X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Blondyn. Ale ja na tym stoisku bylam w ciagu roku kilkanaście razy i tylko raz trafiłam na niego. Ale wszyscy maja duza wiedze i sa jednego zdania, ze tylem najbezpieczniej:)

Agata, wiekszosc jest do 13kg ale liczy się tez wzrost. Nogi mogą wystawac, ale glowa nie. Nam brakuje z 3 cm.

No właśnie jak z nogami? U nas jest na styk, tylko że za chwilę te nozki będą w tylne siedzenie się wbijac. Głowa jeszcze ma spory zapas.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny- jestem sierpniówką 2016 (termin wg OM 01.08) :)

chciałabym WAS zapytać, jako doświadczonych mamusiek, co ubierałyście swoim maluszkom najczęściej wychodząc na dwór? Nie potrafię sobie tego wyobrazic- jest upał, ubrałabym więc w body i jakieś spodenki- bo przecież jest ciepło- ale czy to nie za mało? Czy malucha nie przewieje :(? pokupowałam pare rampersów, śiochów body długi i krótki rękaw, bluzeczek, legginsów, wygodnych sukienek... ale kompletnie nie wiem co z czym i co najbardziej się przyda...?

bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo sprawdziły się rampersy i body krótki rękaw. Żadne śpiochy, kaftaniki.

_cherryLady lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

chciałabym WAS zapytać, jako doświadczonych mamusiek, co ubierałyście swoim maluszkom najczęściej wychodząc na dwór? Nie potrafię sobie tego wyobrazic- jest upał, ubrałabym więc w body i jakieś spodenki- bo przecież jest ciepło- ale czy to nie za mało? Czy malucha nie przewieje :(? pokupowałam pare rampersów, śiochów body długi i krótki rękaw, bluzeczek, legginsów, wygodnych sukienek... ale kompletnie nie wiem co z czym i co najbardziej się przyda...?

Jak ja rodziłam, -9. sierpnia to były duuuże upały. Na dwór samo body i nic więcej. Jak spała to ewentualnie przykrywałam pieluszką. Nawet ze szpitala wychodziłą w samym body i pampersie :-)

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wyszla w pajacyku i bawelnianej czapeczce ale nie bylo upalu okolo 25 stopni

1usasg185gkausx0.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

my w sierpniu i we wrześniu jak były upały to sam bodziak z krótkim rękawem bez żadnych czapeczek i kocyków, zawsze miałam na wszelki wypadek ze sobą flanelową pieluchę do przykrycia jakby wiało, no ale tamto lato było gorące

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga a po co chcesz zmieniać już fotelik, skoro Patryk się mieści? Te nosidła są chyba do 13 kg tak? U mnie to jeszcze spory czas posłuży ;-)

Agata ja myślałam że te następne foteliki to jednak są dużo bezpieczniejsze ale Pan mnie oświecił że to nie tak..
    Patryk na długość jeszcze się mieści ale w ramionkach już taki trochę ciasnawy ale skoro nie buntuje się to gościu stwierdził że dla niego lepiej żeby się jeszcze trochę tam "pokisił".. wiesz między naszymi chłopakami to jest różnica ze 2 kg to ja myślę że maks za miesiąc już go tam nie zmieszczę raczej.. choć może jak teraz zaczął więcej się ruszać to już nie będzie tak przybierał..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

my chodziliśmy najczęściej body krótki rękaw plus śpioszki plus jakiś cieniutki otulacz..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Ten sprzedawca mi mówił że nogi mogą wystawać ale głowa a dokładniej linia oczów już nie..

Linia oczu?? W jakim sensie, bo u niemowląt linia oczu to prawie w połowie główki?
    Z tego co ja wiem to czubek głowy nie może wystawać poza krawędź fotelika.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Blondyn. Ale ja na tym stoisku bylam w ciagu roku kilkanaście razy i tylko raz trafiłam na niego. Ale wszyscy maja duza wiedze i sa jednego zdania, ze tylem najbezpieczniej:)

Agata, wiekszosc jest do 13kg ale liczy się tez wzrost. Nogi mogą wystawac, ale glowa nie. Nam brakuje z 3 cm.

Ja wysunelam plecki w foteliku o jest super.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Linia oczu?? W jakim sensie, bo u niemowląt linia oczu to prawie w połowie główki?
    Z tego co ja wiem to czubek głowy nie może wystawać poza krawędź fotelika.

kurde no tak go zrozumiałam.. jeszcze dopytałam męża i on też potwierdził że tak zrozumiał tego gościa.. ale wiesz prawda taka że jak główka zaczyna wystawać to chyba nikt się nie wgłębia ile tylko zmienia fotelik..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    kurde no tak go zrozumiałam.. jeszcze dopytałam męża i on też potwierdził że tak zrozumiał tego gościa.. ale wiesz prawda taka że jak główka zaczyna wystawać to chyba nikt się nie wgłębia ile tylko zmienia fotelik..

hehheheh może mu o co innego chodziło? nie wiem, ale zerknęłam teraz na ich bloga i jest napisane:

"Kryteria zmiany fotelika dla każdej grupy wagowej są jasno określone. W przypadku foteli 0-10 lub 0-13 (popularnych nosidełek) fotel nadaje się do wymiany, gdy:
    - czubek głowy wystaje ponad obrys fotelika
    - nie da się poprawnie zapiąć pasów
    - dziecko przekroczyło wagę przypisaną do danego fotela, czyli 10 lub 13 kg"

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/01/kiedy-zmienic-fotelik-samochodowy.html

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była dzisiaj koleżanka, wpadła z 10 min uprzedzeniem a tu sajgon, ja w koszuli, bez makijażu ale jakoś się ogarnęłam i poszłyśmy na spacer choć pogoda dzisiaj nie zachęca.

Agata co do wyjścia to może jeszcze jakaś inna kawiarnia albo po prostu jakiś park żebyś miała dobry dojazd, co myślisz? Pompon jest ok moim zdaniem, spoko warunki są i dobre jedzenie ale nie upieram sie :) Szkoda, że w poblizu nie ma parku żeby wyskoczyć na spacerek tylko trzeba podjechać kawałek tramwajem. Godziny Gordonków takie sobie, mi ani ta 16 ani 9 za bardzo nie odpowiada, jeśli już to może prędzej 16.

Ja w sierpniu i wrześniu zakładałam body na długi, czapeczkę, spodenki i skarpetki. Jak było gorąco to często jakąś sukieneczkę + ew skarpetki, coś cienkiego do przykrycia.

My póki co jeździmy w nosidle i jest ok, myślę, ze jeszcze trochę posłuży, do roku na pewno :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hehheheh może mu o co innego chodziło? nie wiem, ale zerknęłam teraz na ich bloga i jest napisane:

"Kryteria zmiany fotelika dla każdej grupy wagowej są jasno określone. W przypadku foteli 0-10 lub 0-13 (popularnych nosidełek) fotel nadaje się do wymiany, gdy:
    - czubek głowy wystaje ponad obrys fotelika
    - nie da się poprawnie zapiąć pasów
    - dziecko przekroczyło wagę przypisaną do danego fotela, czyli 10 lub 13 kg"

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/01/kiedy-zmienic-fotelik-samochodowy.html

a widzisz.. to nie wiem o co mogło mu chodzić z tą linią oczów bo na 100% coś takiego powiedział.. ale wiesz ja zamotana to mogło mi się coś ubzdurać ale dziwne że mąż też tak słyszał.. tak patrzę na Patryka i faktycznie idiotycznie by wyglądało z tą linią oczów powyżej fotelika..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    a widzisz.. to nie wiem o co mogło mu chodzić z tą linią oczów bo na 100% coś takiego powiedział.. ale wiesz ja zamotana to mogło mi się coś ubzdurać ale dziwne że mąż też tak słyszał.. tak patrzę na Patryka i faktycznie idiotycznie by wyglądało z tą linią oczów powyżej fotelika..

i chyba znalazłam rozwiązanie zagadki. W tym artykule na blogu dalej napisali:

"Dla fotelików 9-18 sprawa wygląda tak:
    - linia oczu jest ponad obrysem fotelika
    - dziecko przekroczyło 18kg
    - pasy wychodzą poniżej linii ramion (nie dotyczy RWF, chyba że wychodzą na wysokości łopatek)"

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    i chyba znalazłam rozwiązanie zagadki. W tym artykule na blogu dalej napisali:

"Dla fotelików 9-18 sprawa wygląda tak:
    - linia oczu jest ponad obrysem fotelika
    - dziecko przekroczyło 18kg
    - pasy wychodzą poniżej linii ramion (nie dotyczy RWF, chyba że wychodzą na wysokości łopatek)"

no patrz jacy my zakręceni.. skasuję tego posta bo jeszcze ktoś się zasugeruje moją głupotą:/

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody ze szpitala wyszedl w pajacu i czpeczce i przykryty jak wialo cieniutkim kocykiem pierwszy spacer body krotki i polspiochy jak bylo cieplo samo body i skarpetki w pogotowiu cienki kocyk

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    no patrz jacy my zakręceni.. skasuję tego posta bo jeszcze ktoś się zasugeruje moją głupotą:/

Nam też powiedział pan o linii oczu, niczego sobie nie ubzdurałaś :)

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pchacze są ok? Nie ma jakichś zdań lekarzy, że ich używanie jest szkodliwe dla maluchów? Pytam, bo rozważam zakup, ale nie doczytałam nic na ten temat.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3601 3602 3603 3604 3605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ