X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Karolka!

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad my mamy dokladnie te szczoteczke niebiesko-zielona. Kupilam w Rossmanie za ok 6 zl. Bardzo wygodnie mu sie ja trzyma, w dziurce zawsze jest kciuk, no i memla ja przekladanac sobie z reki do reki :)

AgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad daj znac jak znajdziesz fajny spiworek w rozsadnej cenie, ja chcialam kupic ten z edisy, ale wzory mi sie srednio podobaja tego 80cm, a z kolei ten 110 cm ma fajne wzory, ale jest za wielki

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny!maz juz dzwoni po kolegach takze staram sie byc dobrej mysli. szukam pozytywow, a pozytywem jest ze spedzimy caly dzien razem i ze nikt (jeszcze) sie ode mnie nie zarazil:)

a ile stopni jest w Polsce teraz?ja uzywam tylko kocyka do wozka, no ale na nogi zakladam wciaz rajstopki i leginsy.

AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Karolka :-)

jasmine, u mnie to tak w kratkę - raz 18-20, a na drugi dzień 10... i tez co chwilę wkładam śpiworek, zdejmuję śpiworek, bo jak wieje, to wolę, żeby miała coś pod tyłkiem. Czasami zostawiam tylko dół śpiworka, a na nóżki biorę cienki kocyk. Ciężko mi się dopasować do tej pogody, ale ja pod legginsy rajstop nie zakładam.
    Ta znowu śpi...

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to bujne sie do rossmana po ta szczoteczke
    Dziadek wlasnie pojechał buu
    zajal sie malym a ja odkurzylam chalupe i zupke mlodemu ugotowałam barszczyk czerwony
    Teraz idziemy na drzemke
    Ona ja bym meza chyba za jaja z łóżka wyciagnela dala mlodego i wyszla do sklepu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:43

Pulpecja, 0na88 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie jezdzimy w spiworku tylko pod pleckami mamy wózek na nóżkach kocyk i tą pokrywę wozkowa ( wiecie o co chodzi ) a jak cieplej to kocyk zakrywa tylko stopki bo nie mamy bucikow a same skarpetki bo matka znaleźć zadnych niechodkow nie może

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki :)

Migotka chyba Ty pytalas o odparzenia...dla mnie rewelacyjna jest maka ziemniaczana...gdy tylko cos czerwonego zobaczę w faldkach to zasypie troszkę i poprawa jest bardzo szybka :)

U nas chyba naprawde juz koniec z nocnym karmieniem :P juz chyba 6 noc gdzie na przebudzenie pomaga smoczek <3

Pogoda masakryczna...pada...wiec musimy sie w domu :/

Pozdrowienia :D

Migotkaa, mamasia lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek x landera i on mi się wydaje dość cieńki ale kurde już sama nie wiem, jest bardzo fajny w dotyku, w środku delikatny polarek, nie chcę głupio wydawać kasy na kolejny ale jak coś znajdę w sensownej cenie to dam znać..
    Myślę że do 15 st to chyba spokojnie może w nim jeździć a jak jest cieplej ale np wieje to już sama nie wiem w czym, może tylko ta osłonka na nóżki?
    My już też nie zakładamy rajstop - ja najczęściej zakładam grubsze spodenki, skarpetki lub buciki, body długi rękaw plus kurteczka, jak chłodniej to jeszcze wrzucam koszulkę długi rękaw..
    a też tak macie że jak mija was jakiś wózek to patrzycie jak jest dziecko ubrane? ja chyba mam taki nawyk hehe

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSAd też mam to zboczenie :D
    Ja w spiworku już dawno nie woże, chwilę jezdził na tym dole spiworka ale wypięlam całkiem, jak jest chłodniej to przykrywam kocykiem:) jak wieje to osłonka na nózki:) Rajstopek tez nie zakładamy juz:)

AgaSad lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam małego ale ktoś zbija płytki to ciekawe ile pośpi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten śpiworek z edisy i jest o tyle fajny, ze można gorną część całkowicie odpiąć i zostawić tylko pod pleckami i tyłkiem. Tyle, ze jak jest cieplutko, to te część też zdejmuje bo wyf=daje mi się, ze będzie ją grzało.

Ja tez mam zboczenie zaglądania na ubiór dzieci. Ale powiem wam, ze niektórzy naprawdę przesadzają z opatulaniem dzieci. Ostatnio np. przy jakichś 12-15 stopniach, lekkim wiaterku widziałam dziecko w gondoli w futrzanym śpiworku. Wprawdzie góra była odchylona, ale jednak....
    a już hitem są dzieciaki wożone w wózku w sklepach - niektóre mamusie nie wpadną na to, żeby dziecku rozpiać śpiwór, zdjać czapeczkę.... I dziecko dokładnie tak samo jest opatulone w sklepie jak na dworze... ale same od razu się rozpinają po wejściu, zastanawiam się po co?

aaaaga, AgaSad, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje dziecko śpi już 1,5h!!!!! co chwilę chodzę sprawdzać czy wszystko ok...zawsze spał max 40min
    ale fakt dziś już od 5 mruczał i wybudzał się co chwile, to pewnie odsypia :) a ja boję sie za cokolwiek zabierać i tak siedzę i gapie się tępo w ekran laptopa

0na88, witaminkab, AgaSad, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez patrze i czasami oczom nie wierze albo ja jakis zimny chów preferuje
    W zeszlym tyg bylo ok 14-15 stopni mlody body krotki bluzeczka dlugi i taki sweterek podszyty polarkiem grubsze spodnie dresowe skarpetki wiosenna czapa i w wozku jak pisalam wyzej kocyk i oslonka mijamy mame z wozkiem i patrze a dziecko w spiworku w grubszej kurtce czapka nie wiosenna tylko z takich grubszych i ona mu rekawiczki zakladala az sie obejrzalam i spojrzalam na moje dziecko ktore rajstopki mialo moze z 5 razy tej zimy ( a tak to spodenki skarpetki w kombinezon i do spiworka ) rekawiczki zakladane jak i mi bylo zimno w rece a tak to chowalam w przydlugi rekaw kombinezonu lub pod kocyk w domu czesto w body i skarpetkach tylko no ale wiadomo kazdy po swojemu tylko mi szkoda sie dziecka zrobilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 11:13

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga, pewnie, każdy chowa po swojemu, tylko potem marudzenie, ze dzieciak choruje... no k... jak ma nie chorować, jak jest w takich cieplarnianych warunkach hodowane?

Mogę wam obgadać moją szwagierkę?

Migotkaa, AgaSad lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to moje dziecko nie znosi być zbyt ciepło ubrane u nas jak jest 10st i więcej to bez przykrycia a ubrany w cieniutką wiatrówke lub polarek i body na długi rękaw spodnie od dresu i skarpetki, a jak body na krótki rękaw to jeszcze cieniutka koszulka z długim rękawem... no i czapka, ale wczoraj udało mi się dorwać chłopięcą opaskę to pewno już w opasce będzie tylko żeby uszka zasłonić
    jak wieje to dopinam górę od śpiworka lub zakładam pokrywę od wózka
    w tym roku raz już był w samym body na krótkim rękawku na spacerze :) ale to było w krk jak termometr w aucie 27st pokazywał a i tak z wózka jak go wyjęłam to całe plecy miał mokre

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja dawaj!

Szymon nie cierpi byc grubo ubrany

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tym ubieraniem to trudna sprawa - ja zwykle się dziwę, że dzieci przegrzane w zimowych czapkach wiosną itp, ale pewnie mamy które tak grubo ubierają to mi się dziwią, że moje dziecko takie porozbierane ;-)
    niedawno umówiłam się na spacer ze znajomą, która ma syna starszego o rok od naszych dzieci - Hubert w bodziaku z długim rękawem, bluzie, spodniach, skarpetkach i przykryty cienkim kocykiem a jej syn: zimowa czapka, bluzka, bluza, wiatrówka, spodnie, skarpetki, buty - zapięty w wózku w zimowym śpiworze:-D
    na to konto ja w koszulce z krótkim i polarze, a koleżanka w bluzce, swetrze, płaszczu z apaszką pod szyją :-D

Ale wczoraj na to konto widziałam się z koleżanką, która ma syna starszego od Huberta o tydzień i miał tylko body, cienką bluzę i spodnie i skarpetki - bez kocyka z gołą głową - a wiało strasznie i nie w wózku tylko w foteliku - dla mnie to już był hardcore w drugą stronę.
    Zresztą, teraz jest taka pora roku, że trudno trafić z ubraniem, bo pogoda bardzo zmienna.

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak dla przykładu moja wczoraj była bez śpiworka, body na krótki rękaw, bluzeczka bawełniana z długim, dżinsowa katana, legginsy, skarpetki plus szydełkowe "buty" i opaska na glowę. Jak zasnęła to przykryłam kocykiem. Zapalenia płuc jeszcze nie ma. Na dworze było przyjemnie, taka wiosenno ciepłą temperatura :-) plus lekki wiaterek.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga ja tak samo ubieram, rajstpki zakłądałam pod spiworek i body długi rekaw:)
    a teraz zazwyczaj body długi i bluza grubsza:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3589 3590 3591 3592 3593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ