X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dlatego pytałam o wzrost :) Bo jak on też duży to oki. a 78 to naprawdę dużo - wysoki chłopak.
    Paula na 1,5 roku miała 82 cm i 11 i pół kg ;)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Migotka dlatego pytałam o wzrost :) Bo jak on też duży to oki. a 78 to naprawdę dużo - wysoki chłopak.
    Paula na 1,5 roku miała 82 cm i 11 i pół kg ;)
    Tatuś ma 186 cm:) ale chudy ja przeszczep:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Hejka

U nas cudowna nocka bez pobudki, niestety mam zwalony humor bo na meza sie wkurzylam wczoraj wieczorem, jest mi cholernie przykro ...
    Dzis mamy jechac z dziecmi do fotografa zrobic zdjecia do dowodow, bo na wyjazd wakacyjny beda nam potrzebne.
    Pogoda nadal do bani, kurczs gdzie ta sloneczna wiosna????

Żabka, robicie dowody, czy paszporty? Ile się czeka? My chcieliśmy paszporty, muszę się za to wziąć tylko do fotografa nie po drodze mi.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia myślę że w ciągu dwóch dni zobaczysz zabka :-)

Jasmine to chyba jakas infekcja bo chyba na zapchany kanalik za duża ? Przemywaj rumiankiem lub zieloną herbatą

Pulpecja ja też pomyślałam o jakimś urazie może wykrecila nozke , niech lepiej ją obejrzy , trzymam kciuki

z semilaka ja też mam hardi ale nie używam , natomiast polecam ten primer z kwasami , super się trzyma. Rada dla początkujących po odtluszczeniu paznokcia, nałożeniu primera i innych warstw na końcu trzeba paznokcie przetrzeć odtluszczaczem aby nie wydawały się takie klejące. Niby oczywiste ale ja nie wiedziałam ;-) i niech was nie korci zdzieranie lakieru jak już paznokcie urosna , rozpuscie w acetonie bo inaczej zniszczycie płytkę paznokcia. . Migotka również dziękuję za reklamę bo wolę poświęcić pół godziny czy godzinę raz na trzy tygodnie niż chodzić w poobdzieranych, suszyć itd

zabka11 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wniosek o paszport zlozylismy tydzien temu...masakra. Jako, ze potrzeba obojga rodzicow poszlismy w dzien, w ktory jest dluzej i to co tam sie dzialo, oj widac, ze wakacje sie zblizaja.

Zetka lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka kuzyn wyrabial dzieciom i na dowód krócej się czeka. On już miał po 2 tyg.

Zetka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana ten primer to na koniec dajesz? Czy na poczatku na zmatowiony paznokiec? Ja nie uzywam bo mi sie super trzymają zawsze, i nie drzec bo płytka się zniszczy, akurat semilaci super się rozpuszczają bo mam z mistero milano biały to tragedia..

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Co za fatalny wieczór i noc za nami.Piotrusiek chyba się czymś strul,bo wymiotowal cztery razy :-( to pierwszy raz,bo sporadycznie mu się ulalo,ale jeszcze nigdy nie było takiej fontanny :-/ zasnął 20.30 i nic nie wskazywało ze coś się będzie dziać,a tu po pół godziny zaczęła się akcja. Całe łóżeczko mokre i on też,gdy go ogarnelismy powtórka na naszą pościel i on cały w pozostałosciach kaszki łącznie z uszkami i rzeskami to musieliśmy go wykąpać,później raz jeszcze taki chlust i zasnął,po 40 min znów go rwalo,ale już nie miał czym i aż mu łezki leciały,ale był prawie nietomny że zmęczenia,bo już była polnoc :-( podawalismy mu po troszku wody i chciał cycka.po ostatniej akcji już się go balam odłożyć i spał w moich ramionach,bo miałam nad nim kontrolę. Na szczęście pil i już to się nie powtórzylo,a już mieliśmy jechać na ip.rano nie było po nim znać,że coś się działo,wstał pogodny i radosny,ale co się strachu najadlam to moje :-/ teraz zagadka co go tak strulo,jadł 17 zupkę,18 banana a 20 kaszke,myślę że ta kaszka,bo pierwszy raz dostał sama pszenną,a wcześniej miał w l mixie,ale żeby aż tak... najważniejsze ze już ok,ale ja prawie nie spałam,bo czuwalam,dobrze że jeszcze chwila i mąż wróci z pracy
    Mamasia wspolczuje, biedny Piotrus. Mam nadzieje, se juz eszystko jest w porzadku, malutki czuje sie dobrze i wiecej to sie nie powtorzy.
    Przerazajace sa takie sytuacje.

mamasia lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Iwko przeszedł sam siebie dzis. zazwyczaj ma dwie drzemki dzis nie spał od 12. wlasnie maz go usypia nie ryczy juz. co go pczy i chce siadac. nic mu nie jest bo jak tylko go podniose to jakby małpiszona odlaczyli od pradu, przestaje wyc...

na tej diecie nic nie schudlam, nie dos ze prawie nic słodiego a jadłam codziennie to jeszcze jem mniej i według diety. ale jestem przed miesiaczka moze to dlatego?
    Iwo pewnie potrzebowal sie poprzytulac, moze zas jakis zabek sie wyzyna i potrzebune wiecej bliskosci.
    A co do diety, to ile pijesz wody? W sumie duzo w jiej reraz blonnika i trzeba tez sporo wody pic. Moze to jest odpowiedz na te zagadke????

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Zetka kuzyn wyrabial dzieciom i na dowód krócej się czeka. On już miał po 2 tyg.

Do dowodu wystarczy jeden rodzic i jest za free, do paszportu oboje rodzice i z tego co pamietam kosztuje 30zl.

Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Weridiana ten primer to na koniec dajesz? Czy na poczatku na zmatowiony paznokiec? Ja nie uzywam bo mi sie super trzymają zawsze, i nie drzec bo płytka się zniszczy, akurat semilaci super się rozpuszczają bo mam z mistero milano biały to tragedia..

Na początek po odtluszczeniu paznokcia. Nie matowie plytki. Primer zwiększa przyczepność bazy. Też się super trzyma. Ma taki zapach jak ocet bo pewnie na kwasach ale za to nie martwię się zbytnio odtluszczaniem ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do przesypiania nocy to mi się tak przypomniało, że chyba nie ma reguły:)
    Mojej siostry córka która ma 9,5 miesiąca ma problemy ze spaniem w nocy, w dzien pogodna,a wnocy jakiś dramat, siostra mówi ze od listopada nie było takiej nicy w której przespała by ciągiem 3h a jest na mm, syn spał jej super cała noc, tylko był rannym ptaszkiem iw stawał o 6, do tej pory tak ma a ma 11 lat:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Na początek po odtluszczeniu paznokcia. Nie matowie plytki. Primer zwiększa przyczepność bazy. Też się super trzyma. Ma taki zapach jak ocet bo pewnie na kwasach ale za to nie martwię się zbytnio odtluszczaniem ;-)

O widzisz, każdy ma swój sposób, najwazniejsze ze sie trzymają i lakier nie odchodzi:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski, u nas kolejna lipna noc, ja już nie mam pomysłu na to budzenie - chyba spróbuję dać na noc jakąś kaszkę na mm - Paula pamiętam że też miałaś taki pomysł? próbowałaś może??

Agaata super że jesteście zadowoleni z hotelu i wyjazdu a mąż miał genialny pomysł z tym Spa! należy Ci się jak mało komu za te gonitwy za Hubertem:)
    Pulpecja trzymam kciuki za nóżkę Miśki,oby to nie było nic poważnego.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wypożyczyc tule na wakacje:) tzn zarezerwować narazie :D ale i tak się ciesze:) Cena nie jest zabójcza bo 50 zł na 8-9 dni:)
    Zabka w Rzeszowie jest taka możliwośc, nie wiem czy jestes zainteresowana:) Ja chyba wolę mieć bo w razie deszcze to pod parasol jak znalazł noi na spacery na plaże:)

AgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja tak myślałam że może jak wstawała to gdzieś przycisnęła, zle ustawiła, bidulka mała.. daj znac po wizycie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a Wy tak jak nic się nie dzieje chodzicie na takie wizyty kontrolne do lekarza? my chodziliśmy tylko na szczepienia i teraz mamy dopiero po roczku, a przy szczepieniu i tak za każdym razem był inny lekarz, a nie tylko nasz....

nam kazali przyjść w 9 miesiącu na bilans

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Udało mi się wypożyczyc tule na wakacje:) tzn zarezerwować narazie :D ale i tak się ciesze:) Cena nie jest zabójcza bo 50 zł na 8-9 dni:)
    Zabka w Rzeszowie jest taka możliwośc, nie wiem czy jestes zainteresowana:) Ja chyba wolę mieć bo w razie deszcze to pod parasol jak znalazł noi na spacery na plaże:)

ja też będę pożyczać, mam nadzieję że w takim terminie jak my jedziemy czyli końcówka sierpnia to nie będzie problemu, aczkolwiek zastanawiam się czy takie roczne dziecko to wysiedzi w tuli i kto je będzie nosił:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad tatuś na plecach hehe:) moje zdanie jest takie że lepiej w tuli niz na rękach bo przy moim Szymonie nie ma takiej opcji na dłuzej niż 15 min na rękach na spacerze

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/asymetryczna-kurtka-rekawy-dresowe-kardigan-p017-i6008082624.html podoba mi się to:) tylko dumam nad kolorem:)

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3551 3552 3553 3554 3555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ