X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje do zupy jeczmienna, ryz i czasem makaron ryzowy

zabka11 lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A jak ty masz ochotę na schabowego, a każą ci jeść barszczyk to nie masz nerwów? No. Albo odwrotnie :-)

hahhaah no no, ale żeby nie było tak źle to przecież po krupniku zaproponowałam indyka, a tu dalej nie pasuje. Przecież nie można tylko "schabowego" jeść...
    A serio to mam dość KP, ileż można, tylko co chwilę cyc, a jak nie to ryk. Nie wiem co z tym fantem zrobić, nie chcę podawać mm bo jeszcze bardziej jej waga urośnie, a już jest kosmiczna :(

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Lys jak często Lili pije mleko? I co obiadkow czy jest jakieś warzywo które lubi? Tak jak pisałam u mnie sprawdziła się marchewka no i wszystko co ma w sobie marchewke uwielbia i do tego brokuły :) np dynia z marchewką ok ale dynia z ziemniakami już be. Może sprobuj znaleźć warzywo które lubi j dodawaj je do innych potraw?

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a może spróbuj tego mm, próbowałaś już kiedyś? może właśnie jak zmniejszy się częstotliwość cyca na rzecz mm to na jedno wyjdzie z waga.. tyle że Lily to pewnie nie z głodu woła na cyca tylko tak żeby pociumkać trochę.. szkoda że nie chce smoczka to byłoby może łatwiej ja uspokoić bez cyca..

Idę robić kawę bo zasypiam.. młodemu chyba też zrobię bo nie wiem jak on wytrzyma do 19.00.. standardowo spać też nie chce..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 17:27

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahhaah no no, ale żeby nie było tak źle to przecież po krupniku zaproponowałam indyka, a tu dalej nie pasuje. Przecież nie można tylko "schabowego" jeść...
    A serio to mam dość KP, ileż można, tylko co chwilę cyc, a jak nie to ryk. Nie wiem co z tym fantem zrobić, nie chcę podawać mm bo jeszcze bardziej jej waga urośnie, a już jest kosmiczna :(
    heh lys wiem, że to nie jest śmieszne ale Lily po prostu stosuje terror laktacyjny ;)
    A tak na poważnie to ile razy ją karmisz cycem na dzień, co ile? A Lily je owoce?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mamasia to jak wszystkie chcemy kupić fotelik to może faktycznie zagadajmy do tego faceta czy jakiś rabat by nam dał?

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Wiesz Zabka, też bardzo bym chciała, żeby atmosfera się oczyściła. Parę osób się nie udziela, bo się okazało, ze nie jesteśmy towarzystwem wzajemnej adoracji. Byłam jedną z osób, które brały czynny udział w sławnej dyskusji, zatem trochę się czuję winna tej sytuacji. Z tym, ze nie uważam, ze kogoś obraziłam. Jeśli komuś przeszkadza konkretnie moja osoba, to z grupy już się usunęłam, stąd też mogę (dla dobra ogółu :-) ), ale chciałabym też usłyszeć coś bardziej konkretnego niż takie ogólniki, że ktoś po kimś jechał itd.
    Powinny paść słowa przepraszam ale sądzę ze nie od Ciebie tylko od osoby ktora z "ofiary " stała sie osobą broniąca sie przez atak ale to moje zdanie a wiadomo może sie nie podobać - trudno

Paula_071 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily nie ma ulubionego warzywa czy owoca. Raz zje ze smakiem coś a innym razem bez szału, albo w ogóle. Papki jeszcze jako tako szły, a z kawałkami to bardzo ciężko. Owoce idą lepiej niż warzywa choć na początku było na odwrót. Rano koło 10 podaję owoce lub tak jak dzisiaj owoce z jogurtem czy coś takiego, a po południu obiadek.
    Ile razy mała pije cyca kurcze ja nigdy nie liczyłam i też czasem jest więcej czasem mniej, czasem ssie 1-2 min a czasem 10 min. Nie wiem ale będzie jakoś 8-12 razy na dobę.
    Co do mm, to Lilusia jak skończyła 3 tyg to ryczała przy cycu i nie chciała ssać więc była w dzień na mm, a w nocy na piersi. W listopadzie jakoś zaczęłam walkę o KP i wyeliminowanie mm i jakoś od grudnia była tylko na cycu i od tamtej pory nie chce mm i w ogóle z butelki też nie bardzo.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, z tym mm to w sumie nie wiadomo czy twoje mleko nie jest bardziej kaloryczne, hehe, skoro Lily tak przybiera :-)
    A tak poważnie to ja właśnie między innymi dlatego zdecydowałam się ją odstawić. Czulam, ze jest coraz bardziej ode mnie i cyca uzależniona, cycuś był dobry na wszystko. Ja też łąpałam się na tym, z eczasami jak marudziła, to dla "świętego spokoju" dawałam cycka, chociaż ewidentnie widziałam, ze jeść nie chce; pociumkala chwilkę, uspokajała się. Tyle, ze to do niczego nie prowadzilo. Tak jak pisałam, teraz przynajmniej potrafię ocenić kiedy i ile zjadła i wiem czy może być głodna czy raczej nie.
    A właśnie - dziewczyny karmiące mm ile ml w sumie w ciągu doby wypijają wasze dzieciaczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 17:41

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno, Lily od urodzenia ma powiększone gruczoły piersiowe i każdy lekarz, który to widział pytał tylko czy KP, a jak mówiłam że tak to mówili "aha, przy KP tak może być". I teraz w sumie zaczęłam się zastanawiać, czy może ta waga i te gruczoły są jakoś powiązane, może mała ma jakieś problemy hormonalne. Nie wiem czy to możliwe, tak sobie gdybam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja mam to samo z tym uspokajaczem, ostatnio stwierdziłam że mój w dzień to wogóle nie woła cyca a ja daję bo np nie mogę go uśpić albo już tyle godzin minęło więc na pewno jest głodny..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A i jeszcze jedno, Lily od urodzenia ma powiększone gruczoły piersiowe i każdy lekarz, który to widział pytał tylko czy KP, a jak mówiłam że tak to mówili "aha, przy KP tak może być". I teraz w sumie zaczęłam się zastanawiać, czy może ta waga i te gruczoły są jakoś powiązane, może mała ma jakieś problemy hormonalne. Nie wiem czy to możliwe, tak sobie gdybam.
    Nie sądzę żeby miała problemy hormonalne. Pewnie są powiększone przez Twoje estrogeny. A waga duża ale przecież Lily dużo czasu spędza przy cycu.
    Kuzynka męża urodziła w styczniu chłopca, ma teraz 3 miesiące i waży 8 kg! Na cycku.

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Nie sądzę żeby miała problemy hormonalne. Pewnie są powiększone przez Twoje estrogeny. A waga duża ale przecież Lily dużo czasu spędza przy cycu.
    Kuzynka męża urodziła w styczniu chłopca, ma teraz 3 miesiące i waży 8 kg! Na cycku.
    omg!!! śmietana, a nie mleko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 17:50

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Może zapytaj o to lekarza choć u tak małych dzieci to nie wiem czy można cokolwiek stwierdzić pod kątem hormonów..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 miesiące i 8 kg.. nieźle!!! no widzisz Lys co się przejmujesz:)

lys, zabka11, aaaaga lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na mm teraz mamy tak: kaszka na 120mm, podwieczorek 150 i kolacja 180, czasem na 2 sniadanie jest 120
    wczesniej mielismy 4*180, ale strasznie ulewał ;/ na razie zmniejszylismy porcje mleka i gluten dajemy w sladowych ilosciach i prawie przestal ulewac .... no tylko jak po jedzeniu za bardzo brzuszek gniecie

aaa i kaszka co 2 dzien, a jak nie ma kaszki to sniadanie 180mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 18:05

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha 3 miesiace i 8 kg brzmi dużo ale Lily w tym wieku miała prawie 7kg a teraz same wiecie. Także juz im współczuję :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Paula nie dajesz wogóle już mleka w dzień czy robisz coś na mm? ja myślę pomału o odstawieniu ale nie wiem jak ugryźć temat..

Nie dawałam mm. Dawałam owsiankę, owoce, obiad, kaszkę na mleku roślinnym, do tego przekąski w formie chrupek czy wafli ryżowych. Cycek był od 20 do 8 rano, ale to z 7-8 razy, czyli tyle ile za czasów niemowlaka. Miałam poważną rozmowę z mężem i stwierdziliśmy, że do urlopu trzeba Tomka odstawić od cycka, bo nad morzem będzie dramat a nie mój wypoczynek.A ja chce w końcu wypoczynku. W każdym bądź razie nie chcę też go odstawiać latem, bo wszystkie doradczynie laktacyjne mi to odradzały - dzieci mają wtedy problem z piciem wody, nie potrafią dobrze zastąpić cycka. Na pewno nie będę uczyć Tomka butelki. Muszę poczytać ile mleka mm muszą dostawać w ciągu doby, zwłaszcza jeśli wprowadzę nabiał. Jeśli trafisz na jakiś fajny artykuł daj znać. http://www.hafija.pl/2011/11/odstawienie-dziecka-od-piersi.html

Pulpecja, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mi też się wydaje że albo zacznę pomału teraz żeby do wakacji już było po sprawie albo dopiero po wakacjach..

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lys, z tym mm to w sumie nie wiadomo czy twoje mleko nie jest bardziej kaloryczne, hehe, skoro Lily tak przybiera :-)
    A tak poważnie to ja właśnie między innymi dlatego zdecydowałam się ją odstawić. Czulam, ze jest coraz bardziej ode mnie i cyca uzależniona, cycuś był dobry na wszystko. Ja też łąpałam się na tym, z eczasami jak marudziła, to dla "świętego spokoju" dawałam cycka, chociaż ewidentnie widziałam, ze jeść nie chce; pociumkala chwilkę, uspokajała się. Tyle, ze to do niczego nie prowadzilo. Tak jak pisałam, teraz przynajmniej potrafię ocenić kiedy i ile zjadła i wiem czy może być głodna czy raczej nie.
    A właśnie - dziewczyny karmiące mm ile ml w sumie w ciągu doby wypijają wasze dzieciaczki?
    Na noc 180, potem rano 160, po pooludniu kaszka mleczna ok.150-160ml.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 3563 3564 3565 3566 3567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ