SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
K.. ale lipna noc, pobudki co godzinę, stękanie, wiercenie..mam ochotę zapakować moje dziecko i wysłać w kosmos.. nie wiem czy dlatego ze faktycznie nie zjadł 3 posiłku choć raczej w to nie wierzę, pewnie te 2 cudowne nocki to tylko przypadek był. .
-
Hej, u nas też nocka taka sobie. Obudzil się o 2.20, trochę nakarmilam, ale on ewidentnie chciał sobie pospać przy cycu, nie jeść. Maz w koncu go jakoś opatulil i zasnęliśmy, ale się z 15 minut awanturowal o cycka. Hmm to się raczej u nas nie zdarza, może znowu jakiś ząb będzie szedł... Za to jak zasnął okolo 2.30 to już twardo spał do 6.40.
Apaczka mnie też dziwi ten 'przyrost' Huberta, bo zjada naprawdę ładnie. Cieszę się natomiast że Natalka przybrała.
Zobacze dzisiaj te szczoteczki w rossmanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:01
-
Miśka przysnęła na mnie i obudziła się z wrzaskiem, płaczem. Udało mi się ją utulić jakoś, teraz śpi. Ale to chyba zęby, bo prawie całą pięść do paszczy wpychała.
Dziewczyny, tak mi się nasunęło z tymi nockami. To jest mniej więcej okres lęku separacyjnego, intensywnych zmian itd., może dzieciaki potrzebują bliskości, przytulenia w nocy, takiej gwarancji bezpieczeństwa. Może właśnie dlatego łatwiej zasypiają przy rodzicach. -
Zyje po chrzcinach ,ale co to za zycie? pogoda byla piekna - dziecko grzeczne , ale ja mialam juz dosc , goscie siedzieli do 20.00 po czym maz pod wplywem euforii alkoholowej zaprosil czesc osob od razu do nas do domu i tym sposobem siedzieli do 2.00 w nocy Ledwo zyje , ledwo patrze , sil brak. Meza udusze.
-
0na88 wrote:dziad sie nie nadaje do niczego, a jak sobie smacznie chrapie - niech go tylko dorwe, ooo , moze z Zosia pobawie sie garnkami .
0na88, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ona no to faktycznie red bulla sobie dziś strzel a mąż hmm.. po prostu chciał poświętować chrzciny swojej córki
oj bądźcie wyrozumiałe no..
Pulpecja ja tak sobie myślę że faktycznie to może być taka potrzeba przytulenia dlatego ja młodego często wyciągam z łóżeczka, daję smoka i przysypia na rękach w nocy, wtedy go wkładam no ale dzisiaj to niestety za każdym razem cyc i cyc..
Ale mnie wkurza ta pogoda, mam śpiworek w wózku - gorąco, wyciągnę - zimno..wczoraj na spacerze tak zmarzłam a młody oczywiście co chwilę skopywał kocyk.. chyba zakupię jakiś cieńszy bo z tym kocykiem to nie przejdzie..
Paula Ty chyba szukałaś coś? znalazłaś coś fajnego?
A co do szczoteczki to znajomej dentysta polecał taką dla dziecka:
http://www.sklep.urwis.com.pl/jordan-6304-szczoteczka-step-1-miekka-16999-p-12064.html
-
Hejka
Karolek dzis konczy 8 m-cy. Ciezko w tk uwierzyc.
Ja kupilam mlodemu szczoteczke z Jordana, taka z dziura w raczce i paste elmex od 1-ego zabka. Uwielbia ten zestaw. Na pascie napisali, ze do 2-ego roku zycia uzywac raz dziennie. Z kapieli ostatnio wychodzimy ze szczoteczka, ciezko mu sie z nia rozstac, tak ja pokochal
Ja dzisiaj z rana robilam mleko kokosowe, dodalam je do kawki, a Karolekowi zrobilam na nim kleik i dorzucilam miarke mm, bardzonladnie zjadl, a zaraz potem usnal na drzemke.
Nocki tez u nas sa ciekawe, ale nie tak dramatyczne jak u Pauli. Wychodza u nas 3 pobudki, pierwsza jest po 3-4 godzinach od zasniecia, a potem co 1,5-2h i zaczynamy dzien. Z ta roznica, ze moje dziecko uczciwie ciagnie z cyca i od razu zasypia. W czasie jednego karmienia ja zasnelam, jak sie ocknelam, to o malo co nie zrzucilam dziecka z lozka. Musze uwazac.
Ona zabilabym meza. Tym bardziej; ze wiedzial, ze noc wczesniej nie dospalas. Ba Twoim miejscu wzielabym garnek, drewniana lyzke i z takim zestawem poszlabym sie bawic w lozku. Jakby mial pretensje, to zawsze mozesz powiedziec, ze dziecko Zosia chciala byc blisko niego, a gdzie indziej plakala :p Na dziecko sie gniewac w koncu nue moze
Milego dnia sloneczka moje.
U mnie sie wypogadza, w poludnie moze zawiaze mlodego w chuste i skosze trawe, a zaraz zbierzemy sie ba spacerekniecierpliwa, jasmine89, 0na88, AgaSad, Maniuś, lys, witaminkab, Paula_071, mamasia, Weridiana, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość