SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Hejka
U nas cudowna nocka bez pobudki, niestety mam zwalony humor bo na meza sie wkurzylam wczoraj wieczorem, jest mi cholernie przykro ...
Dzis mamy jechac z dziecmi do fotografa zrobic zdjecia do dowodow, bo na wyjazd wakacyjny beda nam potrzebne.
Pogoda nadal do bani, kurczs gdzie ta sloneczna wiosna????
Żabka, robicie dowody, czy paszporty? Ile się czeka? My chcieliśmy paszporty, muszę się za to wziąć tylko do fotografa nie po drodze mi.
-
Malagosia myślę że w ciągu dwóch dni zobaczysz zabka
Jasmine to chyba jakas infekcja bo chyba na zapchany kanalik za duża ? Przemywaj rumiankiem lub zieloną herbatą
Pulpecja ja też pomyślałam o jakimś urazie może wykrecila nozke , niech lepiej ją obejrzy , trzymam kciuki
z semilaka ja też mam hardi ale nie używam , natomiast polecam ten primer z kwasami , super się trzyma. Rada dla początkujących po odtluszczeniu paznokcia, nałożeniu primera i innych warstw na końcu trzeba paznokcie przetrzeć odtluszczaczem aby nie wydawały się takie klejące. Niby oczywiste ale ja nie wiedziałami niech was nie korci zdzieranie lakieru jak już paznokcie urosna , rozpuscie w acetonie bo inaczej zniszczycie płytkę paznokcia. . Migotka również dziękuję za reklamę bo wolę poświęcić pół godziny czy godzinę raz na trzy tygodnie niż chodzić w poobdzieranych, suszyć itd
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Weridiana ten primer to na koniec dajesz? Czy na poczatku na zmatowiony paznokiec? Ja nie uzywam bo mi sie super trzymają zawsze, i nie drzec bo płytka się zniszczy, akurat semilaci super się rozpuszczają bo mam z mistero milano biały to tragedia..
Weridiana lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Co za fatalny wieczór i noc za nami.Piotrusiek chyba się czymś strul,bo wymiotowal cztery razy
to pierwszy raz,bo sporadycznie mu się ulalo,ale jeszcze nigdy nie było takiej fontanny
zasnął 20.30 i nic nie wskazywało ze coś się będzie dziać,a tu po pół godziny zaczęła się akcja. Całe łóżeczko mokre i on też,gdy go ogarnelismy powtórka na naszą pościel i on cały w pozostałosciach kaszki łącznie z uszkami i rzeskami to musieliśmy go wykąpać,później raz jeszcze taki chlust i zasnął,po 40 min znów go rwalo,ale już nie miał czym i aż mu łezki leciały,ale był prawie nietomny że zmęczenia,bo już była polnoc
podawalismy mu po troszku wody i chciał cycka.po ostatniej akcji już się go balam odłożyć i spał w moich ramionach,bo miałam nad nim kontrolę. Na szczęście pil i już to się nie powtórzylo,a już mieliśmy jechać na ip.rano nie było po nim znać,że coś się działo,wstał pogodny i radosny,ale co się strachu najadlam to moje
teraz zagadka co go tak strulo,jadł 17 zupkę,18 banana a 20 kaszke,myślę że ta kaszka,bo pierwszy raz dostał sama pszenną,a wcześniej miał w l mixie,ale żeby aż tak... najważniejsze ze już ok,ale ja prawie nie spałam,bo czuwalam,dobrze że jeszcze chwila i mąż wróci z pracy
Przerazajace sa takie sytuacje.mamasia lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Iwko przeszedł sam siebie dzis. zazwyczaj ma dwie drzemki dzis nie spał od 12. wlasnie maz go usypia nie ryczy juz. co go pczy i chce siadac. nic mu nie jest bo jak tylko go podniose to jakby małpiszona odlaczyli od pradu, przestaje wyc...
na tej diecie nic nie schudlam, nie dos ze prawie nic słodiego a jadłam codziennie to jeszcze jem mniej i według diety. ale jestem przed miesiaczka moze to dlatego?
A co do diety, to ile pijesz wody? W sumie duzo w jiej reraz blonnika i trzeba tez sporo wody pic. Moze to jest odpowiedz na te zagadke???? -
Weridiana wrote:Zetka kuzyn wyrabial dzieciom i na dowód krócej się czeka. On już miał po 2 tyg.
Do dowodu wystarczy jeden rodzic i jest za free, do paszportu oboje rodzice i z tego co pamietam kosztuje 30zl.Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Migotkaa wrote:Weridiana ten primer to na koniec dajesz? Czy na poczatku na zmatowiony paznokiec? Ja nie uzywam bo mi sie super trzymają zawsze, i nie drzec bo płytka się zniszczy, akurat semilaci super się rozpuszczają bo mam z mistero milano biały to tragedia..
Na początek po odtluszczeniu paznokcia. Nie matowie plytki. Primer zwiększa przyczepność bazy. Też się super trzyma. Ma taki zapach jak ocet bo pewnie na kwasach ale za to nie martwię się zbytnio odtluszczaniem -
Aaa co do przesypiania nocy to mi się tak przypomniało, że chyba nie ma reguły:)
Mojej siostry córka która ma 9,5 miesiąca ma problemy ze spaniem w nocy, w dzien pogodna,a wnocy jakiś dramat, siostra mówi ze od listopada nie było takiej nicy w której przespała by ciągiem 3h a jest na mm, syn spał jej super cała noc, tylko był rannym ptaszkiem iw stawał o 6, do tej pory tak ma a ma 11 lat:) -
Weridiana wrote:Na początek po odtluszczeniu paznokcia. Nie matowie plytki. Primer zwiększa przyczepność bazy. Też się super trzyma. Ma taki zapach jak ocet bo pewnie na kwasach ale za to nie martwię się zbytnio odtluszczaniem
O widzisz, każdy ma swój sposób, najwazniejsze ze sie trzymają i lakier nie odchodzi:)Weridiana lubi tę wiadomość
-
hej laski, u nas kolejna lipna noc, ja już nie mam pomysłu na to budzenie - chyba spróbuję dać na noc jakąś kaszkę na mm - Paula pamiętam że też miałaś taki pomysł? próbowałaś może??
Agaata super że jesteście zadowoleni z hotelu i wyjazdu a mąż miał genialny pomysł z tym Spa! należy Ci się jak mało komu za te gonitwy za Hubertem:)
Pulpecja trzymam kciuki za nóżkę Miśki,oby to nie było nic poważnego.
-
Udało mi się wypożyczyc tule na wakacje:) tzn zarezerwować narazie
ale i tak się ciesze:) Cena nie jest zabójcza bo 50 zł na 8-9 dni:)
Zabka w Rzeszowie jest taka możliwośc, nie wiem czy jestes zainteresowana:) Ja chyba wolę mieć bo w razie deszcze to pod parasol jak znalazł noi na spacery na plaże:)AgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:a Wy tak jak nic się nie dzieje chodzicie na takie wizyty kontrolne do lekarza? my chodziliśmy tylko na szczepienia i teraz mamy dopiero po roczku, a przy szczepieniu i tak za każdym razem był inny lekarz, a nie tylko nasz....
nam kazali przyjść w 9 miesiącu na bilansPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Udało mi się wypożyczyc tule na wakacje:) tzn zarezerwować narazie
ale i tak się ciesze:) Cena nie jest zabójcza bo 50 zł na 8-9 dni:)
Zabka w Rzeszowie jest taka możliwośc, nie wiem czy jestes zainteresowana:) Ja chyba wolę mieć bo w razie deszcze to pod parasol jak znalazł noi na spacery na plaże:)
ja też będę pożyczać, mam nadzieję że w takim terminie jak my jedziemy czyli końcówka sierpnia to nie będzie problemu, aczkolwiek zastanawiam się czy takie roczne dziecko to wysiedzi w tuli i kto je będzie nosił