X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na 10:20.

Dzis w rossmanie – 49% na kosmetyki do makijażu.

Od 20.04 Twarz: podkłady, pudry, bazy, korektory, róże, bronzery.
    Od 26.04 Oczy: tusze, cienie, produkty do brwi, bazy pod cienie kredki, eyelinery.
    Od 4.05 Usta: pomadki, błyszczyki, konturówki i prawdopodobnie produkty do paznokci.

Polecacie jais sprwwdzony tusz, ktory robi wszytsko????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 08:38

mamasia, Martucha86, 0na88, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije kawke i ja:) pospalismy do 8,20 z przebudzeniem na wlozenie smoka po 6:)

Zabka tez ide sie obkupic dzis:)
    Ja polecam z loreala Milion Lashes:)

zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie pytanko, ile to avokado moze lezec jak rozkroje?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam Million Lashes od L'oreal, wydłuża, pogrubia. Stosuję od dawna i jestem bardzo zadowolona.

zabka11 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    takie pytanko, ile to avokado moze lezec jak rozkroje?
    Ja ostatnio daję po ćwiartce dziennie i leży już 3 dni w lodówce, jest ok.

Migotkaa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my od 5.45 na nogach i juz po kawie i drzemce. Właśnie gotuje ryz ma mleku orkiszowym z jablkiem myślicie ze moge dodac szczypte cynamonu tak mi kurde pasuje do tego ryzu
    Y mnie awokado nie lezy w lodówce zjadamy od razu hihihi
    Ja uzywam 2000 calories i jestem wierna od chyba dwoch lat i chyba skorzystam z promocjii bo widzę ze sie kończy
    U nas piekne słońce a spacer dopiero o 13
    Kurczę mysle nad zmianą planu dnia tylko nic mądrego nie moge wymyślić
    Wyplukalam pranie w innym płynie i młodzież ma jakies krostki na klatce piersiowej buuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 08:59

Weridiana lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga mysle ze szczypta cynamonu jak najbardziej pasuje :-)

Ja tez uzywam 2000 calories haha chociaz przez jakis czas uzywalam dior show chyba najbardziej go lubie ale cena dosc wysoka wiec jak nie ma promocji to zawsze wracam do 2000 ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka duzo zdrowka :-)

Pulpecja tak mysle o tej nozce ze moze taka jej uroda, przeciez stopy nasze roznia sie rozmiarami czasami znacznie. oczywiscie zrob badania moze u tego neurologa tez sie skonsultuj jak wspominala Apaczka ale mysle ze mozesz spac spokojnie . Mala zaraz zacznie biegac i powinno sie wyjasnic , troche tluszczyku zejdzie i zobaczysz , moze to tylko wysokie podbicie

zabka11 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, brałąm taką wersjepod uwagę, ale jednak różnica jest znaczna... Na lewą nóżke normalnie włożysz wsuwanego bucika, a na prawą nie ma opcji... Nie wiem, zobaczymy. Ja mam caly czas nadzieję, ze jakoś samo zniknie w cudowny sposób. Rozmawiałam tez ze znajomą lekarką, dermatologiem, powiedziała, ze u takich dzieci po ugryzieniu np. meszki czy czegoś opuchnięcie może być nawet do kilku miesięcy. Może tez być problem z naczyniami limfatycznymi w jakimś obrębie np. po urazie. Ciężko stwierdzić tak naprawdę.

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja aktualnie stosuje tusz 2000 kcal , ale ten milion lashes tez stosowalam i bylam zadowolona. Co polecacie z podkladow ? bo ja od paru miesiecy jestem wierna Revlonowi colorstay ale zbliza sie wiosna , lato a to jednak za ciezkie.... cos w macie , zeby sie nie swiecic jak psu jajca ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja uzywam tego http://www.astorcosmetics.com/pl-PL/produkty/face/foundation/podklad-perfect-skin-primer-24h. ale on tez raczej z tych ciezszych, jednak ja musze miec kryjący i hcyba zostane przy nim,

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znowu ten 200o kalorii wogóle nie podszedł, jak dla mnie za suchy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam jakiego tuszu używam, jak jestem w rossmanie i wiem, że musze kupić to coś tam wrzucę do koszyka ;-) Poszłam sprawdzić i mam to:
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Rimmel-Wonderfull-Wake-me-up-tusz-do-rzes-czarny-11ml,359003,1647
    Jest raczej ok :-)

Acha, dziewczyny, może któraś będzie zainteresowana - w Rossmanie są takie duże słoiki z musem z jabłka i mango:
    http://www.rossmann.pl/Produkt/enerBiO-przecier-jablko-mango-700-g,244547,6584

Są ogromne, więc można np. przez 3 dni podać dziecku i przy okazji samemu zjeść z tym śniadanko, albo jakiś deser. W składzie tylko jabłka i mango, więc raczej ok. Minus taki, że duża przewaga jabłek w składzie, ale nic dziwnego - mango jest drogie i jak kupowałam słoiczek dla dzieci babydream to proporcje były prawie takie same. Pewnie nie jest tak szczegółowo badany jak słoiczki dla dzieci, ale myślę, że nie trują ;-)

Pulpecja, Paula_071, zabka11, 0na88, Martucha86 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert dzisiaj w nocy kiepsko spał, tzn. o 22.00 obudził się na jedzenie, a o 24.00 obudził się z histerią i ciągnął ją do 1.00 w nocy - cholera wie o co chodziło - na początku nie chciał cyca tylko wył, później się z cycem przeprosił i w końcu zasnął. Później jadł jeszcze o 3.00 i obudził się o 7.00 rano. Może to kolejne zęby robią już jakąś rewolucję, a może to po prostu taki etap, że nasze dzieci mają lęk separacyjny, nie chcą spać same w łóżeczkach, intensywnie się rozwijają i są problemy ze spaniem. Gadałam z koleżanką, która ma synka z sierpnia też i ona od dawna już nie miała karmień w nocy, a teraz wróciło jedno karmienie i też musiała zabrać Młodego do swojego łóżka, bo nie chciał spać sam. Może to po prostu etap rozwoju.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Owoce morza chyba możesz jeść? Ja wprawdzie tylko mule jak dotąd jadłam w niewielkich ilościach i w ciąży i teraz, ale nie wiem właściwie o co chodzi z tymi owocami morza. Surowe bym ominęła to fakt.
    Ja głupia myślałam że podczas kp nie można sushi z surową ryba a tu się okazuje że można bo w razie czego listeria nie przenika do mleka.

No właśnie mi dwóch pediatrow i jeszcze wczoraj moja internistka która jest w ciąży mówiła że listeria przenika do mleka, dlatego ja póki co nie jem. I tu już sama nie wiem.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeeeeeeeeee marudy dzień trzeci

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    No właśnie mi dwóch pediatrow i jeszcze wczoraj moja internistka która jest w ciąży mówiła że listeria przenika do mleka, dlatego ja póki co nie jem. I tu już sama nie wiem.

Tutaj masz info na temat ryb i owoców morza i wyraźnie twierdzą, że listeria nie przenika do mleka:
    http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=68042

Echh, lekarze czasem też twierdzą, że to co jemy przenika do mleka na tyle, że dziecko może się później tym wysrać :-D Mam wrażenie, że często u lekarzy niestety brak zielonego pojęcia o kp, dlatego ja już nawet ich nie dopytuję, szczerze - w tej kwestii wolę się radzić doradczyni laktacyjnej.

Zetka, Paula_071, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    1 maja komunia amatka dalej sie nie ma w co ubrac, moze w piatek sprzedam mamie małego i zrobie szybka rundkę z siostra w poszukiwaniu sukienki

Ja mam 8 maja chrzesniaczki męża i też nie mam w co się ubrać. A w czerwcu chrzciny i też nie mam, buuuu nie chce mi się po sklepach latać.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja mam 8 maja chrzesniaczki męża i też nie mam w co się ubrać. A w czerwcu chrzciny i też nie mam, buuuu nie chce mi się po sklepach latać.
    Najgorsze to że na internetowe zakupy sie juz nie lapie, dawniej kupowałam 36 i wiedzialam ze bedzie ok, a teraz 36 dobre wszedzie tylko w cyckach i ramionach trzyma.. nie wiem czy nie bede zmuszona kupowac 38 i przerabiac dół

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pulpecja w takim razie trzymam kciuki i mam nadzieje ze zniknie lub znajdziesz przyczyne aby to leczyc, jak znajde cos wartego uwagi w necie na ten temat to dam znac

moja nie prepada za mango najlepiej banan plus inne owoce i pomarancze te uwielbia

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3605 3606 3607 3608 3609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ