X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Aga pewnie Jesslin chodzi o tzw prawidłowy wzorzec ruchowy. Niemowlęta zazwyczaj obracają się poprzez obrót miednicy bądź ramion, czyli ciągną do obrotu nóżkę bądź rączkę (coś w ten deseń). A niektóre niemowlaki obracają się ciągnąc główkę do tyłu i to jest nieprawidłowo, bo na ogół świadczy o WNM.
    Ale fakt to specjalista powinien ocenić.
    Moj syn obraca się właśnie za pomocą nóżki. :-) czyli ok :-) sam też siedzi, ale nie siada.

Co do sytuacji i atmosfery jaka tu panuje to chciałabym wyrazić swoją skromna opinie, że każda z nas chyba korzysta z forum, żeby wymienić się doświadczeniem, uzyskać cenna rade. Myślę, że trochę zbyt emocjonalnie podchodzicie do sprawy. Fajnie, że nie jesteśmy anonimowe i coś wiemy o sobie, bo cóż by był za pożytek z anonimowego forum, gdzie każdy możne napisać kompletna bzdurę.

Kiedyś tez się więcej udzielałam, obecnie nie ma tyle czasu wolnego i tez nie potrzebuje zbyt wiele rad, bo korzystam z książek i doświadczenia mamy. Nie mniej czytam co u Was bo jestem poprostu po ludzku ciekawa. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:29

zabka11 lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie napisała do mnie położna z pytaniem czy może wpaść w sobotę zobaczyć co u dziecka. czy tylko mi wydaje się to dziwne?

niecierpliwa, Migotkaa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Właśnie napisała do mnie położna z pytaniem czy może wpaść w sobotę zobaczyć co u dziecka. czy tylko mi wydaje się to dziwne?
    Nie, mi położna środowiskowa zapowiedziała, że wpadnie jak dziecko będzie miało ok 9 miesięcy. Ciesz się, że chociaż zadzwoniła a nie wpadła bez uprzedzenia :-)

0na88 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    może teściowa ją nasłała? za tego ortopedę?

0na88, niecierpliwa, 5ylwia, Aska87, mamasia, witaminkab lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fałszywy alarm to rehabilitantka, coś nie myślę dziś,głowę mam w dupie

Apaczka - dzięki za info, dobrze wiedzieć.;-)

zabka11, niecierpliwa, 5ylwia, mamasia, Katarka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys no udało mi się to skorygować :) zahamowalam to zdusilam w zarodku :) teraz jest wszystko dobrze :)

zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    może teściowa ją nasłała? za tego ortopedę?

Hahaha, nic mnie już nie zdziwi :-)

Pulpecja, mamasia lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja wiem że istnieje coś takiego jak prawidłowy i nieprawidłowy obrót ale zawsze zastanawiam się co z dziećmi które robią to nieprawidłowo, czy to nie jest tak że za jakiś czas w miarę nabrania wprawy zrobią całkiem poprawnie - tak jak ze wszystkim..
    No nieważne, Jesslin tak jak pisze Lys niepotrzebnie odbierasz to personalnie..

Ona u nas położna była tylko raz i też byłabym w szoku jakby przyszła.. mam nadzieję że nie weźmie nas z zaskoczenia bo chyba nikt nie lubi niespodzianek:)

Laski nie wiem o co poszło, tzn wiem bardzo ogólnikowo ale trochę szkoda grupy..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pewnie możemy jechać razem tylko my jeszcze nie wiemy co chcemy kupić, musimy najpierw tam jechać i przymierzyć, a Wy już byliście na przymiarkach czy bierzecie w ciemno?

Byliśmy oglądać, ale nie przymierzaliśmy. Wiemy, że chcemy Axkida. Facet z Astry oferuje najtańszy, taki przymierza. Jak nie pasuje do samochodu to wtedy te droższe.

mamasia lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś trochę poczytałam i też jesteśmy za Axkidem, w przyszłym tyg musimy to załatwić żeby jeszcze młody trochę pojeździł przed week majowym..

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mamy Minikida, ale tylko 3 razy mała w nim jechała, bo samochód szwankuje i stoi na parkingu, aż się łaskawie doczeka powrotu męża i wizyty w serwisie.
    Generalnie ciężko mi na chwilę obecną wystawić opinię, wygląda super, mała chętnie w nim siedziała, ale podczas snu opadała jej główka na klatkę piersiową (czego nie powinno być). Wszystko zależy też od samochodu, u nas z tyłu jest bardzo pochyła kanapa skutkiem czego nie da się uzyskać super idealnej pozycji.
    Dziękuję :-)

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy Tomek wył co godzinę i chciał cycka. Rano ładnie zjadł kaszę i jabłko, ale na tym koniec. Od kilku dni nie dawałam już mu piersi w ciągu dnia, ale dzisiaj już musiałam 2 razy. Pierwszy raz nie chce obiadku, zawsze buzia była otwarta szeroko, że można było zobaczyć żołądek i zjadał go w 3 minuty. A od południa kręci głową. Maruda straszna. Nie wiem o co chodzi, przecież nie może iść mu chyba kolejny ząb! Niedługo tylko zęby mądrości chyba zostaną.
    I tak chodzi, dziamdzia, płacze. Ale nie przeszkodziło mu to przejść 2 metrów w kojcu z podparciem :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, kto to może wiedzieć? Z zębami nic nie wiadomo. Moja np. nadal ani pół nie ma.
    Może pogoda źle na niego wpływa? A może jakiś katarek ma albo coś? Nic z tych rzeczy?
    Ale jak nie przeszkadza mu to się przemieszczać i to na stojąco, to może nic poważnego :-) albo jest taki zafascynowany nowymi umiejętnościami, ze nie ma apetytu?

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff udalo mi sie polozyc mala na trzecia drzemke.
    Juz jestem zajechana, a jeszcze nie ma 17.

Zgadzam sie z AgaSad, szkoda grupy baaardzo :(
    Apeluje jeszcze raz o ratowanie naszej mini spolecznosci!pleaseeeee!!!!

U mnie polozna byla dwa razy w pierwszym miesiacu zycia corci, potem po 2 miesiacach dzwonila czy moze przyjsc, wtedy nas nie bylo, potem juz sie nie odezwala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 16:44

AgaSad, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie dajesz wogóle już mleka w dzień czy robisz coś na mm? ja myślę pomału o odstawieniu ale nie wiem jak ugryźć temat..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Aga, mamasia - na fb wyczytalam, ze w Astrze mozna rabat wynegocjowac jak sie przyjdzie jeszcze z kims. My tez chcemy kupic Axkida na dniach. Jak coś, to mozemy sie razem umówić:)
    Paula a Wy już przymierzaliscie? Jesteście zdecydowani? I gdzie to wyczytalas :-)?może napisze do tego gościa czy tak jest :-)?

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, kto to może wiedzieć? Z zębami nic nie wiadomo. Moja np. nadal ani pół nie ma.
    Może pogoda źle na niego wpływa? A może jakiś katarek ma albo coś? Nic z tych rzeczy?
    Ale jak nie przeszkadza mu to się przemieszczać i to na stojąco, to może nic poważnego :-) albo jest taki zafascynowany nowymi umiejętnościami, ze nie ma apetytu?

Ooo to moze u mnie ten mini katarek jest przyczyna marudzenia??? Bo zebow tez brak... Tez pelza jak szalona, tlucze zabawkami, nocki ladnie przesypia ( chociaz tyle ;)).

Parzę trzecia kawę...

Dawalyscie juz maluchom kasze typu jeczmienna, gdyczana? Ja do tej pory do zupki dodawalam kukurydziana lub jaglana, dzis dalam jej 3 lyzeczki gryczanej ugotowanej na sypko- mlaskala na caly blok :) tylko nie poczytalam, czy juz mozna takie kasze dawac?

Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily tez dziś odmówiła jedzenia. Krupnik z cielecinka wylądował na podłodze a delikatny indyk w pomidorach był wypluwany. Jeszcze ze złością zerwała i wyrzuciła sliniak. Po pół godzinie oczywiście awantura o cyca.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam trochę jęczmiennej w zupie. Smakowala :-)
    my teraz musimy strasznie uważać jak wychodzimy z łazienki, bo ten małpiszon podpełza pod same drzwi i można jej przez przypadek krzywdę zrobić :-/ pamiętam, ze z Tośką było to samo. Reszta drzwi jest przesuwana albo w ogóle nie ma, tylko łazienka no i wejściowe, ale tam jeszcze nie podchodzi...

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Lily tez dziś odmówiła jedzenia. Krupnik z cielecinka wylądował na podłodze a delikatny indyk w pomidorach był wypluwany. Jeszcze ze złością zerwała i wyrzuciła sliniak. Po pół godzinie oczywiście awantura o cyca.
    A jak ty masz ochotę na schabowego, a każą ci jeść barszczyk to nie masz nerwów? No. Albo odwrotnie :-)

Paula_071, mamasia, Migotkaa lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3562 3563 3564 3565 3566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ