Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka tak, ugotowalam warzywa jak do zupy i dałam kilka łyżeczek bielucha, dałabym więcej ale jak na pierwszy raz to nie chciałam szaleć. . Tak sobie myślę że warzywa byłyby lepsze zrobione na parze.. chciałabym też spróbować dać paprykę ale nie wiem czy nie za szybko..

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja dawałam trochę jęczmiennej w zupie. Smakowala :-)
    my teraz musimy strasznie uważać jak wychodzimy z łazienki, bo ten małpiszon podpełza pod same drzwi i można jej przez przypadek krzywdę zrobić :-/ pamiętam, ze z Tośką było to samo. Reszta drzwi jest przesuwana albo w ogóle nie ma, tylko łazienka no i wejściowe, ale tam jeszcze nie podchodzi...
    U nas tez faza na drzwi. Nie wiem co w nich ciekawego :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Paula, mamasia to jak wszystkie chcemy kupić fotelik to może faktycznie zagadajmy do tego faceta czy jakiś rabat by nam dał?
    My na bank bierzemy, dziś maz miał kupić,ale w ostatniej chwili go zastopowalam ze względu na Was i ewentualne negocjacje :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lys, z tym mm to w sumie nie wiadomo czy twoje mleko nie jest bardziej kaloryczne, hehe, skoro Lily tak przybiera :-)
    A tak poważnie to ja właśnie między innymi dlatego zdecydowałam się ją odstawić. Czulam, ze jest coraz bardziej ode mnie i cyca uzależniona, cycuś był dobry na wszystko. Ja też łąpałam się na tym, z eczasami jak marudziła, to dla "świętego spokoju" dawałam cycka, chociaż ewidentnie widziałam, ze jeść nie chce; pociumkala chwilkę, uspokajała się. Tyle, ze to do niczego nie prowadzilo. Tak jak pisałam, teraz przynajmniej potrafię ocenić kiedy i ile zjadła i wiem czy może być głodna czy raczej nie.
    A właśnie - dziewczyny karmiące mm ile ml w sumie w ciągu doby wypijają wasze dzieciaczki?
    Pulpecja możesz przypomnieć jak tego dokonalas :-)? Tez juz powoli bym chciała odstawić młodego,ale skubaniutki robi mnie w konia jak nie wiem. Jakoś dwa tyg temu już było tak,ze w dzień jadł juz mało cyca ( co nadrabial noca) i juz zaczynałam mieć nadzieję to bach to zatrucie i w sumie kp było zbawienne to od tego czasu je mniej owoców, warzyw i zupki,a prosi o cyca ( doczworakuje i głaszcze lub łapie za pierś i otwiera buzię ) i znów zabawa od nowa. licze,ze na wyjeździe z pomocą teściowej może się uda, bo wtedy ona by mu podała w nocy butlę i może nie będzie chciał się budzić na flache (tatuś leniuch nie chce tego zrobić z wygodnictwa), ach... a jak nie to zostaje mi kp do 18 ;-P

Pulpecja lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U nas Oki, Hubert śpi bo do 20.00 był na basenie, później szybka kąpiel i spanie. Zastanawiam się o co może chodzić, Hubert od soboty czyli od czasu tych wymiotow ma obniżoną temp. Zwykle to było 36,2. Przed chwilą zmierzyłam i ma 35,7... Zaczyna mnie to martwić. Jakieś pomysły macie co to może być?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia a który fotelik bierzecie?

mamasia lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Pulpecja u nas rano po 11h mleka wypija 120 ml, kaszki by pewnie zjadla wiecej, ale wole, zeby wypila mleko, a po 1,5 dostke owoc. Wiec u nas jest 2×120 ml, raz 160-200ml i raz kaszka na 180ml mm, dodatkowo obiad i owoce

Julka spi 11h??? Powiesz jedno zle slowo o niej a przyjade i Ci wyluke!:)

niecierpliwa, Pulpecja, mamasia, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula, a moze Tomek tak czesto w nocy je mleko, bo w dzien go nie dostaje??

Jak dostawał tez sie budzil. Generalnie on nigdy nie gardzi jedzeniem. Dzisiaj pierwszy raz zjadl tylko pol obiadu, a tak zawsze do ostatniego okruszka. I krzyczy jak wycieram tacke. Od cycka ja go odrywam, bo sam nie odpadnie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja tez ma ostatnio obniżona temp, ale mnie to nie niepokoilo do tej pory.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Julka spi 11h??? Powiesz jedno zle slowo o niej a przyjade i Ci wyluke!:)

A gdzie napisalam, ze tyle spi :D nawet jak sie budzi w nocy 2,3 noce w tygodniu mamy takie sobie, to wystarcza smok. Dzis wyjatkowo dalam jej butle o 5, bo od 3.40 sie budzila co kilka minut, wypic wypila, ale nie sadze, ze to z glodu, bo po butli do 6 talej sie wiercila. Przewaznie zasypia 20.30 i wstaje o 7, a sa i takie noce, ze od 1 juz latam podawac smoka i zmieniam boki ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że Wasze dzieciaki mają bunt na obiadki, u mnie też tak od 3 dni. Ostatnio było tak, że cyc był 3 razy dziennie i 2 razy w nocy plus śniadanie czyli kaszka z owocami i obiadokolacja warzywa z mięsem czy rybą. Od 3 dni pluje obiadkami i na to konto nawet cyca się nie domaga. Jak mu dam Cyca to zje ale bez szału w oczach. Wczoraj dostał obiadek po 19.00 bo wcześniej pluł i o dziwo o 19.00 już się przeprosił z jedzeniem. Dzisiaj obiadu nie zjadł... ja jeszcze o odstawieniu od piersi nie myślałam, w lipcu zobaczymy jak to będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:31

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś oK 23 chce dać butle mm.. ciekawe czy wogole będzie potrafił pić z butelki bo już dawno go nie karmiłam. .

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a może zmiana klimatu, otoczenia tak na młodego podziałała?

mamasia, u nas poszło bezboleśnie, ale początek był właśnie taki, ze w dzień właściwie już nie dostawała, albo sporadycznie i konsekwentnie codziennie wieczorem dawałam butelkę. Nawet jak wypijała niewiele i dojadała cyckiem, to i tak codziennie robiłam pełną porcję. No i powoli chyba więcej wypijała z tej butli, a mniej z cycka i pewnej nocy jak chciała o 2 czy 3 possać, to po chwili się rozwyła, bo zabrakło... ale wtedy była już nauczona na butlę więc zrobiliśmy i ladnie wypiła i zasnęła. No i od tego czasu już piersi nie daję... Łatwo poszło :-)

Agaata, mamasia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ofka, dobrze Cię widzieć. Bo myślałam już, ze też strzeliłaś focha :-/
    Dzieki kochana. Co Ty, ja nie strzelam fochow;)

Pulpecja lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Mamasia a który fotelik bierzecie?
    Kidzone,bo nie mamy isofixa a mamy pochyle oparcie w samochodzie i minikid nie bardzo pasował

AgaSad lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mialam sytuacje...robilam kolacje i nagle pukanie do drzwi,mysle sobie ze moze listonosz(czasem chodza bardzo pozno), a tam 4 wielkich facetow... mowianze sa z agencji wynajmu mieszkan i ze nasza stara agencja nie placila czynszu do wlasciciela naszego mieszzkania i ze oni to przejmuja. na dowod dali mi papier, ale na papierze nie bylo ani adresu mojego mieszkania, ani podpisu ze starej agencji. byl to papier ksero, na papeterii starej agencji. i na tym papierze byl podany numer konta na ktory mamy placic czynsz. powiedzieli ze przyjda znowu podpisac umowe ze mna i poszli. teraz sie zastanawiam czy to nie przekret...
    jutro jade do mojej macierzystej agencji a jak sie okaze ze to prawda to wnosze o zwrot depozytu. jak nieprawda to czeka mnie wizyta na policji. moze to byli zlodzieje i sprawdzali dom? a bylam sama, bo maz wyjatkowo wzial nadgodziny dzisiaj, myslalam ze sie posram ze strachu, ze wzgledu na to ze w mojej dzielnicy ostatni bylo sporo napadow na domy, jedna strzelanina, porwanie i kilka pobic

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde, jasmine, sprawdz to. jakoś niespecjalnie mi się to podoba. Tak nagle bez wcześniejszego powiadomienia, jakiś papier, który może każdy wydrukować... i od razu czterech kolesi przyszło ci o tym powiedzieć?

jasmine89, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Taki zwykly makaron chyba tez mozna w malych ilosciach, jesli sie juz wprowadzilo gluten???

Ja dodaje juz od miesiaca albo i lepiej, ryz i makaron własnie:)

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    no to Tomek daje czadu w nocy z tym jedzeniem.. u nas tylko 3 ale i tak o 3 za dużo:)
    dziewczyny mm a Wy dajecie butlę w nocy??

Kochana mój Szymon jak skończył 3 miesiace to przesypiał do 5 bez butli, a jak miał skonczone 4 to spał do 8-9, i od tej pory jest bez kamrienia nocnego, i jak widac niedożywiony to on nie jest:)

Ja podaje 2 razy po 210 mm, nie zawsze zje wszystko, na noc kaszka mleczno ryzowa

mamasia lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine, cos mi to podejrzane, zadnego adresu ani nic, może jacyś oszuści?
    chyba bym sie posrała ze strachu na sam widok w judaszu, ja jak jestem sama to nigdy nie otwieram jak nie znam

jasmine89 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3566 3567 3568 3569 3570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ