X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    mamasia, a moze zjadl za duzo?cale szczescie ze mu przeszlo. najgorsze jestjak nic nie mozna zrobic, ta bezsilnosc

ja sie zastanawiam czy nie daje za duzo jedzenia...jak myslicie?
    sniadanie - mala miseczka owsianki, musli z jogurtem i owocem, kaszka lub serek
    obiad - zazwyczaj sloiczkowe cos
    podwieczorek - jogurt lub owoce
    kolacja - kaszka owocowa lub kaszka warzywna
    w miedzyczasie cyckuje ile chce, je jakas przekaske ( typu ryzowe albo herbatniki bananowe czy jablkowe i czasem chtupki kukurydziane) i pije wode z sokiem. nie wazy jakos mega i nie jest nalana, ale maz uwaza ze za duzo jej daje. no i w nocy ile chce to z cycka ciagnie

w porównaniu do mojej, to Twoja je baaaardzo dużo :) ale pytanie ile z cyca je. U nas Lily je co chwilę z cyca, a z pokarmów to rano zjada 90-125 owoców a po południu 90-190g obiadku (na ogól jednak 90g). Jak nie chce pić wody to daję jej sok warzywno-owocowy i wypija go od 60 do 100 ml.
    Raz na kilka dni daję jej jedną pałkę kukurydzianą przed kąpielą żeby ją czymś zając. Waży dużo bo jakoś 11kg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:16

jasmine89 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine w porównaniu do Ciebie to ja głodzę Patryka.. mój je tylko rano kaszkę z owocami albo coś typu owoce plus zboża i później obiadek, żadnych przekąsek.. cyc ostatnio 4 razy dziennie, w nocy 2-3, czasem dam banana do rączki albo skórkę chleba.

jasmine89 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie wiem jak zmierzyc ile tego mleka wypija... jak idzie na drzemke musi wypic ( 3 razy dziennie)c, przed nocnym spaniem i jak jej sie zachce w nocy( nie lice bo jestem tak zaspana ze nie wiem kiedy ona pije). tak sobie mysle ze jakby nie chciala jesc, to by nie jadla. zobacze w srode ile wazy i czy nadal jest na 75 centylu. ale jak siedzi tylko w pieluszce to male sumo:)

jak szybko rosna paznokcie u Waszych dzieci?ja musze obcinac mlodej co drugi dzien. u Was tez tak jest? bo zupelnie zapomnialam jakto bylo ze starszakami

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, najlepszego dla Lily, dzisiaj 8 msc:)

Wazylam Tomka w luxmedzie, 8440 czyli 190g w 13 dni. Jest ok:)

lys, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Żabka tak, zwykły top i baza z semilaca, siostra używa bazy witaminowe i też sobie chwali, ją dodatkowo używam hard to jest jak żel budujący, mocno utwardzoną paznokcia,odkąd zakupiłam to zawsze używam dzięki niemu paznokcie sie nie łamią nie wyginaja, przy dłuższych paznokciach jest naprawdę niezawodny,ja mam ten przezroczysty bo jeszcze jest mleczny i biały,
    Pije kawę, zjadła bym to ciachooo
    Maz dalej zasmarkany, dusi to jak psa już któryś dzien
    Ten hard tez z semilaca??
    A do czego sluzy bonder i czy warto go uzywac????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 20:57

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłysmy ze spacerku; nagle po południu zrobiła się pogoda :-)
    Z tym spaniem to powiem wam, ze z synem to już tak dokładnie nie pamiętam, ale dość szybko przesypiał całe noce. A Tośka jak miała 1,5 roku - 2 latka to już się bardzo rzadko budziła w nocy; może raz na jakiś czas się zdarzyło. Ale potem miała jakiś kryzys, jak była starsza (ok 4 lat) i przyłaziła co noc do nas do łóżka. Pomogła zmiana jej łóżka na pełnowymiarowe na antresoli. Wydaje mi się, ze w poprzednim miała za mało miejsca i budziła się przez to.
    Jasmine, ja obcinam co 3-4 dni, bo też rosną szybko i ostre są.

lys, jasmine89, mamasia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziękuję w imieniu Lily :)

Co do paznokci to najlepiej by było jakbym obcinała max co 3 dni, ale niestety nie zawsze królewna jest w nastroju. Kiedyś obcinałam jak spała, a teraz nie ma takiej opcji bo się budzi.

jasmine89, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mamasia, rzeczywiście kiepską noc mieliście. A wcześniej dobrze reagował na gluten?
    No właśnie dobrze reagował,a kaszki je ponad dwa miesiące,czasem piętkę

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwko przeszedł sam siebie dzis. zazwyczaj ma dwie drzemki dzis nie spał od 12. wlasnie maz go usypia nie ryczy juz. co go pczy i chce siadac. nic mu nie jest bo jak tylko go podniose to jakby małpiszona odlaczyli od pradu, przestaje wyc...

na tej diecie nic nie schudlam, nie dos ze prawie nic słodiego a jadłam codziennie to jeszcze jem mniej i według diety. ale jestem przed miesiaczka moze to dlatego?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka te plamy to pewnie jak u ciebie od Johnson bo dzisiaj jaśniejsze a była kapana tylko w wodzie, wczoraj też. Ja mam żółty baby bath Johnsona. Starsza też była uczulona. Poobserwuje jeszcze i będę kąpać w wodzie bez dodatkowych płynów.

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważyłam Lilusię i przez miesiąc przybrała 695g i jest tak:

11 kwietnia 11055g
    11 marca 10360g
    11 luty 9580g

zabka11, Pulpecja, jasmine89, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1kg na plusie przez 2,5 miesiaca

lys, zabka11, Pulpecja, mamasia lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ważyłam Lilusię i przez miesiąc przybrała 695g i jest tak:

11 kwietnia 11055g
    11 marca 10360g
    11 luty 9580g

Powiem Ci - szacun. Za to ze dalej masz smietane 30% w piersiach i za to, ze dajesz rade ja nosic. 2,5kg wiecej niz Tomek.

lys, 0na88, zabka11, Pulpecja, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Hubert juz spi po dniu pelnym wrazen, byliśmy rano godzine na spacerze po plaży z Młodym w Tuli - pogoda piękna ale mocno wieje - Mlody miał czapkę, dwa kaptury i kaptur od Tuli, bodziaka, spodnie dresowe, skarpetki, kombinezon polarowy i na to kurtkę i szalik. Wrócił cały ciepły, ale nogi i rączki jednak zimne jak cholera. Mam nadzieję, że wrócimy zdrowi, bo to jednak stres ubieranie dziecka na takie wiatrzysko i silne słońce zarazem. Fajne jest to, że jak słyszy morze to mniej więcej w minutę zasypia. Jak narkoman doslownie.
    Byliśmy z nim też na basenie i na spacerze wózkiem w zatoce plus zaliczył obiad w knajpie - tzn on swoje jadł :-) Widzę, ze sie bardzo zmienił ostatnio, jest juz takim rozumnym dzieckiem, kontaktowym, kurcze, jak to szybko mija, a dopiero był śpiącym noworodkiem ;-)

Hotel mamy super, śniadania pyszne, znowu będzie 5 kg na plusie.
    Na jutro się zapisałam na masaż mauri, nigdy na takim nie byłam, mam nadzieję, że mi się spodoba. Mąż mi zasponsorował pakiet SPA - masaż mauri, masaż pleców i kapsuła dermalife (też nie byłam nigdy). Wszystko w hotelu więc nie trzeba nigdzie łazić. :-)

Lys co do przybierania Lily - nie da się ukryć, że Twoje dziecko to prawdziwy cycoholik. Oby wystopowała trochę, bo nie dasz rady nosić.

Mamasia, współczuję trudnej nocy, dla mnie sobota to był koszmar, Hubert bardzo obficie wymiotował 5 razy, wszystko było zarzygane - ubrania, fotelik samochodowy, kanapa, ja, mąż, dywan. masakra. Ja jestem pewna, że u nas to było po żółtku.

lys, Martucha86, Paula_071, zabka11, Pulpecja, Katarka, mamasia lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja a Ty co się z FB usunęłaś już na amen? Bo ja w dzień to za bardzo nie ogarniałam co się dzieje. Szkoda, ale z drugiej strony jeśli uważasz, że tak jest ok, to szanuję to. Też mam podobne odczucia do Twoich i rozumiem. Tylko gdzie będziemy teraz Miśkę oglądać? ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Iwko przeszedł sam siebie dzis. zazwyczaj ma dwie drzemki dzis nie spał od 12. wlasnie maz go usypia nie ryczy juz. co go pczy i chce siadac. nic mu nie jest bo jak tylko go podniose to jakby małpiszona odlaczyli od pradu, przestaje wyc...

na tej diecie nic nie schudlam, nie dos ze prawie nic słodiego a jadłam codziennie to jeszcze jem mniej i według diety. ale jestem przed miesiaczka moze to dlatego?

Ofka u mnie przed @ waga idzie w gore nawet o 1,5kg, prawdziwy spadek wagi w wyniku diety widze dopiero kilka dni po skonczonej miesiaczce. Takze poczekaj jeszcze troche na efekty ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka może Cię zainteresuje temat

http://mamygadzety.pl/poradnik-wakacyjny-mamy-gadzety/

Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja a Ty co się z FB usunęłaś już na amen? Bo ja w dzień to za bardzo nie ogarniałam co się dzieje. Szkoda, ale z drugiej strony jeśli uważasz, że tak jest ok, to szanuję to. Też mam podobne odczucia do Twoich i rozumiem. Tylko gdzie będziemy teraz Miśkę oglądać? ;-)
    Agata, na fb jestem, tylko z grupy się usunęłam :-)jak będziesz chciała na Miśkę spojrzeć, to mogę Ci przesłać fotkę na priv :-)

A w ogóle zazdroszczę Ci tych masaży i spa. Korzystaj kobieto, nie marnuj ani chwili!!! Ciekaw czy Miśka też będzie tak ładnie nad morzem zasypiać?

Lys, również szacun za noszenie takiego klocka :-) przybiera całkiem solidnie na tym cycu.

Agaata, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, napisałam posta i gdzies go wcięło.
    Pulpecja - pewnie, że chętnie zobaczę fotkę Miśki :-)
    Zamierzam skorzystać z tego wyjazdu, bo mam dosyć siedzenia w domu i zamulania w kółko - ciągle takie same dni. Martwię się tylko, żeby Hubert się nie rozchorował od tego wiatru, nie mam doświadczenia jak ubrac takiego malucha na chłodny dzień nad morzem. Reszta jest super.
    A Wy kiedy jedziecie? Na majówkę do Łeby - dobrze kojarzę? Pewnie będzie już lepsza pogoda - tzn. cieplej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, my do Łeby wyjeżdżamy 30 kwietnia zaraz po bierzmowaniu młodego, albo poczekamy i nad ranem z 30 kwietnia /01 maja.
    Z tym wiatrem to uważaj głównie na uszy i zatoki, jak młody jest ubrany na cebulkę, to nie powinno się nic stać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 22:02

Agaata lubi tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3548 3549 3550 3551 3552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ