X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, no wlasnie 4 postawnych gosci i sie rozgladali jak poj******
    Migotkaa,zadnego adresu, spytali mnie tylko czy ja wynajmuje mieszkanie od takiej i takoej agencji, a jak potwierdzilam to mi papier dali i "wyjasnili sytuacje"
    ja to naiwna jestem:/

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze czuje ze mi sie okres zbliza, bo brzuch pobolewa i pryszcze wyszly. ale ciesze sie, bo czytalam ze ponzastrzykach okres czasem wraca po 3 latach...

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierduu i zapomniałam co miałam pisac..

aa wiem, mój Szymon ostatnio zrobił się wogóle mało ruchliwy, jak lezy to od świeta sie obróci, a niestety najbardziej lubi siedziec, wiecie że ostatnio połozony na płasko sam usiadł, byłam w szoku jak on to zrobił ? Nawet nie wiem czy to prawidłowo, czy nie obciąza sobie tym miesni brzucha ?
    Próbowałam mu dać jak siedzi zabawkę dalej to tak sie buja do przodu do przodu troszkę, ale nie garnie się do tego żeby na łapki i na pozycje czworaka, aaa i od kilku dni jak siedzi to udaje sprężynę, mówią każde dziecko inne a nie wiem czy nie lepiej by było jak by wszystkie były jednakowe, co my mamy się omyslimy to szok, czy dobrze czy niedobrze..

Co do forum, to fajnie by było jak by było tak jak wczesniej, skoro nikt nikogo nie obraził to o co kaman? Dziewczyny było minęło, ja tam pamiętliwa nie jestem

Aaabyłam dziś zrobić zdjecie, ja pierduu wyszło pożal się Boże, nie dośc ze włosy byle jakie, grzywka zapuszczona bo w poniedziałek fryzjer to jeszcze mnie rozmieszył i wygladam jak mops, aaa czarno białe moż emnie wyszczupli hłehłe

Pulpecja, jasmine89, Agaata, zabka11, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ja właśnie największy problem mam ze zrobieniem zdjęcia, a przecież muszę te dokumenty wyrobić... powiem ci, ze moja potrafi normalnie usiąść, tzn z pozycji na brzuchu, podciąga się i normalnie siada. A ostatnio leżała na plecach i nie wiem czy z lenistwa, czy coś jej odbiło czy poćwiczyć chciała - próbowała właśnie usiąść z leżenia na plecach, ale jej nie wychodziło, to się wkurzyła, pomarudziła, przekręciła się na brzuch i usiadła jak człowiek.

Agaata, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, Hubert nie wstanie do siedzenia leżąc na plecach - tzn, nie zrobi jakby brzuszka i nie usiądzie. Natomiast teraz umie też siadać z leżenia na boku - podpiera się ręką i sobie szybko siada, no i z czworaków też często, bo od tego się zaczęło. Ja się boję zabierać głos, żeby nie było, że wszystko widzę negatywnie - ale wg mnie takie siadanie pprzez ciągnięcie się do góry nie jest poprawne - ja też tak nie siadam z leżenia. Gdyby Hubert tak siadał, to ja bym go skonsultowała z fizjoterapeutą, żeby dopytać, czy to źle, czy nie i też jak zachęcić go do większej aktywności. Ale podkreślam - to ja bym tak zrobiła.

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jutro wyniki jestem zesrana juz troche. U adwokatow zdawalnosc 45 procent podobno, mam nadzieje ze u nas wiecej...albo niech bedzie 45 procent ale ja w nich;)

Aska87, zabka11, aaaaga, 0na88, Weridiana, Martucha86, mamasia, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to ci powiem że ja tak siadam, chociażby na łózku:)
    przeraża mnie to jego lenistwo, jak nie dostanie zabawki a lezy dalej to się drze, a nie próbuje jej wziąć
    A głosu nie bój sie zabierać, przeciez wyrazić soje zdanie możesz:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Kochana mój Szymon jak skończył 3 miesiace to przesypiał do 5 bez butli, a jak miał skonczone 4 to spał do 8-9, i od tej pory jest bez kamrienia nocnego, i jak widac niedożywiony to on nie jest:)

Ja podaje 2 razy po 210 mm, nie zawsze zje wszystko, na noc kaszka mleczno ryzowa

nie denerwuj mnie z tym spaniem do 8-9 bez jedzenia! :) niestety mój maminsynek potrzebuje chyba bardziej przytulenia niż jedzenia w nocy ale nie mam pomysłu jak go oduczyć:/

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Migoka naprawdę siadasz tak jakbyś robiła brzuszki? :-D Bo ja to jakoś z leżenia na boku siadam, jak leżę na plecach to przekręcam się na bok, podpieram ręką czy tam coś, ale tak, że ciągnę się do góry leżąc na plecach to chyba tylko jak robię brzuszki (których zresztą już od dawna nie robię, bo obciążają kręgosłup).

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agata to ci powiem że ja tak siadam, chociażby na łózku:)
    przeraża mnie to jego lenistwo, jak nie dostanie zabawki a lezy dalej to się drze, a nie próbuje jej wziąć
    A głosu nie bój sie zabierać, przeciez wyrazić soje zdanie możesz:)

Migotka bo Szymonek to poważny gość i nie będzie ćwiczył takich pierdół jak obroty, siadanie i raczkowanie.. on wstanie i pójdzie, zobaczysz:)

Katarka, zabka11, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    nie denerwuj mnie z tym spaniem do 8-9 bez jedzenia! :) niestety mój maminsynek potrzebuje chyba bardziej przytulenia niż jedzenia w nocy ale nie mam pomysłu jak go oduczyć:/

Musiałabym skłamac, żeby Cie nie zdenerwowac:)

A próbowałas spac z nim ale nie dawać cyca, a zamiast tego smoka np?

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie siadam z leżenia, bo mi brzuch przeszkadza, przygniata mnie jego ciężar :-)

Ofka, może tu i były spory, ale kciuki nadal trzymamy :-) kto jak nie ty? no kto???

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Migotka bo Szymonek to poważny gość i nie będzie ćwiczył takich pierdół jak obroty, siadanie i raczkowanie.. on wstanie i pójdzie, zobaczysz:)
    wiesz co, ja tak własnie mysle ze to tak bedzie, ale widze jaki on jest len, czasem jak siedzi i przestaje mu się chcieć siedziec i spadnie tłowiem na coś to tak będzie leżał w pół zgięty bo nie chce mu się ani całkiem połozyc ani usiąść, czasem też bawi się zabawką na siedząco i się zachwieje i sie położy to tez nie bedzie sie ruszać tylko nogą będzie się bawił ta zabawką, no leń, ewidentny leń

Pulpecja, AgaSad, Katarka, aaaaga lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata serio, no kurde to chyba mam odpowiedz po kim mój syn ma takie anomalie hehe:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka kiedy wyniki bo juz chcemy oblewać !

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ze moja gwiazdeczka jeszcze nie śpi? Śpi 16latek i 9latka, a gówniara nie. Pospała godzinę, odzyskała wigor i przewraca się na wszystkie strony na łóżku, zaczepia mnie, smieje się, drapie. No nic tylko gumowy młotek!

AgaSad, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę go do siebie ok 5-6 bo to jedyny sposób żebym nie musiała kursować do łóżeczka co minutę albo wogóle wstać już o tej godzinie.. całej nocki z nim sobie nie wyobrażam - teraz to już głównie ze względu na bezpieczeństwo - on jak tylko otworzy oczy, obraca się na brzuch i heja - raz mi się zdarzyło że jak się obudziłam był już w moich nogach, myślałam że zawału dostanę..
    Na smoczek udaje mi się go uśpić kilka razy w nocy, nie karmię go przy każdej pobudce ale niestety jak drze mi się w niebogłosy i nic nie pomaga to tylko cyc przychodzi na ratunek:/

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    wiesz co, ja tak własnie mysle ze to tak bedzie, ale widze jaki on jest len, czasem jak siedzi i przestaje mu się chcieć siedziec i spadnie tłowiem na coś to tak będzie leżał w pół zgięty bo nie chce mu się ani całkiem połozyc ani usiąść, czasem też bawi się zabawką na siedząco i się zachwieje i sie położy to tez nie bedzie sie ruszać tylko nogą będzie się bawił ta zabawką, no leń, ewidentny leń

sorry za skojarzenie ale tak mi się skojarzył ten opis z pewnym koniem na którym jeździłam.. był taki totalny leń i kiedyś podczas jazdy poślizgnął się i upadł, ja leżę przygnieciona, koń na jednym boku i co robi.. trawę wpiernicza.. myślałam że go zabiję bo nawet dupy mu się nie chciało podnieść!

Pulpecja, Katarka, zabka11, niecierpliwa, apaczka, Paula_071, Aska87, 0na88, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga oo toż to jakby o moim synu haha

AgaSad lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Dziewczyny, ja nie siadam z leżenia, bo mi brzuch przeszkadza, przygniata mnie jego ciężar :-)

Ofka, może tu i były spory, ale kciuki nadal trzymamy :-) kto jak nie ty? no kto???

Posikalam sie z tym brzuchem :D

Pulpecja lubi tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 3567 3568 3569 3570 3571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ