X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata tak Lily ma już obie dolne jedynki i tak jak u Huberta druga wyszła jakoś 2-3 dni po pierwszej.

Agaata, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja kiedyś czytałam w jakimś artykule że zazwyczaj wychodzą dolne jedynki potem górne następnie górne dwójki a potem dolne jak znajdę to wkleje linka. No i u nas tak idzie.

Wiecie zastanawia mnie to bo jak Maksowi wychodziła dolna lewa jedynka to też miał katar a właśnie mu się przebija górna lewa jedynka i zastanawiam się czy może tak już będzie miał? Ze jak będą wychodzić lewe zeby to będzie miał katar.

Było tak w nd zaczął się katar w środę nie było a w sobotę się wybił ząb lewy...

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Chyba nie ma reguły. U mnie wyszła potem dolna dwójka, następnie górne dwójki, dolna dwójka, górne jedynki, górna dwójka, dolna dwójka.

Tomek na początku stawał na palcach więcej, teraz głównie na całej stopie. Na palcach tylko wtedy jak chce dosięgnąć wyżej.

Hubert jak stoi to na całej stopie wlasciwie od początku ale jak zaczął robić te kroki to więcej na palcach.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to zasługa kaszki na mm czy wogole po wprowadzeniu 3 posiłku przed spaniem ale Patryk spał od 20 do 1.30, zjadł i spał do 6. Wczoraj też było podobnie, owszem obudził się ok 23 ale tylko na smoczka.. fajnie jakby tak już zostało..

lys, mamasia, Paula_071, Migotkaa, Zetka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dwie godzinki prawie na spacerku :-) u nas piękna pogoda. Mała dosypia jeszcze w wózeczku. Weszłam tylko do rossmana i wydałam kupę kasy... zapasowe smoczki, smoczki do kaszki, kilka saszetek owocowych, bo promocja kup trzy czwarta gratis. Chyba walne kawkę :-)

Maniuś lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehhe tatuś karmi mlode dziecie i nagle słysze soczyste o ja pier...nicze myślę sobie co sie stalo wybiegam z lazienki jednym okiem wymalowanym drugim w trakcie i co widze miseczka z obiadkiem na podłodze stworzyla arcydzielo na poziomie Picassa część obiadu na ojcu na foteliku i gdzie tam jeszcze doleciało
    Bilam sie z myślami zapytać czy olac..no trudno zapytam
    Mlody wierzgal nogami i kopnął miseczke a ta fruuuu
    Tata ma nauczkę zeby trzymac dalej no i wiemy juz ze koty nie za bardzo lubia jarzynki z cielęciną i ryżem
    Ufff ide dalej malować oko niech chłopaki sobie radzą sami

lys, Pulpecja, jesslin87, Paula_071, niecierpliwa, Zetka, Migotkaa, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widać ze niedziela, sierpnioweczki cieszą się czasem w rodzinnym gronie :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, przybij piątkę! Wczoraj byliśmy na urodzinach u kolegi.. Kaca nie mam bo wypiłam 2 drinki ale jestem meeeega zmęczona.. Wróciliśmy o 3, a Oli wstał o 5.. Nie ma litości ten dzieciak! Wiecie co? Chciałam się wyluzować i przede wszystkim pogadać z kimś na inne tematy niz dziecko! Ale nieee.. oczywiście każdy zadawał mi pytania jak Oliwier, czy grzeczny, jak śpi itd. :) z grzeczności odpowiadałam na pytania i mimo prób przejścia na inny temat zawsze wracaliśmy do tematu dziecko.. Podsumowując rozmawiałam w 95% o Oliwierze! Nie ucieknie się od macierzyństwa nawet na imprezie :)

zabka11 lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka kupiłam mleko orkiszowe i zrobiłam pierwszy raz trzeci posiłek - zwykłą kaszkę jaglano-ryżową Holle na mleku orkiszowym, nie dodawałam owoców - kasza została pożarta dosłownie. Nie spodziewałam się, że tak będzie smakować, bo na wodzie nawet nie wchodzi w rachubę, żeby zjadł. Jutro będę robić amarantus na tym mleku.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po intensywnym dniu,dużo spaceru ale drugi kiel dokucza szymonkowi, szykujemy się do kapania

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata gdzie kupilas? Lub jakiej firmy ?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to mleko jest pyszne, mój też pochłonął wczoraj kaszkę z płatkami jaglanymi i tylko mlaskał.. mój młody juz śpi, padł o 19.00 nawet nie zdążyłam 3 posiłku mu zrobić

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że mleko smakuje. Ja na razie ze względu na to, że mała ulewała po glutenie trochę się boję takiego mleka. Mam w domu ryżowe to ew wyprobuję.
    U nas dzisiaj histeria przy kolacji ale to chyba przez to, że zmęczona bo spała tylko 3 razy po pół godziny a zwykle ma chociaż jedną dłuższą drzemkę min godzinę.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak np. robicie kaszkę na mleku roślinnym, to traktujecie to jako posiłek mleczny? Jakbym np. chciała zrobić młodej cos takiego to zamiast mleka albo mlecznej kaski czy jako oddzielny posiłek?

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, ja w ogóle tego nie rozwazalam szczerze mówiąc, dodałam jeden posiłek w ciągu dnia, ale z piersi dzisiaj jadl normalnie, zobaczymy jak jutro będzie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, ja w ogóle tego nie rozwazalam szczerze mówiąc, dodałam jeden posiłek w ciągu dnia, ale z piersi dzisiaj jadl normalnie, zobaczymy jak jutro będzie.
    no tak, ale moja na mm już i właśnie się zastanawiam... no bo niby mleko... ale jakby nie mleko ;-)

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma dzisiaj skończyła 9 miesięcy :-)

Niedziela minęła szybko, za szybko.

Chodzenie na palcach w późniejszym wieku może być niestety objawem choroby, nie powiem wam dokładnie , chodzi o to ze mięśnie nie nadążają się rozwijać w odpowiednim tempie do kości, są za krótkie i normalne chodzenie powoduje ból u dziecka.
    Koleżanki syn musiał nawet zrezygnować z piłki nożnej.

Pulpecja, AgaSad, Paula_071, Agaata, lys, mamasia, witaminkab, jesslin87, Martucha86, Zetka, Migotkaa, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja nie mam pojęcia czy to może być jako zamiennik, ja póki karmie piersią to szukam alternatywy żeby nie dawać kaszek mlecznych mm np na śniadanie natomiast czytałam ze mleka roślinne mogą być alternatywą dla dzieci ze skazą wiec chyba można traktować to jako posiłek mleczny..

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja kupiłam tej firmy:
    http://www.thebridgesrl.com/
    Ma w składzie sól morską, jakby kiedyś udało mi się znaleźć jakieś bez soli to byłoby super, ale póki co to nie widziałam.

aaaaga lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym z Rossmana tez jest sól morska . Chyba najlepiej samemu zrobić wtedy bez soli będzie

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3585 3586 3587 3588 3589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ