X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, to prawda że on się dużo rusza i to na pewno ma wplyw. No nic, teraz dostanie 3 posiłek, może coś ruszy.

Co do fałdek to się nie wypowiem, bo nie mamy ich za dużo, hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 23:11

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona żyjesz po tych chrzcinach?

Idę sie połozyc bo tyle dzis się ochodziłam że padam..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/bidon-ze-slomka-chowana-skip-hop-zoo-350-ml-0-bpa-i4949203617.html
    moja Tosia ma tego typu tylko bez wzorów, na wodę do szkoły jest super. Właśnie z takiego młoda spróbowała i dała radę. Słomka jest miękka.

Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na spacerze 9 km z przerwą na siedzenie na kocu na Targu Śniadaniowym.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jutro ide do fryzjera, tylko nie wiem czy sciac czy zostawic, musze sie namyślic, troche zapusciłam i skzoda mi sciac, i nie ukrywam że jest mi wygodniej teraz związac w kucyk tym bardziej że idzie latooo..
    aa juz mi ojciec zapowiedział że mnie odwiozą z Szymkiem, wezmą wózek i będa spacerować (pewnie będą koczować przy oknie czy juz wychodzę) i weź tu człowieku się wyrwij sama haha

Weridiana, Paula_071, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma dziękuje za życzenia :-) coraz sprawniej idzie jej raczkowanie tzn w tył ale zawsze no i niestety uparla się na stół i podciaga się w miejscu gdzie jest kant eh cóż to chyba normalne ;-)

Migotkaa u nas idzie dwójka ,
    nie scinaj włosów :-) na lato będziesz musiała układać ;-)

Pulpecja fajnie ze pije z bidonu spryciula :-)

Wszędzie słyszę o tym orkiszu aż muszę sprawdzić co to za mleko lol

Migotkaa lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma, wszystkiego dobrego:)

Agata, ja mam z canpolu bidon-niekapek, kupila mi bratowa bo u nich sie sprawdzil na spacerach.

Z nocami jest nieciekawie. Wczoraj karmilam dopiero o 2, ale od 23 do 1 maz caly czas trzymal Tomka na rekach. Tej nocy obudzil sie o 23:30, maz dalej go nosil, ale ten co chwile sie darl. Zabronil mi wchodzic do pokoju, jednak w koncu o 1 nie wytrzymalam. Moje lulanie nie pomoglo, musialam dac cyca. Niestety po zjedzeniu jeszcze 20 minut histeryzowal. Kolejna pobudka na cycka przed 5 i wstal o 6:40. Kompletnie nie wiem jak go nauczyc spac. Moim zdaniem nie wybudza go glod tylko plytki sen i uzaleznienie od ciumkania piersi.

Weridiana, Agaata lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Tomek tez mial taki moment ze chyba przez miesiac przybral 190g. Chociaz teraz widze, ze gdy dostaje rano i wieczorem weglowodany (platki owsiane, kasze i teraz amarantus jeszcze) to wydaje mi sie ciezszy. Na srode umowie wizyte na bilans 9miesieczny to zobacze jaki jest duzy. W ubranka 80 z pepco sa juz na niego za male, te z h&m sa ok.

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zaczynam się martwic wagą Huberta, od miesiąca nic nie przybrał. Waży 7490g. Wiem że teraz dzieci przybieraja wolniej, bo ale nie aż tak. Chyba się przejdę do pediatry.
    O kurcze, nic to jednak trochę za mało. Miałam pytać jak tam waga Huberta. U nas zdarzył się raz przestoj wagi ok 3 tygodnie ale wtedy szedł pierwszy ząbek i mała nie chciała jeść. W tym miesiącu przez tą całą ząbkowa aferę, gorączkę itp kiedy znów nie chciała jeść straciła nawet 100g. Ale ostatecznie w tym miesiącu przybrała 210g a gdyby dodać te stracone 100g to byłoby ponad 300g. Wczoraj ją ważyłam i ma 7560g. Co do wizyty u pediatry to myślę, że można się przejść. Pewnie każe zrobić badanie moczu i morfologię i w sumie dla własnego spokoju bym zrobiła. Zaskakuje mnie , że Hubert nic nie przybrał bo przecież bardzo chętnie je. A może zaraz jak zacznie nadrabiać to będzie przybierać po 200 tygodniowo :-)

Paula_071, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily wczoraj zamiast pójść spać o 20 zasnęła o 21.30 ale oczywiście pobudka o 7 musi być. Pol nocy spała wtulona we mnie i otoczona moim ramieniem i tylko otwierała co chwilę dzioba na cyca. Na chwilę nie mogłam się odsunąć bo ryk. I jak tu spać?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Emma, wszystkiego dobrego:)

Agata, ja mam z canpolu bidon-niekapek, kupila mi bratowa bo u nich sie sprawdzil na spacerach.

Z nocami jest nieciekawie. Wczoraj karmilam dopiero o 2, ale od 23 do 1 maz caly czas trzymal Tomka na rekach. Tej nocy obudzil sie o 23:30, maz dalej go nosil, ale ten co chwile sie darl. Zabronil mi wchodzic do pokoju, jednak w koncu o 1 nie wytrzymalam. Moje lulanie nie pomoglo, musialam dac cyca. Niestety po zjedzeniu jeszcze 20 minut histeryzowal. Kolejna pobudka na cycka przed 5 i wstal o 6:40. Kompletnie nie wiem jak go nauczyc spac. Moim zdaniem nie wybudza go glod tylko plytki sen i uzaleznienie od ciumkania piersi.
    Paula nie wiem co Wam poradzić z tymi nocami..ale chyba nie zawsze tak było, prawda? Z tego co pamiętam, był taki okres kiedy byłaś zadowolona. Zastanawia mnie czy może cos sie wydarzyło, nie wiem, infekcja czy może Tomek się wystraszył sam spać (nie wiem, strzelam zupełnie w ciemno). Ile to już trwa? Podejrzewam, że gdybyś pozwoliła mu rozwinąc skrzydła to by ciumkał cyca jak Zetkowy Michaś czy Lily :)

Ja dzisiaj zrobiłam kaszkę na mleku ryżowym Alpro (ono ma smak waniliowy), szału nie było ale moje dziecko to raczej niejadek więc może dlatego. Co do picia wody to wczoraj podczas spaceru odkryłam, że ładnie piła z butelki Cisowianki 0.7 :) Oczywiście ja trzymałam :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nocka w porownaniu do tych ostatnich 2 tygodni to rewelacja
    Mlodemu wypadla drzemka na spacerze bo go nie bylo za to szalal z sasiadem roczniakiem bawili sie piankowymi klockami super sprawa polecam. Następnie zaliczył nie 30 minutowa a 50 min drzemke z tatusiem i po kapieli i butli padl moze to jest metoda na tego stwora
    Lys podziwiam serii kobitko
    Aaa wiem co miałam pisac bylam w srode u dentysty i podpytalam o pielęgnację zabkow powiedzial ze ośmio miesieczne dziecko mozna uczyc juz mycia zabkow odpowiednia szczoteczką 0+ i nawet myc z odrobiną pasty tez zerową bez fluoru i dwa razy dziennie myc ząbki
    Jeszcze sie nie rozgladalam za szczoteczka i pasta ale mam w planach to zrobic i potraktować to jako forme zabawy z korzyscia na przyszlosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 08:02

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja też podaje wodę na spacerach, bo z niekapka zauważyła jak się wylewa i chlapie.
    Dziewczyny z czym podawałyscie awokado?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    moja zolza się obudziłą o 7 i już nie chce dospać jak zawsze. Pewnie za godzinę będzie śpiąca. I jeszcze zdziwiona, ze ją na podłogę posadziłam, a nie trzymam na rączkach...
    aaaaga, widziałam w rossmanie takie zestawy pierwszych szczoteczek chyba z chicco to było, ale na półce ze szczoteczkami właśnie. nawet się zastanawiałm czy nie kupić, ale doszłam do wniosku, ze zrobię to z okazji pierwszego ząbka.
    Moje dziecko ma egzamin gimnazjalny :-/ chyba się bardziej stresuję niż on. Chociaż w sumie to ten egzamin wiele nie wnosi, ale jakoś i tak przeżywam.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyyy
    Aaa mam za swoje ze poszłąm spac o połnocy bo od 5 pobudka, wzielam do siebie i co chwila popłakiwanie, usnał i chlipał przez sen, wybudzał sie co chwila, po 7 usnał to jakis cymbał odpalił wiertarke, eh..
    za oknem deszcz buuuu.. czuje ze sie nie wypogodzi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja pamiętam egazmin gimnazjalny, trzymam kciuki za syna! U nas akurta wynik, ilośc punktów z egazminu decydował o przyjeciu do liceum,ogladam pytanie na sniadanie to jednak inaczej to teraz wyglada, ja pisałam tylko 2, z języka polskiego i matematyki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 08:19

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja awokado podalam z bananem i gruszka a innym razem banan i jablko

witaminkab lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, jakoś to tam doliczają przy przyjmowaniu, ale też liczą się oceny ze świadectwa i to też niektóre, w zależności od profilu klasy. Humanistyczny i angielski spoko, gorzej u niego ścisłe wyglądają.

201508091565.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MA SA KRA!
    caly weekend bylam chora, mam kaszel jak stad na ksiezyc i na nic sily... a na dodatek maz bez pracy. czasem jak sie zaczyna walic, to wszystko na raz

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja trzymam kciuki za syna i ...ciebie ;-) będzie dobrze

Agaa dokładnie jak piszesz, kilka dni temu kupiłam szczoteczkę i pastę 0+ a ze pasta niezbyt jej posmakowala to na razie szczotkujemy wodą :-) ważne że nie protestuje i sama gryzie szczoteczkę

Pulpecja, aaaaga lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3587 3588 3589 3590 3591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ