X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Aga pewnie Jesslin chodzi o tzw prawidłowy wzorzec ruchowy. Niemowlęta zazwyczaj obracają się poprzez obrót miednicy bądź ramion, czyli ciągną do obrotu nóżkę bądź rączkę (coś w ten deseń). A niektóre niemowlaki obracają się ciągnąc główkę do tyłu i to jest nieprawidłowo, bo na ogół świadczy o WNM.
    Ale fakt to specjalista powinien ocenić.
    Moj syn obraca się właśnie za pomocą nóżki. :-) czyli ok :-) sam też siedzi, ale nie siada.

Co do sytuacji i atmosfery jaka tu panuje to chciałabym wyrazić swoją skromna opinie, że każda z nas chyba korzysta z forum, żeby wymienić się doświadczeniem, uzyskać cenna rade. Myślę, że trochę zbyt emocjonalnie podchodzicie do sprawy. Fajnie, że nie jesteśmy anonimowe i coś wiemy o sobie, bo cóż by był za pożytek z anonimowego forum, gdzie każdy możne napisać kompletna bzdurę.

Kiedyś tez się więcej udzielałam, obecnie nie ma tyle czasu wolnego i tez nie potrzebuje zbyt wiele rad, bo korzystam z książek i doświadczenia mamy. Nie mniej czytam co u Was bo jestem poprostu po ludzku ciekawa. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:29

zabka11 lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie napisała do mnie położna z pytaniem czy może wpaść w sobotę zobaczyć co u dziecka. czy tylko mi wydaje się to dziwne?

niecierpliwa, Migotkaa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Właśnie napisała do mnie położna z pytaniem czy może wpaść w sobotę zobaczyć co u dziecka. czy tylko mi wydaje się to dziwne?
    Nie, mi położna środowiskowa zapowiedziała, że wpadnie jak dziecko będzie miało ok 9 miesięcy. Ciesz się, że chociaż zadzwoniła a nie wpadła bez uprzedzenia :-)

0na88 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    może teściowa ją nasłała? za tego ortopedę?

0na88, niecierpliwa, 5ylwia, Aska87, mamasia, witaminkab lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fałszywy alarm to rehabilitantka, coś nie myślę dziś,głowę mam w dupie

Apaczka - dzięki za info, dobrze wiedzieć.;-)

zabka11, niecierpliwa, 5ylwia, mamasia, Katarka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys no udało mi się to skorygować :) zahamowalam to zdusilam w zarodku :) teraz jest wszystko dobrze :)

zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    może teściowa ją nasłała? za tego ortopedę?

Hahaha, nic mnie już nie zdziwi :-)

Pulpecja, mamasia lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja wiem że istnieje coś takiego jak prawidłowy i nieprawidłowy obrót ale zawsze zastanawiam się co z dziećmi które robią to nieprawidłowo, czy to nie jest tak że za jakiś czas w miarę nabrania wprawy zrobią całkiem poprawnie - tak jak ze wszystkim..
    No nieważne, Jesslin tak jak pisze Lys niepotrzebnie odbierasz to personalnie..

Ona u nas położna była tylko raz i też byłabym w szoku jakby przyszła.. mam nadzieję że nie weźmie nas z zaskoczenia bo chyba nikt nie lubi niespodzianek:)

Laski nie wiem o co poszło, tzn wiem bardzo ogólnikowo ale trochę szkoda grupy..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pewnie możemy jechać razem tylko my jeszcze nie wiemy co chcemy kupić, musimy najpierw tam jechać i przymierzyć, a Wy już byliście na przymiarkach czy bierzecie w ciemno?

Byliśmy oglądać, ale nie przymierzaliśmy. Wiemy, że chcemy Axkida. Facet z Astry oferuje najtańszy, taki przymierza. Jak nie pasuje do samochodu to wtedy te droższe.

mamasia lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś trochę poczytałam i też jesteśmy za Axkidem, w przyszłym tyg musimy to załatwić żeby jeszcze młody trochę pojeździł przed week majowym..

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mamy Minikida, ale tylko 3 razy mała w nim jechała, bo samochód szwankuje i stoi na parkingu, aż się łaskawie doczeka powrotu męża i wizyty w serwisie.
    Generalnie ciężko mi na chwilę obecną wystawić opinię, wygląda super, mała chętnie w nim siedziała, ale podczas snu opadała jej główka na klatkę piersiową (czego nie powinno być). Wszystko zależy też od samochodu, u nas z tyłu jest bardzo pochyła kanapa skutkiem czego nie da się uzyskać super idealnej pozycji.
    Dziękuję :-)

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy Tomek wył co godzinę i chciał cycka. Rano ładnie zjadł kaszę i jabłko, ale na tym koniec. Od kilku dni nie dawałam już mu piersi w ciągu dnia, ale dzisiaj już musiałam 2 razy. Pierwszy raz nie chce obiadku, zawsze buzia była otwarta szeroko, że można było zobaczyć żołądek i zjadał go w 3 minuty. A od południa kręci głową. Maruda straszna. Nie wiem o co chodzi, przecież nie może iść mu chyba kolejny ząb! Niedługo tylko zęby mądrości chyba zostaną.
    I tak chodzi, dziamdzia, płacze. Ale nie przeszkodziło mu to przejść 2 metrów w kojcu z podparciem :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, kto to może wiedzieć? Z zębami nic nie wiadomo. Moja np. nadal ani pół nie ma.
    Może pogoda źle na niego wpływa? A może jakiś katarek ma albo coś? Nic z tych rzeczy?
    Ale jak nie przeszkadza mu to się przemieszczać i to na stojąco, to może nic poważnego :-) albo jest taki zafascynowany nowymi umiejętnościami, ze nie ma apetytu?

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff udalo mi sie polozyc mala na trzecia drzemke.
    Juz jestem zajechana, a jeszcze nie ma 17.

Zgadzam sie z AgaSad, szkoda grupy baaardzo :(
    Apeluje jeszcze raz o ratowanie naszej mini spolecznosci!pleaseeeee!!!!

U mnie polozna byla dwa razy w pierwszym miesiacu zycia corci, potem po 2 miesiacach dzwonila czy moze przyjsc, wtedy nas nie bylo, potem juz sie nie odezwala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 16:44

AgaSad, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie dajesz wogóle już mleka w dzień czy robisz coś na mm? ja myślę pomału o odstawieniu ale nie wiem jak ugryźć temat..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Aga, mamasia - na fb wyczytalam, ze w Astrze mozna rabat wynegocjowac jak sie przyjdzie jeszcze z kims. My tez chcemy kupic Axkida na dniach. Jak coś, to mozemy sie razem umówić:)
    Paula a Wy już przymierzaliscie? Jesteście zdecydowani? I gdzie to wyczytalas :-)?może napisze do tego gościa czy tak jest :-)?

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, kto to może wiedzieć? Z zębami nic nie wiadomo. Moja np. nadal ani pół nie ma.
    Może pogoda źle na niego wpływa? A może jakiś katarek ma albo coś? Nic z tych rzeczy?
    Ale jak nie przeszkadza mu to się przemieszczać i to na stojąco, to może nic poważnego :-) albo jest taki zafascynowany nowymi umiejętnościami, ze nie ma apetytu?

Ooo to moze u mnie ten mini katarek jest przyczyna marudzenia??? Bo zebow tez brak... Tez pelza jak szalona, tlucze zabawkami, nocki ladnie przesypia ( chociaz tyle ;)).

Parzę trzecia kawę...

Dawalyscie juz maluchom kasze typu jeczmienna, gdyczana? Ja do tej pory do zupki dodawalam kukurydziana lub jaglana, dzis dalam jej 3 lyzeczki gryczanej ugotowanej na sypko- mlaskala na caly blok :) tylko nie poczytalam, czy juz mozna takie kasze dawac?

Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily tez dziś odmówiła jedzenia. Krupnik z cielecinka wylądował na podłodze a delikatny indyk w pomidorach był wypluwany. Jeszcze ze złością zerwała i wyrzuciła sliniak. Po pół godzinie oczywiście awantura o cyca.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam trochę jęczmiennej w zupie. Smakowala :-)
    my teraz musimy strasznie uważać jak wychodzimy z łazienki, bo ten małpiszon podpełza pod same drzwi i można jej przez przypadek krzywdę zrobić :-/ pamiętam, ze z Tośką było to samo. Reszta drzwi jest przesuwana albo w ogóle nie ma, tylko łazienka no i wejściowe, ale tam jeszcze nie podchodzi...

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Lily tez dziś odmówiła jedzenia. Krupnik z cielecinka wylądował na podłodze a delikatny indyk w pomidorach był wypluwany. Jeszcze ze złością zerwała i wyrzuciła sliniak. Po pół godzinie oczywiście awantura o cyca.
    A jak ty masz ochotę na schabowego, a każą ci jeść barszczyk to nie masz nerwów? No. Albo odwrotnie :-)

Paula_071, mamasia, Migotkaa lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3562 3563 3564 3565 3566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ