X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, mozemy wszem i wobec oglosic, ze te wszystkie steki i jeki mojego dziecka w ostatnich dniach, mialy zwiazek z wyzynajacym sie zabkiem i dyskomfortem z tym zwiazanym. Teraz z pewnoscia moge powiedziec, ze 8.04 w piatek, 10 dni przed ukonczeniem 8 m-cy, w paszczy mojego malego lwa pojawil sie zabek. Lewa dolna jedyneczka, jest i to jaka ostra. Niemniej steki i jeki sie nie skoczyly, bo wtoruje jej prawa dolna jedyneczka. Ewidentnie jest w drodze i lada chwila bedzie dotrzymywac, temu pierwszemu zabkowi, towarzystwa.
    Dziecie nieco gorzej spi, poza cycem nie specjalnie chce jesc, kupki wychodza raz na 2-3 dni i temp.utrzymuje sie na poziomie 37,5. Bol lagodzi dentinox oraz ibum. Wszystko gryzie z dzika przyjemnoscia, jak to na lwa przystalo ;)

Katarka, 0na88, lys, AgaSad, jasmine89, aaaaga, apaczka, witaminkab, Paula_071, Aska87, zabka11, mamasia, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laurka spala dzisiaj do 9:45 ;) Pobudka w nocy na cyca przed 2, potem po 6 i obudzila sie o tej 9:45 :) Teraz ma drzemke od 20 minut ;)

AgaSad, lys, mamasia lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiadając na pytanie: moja nadal gryzie wszystko namiętnie i wszystko pakuje do ust. Nie wiem ile "faza oralna" w teorii trwa, ale chyba długo bo kilkulatkowie też przecież pakują różne rzeczy do buzi.

0na88, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Niecierpliwa, Julka dalej poklocona z butelka i mlekiem?

Nie, nie juz sie przeprosila i poki pije ide na latwizne tzn dajje mleko, kaszke, obiad, deser i poki co nie wymyslam :D
    Podana kolejnosc jest przypadkowa of kors ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 12:31

Zetka lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśpiłam dziś młodego na rękach, wtulony we mnie ze smoczkiem, odpadł po 2 minutach, przełożyłam do łóżeczka, spał prawie godzinę.. ach ten mój przytulak

lys lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faza oralna - brzmi niezle ;-) zaryzykowalabym ze trwa nawet cale zycie , szczegolnie po slubie hahaha

aaaaga, apaczka, jasmine89, Paula_071, zabka11, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj totalnie zle sypia od jakis 2 tyg mam pobudki co poltorej max dwie godziny na smoka lub przekrecenie i spi max do 5.30
    Beznadzieja

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie, nie juz sie przeprosila i poki pije ide na latwizne tzn dajje mleko, kaszke, obiad, deser i poki co nie wymyslam :D
    Podana kolejnosc jest przypadkowa of kors ;)
    Na tym deserku wytrzyma do kolacji???bo moja nie i musze jeszcze cos dodawac.

Dzieć spi, tiramisu juzx pol blaszki nie ma ;) wyszlo ok, ale nastepnym razem musze zrobic wiecej kremu i ciut mocniej nasaczyc biszkopty. Nazarlam sie jak swiniak i siedze z wyrzutami sumienia...
    Z psiapsiolka zakupilysmy lakiery semilac i bedziemy robic u mnie hybrydy, bo mam lampe i nie uzywam. Mam tez top i baze z semilaca, one sa ok???Migotka chyba Ty ich uzywasz?

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Ty chyba i Griszanka planujecie wozić dzieciaczki w fotelikach rowerowych. Co prawda nie śledziłam dokładnie tego wątku, więc nie wiem kiedy zamierzacie zacząć, ale przypadkiem natknęłam się na takie info to się dzielę:

"Aby dziecko mogło jeździć w foteliku rowerowym razem z rodzicem, musi mieć odpowiednio rozwinięte mechanizmy ruchowe i amortyzacyjne. Te natomiast wykształcają się około 18. miesiąca życia. Młodsze dziecko podczas przejażdżki narażone jest na wstrząsy i pozbawione punktu podparcia. Niebezpieczną praktyką jest również jazda rowerem z dzieckiem śpiącym w foteliku. To potężne obciążenie dla kręgosłupa malca."

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka tak, zwykły top i baza z semilaca, siostra używa bazy witaminowe i też sobie chwali, ją dodatkowo używam hard to jest jak żel budujący, mocno utwardzoną paznokcia,odkąd zakupiłam to zawsze używam dzięki niemu paznokcie sie nie łamią nie wyginaja, przy dłuższych paznokciach jest naprawdę niezawodny,ja mam ten przezroczysty bo jeszcze jest mleczny i biały,
    Pije kawę, zjadła bym to ciachooo
    Maz dalej zasmarkany, dusi to jak psa już któryś dzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:04

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Na tym deserku wytrzyma do kolacji???bo moja nie i musze jeszcze cos dodawac.

Dzieć spi, tiramisu juzx pol blaszki nie ma ;) wyszlo ok, ale nastepnym razem musze zrobic wiecej kremu i ciut mocniej nasaczyc biszkopty. Nazarlam sie jak swiniak i siedze z wyrzutami sumienia...
    Z psiapsiolka zakupilysmy lakiery semilac i bedziemy robic u mnie hybrydy, bo mam lampe i nie uzywam. Mam tez top i baze z semilaca, one sa ok???Migotka chyba Ty ich uzywasz?
    Żabka i takie zakupy na dwie są super,my tak z siostrą robimy z lakierami i się wymieniamy,każdą ma swoją lampę bazę i top

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem po co kupowalam nowy wozek. Tomek dostaje wscieklizny. To samo w foteliku samochodowym. Zaczelo się to jak zaczal wstawać, teraz siedzenie to nuda i sie wydziera gdy zapina się go pasami. Dobrze, ze mam tule, zasypia w niej i potem przekladam go do wozka.

Bylam u gina. Sluzowke mam tak cienka jakbym nigdy nie miesiaczkowala. Tak wiec jeszcze poczekam na @, a nigdzie mi się nie spieszy. Lys, Ty chyba jeszcze nie masz okresu, prawda? Ktos jeszcze?

Wzielam dzisiaj skierowanie od pediatry w luxmedzie, jutro idziemy do alergologa z tym nieszczesnym zoltkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:42

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Paula ja nadal nie mam okresu, co mnie bardzo cieszy, bo tego akurat mi nie brakuje :) :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja również bez okresu. Mam nadzieję że długo jeszcze nie przyjdzie.

Lys, u mnie nocki też masakra.

Niecierpliwa, to dobrze ze juz git :) tak się właśnie ostatnio zastanawialam jak u Was z tym.

Na śniadanko drugie podałam dziś kilka lyzek bielucha plus owoc. A jajecznica na parze to jak, w jakiejś miseczce nad garnkiem z wodą?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za fatalny wieczór i noc za nami.Piotrusiek chyba się czymś strul,bo wymiotowal cztery razy :-( to pierwszy raz,bo sporadycznie mu się ulalo,ale jeszcze nigdy nie było takiej fontanny :-/ zasnął 20.30 i nic nie wskazywało ze coś się będzie dziać,a tu po pół godziny zaczęła się akcja. Całe łóżeczko mokre i on też,gdy go ogarnelismy powtórka na naszą pościel i on cały w pozostałosciach kaszki łącznie z uszkami i rzeskami to musieliśmy go wykąpać,później raz jeszcze taki chlust i zasnął,po 40 min znów go rwalo,ale już nie miał czym i aż mu łezki leciały,ale był prawie nietomny że zmęczenia,bo już była polnoc :-( podawalismy mu po troszku wody i chciał cycka.po ostatniej akcji już się go balam odłożyć i spał w moich ramionach,bo miałam nad nim kontrolę. Na szczęście pil i już to się nie powtórzylo,a już mieliśmy jechać na ip.rano nie było po nim znać,że coś się działo,wstał pogodny i radosny,ale co się strachu najadlam to moje :-/ teraz zagadka co go tak strulo,jadł 17 zupkę,18 banana a 20 kaszke,myślę że ta kaszka,bo pierwszy raz dostał sama pszenną,a wcześniej miał w l mixie,ale żeby aż tak... najważniejsze ze już ok,ale ja prawie nie spałam,bo czuwalam,dobrze że jeszcze chwila i mąż wróci z pracy

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tez jeszcze nie mialam okresu, tylko dwa razy ostatnio zdarzyly mi sie plamienia. Ale ja oprocz tego, ze jeszcze kp to bralam tabletki anty. Od soboty nie biore.

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia wspolczuje, wiem co to znaczy wymiotujace dziecko:(

Lys, pytalas kiedy dziecko zaczyna przesypiac noce. To za mala proba by generalizowac, ale moja bratowa mowi, ze wtspala sie dopiero jak bratanek odstawil sie od piersi.

Katarka, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia biedny maluszek :( a może ten banan?

Paula no to masz teraz z Tomkiem :/ w foteliku nie ma wyjścia, jeździć musi a na wózek póki co masz alternatywę.. a może Tomek zorientował się że jednak tula fajniejsza od wózka?:)
    Nie chcę was załamywać z tym spaniem ale mamy w rodzinie 3 dzieci: 1,5 roku, 2,5 i 3,5.. wszystkie dzieci od dawna na mm i budzą się po kilka razy w nocy: soczek, sroczek, kakauko, woda, przyjście do łóżka rodziców..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:01

lys, 0na88, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia, a moze zjadl za duzo?cale szczescie ze mu przeszlo. najgorsze jestjak nic nie mozna zrobic, ta bezsilnosc

ja sie zastanawiam czy nie daje za duzo jedzenia...jak myslicie?
    sniadanie - mala miseczka owsianki, musli z jogurtem i owocem, kaszka lub serek
    obiad - zazwyczaj sloiczkowe cos
    podwieczorek - jogurt lub owoce
    kolacja - kaszka owocowa lub kaszka warzywna
    w miedzyczasie cyckuje ile chce, je jakas przekaske ( typu ryzowe albo herbatniki bananowe czy jablkowe i czasem chtupki kukurydziane) i pije wode z sokiem. nie wazy jakos mega i nie jest nalana, ale maz uwaza ze za duzo jej daje. no i w nocy ile chce to z cycka ciagnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:10

• lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, rzeczywiście kiepską noc mieliście. A wcześniej dobrze reagował na gluten?

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3547 3548 3549 3550 3551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ