SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    wiesz co, ja tak własnie mysle ze to tak bedzie, ale widze jaki on jest len, czasem jak siedzi i przestaje mu się chcieć siedziec i spadnie tłowiem na coś to tak będzie leżał w pół zgięty bo nie chce mu się ani całkiem połozyc ani usiąść, czasem też bawi się zabawką na siedząco i się zachwieje i sie położy to tez nie bedzie sie ruszać tylko nogą będzie się bawił ta zabawką, no leń, ewidentny leń

Nastepna mnie rozsmieszyla :D

Migotkaa, zabka11, Pulpecja lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    sorry za skojarzenie ale tak mi się skojarzył ten opis z pewnym koniem na którym jeździłam.. był taki totalny leń i kiedyś podczas jazdy poślizgnął się i upadł, ja leżę przygnieciona, koń na jednym boku i co robi.. trawę wpiernicza.. myślałam że go zabiję bo nawet dupy mu się nie chciało podnieść!

Czy wy chcecie, zebym zasikala lozko? :D

zabka11, Pulpecja lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siadam z lezenia, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze mozna inaczej. Dziecko mnie wyedukowalo:)

Ofka, trzymam kciuki!!

Aga, udalo Ci sie mlodego nakarmic butla?
    Ja mojego ucze pic z niekapka lub bidonu, ale narazie tylko gryzie ustnik. Jak zalapie to dostanie mm. Moim zdaniem skonczone 8 miesiecy to za duze dziecko by uczyc butelki, skoro kolo roku powinno sie oduczac.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 23:33

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Migotka moj tez leń albo drze sie zeby mu podac zabawke, albo szuka czegoś bliżej i tym sie bawi a nie wpadnie na pomysł żeby ruszyć dupke no i kurde wymusza siedzenie
    Mamy takie cwiczenia na mięśnie brzucha bo za malo nimi pracuje a za duzo napina miesnie karku i plecow no i do tych cwiczen musze go sadzac na kolanach lub pilce i odchylac do tylu dac zabawke w łapki i motywować do lapania pionu z brzucha i załapał siedzenie i kurde jak czytamy ksiazeczki to juz nie na pol lezaco tylko chce siedzieć ehh
    U nas piękne słońce i robi sie zielono jupiii

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasza fizjo tez mowi ze siad z lezenia jest nie poprawny, a moje dziecko tez tylko w ten sposob probuje. Pokazywala wlasnie tak jak Agata pisze , ze dziecko z boku powinno siadac i podpierac sie raczka - Tak jakby z czworakow probowala siasc , ale u nas o czworakach na razie nie ma mowy - narazie pelzamy jedynie pomalutku w tyl i obracamy sie wokol wlasnej osi.

Kwiatuszek - ciekawe co piszesz , my jemy i buraki i szpinak.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku pierwszy raz słyszę i w sumie po tytule nie znalazlam medycznego artykułu tylko cos na blogi cos na forum moze zle szukalam
    Moj je buraki i szpinak nie codziennie ale czasami owszem i lubi na moj rozum podajac dziecku dwa czy trzy razy w miesiacu raczej nie zaszkodzimy
    Mojej tesciowej lekarz na anemie kazal pić sok z buraka ale wiadomo lekarze sa różni od konowalow po specjalistow

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siadam z lezenia , jedynie w ciazy przy duzym brzuchu z lezenia bokiem i z podporem reka ;-)

Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ty narzekasz, że za mało ruchliwe dziecko, a ja ze minuty w miejscu nie usiedzi. No chyba ze robi coś czego absolutnie nie może np. próbuje dorwać kable.
    Kwiatuszek nie czytałam tego jeszcze, ale na pierwszy rzut oka to głupoty. Przeczytam i napisze co mysle

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka tez podnosi sie do siadu z lezenia, co zrobisz nic nie zrobisz ;) Wolalabym, zeby usiadla z czworakow, ale jej tempem to na czworakach bedzie smigac kolo roku ;)

Zrobilam na sniadanie owsianke. Owsianka : Julka 1:0. Po pierwszej lyzeczce odruch wymiotny, zmiksowalam platki z owocami i jesc jadla, ale jakbym jej trucizne dawala. Po paru lyzeczkach sie wsciekla i odmowila - co w jej wypadku sie nie zdarzalo, wiec zrobilam mleko oczywiscie wypila. Za jakis czas znowu sprobuje.

0na88 lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka, matce nie dogodzisz:)

witaminkab lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 23:33

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mój Szymon ma chyba takie samo myślenie jak Julka:) jak abedzie raczkował w roczek to bedzie cud!

niecierpliwa lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine gdzie ty mieszkasz. W agencji tez mogą kłamać , ja bym poszła i do agencji i na policje. Do tego skontaktuj się z landlordem , masz prawo znać jego imię i adres.
    Jak przyjdą jeszcze raz to dzwon na policje i nie otwieraj. Oczywiście wyjaśnij komu płacić. Przede wszystkim zmień dzielnice.
    Mieszkalam na upton park East London ale tam takich akcji nie było, wracałam wieczorami i czułam się bezpiecznie
    polecam South ruislip ale wiadomo drożej mimo że to już chyba 5 strefa

jasmine89 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    weridiana, ja mieszkam wlasnie na upton park, chociaz mam blizej do stacji forest gate(moj dom jest naprzeciwko stratford school).
    ubieramy sie teraz, czekam na kolezanke i jedziemy do leyton, do naszej agencji, a pozniej policja.
    ja sie nie czuje bezpiecznie...my myslelismy sie przeniesc bardziej w strone ilford, barkingside. docelowo chcemy kupic dom za jakies 2-3 lata bardziej na obrzezach, niechby to byla nawet 5strefa.
    kurcze, ciagle cos. na dodatek zaczelo padac i pogoda depresyjna. najchetniej byum sie zakopala w koc, z kubkiem herbaty i mezem pod reka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:22

Weridiana lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to rzeczywiście , ja mieszkałam na marlborough Road w tej nowej plombie , z tym ze tam największe mieszkanie to 2bed. Myślę że ilford i dalej to dobry pomysł

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine no ceny powiem rosną astronomicznie w ciągu kilku lat 150%. Nie są warte ceny, płacisz za miejsce niestety

1usasg185gkausx0.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my teraz mamy 3 bedroom i placimy 1900, takze tylko usiasc i plakac. mam nadzieje ze cos zaoszczedzimy i sie stad wyniesiemy jak najszybciej

• Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja też siadam z lezenia, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze mozna inaczej. Dziecko mnie wyedukowalo:)

Ofka, trzymam kciuki!!

Aga, udalo Ci sie mlodego nakarmic butla?
    Ja mojego ucze pic z niekapka lub bidonu, ale narazie tylko gryzie ustnik. Jak zalapie to dostanie mm. Moim zdaniem skonczone 8 miesiecy to za duze dziecko by uczyc butelki, skoro kolo roku powinno sie oduczac.

Dzieki!

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Dziewczyny, ja nie siadam z leżenia, bo mi brzuch przeszkadza, przygniata mnie jego ciężar :-)

Ofka, może tu i były spory, ale kciuki nadal trzymamy :-) kto jak nie ty? no kto???
    Noooo znalazloby sie pare kujonow ktorzy mogliby zdac zamiast mnie;))

Pulpecja lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 3568 3569 3570 3571 3572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ