SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kwiauszek wrote:Dziękuję, widziałam go. Możesz mi dać namiary w jakim sklepie go kupiłaś?
Stacjonarnie w sklepie Askot we Wrocławiu.
Widzialyscie? Nawet nie wiedzialam, ze sa osobne siatki dla dzieci kp i mm.
http://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/91045,tempo-wzrastania-dzieci-karmionych-piersia
http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:43
lys lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
wszystkiego najlepszego dla solenizantow:)
wazenia nie bylo bo sie spoznilam:/takze za tydzien do powtorki i chyba wyjde bladym switem;)
wczoraj dalam mlodej ryz na mleku(kupny ze sloiczka),to jadla tak, jakbym ja wieki glodzila. dzisiaj kupilam zapas, to zobaczymy na jak dlugo jej starczy
Pulpecja, poblokowalas karty?
Aga89 lubi tę wiadomość
-
Gnijemy w domu caly dzien dzdzysty
Lys jak Lily i jej kiwanie główka dalej to robi czy juz nie? Młody jeczacy bo brak spaceru no ale zazieleni sie wszystko do okola a to duzy plus dzisiaj na obiad makaron muszle duze faszerowane mielonym zapiekanr pod mozarella ale dietetyczne fju fju fjuzabka11 lubi tę wiadomość
-
Też się rozglądam za spacerówką. Myślałam nad Joie Literax 4, ale ona jest jak większość spacerówek dla dziecka o wadze max 15 kg no i trochę jednak ciężka. Niestety z racji na wagę Lily potrzebujemy coś do 18-20 kg, a tu nie ma za wielkiego wyboru. I możliwe, że skusimy się właśnie na tą Valco Snap 4, bo niby jest do 20 kg.
-
Rowniez skladam zyczenia solenizantom ! rosnijcie zdrowo !
u nas piekna pogoda , zaliczylam spacer , teraz ogarnelam dom , polozylam mala i siedze z kawka .
U nas maly postep mala odwazyla sie zejsc z puzzli i smigla po parkiecie, co prawda niecaly metr do krzesla barowego zaczela go tam ruszac , moze teraz juz pojdzie z gorki.
Nadal obroty robi tylko na lozku , po tym jak pare razy stukla glowa o parkiet czy o puzzle i byl krzyk , to na ziemi pozwala sobie tylko na pelzanie , chyba ma jakas traume
Aga89, jasmine89, Paula_071, AgaSad, Martucha86, jesslin87, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dziękuje bardzo w imieniu Natalki za życzenia
pozostałym solenizantom również życzymy wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka
Z okazji chrzcin i skończonego 8 miesiąca pojechaliśmy dziś z Natalka na sesje. Ooo ludzie co ja się umeczylam to nawet sobie nie wyobrażacie. Cała mokra byłam po 5 minutach. Z racji tego że moja cora jest już bardzo samodzielna jeżeli chodzi o przemieszczenie się to chwili w miejscu nie wysiedzialaodrazu raczkowala i Nam uciekała z kadru albo stawała przy rekwizytach
jestem zje***a jak koń po westernie ale mam nadzieje że przynajmniej zdjęcia fajne wyjdą.
A i Największy ubaw miała właśnie jak nam uciekała na czworakaPulpecja, lys, jasmine89, aaaaga, Paula_071, 0na88, Martucha86, mamasia, Weridiana, Migotkaa, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ona, moja jak zaczynała wstawać to też tylko tam, gdzie czuła się bezpiecznie. Z pełzaniem na początku było to samo - badała teren. Potem tylko w pokoju, a teraz już zwiedza przedpokój, pełza sobie do kuchni, do łazienki.
Powiem wam, ze mam trochę schizę z tą nóżką. Staram się, żeby nie wstawała, nie wkładam jej w ogóle do łóżeczka, na kanapę, bo tam tylko by stała. Może chociaż trochę mniej ją będzie obciążać. Tylko, że ja się boję, że moż enie zauważyliśmy wcześniej, ze coś jest nie tak. Może ona dawno coś miała i dopiero teraz to odkryliśmy. Ale z drugiej strony co by to mogło być? Czekam aż mąż przyjedzie z pracy i jeszcze raz muszę na ta cholerną policję iść, ale jak myślę o tej nóżce, to w sumie w dupie mam cały ten portfel razem z zawartością.0na88 lubi tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:Pulpecja, a nic jej tam nie ugryzlo?nie wiem jak dlugo sie utrzymuje opuchlizna, ale moze to reakcja alergiczna na ugryzienie?
powiedzci mi czy uwazacie ze 4 ciaza po trzech cesarkach bylaby ryzykowna?
Co do ciązy... to musi ocenić lekarz. Ja jestem po 3 cesarkach i przy badaniu stwierdził, że wszystko jest na tyle dobrze zasklepione i tak wygląda, że gdybym chciała jeszcze jedno, to spokojnie mogę mieć. Tylko powinnam co najmniej rok odczekać... właśnie pytałam go jak on sobie wyobraża czwartą cesarkę, to mi powiedział, ze ostatnio nawet piątą kobiecie robił i wszystko było ok. Myślę, że to sprawa indywidualna po prostu. -
Jasmine, sliczna jest maleńka
Najlepiej się przejść do dobrego lekarza, powie ci co i jak w twojej konkretnej sytacji, bo wiadomo, ze każda z nas jest inna. Ja mam przede wszystkim cięcie pionowe, które też inaczej trochę wygląda wewnątrz.
Nic nowego jeśli chodzi o proszki. Dzisiaj, a właściwie jutro rano będziemy próbowali pobrać mocz do analizy, mam nadzieję, ze żaden stan zapalny tam nie wyjdzieja już nawet myślałam, że może wcześniej sobie coś zrobila w nóżkę,wykręciła czy coś, nie zauważyliśmy i się tak zasklepiło i już nie boli. No ale przecież musiałaby w tym czasie kiedy sobie zrobiła płakać chociażby przy ubieraniu, a nic takiego nie było.