X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    wiesz co, ja tak własnie mysle ze to tak bedzie, ale widze jaki on jest len, czasem jak siedzi i przestaje mu się chcieć siedziec i spadnie tłowiem na coś to tak będzie leżał w pół zgięty bo nie chce mu się ani całkiem połozyc ani usiąść, czasem też bawi się zabawką na siedząco i się zachwieje i sie położy to tez nie bedzie sie ruszać tylko nogą będzie się bawił ta zabawką, no leń, ewidentny leń

Nastepna mnie rozsmieszyla :D

Migotkaa, zabka11, Pulpecja lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    sorry za skojarzenie ale tak mi się skojarzył ten opis z pewnym koniem na którym jeździłam.. był taki totalny leń i kiedyś podczas jazdy poślizgnął się i upadł, ja leżę przygnieciona, koń na jednym boku i co robi.. trawę wpiernicza.. myślałam że go zabiję bo nawet dupy mu się nie chciało podnieść!

Czy wy chcecie, zebym zasikala lozko? :D

zabka11, Pulpecja lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siadam z lezenia, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze mozna inaczej. Dziecko mnie wyedukowalo:)

Ofka, trzymam kciuki!!

Aga, udalo Ci sie mlodego nakarmic butla?
    Ja mojego ucze pic z niekapka lub bidonu, ale narazie tylko gryzie ustnik. Jak zalapie to dostanie mm. Moim zdaniem skonczone 8 miesiecy to za duze dziecko by uczyc butelki, skoro kolo roku powinno sie oduczac.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 23:33

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Migotka moj tez leń albo drze sie zeby mu podac zabawke, albo szuka czegoś bliżej i tym sie bawi a nie wpadnie na pomysł żeby ruszyć dupke no i kurde wymusza siedzenie
    Mamy takie cwiczenia na mięśnie brzucha bo za malo nimi pracuje a za duzo napina miesnie karku i plecow no i do tych cwiczen musze go sadzac na kolanach lub pilce i odchylac do tylu dac zabawke w łapki i motywować do lapania pionu z brzucha i załapał siedzenie i kurde jak czytamy ksiazeczki to juz nie na pol lezaco tylko chce siedzieć ehh
    U nas piękne słońce i robi sie zielono jupiii

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasza fizjo tez mowi ze siad z lezenia jest nie poprawny, a moje dziecko tez tylko w ten sposob probuje. Pokazywala wlasnie tak jak Agata pisze , ze dziecko z boku powinno siadac i podpierac sie raczka - Tak jakby z czworakow probowala siasc , ale u nas o czworakach na razie nie ma mowy - narazie pelzamy jedynie pomalutku w tyl i obracamy sie wokol wlasnej osi.

Kwiatuszek - ciekawe co piszesz , my jemy i buraki i szpinak.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku pierwszy raz słyszę i w sumie po tytule nie znalazlam medycznego artykułu tylko cos na blogi cos na forum moze zle szukalam
    Moj je buraki i szpinak nie codziennie ale czasami owszem i lubi na moj rozum podajac dziecku dwa czy trzy razy w miesiacu raczej nie zaszkodzimy
    Mojej tesciowej lekarz na anemie kazal pić sok z buraka ale wiadomo lekarze sa różni od konowalow po specjalistow

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siadam z lezenia , jedynie w ciazy przy duzym brzuchu z lezenia bokiem i z podporem reka ;-)

Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ty narzekasz, że za mało ruchliwe dziecko, a ja ze minuty w miejscu nie usiedzi. No chyba ze robi coś czego absolutnie nie może np. próbuje dorwać kable.
    Kwiatuszek nie czytałam tego jeszcze, ale na pierwszy rzut oka to głupoty. Przeczytam i napisze co mysle

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka tez podnosi sie do siadu z lezenia, co zrobisz nic nie zrobisz ;) Wolalabym, zeby usiadla z czworakow, ale jej tempem to na czworakach bedzie smigac kolo roku ;)

Zrobilam na sniadanie owsianke. Owsianka : Julka 1:0. Po pierwszej lyzeczce odruch wymiotny, zmiksowalam platki z owocami i jesc jadla, ale jakbym jej trucizne dawala. Po paru lyzeczkach sie wsciekla i odmowila - co w jej wypadku sie nie zdarzalo, wiec zrobilam mleko oczywiscie wypila. Za jakis czas znowu sprobuje.

0na88 lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka, matce nie dogodzisz:)

witaminkab lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 23:33

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mój Szymon ma chyba takie samo myślenie jak Julka:) jak abedzie raczkował w roczek to bedzie cud!

niecierpliwa lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine gdzie ty mieszkasz. W agencji tez mogą kłamać , ja bym poszła i do agencji i na policje. Do tego skontaktuj się z landlordem , masz prawo znać jego imię i adres.
    Jak przyjdą jeszcze raz to dzwon na policje i nie otwieraj. Oczywiście wyjaśnij komu płacić. Przede wszystkim zmień dzielnice.
    Mieszkalam na upton park East London ale tam takich akcji nie było, wracałam wieczorami i czułam się bezpiecznie
    polecam South ruislip ale wiadomo drożej mimo że to już chyba 5 strefa

jasmine89 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    weridiana, ja mieszkam wlasnie na upton park, chociaz mam blizej do stacji forest gate(moj dom jest naprzeciwko stratford school).
    ubieramy sie teraz, czekam na kolezanke i jedziemy do leyton, do naszej agencji, a pozniej policja.
    ja sie nie czuje bezpiecznie...my myslelismy sie przeniesc bardziej w strone ilford, barkingside. docelowo chcemy kupic dom za jakies 2-3 lata bardziej na obrzezach, niechby to byla nawet 5strefa.
    kurcze, ciagle cos. na dodatek zaczelo padac i pogoda depresyjna. najchetniej byum sie zakopala w koc, z kubkiem herbaty i mezem pod reka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:22

Weridiana lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to rzeczywiście , ja mieszkałam na marlborough Road w tej nowej plombie , z tym ze tam największe mieszkanie to 2bed. Myślę że ilford i dalej to dobry pomysł

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine no ceny powiem rosną astronomicznie w ciągu kilku lat 150%. Nie są warte ceny, płacisz za miejsce niestety

1usasg185gkausx0.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my teraz mamy 3 bedroom i placimy 1900, takze tylko usiasc i plakac. mam nadzieje ze cos zaoszczedzimy i sie stad wyniesiemy jak najszybciej

• Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja też siadam z lezenia, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze mozna inaczej. Dziecko mnie wyedukowalo:)

Ofka, trzymam kciuki!!

Aga, udalo Ci sie mlodego nakarmic butla?
    Ja mojego ucze pic z niekapka lub bidonu, ale narazie tylko gryzie ustnik. Jak zalapie to dostanie mm. Moim zdaniem skonczone 8 miesiecy to za duze dziecko by uczyc butelki, skoro kolo roku powinno sie oduczac.

Dzieki!

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Dziewczyny, ja nie siadam z leżenia, bo mi brzuch przeszkadza, przygniata mnie jego ciężar :-)

Ofka, może tu i były spory, ale kciuki nadal trzymamy :-) kto jak nie ty? no kto???
    Noooo znalazloby sie pare kujonow ktorzy mogliby zdac zamiast mnie;))

Pulpecja lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 3568 3569 3570 3571 3572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ