X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci same trzymaja butelki z mlekiem?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Iwo pewnie potrzebowal sie poprzytulac, moze zas jakis zabek sie wyzyna i potrzebune wiecej bliskosci.
    A co do diety, to ile pijesz wody? W sumie duzo w jiej reraz blonnika i trzeba tez sporo wody pic. Moze to jest odpowiedz na te zagadke????
    O tym nie pomyslalam...rzeczywiscie pije duuuuzo mniej

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Wiecie co..dałam dziś małemu poduszkę na drzemkę bo standardowo był mega problem z uśpieniem, na rękach też nie chciał.. wtulił się w poduchę i zasnął od razu.. raczej przypadek ale tak z ciekawości - Wasze dzieci śpią na poduszce?
    Moja spi na plaskiej- flaku i zawsze sie w nia wtula boczkiem :)

Lys - my sie przykrywamy kolderka.

Ofka- moja trzyma niekapka i sama pije, bo mam do niego uszka do trzymania, do butli z mlekiem musze dokupic, bo tez lapie raczkami i chce trzymac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 14:59

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Nie :)

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Niecierpliwa mam pytanko odnośnie budyniu z Twojego przepisu...on wychodzi w konsystencji jak normalny budyń?czy rzadszy???

Rzadszy ala kogel mogel, ale mysle ze jakby dac wiecej maki to bedzie bardziej gesty

Maniuś lubi tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    butelke trzyma sam, niekapek nie bardzo ... jednak lepiej idzie mu bez uchwytów

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura spi na poduszce flaku i przykryta jest kolderka :) Trzyma sama niekapka i doidy. Z butelki baaaardzo rzadko pije.

lb17w98.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Rzadszy ala kogel mogel, ale mysle ze jakby dac wiecej maki to bedzie bardziej gesty
    Dzieki :) bo juz myślałam ze taka ze mnie matka ze nawet budyniu zrobić nie umiem :D ok jutro próba nr 2,z większą ilością maki,bo smak mu pasował ale za rzadkie i szybko mu się znudziło :)

Pozdro z parku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 15:58

niecierpliwa lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dzieki :) bo juz myślałam ze taka ze mnie matka ze nawet budyniu zrobić nie umiem :D ok jutro próba nr 2,z większą ilością maki,bo smak mu pasował ale za rzadkie i szybko mu się znudziło :)

Pozdro z parku :D

Mi ta konsystencja pasowala, ze wzgledu na to, ze wtedy mleka nie chcial pic, to jej wciekalo lyzeczka i cala porcje wciagakb,a ja bylam spokojniejsza, bo konsystencja plynna ;)
    Ale moj blad, bo nie napisalam, ze to dosc rzadkie :D w ogole w oryginalnym przepisie bylo tak, ze ta mase, ktora sie gotowalo ostudzic dolac mleko, wymieszac i gotoowe, ale ja za chiny nie potrafilam tego wymieszac i dlatego odpalilam blender

Maniuś lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przykrywam kocykiem ale za każdym razem jak mała zmienia boczek to ciągnie kocyk ze sobą skutkiem czego ma odkryte plecy. I nie wiem właśnie co na to poradzić a śpiworków nigdy nie lubiła.
    Lily umie trzymać butelkę niekapek i doidy ale nigdy nie sprawdzałam jak długo i pewnie po 3 min by wyrzuciła.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja tez umie trzymać, ale po minucie jej się nudzi i puszcza, otwiera buzię żeby ktoś jej trzymał. Z gryzakami robi to samo i zdziwiona bo nikt nie trzyma.

lys, Katarka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ch..... dzień.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Mam ch..... dzień.

aż tak źle??

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    aż tak źle??
    Z nogą nadal nic nie wiadomo. Ortopeda obejrzał, zrobił usg i też nic nie wiadomo. Kazał przez tydzień spróbować ją powstrzymać przed aktywnością, w miarę możliwości, żeby nie wstawała, robić okłady i za tydzień zobaczymy. Dodatkowo pediatra dała skierowanie na mocz, będę próbowała zebrać, jakieś rady? Żeby nie było zbyt miło - zgubiłam portfel. Nie wiem gdzie i jak, chyba w sklepie pakowałam zakupy pod wózek i położyłam na ławce. Chyba. Pytalam - nikt nie znalazł. Jutro muszę iść zgłosić do urzędu utratę dokumentów, bo przecież wiem doskonale, ze nie powinno się dokumentów w portfelu nosić - ale po co się do tego stosować?

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pulpecja no to rzeczywiście bardzo niefajny dzień :( Dużo tych dokumentów miałaś w portfelu?

Co do moczu, to ja zbierałam do woreczka. Wstawałam wcześnie rano i po uprzednim umyciu okolic intymnych naklejałam woreczek, a z woreczka przelewałam do pojemnika. Najlepiej kupić kilka woreczków, bo cholerstwo się łatwo odkleja. Możesz tez próbować zebrać bezpośrednio do pojemnika, ale to wydaje mi się dużo trudniejsze.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Z nogą nadal nic nie wiadomo. Ortopeda obejrzał, zrobił usg i też nic nie wiadomo. Kazał przez tydzień spróbować ją powstrzymać przed aktywnością, w miarę możliwości, żeby nie wstawała, robić okłady i za tydzień zobaczymy. Dodatkowo pediatra dała skierowanie na mocz, będę próbowała zebrać, jakieś rady? Żeby nie było zbyt miło - zgubiłam portfel. Nie wiem gdzie i jak, chyba w sklepie pakowałam zakupy pod wózek i położyłam na ławce. Chyba. Pytalam - nikt nie znalazł. Jutro muszę iść zgłosić do urzędu utratę dokumentów, bo przecież wiem doskonale, ze nie powinno się dokumentów w portfelu nosić - ale po co się do tego stosować?

fakt cięzki dzień ...
    kurde ja mam wszystko w portfelu dokumenty, karty nawet wizytówki wszystkie...nawet nie pomyślałam żeby oddzielnie nosić

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja trzymam kciuki zeby Malej sie polepszylo i zeby ten dzien dla Ciebie juz sie skonczyl

Weridiana, dzieki za rade z herbata, chyba podzialalo lepiej niz kropelki!
    My po zakupach nakupowalam wszystkim podkoszulek bo cieplo w miare, to mozna podkoszulke i krotki rekaw. i tak minal dzien, za szybko.

Weridiana, AgaSad lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans, by Tomek spał na poduszce. Kiedyś dawałam mu pieluszkę terową pod głowę, jak mu się ulewało czy coś. Ale teraz on jak nie śpi to ciągnie i gryzie wszystko co ma w zasięgu ręki. Zresztą nie widzę sensu dawania poduszki, na płasko najzdrowiej.

Byliśmy u alergologa. Mamy zrobić badanie krwi IgE na białko i jajko kurze. Jeśli wyjdzie pozytywnie to oprócz tego, że nie będę w pajbliższym czasie w ogóle podawać jajka to będzie też problem ze szczepionką MMR, bo ona jest na bazie białka kurzego. Wtedy mamy iść do poradni szczepień, będą kombinować. Ale zobaczymy, nie ma co zapeszać. Żeby nie kuć Tomka kilka razy to zrobię to za 2 tygodnie, bo wtedy mamy zrobić powtórnie morfologię by zobaczyć tą hemoglobinę. Jeśli IgE wyjdzie negatywnie to za miesiąc mam zacząć od podania połowy żółtka przepiórki. I małych ilościach mam podać indyka, bo też może być uczulony/mieć nietolerancję. Agata, a Ty podawałaś Hubertowi? Bo ja bazuję na króliku, cielęcinie i wołowinie na razie. I co ciekawe alergolog powiedziała mi, że natkę pietruszki najlepiej rozcierać tak jak czosnek, wtedy witamina C w niej zawarta najlepiej się wchłonie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja no to faktycznie ch.. dzień.. a może jakaś dobra dusza znajdzie portfel i chociaż dokumenty odeśle.. mi raz odesłał złodziej:) kasę i portfel wziął ale dokumenty zapakował w kopertę i wysłał hehe chyba ruszyło go sumienie:)

Mój spał w śpiworku ale już mu trochę za ciepło więc przykrywam kocykiem ew tym kocykiem minky z wypełnieniem.. oczywiście rozkopuje się no ale co zrobić..
    Taka byłam dumna że Patrtk grzecznie leży w wózku na spcerach a dziś po 40 minutach rozwył się, co chwilę rączki do buzi więc pewnie znowu te durne zęby widmo.. kiedy to się skończy:/

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak wewnętrznie liczę jakoś na to, że koś odda... i tak mam więcej szczęścia jak rozumu, bo akurat dzisiaj wyjelam ze skrzynki nowa karte z jednego konta, wystarczylo aktywować.... i tamta nieważna. a z innego konta karta czekała na aktywację... w szufladzie. ale mój dowód i Tośki niestety.

Weridiana, AgaSad lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3553 3554 3555 3556 3557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ