SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:wiesz co, ja tak własnie mysle ze to tak bedzie, ale widze jaki on jest len, czasem jak siedzi i przestaje mu się chcieć siedziec i spadnie tłowiem na coś to tak będzie leżał w pół zgięty bo nie chce mu się ani całkiem połozyc ani usiąść, czasem też bawi się zabawką na siedząco i się zachwieje i sie położy to tez nie bedzie sie ruszać tylko nogą będzie się bawił ta zabawką, no leń, ewidentny leń
Nastepna mnie rozsmieszylaMigotkaa, zabka11, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:sorry za skojarzenie ale tak mi się skojarzył ten opis z pewnym koniem na którym jeździłam.. był taki totalny leń i kiedyś podczas jazdy poślizgnął się i upadł, ja leżę przygnieciona, koń na jednym boku i co robi.. trawę wpiernicza.. myślałam że go zabiję bo nawet dupy mu się nie chciało podnieść!
Czy wy chcecie, zebym zasikala lozko?zabka11, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Ja też siadam z lezenia, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze mozna inaczej. Dziecko mnie wyedukowalo:)
Ofka, trzymam kciuki!!
Aga, udalo Ci sie mlodego nakarmic butla?
Ja mojego ucze pic z niekapka lub bidonu, ale narazie tylko gryzie ustnik. Jak zalapie to dostanie mm. Moim zdaniem skonczone 8 miesiecy to za duze dziecko by uczyc butelki, skoro kolo roku powinno sie oduczac.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Cześć
Migotka moj tez leń albo drze sie zeby mu podac zabawke, albo szuka czegoś bliżej i tym sie bawi a nie wpadnie na pomysł żeby ruszyć dupke no i kurde wymusza siedzenie
Mamy takie cwiczenia na mięśnie brzucha bo za malo nimi pracuje a za duzo napina miesnie karku i plecow no i do tych cwiczen musze go sadzac na kolanach lub pilce i odchylac do tylu dac zabawke w łapki i motywować do lapania pionu z brzucha i załapał siedzenie i kurde jak czytamy ksiazeczki to juz nie na pol lezaco tylko chce siedzieć ehh
U nas piękne słońce i robi sie zielono jupiii -
No nasza fizjo tez mowi ze siad z lezenia jest nie poprawny, a moje dziecko tez tylko w ten sposob probuje. Pokazywala wlasnie tak jak Agata pisze , ze dziecko z boku powinno siadac i podpierac sie raczka - Tak jakby z czworakow probowala siasc , ale u nas o czworakach na razie nie ma mowy - narazie pelzamy jedynie pomalutku w tyl i obracamy sie wokol wlasnej osi.
Kwiatuszek - ciekawe co piszesz , my jemy i buraki i szpinak.
-
Kwiatuszku pierwszy raz słyszę i w sumie po tytule nie znalazlam medycznego artykułu tylko cos na blogi cos na forum moze zle szukalam
Moj je buraki i szpinak nie codziennie ale czasami owszem i lubi na moj rozum podajac dziecku dwa czy trzy razy w miesiacu raczej nie zaszkodzimy
Mojej tesciowej lekarz na anemie kazal pić sok z buraka ale wiadomo lekarze sa różni od konowalow po specjalistow
-
Migotka Ty narzekasz, że za mało ruchliwe dziecko, a ja ze minuty w miejscu nie usiedzi. No chyba ze robi coś czego absolutnie nie może np. próbuje dorwać kable.
Kwiatuszek nie czytałam tego jeszcze, ale na pierwszy rzut oka to głupoty. Przeczytam i napisze co mysle
-
Julka tez podnosi sie do siadu z lezenia, co zrobisz nic nie zrobisz
Wolalabym, zeby usiadla z czworakow, ale jej tempem to na czworakach bedzie smigac kolo roku
Zrobilam na sniadanie owsianke. Owsianka : Julka 1:0. Po pierwszej lyzeczce odruch wymiotny, zmiksowalam platki z owocami i jesc jadla, ale jakbym jej trucizne dawala. Po paru lyzeczkach sie wsciekla i odmowila - co w jej wypadku sie nie zdarzalo, wiec zrobilam mleko oczywiscie wypila. Za jakis czas znowu sprobuje.0na88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jasmine gdzie ty mieszkasz. W agencji tez mogą kłamać , ja bym poszła i do agencji i na policje. Do tego skontaktuj się z landlordem , masz prawo znać jego imię i adres.
Jak przyjdą jeszcze raz to dzwon na policje i nie otwieraj. Oczywiście wyjaśnij komu płacić. Przede wszystkim zmień dzielnice.
Mieszkalam na upton park East London ale tam takich akcji nie było, wracałam wieczorami i czułam się bezpiecznie
polecam South ruislip ale wiadomo drożej mimo że to już chyba 5 strefajasmine89 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
weridiana, ja mieszkam wlasnie na upton park, chociaz mam blizej do stacji forest gate(moj dom jest naprzeciwko stratford school).
ubieramy sie teraz, czekam na kolezanke i jedziemy do leyton, do naszej agencji, a pozniej policja.
ja sie nie czuje bezpiecznie...my myslelismy sie przeniesc bardziej w strone ilford, barkingside. docelowo chcemy kupic dom za jakies 2-3 lata bardziej na obrzezach, niechby to byla nawet 5strefa.
kurcze, ciagle cos. na dodatek zaczelo padac i pogoda depresyjna. najchetniej byum sie zakopala w koc, z kubkiem herbaty i mezem pod rekaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:22
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja też siadam z lezenia, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze mozna inaczej. Dziecko mnie wyedukowalo:)
Ofka, trzymam kciuki!!
Aga, udalo Ci sie mlodego nakarmic butla?
Ja mojego ucze pic z niekapka lub bidonu, ale narazie tylko gryzie ustnik. Jak zalapie to dostanie mm. Moim zdaniem skonczone 8 miesiecy to za duze dziecko by uczyc butelki, skoro kolo roku powinno sie oduczac.
Dzieki! -
Pulpecja wrote:Dziewczyny, ja nie siadam z leżenia, bo mi brzuch przeszkadza, przygniata mnie jego ciężar
Ofka, może tu i były spory, ale kciuki nadal trzymamykto jak nie ty? no kto???
Pulpecja lubi tę wiadomość