X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, też bym gdzieś pojechała. Ale to plany na dalszą przyszłość. Oczywiście, że w Tajlandii też bym się stołowała na ulicy ;-) Mój mąż w Chinach też to praktykował.

Apaczka a co do spotkania, to może podaj mi numery autobusów jakie u Ciebie jeżdżą, to postaram się coś wyszukać żebyś miała dobry dojazd i coś sensownego do dojazdu też dla mnie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to może już na fb tą dyskusję przeniesmy :-) jutro się odezwę bo powoli zbieram się do spania. Codziennie jak mała idzie spać to ja nieżywa jestem, nic mi się nie chce. Chociaż w sumie chce mi się - jeść słodycze :-D
    Natalka dalej wstaje ale widzę, że szał nowej umiekętności minął i już robi to rzadziej. Cieszy mnie to bo jednak jeszcze ma sporo czasu. Ja zaczęłam chodzić w wieku 13 mcy i chciałabym żeby ona też koło roczku wystartowała.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szał tej umiejętności nie minął - generalnie to jest najlepsze co można robić - wstawać wszędzie no i teraz dreptać powoli - np. wzdłuż wanny, wzdłuż kanapy, itp. Ja zaczęłam chodzić jak miałam niespełna rok i mąż jakoś podobnie, nie wiem kiedy Hubert zacznie, ale obawiam się, że może to być wcześniej. W sumie wolałabym żeby trochę dłużej raczkował, ale nic nie zrobię.

Jak Natalka z jedzeniem? Mi też się niewiele chce jak położę Huberta do spania, a mam jeszcze pranie do wywieszenia, buu :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Staś stanął kilka dni temu w łóżeczku i od tamtej pory podnosi się przy każdym meblu. Nie sądziłam ze będzie zdobywał te nowe umiejętnośco tak szybko.
    Nie zatrzymam go przecież bo jak...i chyba skoro sam do tego doszedł to wszystko jest prawidłowo:)!
    Za jakiś czas będę chciała kupić pchacz:)!
    Padam dziś:) Stachu dał popalić!!

Migotkaa, 0na88, Katarka, zabka11, Paula_071, aaaaga, Maniuś, niecierpliwa lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jedzeniem jako tako. Widzę, że trochę jej dokuczają zęby i w sumie pozwalam jeść tyle ile chce (z resztą jak tu zmusić?) Niestety taki już urok mojego dziecka, że miłością do jedzenia nie pała ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Z jedzeniem jako tako. Widzę, że trochę jej dokuczają zęby i w sumie pozwalam jeść tyle ile chce (z resztą jak tu zmusić?) Niestety taki już urok mojego dziecka, że miłością do jedzenia nie pała ;-)

A wyszła ta druga jedynka czy jeszcze nie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszła :-)

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka, zabierz ją do Tajlandii, to zacznie :-)

a w ogóle ja dzisiaj młodej dałam te pierogi, nawet ją nagrałam, bo po prostu rewelacyjnie je jadła :-) swojska dziołcha :-)

a która to pisała że zmiksowała mleko orkiszowe z bananem na piankę? bo coś tam jeszcze chyba miało być, tylko mam sklerozę...

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    apaczka, zabierz ją do Tajlandii, to zacznie :-)

a w ogóle ja dzisiaj młodej dałam te pierogi, nawet ją nagrałam, bo po prostu rewelacyjnie je jadła :-) swojska dziołcha :-)

a która to pisała że zmiksowała mleko orkiszowe z bananem na piankę? bo coś tam jeszcze chyba miało być, tylko mam sklerozę...

Ja - mleko orkiszowe, banan i miksujesz na piankę a do tego amarantus ale ten popping, nie ziarno :-) To już dodajesz po zmiksowaniu. Tylko mało mleka wlej, bo rzadkie wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 22:37

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agata, musiałam dzisiaj i tak pojechać do rossmana to kupiłam to mleko i amarantus eeee coś tam też, bo się tu gdzieś przewijał. Zrobię młodej rano, ciekawe czy będzie smakowało :-)

Agaata lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa padam, moja maruda mnie dziś ugnębiła, na spacerze było ok ale jak już zaszliśmy do siostry to humor go opuścił, nawet owoca nie zjadł.. jutro ostatni wykład, w piątek zapisałam sie na pierwszą jazde:)

Apaczka Natalka dba o linie:)

Pulpecja pierogi, faktycznie swojska dziołcha:) wie co dobre a nie jakies słoiki lda niemowląt:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, babcia specjalnie dla niej zrobiła bez cebulki, część z samym serem, aczęść ser i ziemniaczki. Zajadala aż miło.

0na88, aaaaga, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    4-5 dni po otwarciu. Tak jest napisane na tym z Rossmana
    ja dziś kupiłam amarantusa i ... ważny do 20 marca.. kurde dobrze że sprawdziłam datę, mąż pojechał oddać i okazało się że wszystkie opakowania mają taką datę a co śmieszne towar przyjechał w tym tyg, babki przepraszały i mówiły że zrobią zadymę u dostawcy.. dziwne że same nie zauważyły..

Ja mialam podobna sytuacje , od razu po wyjsciu z dzieckiem ze szpitala, maz kupil w rossmanie wlasnie bebilon - widzac jak moja sytuacja mlekowo-cyckowa wyglada. Zazwyczaj tego nie robie , ale zerknelam na date waznosci przed podaniem pierwszej butli i okazalo sie ze mleko bylo przeterminowane grubo ponad miesiac. Maz pojechal , zrobil ogromna awanture i tez sie okazalo ze cala serie taka dostali.

AgaSad lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze ciekawe mleka podajecie :) to co moge kupic do gotowania ? to orkiszowe ?
    mam na osiedlu sklep eko-sreko ,to moze do owsianki by sie nadalo :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    widze ze ciekawe mleka podajecie :) to co moge kupic do gotowania ? to orkiszowe ?
    mam na osiedlu sklep eko-sreko ,to moze do owsianki by sie nadalo :)
    no właśnie mnie też dziewczyny zainspirowały. Wprawdzie nie ma w składzie mojego ulubionego syropku, ale i tak spróbuję :-)

0na88, mamasia, lys, Paula_071, aaaaga, Maniuś, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie wiem co to jest amarantus i popping . Choc to drugie mi sie cos z tancem kojarzy.

Pulpecja, apaczka, lys, Maniuś, Zetka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja tez nie:D ale forum kształci <lol>

Nie słyszałaś dziś w pytaniu na śniadanie że eko juz niemodne:P

Pulpecja, 0na88, lys, Maniuś, niecierpliwa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 maja komunia amatka dalej sie nie ma w co ubrac, moze w piatek sprzedam mamie małego i zrobie szybka rundkę z siostra w poszukiwaniu sukienki

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no amarantus to takie ziarno - zdrowe i naprawdę smaczne a popping z amarantusa to jest po prostu preparowane ziarno - tym samym nie trzeba go gotować - można dodać bezpośrednio do mleka, czy jogurtu. Szczerze, to ja sama bardzo to lubię i zjadam właśnie z jogurtem i nie dziwię się, że dziecku smakuje. Ja dla siebie to też gotuję zwykłe ziarno na mleku dodaję maliny mrożone i miód i mam na śniadanie - nie często ale od czasu do czasu. Fajna alternatywa dla owsianki, bo nie wszyscy lubią - ja na przykład rzadko mam ochotę na owsiankę.

0na88, Pulpecja, lys, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak przyrzadzacie dania z avokado? Bo ja nigdy tego nie jadlam i nie wiem co z tym zrobic :D

lb17w98.png
‹‹ 3603 3604 3605 3606 3607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ