SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad wrote:to chudy.. moich teściów 6 kg..
Wow. Moja jak ważyła 4kg to w przychodni wet. powiedzieli ze za dużo... Jest sterylizowana wiec ma być fit a ja mam dbać o jej dietę hehehe. Odkąd jest Lily to rzeczywiście dbam bo czasem zapomni mi się jeść kotu nałożyć i musi się za mną nalazic żebym zakminila ze miska pusta. -
Byliśmy na bilansie - Tomek waży 8700 (260 gram w 9 dni więc poszalał), czyli bez zmian 25 centyl chociaż wcale na chudzinę mi nie wygląda. Rusza się jak wściekły, więc ma co spalać. Cała mokra wyszłam od tego lekarza..
Byliśmy też 3h na spacerze- spał 1,5h resztę czasu siedział spokojnie w wózku, dopiero pod koniec się zaczął denerwować z głodu. Wsunął masę warzywek - sam rączką - taki wygłodniały był, że zjadłby wszystko co bym tylko mu nie dała.
Dla mnie tula to zbawienie. Nie wiem jak bym przetrwała ostatni kilka dni gdy Tomek miał bunt na wózek. Mnie ręce bolą od walczenia z nim w przychodni, a co dopiero gdybym miała go tak o nosić. Drogi wydatek, ale warto.
Zetka, pytałaś się chyba kiedyś jaki jogurt kupuję. Nie patrzę na markę tylko na skład, tak by nie było mleka w proszku.mamasia, lys, Pulpecja, AgaSad, Zetka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Katarka wrote:Poprosze przepis na kisiel z bobofruta, ktora robila? Przyznac sie
ja robiłam tez na kubusiu:)
Katarka lubi tę wiadomość
-
Kurde a mnie podkusiło żeby dać na wieczór kaszkę Bobovity Porcja zbóż i znowu uczulenie wyszło.. dookoła ust aż bąble miał i bardzo czerwone, zeszło samo po godzinie.. skoro rano było tak samo to wydaje mi się że to może być na białko.. ale dziwne bo po mm Hippa nic mu nie było, Bielucha też już dawałam ale w dużo mniejszych ilościach niż dziś.. no nie mam innego pomysłu.. możliwe że jakaś skaza białkowa by się teraz ujawniała dopiero?
-
0na88 wrote:AgaSad - u nas po tej kaszce dziecko chlusta a raczej rzyga dalej niz widzi , po kazdej kaszce z bobovity ktora ma w skladzie mleko a wystarczy dodac wode tak jest.
A no widzisz.. tylko zastanawia mnie też ta poranna reakcja a była identyczna: banan, awokado i bieluch.. no nic muszę obserwować, a tą kaszkę to mi wysłali taką próbkę i tak leżała miesiąc to pomyślałam że spróbuję.. no to mam za swoje.. -
Agasad u mojej znowu wyszly plamy suche, czerwone na rączkach, to nie Johnson bo nie uzywam i tez sie zastanawiam co. Skaza bialkowa ale czy nie powinna miec plam na zgieciach i policzkach ?
Druga rzecz swiezy banan podobno niektore dzieci uczula , kolezanki coreczke wysypalo po bananie. Hmmm nie wiem kaszke bobo vita tez dostaje to Moze ta kaszka