SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane moje, mozemy wszem i wobec oglosic, ze te wszystkie steki i jeki mojego dziecka w ostatnich dniach, mialy zwiazek z wyzynajacym sie zabkiem i dyskomfortem z tym zwiazanym. Teraz z pewnoscia moge powiedziec, ze 8.04 w piatek, 10 dni przed ukonczeniem 8 m-cy, w paszczy mojego malego lwa pojawil sie zabek. Lewa dolna jedyneczka, jest i to jaka ostra. Niemniej steki i jeki sie nie skoczyly, bo wtoruje jej prawa dolna jedyneczka. Ewidentnie jest w drodze i lada chwila bedzie dotrzymywac, temu pierwszemu zabkowi, towarzystwa.
Dziecie nieco gorzej spi, poza cycem nie specjalnie chce jesc, kupki wychodza raz na 2-3 dni i temp.utrzymuje sie na poziomie 37,5. Bol lagodzi dentinox oraz ibum. Wszystko gryzie z dzika przyjemnoscia, jak to na lwa przystaloKatarka, 0na88, lys, AgaSad, jasmine89, aaaaga, apaczka, witaminkab, Paula_071, Aska87, zabka11, mamasia, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Niecierpliwa, Julka dalej poklocona z butelka i mlekiem?
Nie, nie juz sie przeprosila i poki pije ide na latwizne tzn dajje mleko, kaszke, obiad, deser i poki co nie wymyslam
Podana kolejnosc jest przypadkowa of korsWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 12:31
Zetka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Nie, nie juz sie przeprosila i poki pije ide na latwizne tzn dajje mleko, kaszke, obiad, deser i poki co nie wymyslam
Podana kolejnosc jest przypadkowa of kors
Dzieć spi, tiramisu juzx pol blaszki nie mawyszlo ok, ale nastepnym razem musze zrobic wiecej kremu i ciut mocniej nasaczyc biszkopty. Nazarlam sie jak swiniak i siedze z wyrzutami sumienia...
Z psiapsiolka zakupilysmy lakiery semilac i bedziemy robic u mnie hybrydy, bo mam lampe i nie uzywam. Mam tez top i baze z semilaca, one sa ok???Migotka chyba Ty ich uzywasz? -
Karola Ty chyba i Griszanka planujecie wozić dzieciaczki w fotelikach rowerowych. Co prawda nie śledziłam dokładnie tego wątku, więc nie wiem kiedy zamierzacie zacząć, ale przypadkiem natknęłam się na takie info to się dzielę:
"Aby dziecko mogło jeździć w foteliku rowerowym razem z rodzicem, musi mieć odpowiednio rozwinięte mechanizmy ruchowe i amortyzacyjne. Te natomiast wykształcają się około 18. miesiąca życia. Młodsze dziecko podczas przejażdżki narażone jest na wstrząsy i pozbawione punktu podparcia. Niebezpieczną praktyką jest również jazda rowerem z dzieckiem śpiącym w foteliku. To potężne obciążenie dla kręgosłupa malca."
-
Żabka tak, zwykły top i baza z semilaca, siostra używa bazy witaminowe i też sobie chwali, ją dodatkowo używam hard to jest jak żel budujący, mocno utwardzoną paznokcia,odkąd zakupiłam to zawsze używam dzięki niemu paznokcie sie nie łamią nie wyginaja, przy dłuższych paznokciach jest naprawdę niezawodny,ja mam ten przezroczysty bo jeszcze jest mleczny i biały,
Pije kawę, zjadła bym to ciachooo
Maz dalej zasmarkany, dusi to jak psa już któryś dzienWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:04
zabka11 lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Na tym deserku wytrzyma do kolacji???bo moja nie i musze jeszcze cos dodawac.
Dzieć spi, tiramisu juzx pol blaszki nie mawyszlo ok, ale nastepnym razem musze zrobic wiecej kremu i ciut mocniej nasaczyc biszkopty. Nazarlam sie jak swiniak i siedze z wyrzutami sumienia...
Z psiapsiolka zakupilysmy lakiery semilac i bedziemy robic u mnie hybrydy, bo mam lampe i nie uzywam. Mam tez top i baze z semilaca, one sa ok???Migotka chyba Ty ich uzywasz?zabka11 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem po co kupowalam nowy wozek. Tomek dostaje wscieklizny. To samo w foteliku samochodowym. Zaczelo się to jak zaczal wstawać, teraz siedzenie to nuda i sie wydziera gdy zapina się go pasami. Dobrze, ze mam tule, zasypia w niej i potem przekladam go do wozka.
Bylam u gina. Sluzowke mam tak cienka jakbym nigdy nie miesiaczkowala. Tak wiec jeszcze poczekam na @, a nigdzie mi się nie spieszy. Lys, Ty chyba jeszcze nie masz okresu, prawda? Ktos jeszcze?
Wzielam dzisiaj skierowanie od pediatry w luxmedzie, jutro idziemy do alergologa z tym nieszczesnym zoltkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:42
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula, ja również bez okresu. Mam nadzieję że długo jeszcze nie przyjdzie.
Lys, u mnie nocki też masakra.
Niecierpliwa, to dobrze ze juz gittak się właśnie ostatnio zastanawialam jak u Was z tym.
Na śniadanko drugie podałam dziś kilka lyzek bielucha plus owoc. A jajecznica na parze to jak, w jakiejś miseczce nad garnkiem z wodą?Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Co za fatalny wieczór i noc za nami.Piotrusiek chyba się czymś strul,bo wymiotowal cztery razy
to pierwszy raz,bo sporadycznie mu się ulalo,ale jeszcze nigdy nie było takiej fontanny
zasnął 20.30 i nic nie wskazywało ze coś się będzie dziać,a tu po pół godziny zaczęła się akcja. Całe łóżeczko mokre i on też,gdy go ogarnelismy powtórka na naszą pościel i on cały w pozostałosciach kaszki łącznie z uszkami i rzeskami to musieliśmy go wykąpać,później raz jeszcze taki chlust i zasnął,po 40 min znów go rwalo,ale już nie miał czym i aż mu łezki leciały,ale był prawie nietomny że zmęczenia,bo już była polnoc
podawalismy mu po troszku wody i chciał cycka.po ostatniej akcji już się go balam odłożyć i spał w moich ramionach,bo miałam nad nim kontrolę. Na szczęście pil i już to się nie powtórzylo,a już mieliśmy jechać na ip.rano nie było po nim znać,że coś się działo,wstał pogodny i radosny,ale co się strachu najadlam to moje
teraz zagadka co go tak strulo,jadł 17 zupkę,18 banana a 20 kaszke,myślę że ta kaszka,bo pierwszy raz dostał sama pszenną,a wcześniej miał w l mixie,ale żeby aż tak... najważniejsze ze już ok,ale ja prawie nie spałam,bo czuwalam,dobrze że jeszcze chwila i mąż wróci z pracy
-
Mamasia wspolczuje, wiem co to znaczy wymiotujace dziecko:(
Lys, pytalas kiedy dziecko zaczyna przesypiac noce. To za mala proba by generalizowac, ale moja bratowa mowi, ze wtspala sie dopiero jak bratanek odstawil sie od piersi.Katarka, lys lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mamasia biedny maluszek
a może ten banan?
Paula no to masz teraz z Tomkiemw foteliku nie ma wyjścia, jeździć musi a na wózek póki co masz alternatywę.. a może Tomek zorientował się że jednak tula fajniejsza od wózka?
Nie chcę was załamywać z tym spaniem ale mamy w rodzinie 3 dzieci: 1,5 roku, 2,5 i 3,5.. wszystkie dzieci od dawna na mm i budzą się po kilka razy w nocy: soczek, sroczek, kakauko, woda, przyjście do łóżka rodziców..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:01
lys, 0na88, zabka11 lubią tę wiadomość
-
mamasia, a moze zjadl za duzo?cale szczescie ze mu przeszlo. najgorsze jestjak nic nie mozna zrobic, ta bezsilnosc
ja sie zastanawiam czy nie daje za duzo jedzenia...jak myslicie?
sniadanie - mala miseczka owsianki, musli z jogurtem i owocem, kaszka lub serek
obiad - zazwyczaj sloiczkowe cos
podwieczorek - jogurt lub owoce
kolacja - kaszka owocowa lub kaszka warzywna
w miedzyczasie cyckuje ile chce, je jakas przekaske ( typu ryzowe albo herbatniki bananowe czy jablkowe i czasem chtupki kukurydziane) i pije wode z sokiem. nie wazy jakos mega i nie jest nalana, ale maz uwaza ze za duzo jej daje. no i w nocy ile chce to z cycka ciagnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:10