mnie wysmiala, ze jak, ze po co? a ja jej mowie ze po zelazo, a ona sie zaczela smiac. czasem robia mi tu metlik w glowie

‹‹ 3546 3547 3548 3549 3550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ