SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:ja nie daje i nie probowalam nigdy ale wlasnie w nastepnym tyg spróbuje:) czy to jest delikatny owoc na brzuszek?
i chyba nie powoduje żadnych problemów brzuszkowych... przynajmniej nigdy nie slyszalam.
Ja jeszcze lubie dip z awokado z dużą iloscią czosnku i śmietanką albo w lżejszej wersji z jogurtem, np. do chipsówale sama sobie na to pozwalam jedynie na jakiegoś sylwestra albo rzadziej, no i nie wiem jakby Miśka na ten czosnek zareagowala
-
Pulpecja wrote:hmm, jest tłuste, ale to dobry tłuszcz
i chyba nie powoduje żadnych problemów brzuszkowych... przynajmniej nigdy nie slyszalam.
Ja jeszcze lubie dip z awokado z dużą iloscią czosnku i śmietanką albo w lżejszej wersji z jogurtem, np. do chipsówale sama sobie na to pozwalam jedynie na jakiegoś sylwestra albo rzadziej, no i nie wiem jakby Miśka na ten czosnek zareagowala
Ja awokado bardzo lubię i w dipie się super sprawdza, lubię też jako masło ale skropione cytryną, dodaję też do sałatek.
Hubertowi robię z bananem, z jabłkiem, z gruszką ( co tam mam w domu).
Jak będą nasze polskie pyszne pomidory to będę mu robiła awokado z pomidorami i oliwą.Weridiana, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Pulpecja obawiam sie ze tak bedzie haha, czerwona mucha zamówiona:)
Ale mi jako matce chrzestnej pasuje tez jakos wygladac
a ja czwarto.... choleraAgaata, zabka11, Zetka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Agaata dzisiaj emma jadła awokado z bananem smakowało jej dzięki za podpowiedź
Dla dziewczyn , pamiętajcie że dojrzałe musi być lekko miękkie i jest takie maślane, trochę mdłe podobno dobrze komponuje się z sosami i mięsem , myślę że całkiem możliwe.
Na pewno też wypróbuję sposób Pulpecji z jogurtem i czosnkiem do grilla.
Co do amrantusa tu jest dobrze znany z kuchni indyjskiej np prazone ziarna z miodem ale nazywa się to rajagro czy coś w tym stylu.Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Czesc
NadrobilamMigotka,AgaSad dzieki ze o mnie pytalyscie
Pulpecja ja sie dolaczam do kawki, zaraz budze julcie do szkoly i ja zawioze, musze tez zajrzec do przychodni i zarejestrowac sie na dzis do lekarza. W zeszla niedziele wywinelam orla na plytkach w kuchni i od tamtej pory napieprza mnie kregoslup w okolicy kosci ogonowej, choc to chyba bardziej biodro, bo boli gdzies w glebi posladka z lewej strony...ide, moze mi zdjecie zrobi, bo boli przy schylaniu, kucaniu, podnoszeniu malej itp...nawet gdy siedze czy leze
Jutro jedziemy w koncu zrobic foto dziewczynkom do dowodow i paszportow.
Mam zamiar tez dzis rozlozyc kojec i zaczac mala do niego przyzwyczajac, zeby na majowce chciala w nim spac.
Ps. Co do cwiczen to ja od 2 tyg nicccccc...najpierw przez tydzien bylam chora, a teraz ta kosc....nie moge zrobic zadnego cwiczenia buuuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 06:53
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek po cudnej nocce
Położony po 20,po 4 zamruczał...wstalam podałam smoka i spal do 7
Butli nie domaga sie juz wcale
Tak,ze ten tegesmam nadzieje ze tak juz zostanie
zabka11, Paula_071, apaczka, aaaaga, Weridiana, Katarka, witaminkab lubią tę wiadomość